#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2012 17:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτωπο εναντίον των δυνάμεων του τυχοδιωκτισμού και του λαϊκισμού κήρυξε ο ΣαμαράςΚάποιοι οδηγούν την Ελλάδα σε περιπέτειες και πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρόσθεσε ότι η χώρα απομονώνεται καθώς απειλείται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθούν νέες εκλογές ωστόσο είναι αναπόφευκτες και συμπλήρωσε ότι «απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα».

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε ότι το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο και ζητεί την παραμονή στο ευρώ. «Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στο παρελθόν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός μετώπου ελπίδας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε ότι η ΝΔ έβαλε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας «αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και απαιτούνται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. «Στόχος είναι να μη βρεθούμε διχασμένοι», πρόσθεσε.

 

Ακολουθεί το διάγγελμα του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά:

Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.

Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται.

Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες εθνικές προτεραιότητες σήμερα:

Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
Kαι, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του  2010, την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.

Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν σήμερα τη χώρα σε περιπέτεια.

Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα.

Αρκεί να εκμεταλλευτούμε δυο πράγματα:

 

Πρώτον, ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πια, πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία. Κάποτε ήμουν μόνος στην Ευρώπη όταν έλεγα ακριβώς αυτά. Τώρα τα λένε όλο και περισσότεροι. Ήλθε η ώρα που δικαιωνόμαστε. Αρκεί, βέβαια, να παραμείνουμε στην Ευρώπη…

 

Και δεύτερον, ότι η Πατρίδα μας διαθέτει πολλές, πάρα πολλές, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες: φυσικό πλούτο, ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα, τουρισμό, ναυτιλία, γεωστρατηγική θέση και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτά όλα, όμως, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μέσα στην Ευρώπη, όχι έξω από αυτήν.

Αρκεί να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν: Σπατάλη, Διαφθορά, Αναξιοκρατία, Ατιμωρησία, Πελατειακές σχέσεις και Κρατισμός. Οι αμαρτίες, αυτή τη στιγμή, της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αρκεί αυτή τη φορά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να μην βρεθούμε  διχασμένοι. Να ενωθούμε!

Απέναντί μας έχουμε όσους υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

 

Όσους επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις.
Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους λαθρομετανάστες.
Όσους θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας.
Όσους αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή.
Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη.
Όσους τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν.
Όσους προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν άμεσα από το ευρώ και αποκόπτουν την Χώρα από τη μοναδική ευκαιρία της νέας Ευρώπης.

Ήδη, δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και επιτείνουν τα προβλήματα της χώρας, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους στο «ανέφικτο» και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η Χώρα μας τη μοναδική ευκαιρία που έχει μπροστά της.

Εμείς αγωνιζόμαστε

Για την Ελλάδα της Ανάπτυξης  μέσα σε μια διαφορετική Ευρώπη της Ανάπτυξης.
Για μια Ελλάδα που θέλει να αλλάξει μέσα σε μια Ευρώπη που ήδη αλλάζει…

Απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα!

Στην πραγματικότητα πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη.
Επαγγέλλονται το ανέφικτο και αγνοούν το εφικτό: τον κοινό αγώνα για να τελειώσει η μονόπλευρη λιτότητα και να ξεκινήσει η Ανάπτυξη.
Φέρονται με  απίστευτη αλαζονεία και ανευθυνότητα.
Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξει το Μνημόνιο. Μακάρι  να ήθελαν αυτό! Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, να το επιτύχουμε όλοι μαζί.
Στην πραγματικότητα, όμως, δημιουργούν ένα χειρότερο πρόβλημα...

Έκαναν, ήδη, ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε  τι θα γινόταν εάν είχαν και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους.

Κι από την άλλη, έχουμε τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η  Ελλάδα στα πόδια της, που διεκδικούμε, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, να κερδίσουμε το σεβασμό και, κυρίως, ένα καλύτερο μέλλον.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Το μήνυμα που στείλατε είναι ξεκάθαρο:

Ναι στην παραμονή μας στο Ευρώ
Όχι στις πολιτικές συντριβής του Ελληνικού λαού.

