#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2010 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι και η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περνάει κρίση…

Η στατιστική ως κοπτοραπτική και ο πράσινος θάνατος της λογικής ανάλυσης

Υποστηρίζει το Βήμα: «Στην παγίδα που ή ίδια η ΝΔ έστησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής είναι πολύ πιθανόν να πέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι δηλώσεις του κ. Αντ.Σαμαρά και του κ. Π.Παναγιωτόπουλου ότι η διαφορά μεταξύ του ΠαΣοΚ και της ΝΔ έχει σχεδόν μηδενιστεί, θα αποδειχθεί ότι είναι μια πλάνη» υποστήριζαν χθες εκλογικοί αναλυτές αλλά και στελέχη των επιτελείων των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στους μεγάλους δήμους το άθροισμα των ψήφων που θα λάβουν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ στις περιφέρειες θα αναδείξει μια διαφορά που θα υπερβαίνει τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Ποιες πέντε; 25 μονάδες είναι η διαφορά και ο ΓΑΠ θα κυβερνά μέχρι την ηλικία του Φιντέλ Κάστρο. Σιγά μην έστησε και δόκανο η ΝΔ. Συμφώνησαν οι πάντες ότι η διαφορά είναι πάνω -κάτω στο 2%. Γιατί άγχεστε;

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές και στελέχη εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις, η απλή άθροιση των ψήφων στις περιφέρειες οδήγησαν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως επίσης και οι επιφανειακές ερμηνείες της μεγάλης αποχής. Πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ και η αναγωγή των ποσοστών που έλαβαν οι προερχόμενοι από το ΠαΣοΚ ανεξάρτητοι κκ. Ι. Δημαράς στην Αττική και Γ. Καλούδης στα Ιόνια αυξάνουν το πανελλαδικό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος σε επίπεδα που θα πρέπει να οριοθετηθούν μεταξύ του 31,9% και του 39,4%.Γιατί τόσο μικρό ποσοστό; Από 20-60 % θα έλεγα για να πέσουμε σίγουρα μέσα.

Αθροίζουμε  τον Δημαρά, τον Καλούδη, δεν αφαιρούμε το ποσοστό του ΛΑΟΣ στον Τατούλη και το φέραμε στα μέτρα μας το ποσοστό.

Αντιστοίχως τα ποσοστά της ΝΔ οριοθετούνται από 28,5% έως 33,5%, αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι που αντιστοιχούν στους συνδυασμούς που υποστηρίχθηκαν από τον ΛΑΟΣ αλλά και οι ψήφοι που έλαβε στην Κρήτη ο υποστηριζόμενος από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κ. Δ. Γιαννουλάκης.

Κι άλλη αυθαιρεσία και θα το βγάλουμε. Ούτε ένας ψήφος του Γιαννουλάκη δεν είναι της ΝΔ Αλλά ας δεχτούμε όλες τις παραδοχές. Δύναται να είναι στο 32% το ΠΑΣΟΚ και στο 33% η ΝΔ σύμφωνα με αυτή την ανάλυση; Ασφαλώς. Μία μονάδα μπροστά η ΝΔ λοιπόν.

Να πούμε κι εμείς ότι πολιτικός φορέας της Ντόρας δεν υπάρχει ακόμη και οι συντοπίτες της ψήφισαν τον εκλεκτό της για να μη στενοχωρηθεί για μία ακόμη φορά; Μπορεί.

Καληνύχτα και ξανασκεφτείτε το. Και γρήγορα γιατί η Κυριακή πλησιάζει.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές οι διαφορές αυτές θα απεικονισθούν πιο ανάγλυφα στα αποτελέσματα του β΄ γύρου, όπου οι μάχες στις 11 περιφέρειες θα διεξαχθούν μεταξύ υποψηφίων του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, έστω και αν πάλι θα πρέπει να υπολογιστούν οι ψήφοι που έλαβαν από ψηφοφόρους των ηττημένων του α΄ γύρου.
Σε ότι αφορά το ύψος της αποχής, τα επιτελεία των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων συμφωνούν ότι απείχαν από τις κάλπες περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι που εξακολουθούν να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους και δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν καθώς στα νησιά τα κόμματα δεν δημιούργησαν μηχανισμούς κινητοποίησης με μισθωμένα αεροσκάφη και πλοία. Το τμήμα αυτό αποχής κακώς ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία στα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Πιθανόν να είναι μικρότερη αυτήν την Κυριακή που δεν θα μετακινηθούν οι οπαδοί της Αριστεράς και των ανεξάρτητων υποψηφίων και στις κάλπες θα προσέλθουν οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων.

Δεν ξέρουμε μόνο τα ποσοστά. Ξέρουμε ακόμη ποιοι θα πάνε και ποιοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Γι αυτό ο νουνεχής Καμίνης θα βάλει ψυχιάτρους στα ιατρικά κέντρα του δήμου, αν εκλεγεί. Το τι κυκλοφορεί στην «έγκυρη» δημοσιογραφία δεν λέγεται. Τελικά η Αριστερά δεν θα ψηφίσει ΝΔ. Δεν θα πάει καν. Το αποφάσισαν στη Χρήστου Λαδά και δίνουν «γραμμή» σε Περισσό και Κουμουνδούρου.

