#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2008 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι να ’ρθει ο Μόσκοβας να φέρει το «Νότιο Ρεύμα»

Η Ελλάδα έρχεται Πέμπτη στη λίστα των χωρών που έχουν υπογράψει παρόμοια  συμφωνία με αυτήν που υπέγραψε σήμερα ο Κ. Καραμανλής στη Μόσχα. Προηγούνται η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία. Και ήταν οι Ιταλοί, τόσο επί Μπερλουσκόνι, όσο και επί Πρόντι, που λειτούργησαν ως η ατμομηχανή του σχεδίου. Εξάλλου, η ιταλική ΕΝΙ σε συνεργασία με την ρωσική Γκαζπρόμ ήταν εκείνες που επεξεργάστηκαν και προώθησαν το έργο. Εκτός των Ιταλών μπροστάρηδες στην ενεργειακή συνεργασία Ευρώπης-Ρωσίας έχουν τεθεί και οι Γερμανοί (North Stream). Η συγκυρία είναι λοιπόν πολύ ευνοϊκή για τον κ. Καραμανλή. Γι’ αυτό λοιπόν, ας μην πανηγυρίζουν τα γαλάζια παπαγαλάκια κι ας μην μας λένε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, το σχέδιο θα «τρέξει» χάρις στον Έλληνα πρωθυπουργό και στο «θάρρος» του να κάνει ανοίγματα στη Μόσχα.

Από την άλλη μεριά, βεβαίως και δεν πρέπει να υποβαθμίζονται οι κινήσεις του κ. Καραμανλή. Πράγματι, ο ρωσικός αγωγός αποτελεί απάντηση στα αμερικανικά ενεργειακά σχέδια στην περιοχή μας, και ιδιαίτερα στον αγωγό φυσικού αερίου, Nabucco. Είναι φυσικό λοιπόν, ότι οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός συνυπογράψει ένα ανταγωνιστικό –στους αμερικανούς- σχέδιο, θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θα δεχτεί και πιέσεις. Ο κ. Καραμανλής όμως, έχει ήδη προσυπογράψει εδώ και καιρό το αμερικανικό σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου από Κασπία προς Τουρκία, Ελλάδα και υποθαλάσσια στην Ιταλία. Τώρα λοιπόν, υπογράφει και τον ρωσικό αγωγό. Ας μην φουσκώνουν λοιπόν την επιτυχία τα κάθε λογής παπαγαλάκια. Παν μέτρον άριστον, αλλά ως έχει αποδειχθεί πολλές φορές η προπαγάνδα του Μαξίμου δεν γνωρίζει από μέτρο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 29/04/2008 21:16:01

  Αν δεν ήταν οι Γερμανοί πρωτίστως και οι Ιταλοί δευτερευόντως (ενεργειακά και αμυντικά) τότε δεν θα προχώραγαμε έτσι εύκολα.

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 29/04/2008 21:53:48

  θα ενοεις τον Βενεντικτο

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/04/2008 22:08:35

  Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχουν φαρμακωθεί απο αυτή τη συμφωνία. Δεν ξέρω όμως περισσότερο ποιός.
  Η Ντόρα ή ο Γιωργάκης?

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 29/04/2008 22:22:56

  Καλά άσχετε που τους θυμήθηκες τετοια ωρα εδώ και η Μαρίκα και η Μαργαρίτα τους έχουν διαγράψει .Αι Αι …

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/04/2008 22:25:29

  Χα Χα....
  Κακιούλες, αλλά μου ήλθε αυθόρμητα.

 6. fantomas avatar
  fantomas 30/04/2008 08:03:37

  O ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΥΛΗΣ..... ΑΣ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ !) ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΕΑΝ ΘΑ ΚΟΥΝΙΩΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ (ΓΕΡΜΑΝΟΣ- ΙΤΑΛΟΣ Κ.Τ.Λ.) ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ .....

 7. Ν.Δ.Σ.(ΑΤΑΚΤΟς ) avatar
  Ν.Δ.Σ.(ΑΤΑΚΤΟς ) 30/04/2008 08:14:04

  Εκθέσει ΟΗΕ για την Ρωσία : Δημογραφική καταστροφή
  http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5168851.html

 8. Le canard avatar
  Le canard 30/04/2008 13:32:30

  Anonymous Says: "Εκείνος που δεν θέλει με τίποτα τη συμφωνία είναι ο Λαμπράκης".