Η απόγνωση των ανέργων, η απελπισία των πολιτών που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η φυγή των νέων μας και η εξόντωση των επιχειρήσεων δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χρειάζονται άμεσα πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας και υποστήριξης των πιο αδύναμων πολιτών. Με προσπάθεια και σχέδιο μπορεί να κερδηθεί και η ανάπτυξη και η αξιοπρέπεια.

Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη.

Καλώ όλους τους Έλληνες, που νοιάζονται για τα παιδιά τους, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο Ελπίδας, Υπευθυνότητας και Δημιουργικής Αντίστασης!

Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγουμε νέες εκλογές. Και η Νέα Δημοκρατία δέχτηκε να γίνει μέχρι και κυβέρνηση με όλους τους άλλους, χωρίς εμάς, αρκεί να μείνουμε στο Ευρώ. Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το «εμείς» και την Ελλάδα. Πέσαμε, όμως, σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας.

Δυστυχώς, οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, παρά την εντολή του Ελληνικού λαού.

Στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές»...

Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.…

Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι.

Αληθινά ενωμένοι. Όσο ποτέ ενωμένοι…

Και αυτό είναι που θέλω να πιστέψετε.

Γιατί αυτό είναι το μήνυμα της Πατρίδας μας…».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 15/05/2012 18:01:59

  Το ξανάγραψα και αλλού: ο Σαμαράς να δηλώσει καθαρά ότι "έστω και μια παραπάνω ψήφος, μπορεί να δώσει 120 έδρες στην Αριστερά, και να οδηγηθούμε στη δραχμή" ΑΡΑ: ούτε μια ψήφος χαμένη.

  • leleki avatar
   leleki @ Κόνδωρας 15/05/2012 18:41:44

   Προσπάθησε να αποφύγει το debate, τώρα με την νέα κατανομή χρόνου στα κόμματα θα υποχρεωθεί να απαντήσει για ένα προς ένα τα 77 μέτρα Παπαδήμου και για τις περικοπές, ύψους σχεδόν 20 δις πια, που απαιτεί ο Τόμσεν για τους επόμενους μήνες.
   Τα δύσκολα για τους οπαδούς του μονόδρομου του Μνημονίου είναι μπροστά. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν , τώρα αυτό θα είναι απολύτως αδύνατον πια.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ leleki 15/05/2012 18:49:03

    Δεν έπιασα το ζουμί του σχολίου σου, leleki. Τα 77 μέτρα αφορούν την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση: τώρα παίζεται το ευρώ/δραχμή, το ξεπούλημα των "ελληνικών ασημικών", η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ leleki 15/05/2012 19:33:15

    Εσύ ακόμα ζεις στην προ της 6ης Μαΐου εποχή. Τώρα υπάρχει το εξής: Σαμαράς ή μεταλλαγμένο ΚΚΕ στην εξουσία; Εσύ μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις. Ο λαός όμως;

    • leleki avatar
     leleki @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/05/2012 19:36:09

     Αυτά τα διλήμματα είναι απολύτως ανύπαρκτα μπροστά στον όλεθρο που βιώνει η κοινωνία. Δείχνετε να ζείτε σε παράλληλο μικροκομματικό σύμπαν.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ leleki 15/05/2012 19:38:25

      Επιχειρήματα δεν υπάρχουν για να ψηφίσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην κοροϊδευόμαστε. Του προσέφεραν τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να πάρει τις "σωτήριες" αποφάσεις που ήθελε και αυτός αποδείχθηκε δειλός. Κότα! Πώς το λένε. Αυτόν τον άνθρωπο θα εμπιστευτείς; Που φοβάται να κυβερνήσει; Τί είναι η χώρα, δεκαπενταμελές;

     • leleki avatar
      leleki @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/05/2012 19:54:12

