Μέχρι και τα θύματα της γρίπης εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ
24/03/2014 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι και τα θύματα της γρίπης εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι θέλουν άραγε στην Κουμουνδούρου και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Μήπως θα μπορούσαν να μας πουν πώς να πείσεις τον πληθυσμό που έχει ανάγκη τα εμβόλια να πάει να τα κάνει;

Ούτε τους νεκρούς δε σέβεται αυτό το κόμμα. Ούτε και το γεγονός ότι η γρίπη συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους δεν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπεται που εκμεταλλεύεται την κατάσταση για μικροκομματικούς λόγους.

Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει πάνω από 110 άνθρωποι από την εποχική γρίπη η οποία έχει μεταλλαχθεί, διάφορα στελέχη της έχουν γίνει πιο ισχυρά ενώ η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων στην Ελλάδα κάνουν τους ιούς πιο ανθεκτικούς.

Φέτος στην Ελλάδα οι περισσότεροι νεκροί από τη γρίπη ήταν ηλικιωμένοι ή άτομα που άλλες σοβαρές ασθένειες που δεν άντεξαν και τις επιπλοκές της γρίπης. Επίσης, μεγάλο μέρος των θυμάτων ήταν ταυτόχρονα και «ευαίσθητοι» σε ασθένειες και μη εμβολιασμένοι. Παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί και παρ’ ότι οι εκκλήσεις ήταν συνεχείς από την πολιτεία ενώ δεν υπάρχει κόστος για τα εμβόλια, οι περισσότεροι Έλληνες που θα έπρεπε να προστατευτούν δεν τον έκαναν.

Τώρα που θερίζει η ασθένεια πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν για εμβόλιο αλλά δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουν αφού χρειάζονται 3 εβδομάδες προκειμένου να θεωρηθούν προστατευμένοι.

Κι όμως, παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις και επιτίθεται στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την εμμέσως «δολοφόνο». Τι θέλουν άραγε στην Κουμουνδούρου και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Μήπως θα μπορούσαν να μας πουν πώς να πείσεις τον πληθυσμό που έχει ανάγκη τα εμβόλια να πάει να τα κάνει;

Μήπως να μας πει πόσες χιλιάδες παρτίδες εμβολίων να αγοράσουμε προκειμένου να κάνουμε ευτυχισμένες τις πολυεθνικές των φαρμάκων; Μήπως έχουν παρέλθει οι εποχές που κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια από τις παραγγελίες εμβολίων;

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβετε ότι δεν σταματούν πουθενά οι άνθρωποι προκειμένου να γίνουν αρεστοί:

Ο πολύ μεγάλος, συγκριτικά με τον πληθυσμό της χώρας, αριθμός θανάτων συνανθρώπων μας από γρίπη, αναδεικνύει και αντανακλά τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την απουσία εμβολιαστικής πολιτικής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η εποχιακή επιδημία γρίπης φέτος, βρήκε τη χώρα χωρίς δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μετά το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ με τον νόμο για το ΠΕΔΥ, χωρίς οργανωμένη εμβολιαστική πολιτική, με ανεπαρκή ενημέρωση, αλλά και έλλειψη εμβολίων, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει:

«Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η ανεπαρκής πρόληψη, η αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, η καθυστερημένη έναρξη αντιικής αγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο, οδήγησαν σε τραγικό απολογισμό θανάτων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στην υγεία και η απορρύθμιση των δημόσιων δομών, κάνουν ακόμα πιο εμφανή και αναγκαία την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής. Η ανάγκη ενός αναβαθμισμένου και ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη, με οικογενειακούς γιατρούς και ευχερή πρόσβαση για όλους στους ειδικούς γιατρούς και το νοσοκομείο, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα που βρίσκεται στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής που υλοποιεί ο κ Γεωργιάδης και η μνημονιακή συγκυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 24/03/2014 22:51:07

  Οι ανθρωποι εχουν ξεπεράσει κάθε φραγμό ηθικής. Καταπτυστοι και εμετικοί.

 2. sender avatar
  sender 25/03/2014 00:55:48

  Και η γρίπη με το μέρος της αντιπολίτευσης;ο καθένας επιλέγει τους συμμάχους του.

 3. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 25/03/2014 07:58:12

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ......ΕΜΠΑΙΖΕΙΝ

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 25/03/2014 09:59:18

  Φέτος δεν έγινε καμία απολύτως καμπάνια για τους εμβολιασμούς. Ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι δεν υπήρχε το απαραίτητο κονδύλι. Τα κανάλια δεν ασχολήθηκαν παρά πολύ αργά. Ξεχνάτε τον αριθμό των ανασφάλιστων που δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, αν και οι ηλικιωμένοι είναι ασφαλισμένοι, όχι όμως η ομάδα 55-65 απαραίτητα. Ο αυξημένος αριθμός θνησιμότητας δεν οφείλεται στα ανθεκτικά στελέχη, μόνο στην Ελλάδα καρδάμωσαν; Όταν το επίπεδο ζωής πέφτει ραγδαία, είναι αναπόφευκτο ότι και η υγεία δυστυχώς ακολουθεί. Το αν ο Σύριζα το χρησιμοποιεί ή όχι, είναι το λιγότερο μεμπτό στην περίπτωσή μας.

  • foros1 avatar
   foros1 @ πολίτης 25/03/2014 19:31:01

   αληθευει ότι ενώ δεν είχαμε κονδυλια για εστω και δωρεαν εμβολιασμο ευπαθων ομαδων, με τα γνωστα τραγικα αποτελέσματα, τα κονδυλια του ΙΚΥ για "επιμορφωτικα ταξιδάκια" στο εξωτερικο (COMENIUS, ERASMUS, LEONARDO κλπ) για την επομενη επταετια είναι 15 δις; !!!

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ foros1 25/03/2014 21:30:21

    Αληθεύει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν έχουν σχέση με το ΙΚΥ και ότι υπάγονται απ'ευθείας στην ΕΕ; Άρα αυτοί δίνουν τα λεφτά αυτοί τα κάνουν κουμάντο

 5. test tester avatar
  test tester 25/03/2014 16:05:27

  me ton tsipra stin kuwernisi den tha exoume arosties.

 6. Mind the GAP avatar
  Mind the GAP 25/03/2014 19:20:41

  Την επομένη των εκλογών καταργούμε και τη γρίπη με ένα άρθρο, ένα νόμο. Τέλος στα μνημόνια του θανάτου! Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ στην εξουσία.

 7. ΜΒ avatar
  ΜΒ 25/03/2014 20:08:31

  Σαν δεν ντρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύει το όνειδος αυτό, υπονομεύοντας έτσι τη διάσωση της Χώρας από τη φιλολαϊκή μας κυβέρνηση και την επιτυχημένη πορεία της στη νέα εποχή! Σαν δεν ντρέπονται τα μμε να προβάλλουν αυτό το τόσο ασήμαντο γεγονός, αντί να δοξάζουν ολημερίς και ολονυχτίς τον πανάξιο και ανθρωπιστή υπουργό! Στο κάτω-κάτω, μπορεί να μην υπάρχουν περίθαλψη και εμβόλια, υπάρχει όμως παντεσπάνι (από τους κάδους σκουπιδιών).

 8. riot avatar
  riot 26/03/2014 02:50:39

  Κονδύλι για να γίνει καμπάνια για τους εμβολιασμούς δεν υπήρχε. Κονδύλι για να πετάξουν τα F16 στις εθνικές εορτές βρέθηκε. Πρέπει κάποια στιγμή να θέσουμε σωστά τις προτεραιότητές μας σαν χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.