Στα συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής, εξάλλου, εκλογικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ προς τη ΝΔ δεν ξεπέρασε το 2% ενώ άλλο ένα 2% μετακινήθηκε προς υποψηφίους του ΚΚΕ και ένα 3% προς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και ανεξάρτητων υποψηφίων.

Πάνω στα ποσοστά που έχουν ένα εύρος διακύμανσης 7,5 % για το ΠΑΣΟΚ και 5% για τη ΝΔ αποφασίσαμε και για τις μετακινήσεις.

Είναι να μην εγκατασταθεί η κρίση σε μια χώρα. Θα τους πάρει όλους η μπάλα. Τους εργαζόμενους, τους εργοδότες, τους προπαγανδιστές, τους πάντες.

Η Στατιστική ως Κοπτοραπτική, ο θάνατος της λογικής ανάλυσης. Παίρνουμε το συμπέρασμα έτοιμο και μαγειρεύουμε τα δεδομένα κατά το δοκούν. Τώρα αν δεν μας πιστεύουν ούτε τα ρακούν, είναι άλλο θέμα.

Αυτά γράφετε και θα σταματήσει να βρέχει μετά τη δεύτερη θητεία Κικίλια στην Περιφέρεια…Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 12/11/2010 16:16:19

  Ο αγωνιστής Στάθης Παναγούλης, αδερφός του αξέχαστου ήρωα της δημοκρατίας, στέλνει μήνυμα αντιμνημονιακής ψήφου σε όλη την επικράτεια. Ο Στάθης Παναγούλης, παλιός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου τομέα Αττικής με το Γιάννη Δημαρά. Όλοι ΕΝΑ κόντρα στην παρεούλα της Πάρου που έδεσε τους Έλληνες χειροπόδαρα...

 2. αντισταση avatar
  αντισταση 12/11/2010 16:20:15

  ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ http://www.youtube.com/watch?v=SBAqWIffCh4

 3. nasos avatar
  nasos 12/11/2010 18:55:18

  εύλογη απορία χρήστη για την(λεόντιο όπως φαίνεται) συμφωνία ΔΟΛ-Εθνικής για το ακίνητο της Μιχαλακοπούλου
  http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=1080951
  {{{{{Γιατί δεν ανακοινώνεται το τίμημα της μίσθωσης?

  Δηλαδή η εθνική στο τέλος τη μίσθωσης πόσα θά έχει εισπράξει, συνολικά? Περισσότερα ή λιγώτερα από τους τόκους των 26 εκατομμυρίων?
  Η συναλλαγή αυτή ουσιαστικά είναι δάνειο 26 εκατομμυρίων για 12 χρόνια με εγγύηση το ακίνητο , και δόσεις τα μισθώματα. Οι λογιστικές εγγραφές διαφέρουν.

  Τα μισθώματα που θα πληρωθούν θα εγγραφονται σαν έξοδα και θα αφαιρούνται από τα έσοδα που θα φορολογούνταν με 40%. Δηλαδή αν στα δώδεκα αυτά χρόνια η ΔΟΛ πληρώσει 30 εκατομμύρια σε μισθώματα θα έχει γλιτώσει 12 εκατομμύρια από φόρους. Με απλές λογιστικές εγγραφές!
  Δέχεται η τράπεζα να κάνει με τους ΙΔΙΟΥΣ όρους τέτοια μακροχρόνια επανεκμίσθωση στις κατοικίες των δανειοληπτών της?

  Επιτέλους η κομπίνα δεν έχει τέλος σε αυτή την χώρα.}}}}}

 4. ypotheto avatar
  ypotheto 12/11/2010 20:03:45

  Δείτε εδώ προπαγάνδα της ΝΕΤ, για τον μίχα στον Πειραιά!

  ypotheto.blogspot.com/2010/11/blog-post_3494.html

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ypotheto 12/11/2010 21:39:16

   Η ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΣΟΚΟ-ΥΕΝΕΔ?

 5. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 12/11/2010 20:50:31

  πες τα!

 6. ΣΚΙΑ avatar
  ΣΚΙΑ 12/11/2010 22:11:53

  Αυτοί οι εκλογικοί αναλυτές που επικαλούνται τα "τσακάλια" του ΔΟΛ είναι οι ίδιοι με αυτούς που έλεγαν ότι ο Δημαράς "σαρώνει" και είναι πρώτος και ο Κικίλιας δεν περνάει στο 2ο γύρο ή άλλοι;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΣΚΙΑ 13/11/2010 01:40:25

   Και τον Μιχαλολιάκο εκτός β΄γύρου και τη διαφορά στις 9-14 μονάδες

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/11/2010 14:09:40

  αφήστε την επιστήμη να δουλέψει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.