  Ο ανώνυμος φαίνεται να έχει δίκιο. Από την πρώτη στιγμή που υπογρλαφτηκε ακόμα και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, οι εφημερίδες του ΔΟΛ και κυρίως τα ΝΕΑ ύψωσαν τη σημαία της περιβαλλοντικής προστασίας του Αιγαίου, κ.λ.π. Οχι ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως "επιχείρημα" για να μπλοκαριστούν τέτοιου είδους μεγάλα έργα. Γιατί σήμερα τα τάνκερ από Μαύρη Θάλασσα δεν περνούν από το Αιγαίο; Σαφώς χρειάζονται περιβαλλοντικά μέτρα και χοντρό στρίμωγμα στους εφοπλιστές που θα κάνουν τις μεταφορές. Αλλο αυτό όμως, κι'άλλο το να μην γίνει ο αγωγός.

  Μαθαίνω επίσης, ότι το Συγκρότημα των κυρ Χρήστου και κυρ Σταύρου, έχει εκνευριστεί πολύ με σειρά μεγάλων αμυντικών προμηθειών που είναι στο δρόμο της υλοποίησης. Κατά πληροφορίες δεν πρόκειται για αγορές από τη Ρωσία, αλλά από δυτικοευρωπαϊκή χώρα και έχουν σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Γιατί άραγε υπάρχει αυτή η έντονμη δυσαρέσκεια; Τι σχέση μπορεί να έχει το Συγκρότημα με αμυντικές προμήθειες, που επειδή δεν ερωτήθη, κάποιοι εκεί τα'χουν πάρει;

 9. Factorx avatar
  Factorx 30/04/2008 14:32:37

  Την άποψη πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πετύχει «πολύ περισσότερα» στη Μόσχα σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό διατυπώνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

  Παράλληλα επικρίνει τον κ. Κώστα Καραμανλή για τη στάση του έναντι του Ρώσου προέδρου όταν ο τελευταίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»: «Ασφαλώς, δεν είναι θετικό, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στην γειτονική μας χώρα την απεκάλεσε τρις ως "Μακεδονία", χωρίς να υπάρξει - κατά το προηγούμενο Σρέντερ - καμία αντίδραση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

  «Το γεγονός, ότι η Ρωσία υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη λύση που θα κριθεί αμοιβαίως αποδεκτή, δεν είναι κάτι χειροπιαστό. Τι θα γίνει δηλαδή, εάν η Σκοπιανή αδιαλλαξία συνεχιστεί εις το διηνεκές; Μέχρι τότε θα ισχύει για την Ρωσία η αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία";» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

 10. βλάξ avatar
  βλάξ 30/04/2008 21:02:37

  Η συμφωνία περιγράφει ένα αγωγό που "θα" μεταφέρει το αέριο που "θα" βγεί όταν "θα" μετρηθούν οι ποσότητες και "θα" βρεθούν Τράπεζες (άν μείνει καμμία) που "θα" χρηματοδοτήσουν την κατασκεύη του έργου.
  Μακάρι αυτά όλα να γίνουν και να έρθει κάποιο όφελος στη Ελλαδίτσα μας έστω και μετά από 12 χρόνια.
  Ομως αύριο στην λαική, εδώ στον πεζόδρομο, οι ντομάτες μάλλον θα είναι ακόμη στα 2,50 € και οι γνωστοί άγνωστοι θα αρχίσουν να μαζεύονται αδιάφορα κατά τις 2 παρακαλώντας από μέσα τους να μήν πουληθούν όλα, μπάς και.....

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/04/2008 21:33:48

  Aλλά και ο κυρ Καστανίδης ο προοδευτικός πού διεπίστωσε ΄Μονομερή Ρωσική στάση Καραμανλή΄μάς θύμισε τά ευχαριστώ τού Αρχηγού του τού Σημίτη στούς Αμερικάνους...
  Οπως και νάχει ο Κωστάκης τόλμησε περισσότερο από τά Σημιτάκια...
  Αυτό θά γράψει η ιστορία...
  Αναμένομεν αντιδράσεις Μπίστη επίσης...
  Μάς λείπει πολύ ο μέγας αυτός ανήρ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.