      Σου επισημαίνω πως με πανομοιότυπα επιχειρήματα ισχυριζόσουν πως θα έχεις αυτοδυναμία στις 6 Μαΐου και έφτασες στο κατώτερο δυνατό σημείο.
      Όσο επιμένετε σε αυτή την εμφυλιοπολεμική και τρομοκρατική λογική , αβαντάρετε τον Τσίπρα.
      Κατανοώ βεβαίως πως οι επιλογές σας είναι εξαιρετικά περιορισμένες αλλά το επιχείρημα «Ευρωπαϊκό Μέτωπο Ντόρας-Μάνου -Βαλλιανάτου» ή χάος , ακούγεται σαν νούμερο τριτοκλασάτης επιθεωρήσεως.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ leleki 15/05/2012 20:31:11

      Η αυτοδυναμία ήταν ένας στόχος. Η ακυβερνησία που εγγυήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στα μάτια σου.

      Αστο, ο Τσίπρα ξεβρακώθηκε και αποδείχθηκε ότι δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πώς ονομάζεται ένας που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κόνδωρας 15/05/2012 19:40:23

   Εμείς πρέπει να το πούμε στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς μας και όπου μπορούμε για να διαχυθεί το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Μην τα περιμένουμε όλα από τους πολιτικούς.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/05/2012 19:40:43

    @ Κόνδωρα

 2. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 15/05/2012 18:05:18

  Το ΠΑΣΟΚ είναι, πλέον, τρίτο κόμμα: τί χρηματική εκλογική ενίσχυση δικαιούται; Έχω την αίσθηση ότι θα ξεμείνουν από λεφτά στην Ιπποκράτους, μέχρι τις εκλογές.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κόνδωρας 15/05/2012 19:35:04

   Δεν αφορά κανέναν ψηφοφόρο αυτό. Μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν το μεταλλαγμένο ΚΚΕ στην εξουσία μπορούν κάλλιστα να συνταχθούν στο Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα και να ψηφίσουν τον Α. Σαμαρά για πρωθυπουργό.

 3. giorgos avatar
  giorgos 15/05/2012 18:08:57

  σε αυτες τις εκλογες δε ψηφιζουμε ουτε κομμα ουτε προσωπο.ψηφιζουμε ελλαδα!

 4. Μηνάς avatar
  Μηνάς 15/05/2012 18:13:33

  Πασει θυσία επανένωση της παράταξης. Μόνο και μόνο για τη δημιουργία κλίματος νίκης απέναντι στην επέλαση των λαϊκιστών.
  Κύριε Σαμαρά,
  Κυρία Μπακογιάννη,
  Κύριε Καρατζαφέρη,
  Κύριε Μάνο
  Κύριοι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ βουλευτές του γελοίου υποκειμένου που λέγεται Καμμένος

  Κάντε πράξη αυτό που ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ο κόσμος της παράταξης αυτή την κρίσιμη ώρα.
  Γιατί αν δεν το κάνετε ίσως σε ένα μήνα από τώρα να τρίζουν τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στην ΕΟΚ

 5. τυφεκιοφόρος avatar
  τυφεκιοφόρος 15/05/2012 18:16:38

  o τσίπρας είναι μόνο το εξώφυλλο του μη παπαρηγικού κκε του δεκέμβρη που τώρα δικαιώνεται. καμία ψήφος στο σύριζα.

 6. antonis avatar
  antonis 15/05/2012 18:23:38

  Τα ΜΜΕ , οι εφημεριδες , αναλογα απο που τα ¨¨ αρπαζουν ¨¨;;;; Δημιουργουν το ¨¨κλιμα ¨¨ Αραγε ποσοι ¨¨δημοσιογραφοι ¨¨ εχουν απο πολλες μεριες τις μιζες τους ;;;;;;;;;;;; Να μη χαθει καμια ψηφος ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ...... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟ.......

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/05/2012 18:30:28

  Ὅσα διαφορετικὰ μέτωπα κι ἂν ἐξαγγείλει ὁ Σαμαρᾶς, ἂν κατεβεῖ ὡς "Νέα Δημοκρατία" (ποὺ εἶναι ἕνα ἐμπόδιο ποὺ ΔΕΝ θὰ καταφέρει νὰ ξεπεράσει ὁ λαὸς μέσα στὸ παραβὰν) εἴμαστε χαμένοι κι ἐμεῖς κι αὐτὸς καὶ ἠ Ἑλλάδα.

  Ὁ λαὸς θέλει νὰ ὑπερψηφίσει μιὰ λύση ἐντὸς Εὐρώ. Δὲν θέλει τὰ "τρελλὰ" τοῦ Τσίπρα, τὰ ὁποῖα εἶναι πλέον πασιφανῆ. Ὅμως, ΝΔ δὲν θὰ τὸ ρίξει. Τόσο ἁπλά. Δὲν τὸ βλέπουν;

  Ἁπλῶς πές το ἀλλιῶς! Μιὰ κίνηση εἶναι...


  Καλῶς ἢ κακῶς, ὁ Σαμαρᾶς εἶναι ἡ μόνη δύναμη ποὺ ἐγγυᾶται παραμονὴ στὸ Εὐρὼ καὶ ἀλλαγὴ τοῦ Μνημονίου. Ὄχι ἡ σάπια ΝΔ, ἀλλὰ ὁ Σαμαρᾶς προσωποπαγῶς. Δὲν ὐπάρχει ἄλλος. Ἁπλῶς δὲν ἔχουμε ἄλλον αὐτὴν τὴν στιγμή, εἶναι πολὺ ἁπλᾶ τὰ πράγματα. Ὅποιος δὲν τὸ βλέπει λόγῳ συναισθηματισμῶν ἢ ἀντιδεξιοῦ παραληρήματος, ἂς εἶναι ἕτοιμος νὰ καταστεῖ συνυπεύθυνος στὴν Τσιπραϊκὴ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ καὶ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ἀντὶ γιὰ τὸ ἀντίστροφο. Ἔρχεται.

 8. Φρικιό avatar
  Φρικιό 15/05/2012 18:35:19

  Ουτοπία... λερναία ύδρα, είναι και ο ΕΛ επιρρεπής, δένει το γλυκό.

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 15/05/2012 19:17:14

  Να βγούν επιτέλους προς τα έξω οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε σαν κόμμα είτε σαν ξεχωριστές οργανώσεις. Να τους ξεμπροστιάσει για τα εθνικά θέματα, Κύπρο, Β. Ηπειρο, Μακεδονία, ΑΟΖ, το πανεπιστημιακό ασυλο, την υγεία, και που θα βρεί χρήματα ? Τέρμα τα αστεία εις βάρος του κόσμου. Το ίδιο να γίνει και για τον Καμμένο....να κόψει την τρέλα που πουλάει. Αλήθεια που βρίσκει τα χρήματα ? Έκανε αποταμίευση από την εργασία του?

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/05/2012 19:27:42

  {σημείωση ΣΜ: παιδιά, φτάσαμε στὸ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. Στὶς ἐπερχόμενες ἐκλογὲς ἔχουμε μόνο τὴ σύγκρουση ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ὄχι πολλῶν κομμάτων. Ὅποια μπάλα παίξουμε, θὰ τὴν παίξουμε μὲ αὐτοὺς ποὺ ἔχουμε στὸ γήπεδο καὶ στὸν πάγκο- δὲν ἔχουμε τὴν πολυτέλεια τοῦ χρόνου νὰ ψάξουμε στὰ ἀποδυτήρια μέχρι τὶς 17 Ἰουνίου. (Τὸ τί θὰ κάνεις μὲ αὐτοὺς τοὺς παῖκτες εἶναι ἄλλη ἱστορία...)}

  http://www.youtube.com/watch?v=VQSUaQx2RZU

 11. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/05/2012 19:36:31

  τυχοδιωκτισμός = Ανεξ.Ελ.

  λαϊκισμός = ΣΥΡΙΖΑ

  ευθύνη = Ευρωπαϊκό Μέτωπο για την Ελλάδα με ηγέτη τον Α. Σαμαρά

 12. christof avatar
  christof 15/05/2012 19:57:08

  Τυχη αγαθη. Ο Σαμαρας να ενωσει την κεντροδεξια με οραμα την Ευρωπη των νοικοκυραιων, κοινο νομισμα , με μετρα αναπτυξης για προοδο και ευημερια.

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/05/2012 19:57:30

  Το ολο παιχνιδι θα παιχτει αναλογα με την τοποθετηση των ΜΜΕ μεσα στην τρεχουσα εβδομαδα !Το κοπαδι ειναι σκορπιο στον καμπο !Για να μαζευτει χρειαζονται τα τσοπανοσκυλα ΜΜΕ που τοσο καιρο δημιουργουσαν κλιομα υπερ του ΓΑΠ και των γαποσκυλων !Καιρος ειναι να μαζεψουν τα προβατα στο μαντρι !Ξερουν αυτοι !Προσεξτε λοιπον την γραμμη μαζεμματος που θα πεσει απο αποψε μεχρι την Κυριακη {Γκαλοπ κλπ κλπ }! Ταυτο χρονα αναρωτηθειτε τι θελει ο Τσιμπρας αυριο στον Γερμανο πρεσβη {700 εκατομμυρια διαρροη ευρω εκτος Ελλαδος με την μη επιτευξη κυβερνητικου σχηματος & τις δηλωσεις Γλεζου,Λαφαζανη ,Σκυφτουλη κλπ }.Σκεφτειτε τι παρτυ εχει να γινει μεσα σε 15 ημερες απο σημερα }?Εαν οψεποτε παρει πρωτοκαθεδρια ο Τσιπρας στις επερχομενες εκλογες να μην σας πω τι θα βρει στις καταθεσεις των Τραπεζων !Ας τον σωσει τοτε ο Τσαβες κι εμας ο Θεος της Ελλαδος !Αμην !!

 14. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 15/05/2012 20:43:01

  Πριν αρκετό καιρό, είχα διατυπώσει την άποψη οτι στις εκλογές το διακύβευμα θα ήταν το εξής: Δημοκρατία ή Κομμουνισμός . Δυστυχώς δικαιώθηκα. Τότε οι περισσότεροι σχολιαστές τυφλωμένοι από το κομματικό πάθος και ανίκανοι να δουν πέρα από τη μύτη τους "χάιδευαν" τον Τσίπρα και τον Καμμένο και βυσσοδομούσαν κατά του ΠΑΣΟΚ . Ο αστικός κόσμος έφαγε τις σάρκες του κι άφησε ελεύθερο το πεδίο σ' έναν αμόρφωτο νέο κι ένα γραφικό μπούλη να μας καταδυναστεύσουν. Σ' αυτή την εκστρατεία όλα τα πυρά πρέπει να στραφούν κατά των νεοκομμουνιστών κυρίως και κατά των Κατακαημμένων, δευτερευόντως.
  Επίσης, ν΄αφήσουν την ψωροπερηφάνεια στη Συγγρού και να απευθύνουν ενωτικό κάλεσμα στη Ντόρα ( ονομαστικά) . Είχε δίκιο από την αρχή, όπως αποδείχθηκε. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί στη διαπραγμάτευση του Μνημονίου θα είχαν επιτύχει πολύ περισσότερα και τώρα δεν θα βυθιζόμασταν... Για Μάνο αδιάφορος είμαι. Για Βαλλιανάτο, ούτε για πλάκα.
  Τώρα κρίνονται όλα. Αν θα ζήσουμε στην Ευθρώπη του 2012 ή στα Βαλκάνια της δεκαετίας του'40.

  • KM avatar
   KM @ μεταρρυθμιστής 15/05/2012 21:56:09

   Αυθαίρετα εντελώς τα συμπεράσματά σου ότι δήθεν δικαιώνεται η Ντόρα, όταν το πρώτο Μνημόνιο, εκτός από θανατηφόρο για την πραγματική οικονομία ήταν και αχρείαστο, καθώς υπήρχαν ακόμη εναλλακτικές πηγές δανεισμού (όπως ορθά επέμενε ο Σαμαράς).

   Αλλά και από καθαρά «τακτικιστική» σκοπιά, για κάθε έναν που τυχόν θα έφερνε η Ντόρα σου (η φίλη του Χριστοφοράκου και πλασιέ γνωστής Πρεσβείας) θα φεύγαν τρεις.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ KM 15/05/2012 23:51:25

    Θα έφευγαν τρεις...Ενώ τώρα δεν έφυγαν...Έχεις καταλάβει οτι συνετρίβη η ΝΔ ή εθελοτυφλείς; Όσους ήταν να χάσει, τους έχασε, τώρα θ΄αρχίσει να παίρνει πίσω. Και το σχεδόν 3% της Ντόρας δεν με χαλάει καθόλου...Αν προτιμάς Τσίπρα, για να μη "λερωθεί" ιδεολογικά η ΝΔ από τη Ντόρα, δικό σου θέμα. Εγώ, όμως, παρέλαβα από τους γονείς μου ελεύθερη Ελλάδα και θα κάνω ο,τι μπορώ για να μην την παραδώσω στα παιδιά μου κομμουνιστική...

    • KM avatar
     KM @ μεταρρυθμιστής 16/05/2012 02:04:42

     Άμα θες να μην παραδώσεις στα παιδιά σου Ελλάδα κομμουνιστική όπως λες, τότε καλά θα κοιτάξεις να μην διώξεις (λόγω Ντόρας) και αυτούς που απέμειναν στη ΝΔ. Όσο για αυτούς που φύγαν πρόσφατα (το 10% του Καμμένου), έχει γραφτεί από πολλούς εδώ το πώς μπορούν να πεισθούν να επιστρέψουν.

     Τέλος πάντων, πάλι καλά να λέμε που δεν ζητάς και την ένταξη στην ΝΔ και του Μεγάλου Στοχαστή από Μινεσσότα, που τόσο λιβάνιζες μέχρι την τελευταία στιγμή...

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ μεταρρυθμιστής 16/05/2012 15:40:24

   Και γιατί δεν αφήνει την ψωροπερηφάνια η θυγατέρα και να δηλώσει ότι συστρατεύομαι στην κοινή προσπάθεια χωρίς να ζητάω τίποτα ως αντάλλαγμα.
   Αλλιώς και η ιδιωτική ζωή καλή είναι. Ας δει κι αυτή πως είναι να ξοδεύουμε από την τσέπη μας και όχι από την τσέπη του δημοσίου.
   Πως θα γίνει δηλαδή τα μας μας και τα σας μας;

 15. arslonga avatar
  arslonga 15/05/2012 20:44:44

  Ο γιωργάκης τώρα δικαιώνεται. Διάλυσε ην Ελλάδα, ανατίναξε τα αγάλματα του μπαμπά του, έκοψε τις γέφυρες με το μέλλον, άφησε τον λεκέ του και αποχώρησε για νέα global επιτεύγματα. Οι κολλητοί του την πάτησαν μεν αλλά οι στενοί πνευματικοί συγγενείς του κάνουν ότι μπορούν να τον τιμήσουν: συνεχίζουν τα ψέματα, διαστρέφουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα, λασπώνουν, κινούνται στα μουλωχτά. Μετά τη "λαίλαπα γιωργάκη" ο κόσμος ξετρελαμένος από φόβο πέφτει σαν τα τρελά κατσίκια στον γκρεμό του Τσίπρα και Καμμένου και της κουστωδίας τους.

  Τι τρομερό τόσος κόσμος να θέλει ντε και καλά να πιεί το δηλητήριο. Τι τρομερές ημέρες ηθικής αγριότητας βιώνουμε.

  Αντώνη Σαμαρά το μέτωπο για να θεραπευτεί η μαζική παράκρουση δεν είναι για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι για την Ελλάδα σκέτα.

 16. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 15/05/2012 21:58:04

  Το τοπίο είναι ξεκάθαρο.
  Οι δυνάμεις που θέλουν να αλώσουν τη χώρα και να διαμελιστούν τα ιμάτιά της προέκριναν: Τσίπρας με βοηθητική τον Καμμένο. Το ΚΚΕ ήταν δεδομένο εξ αντιδιαστολής. Όσο για τους Νεοναζί η πέμπτη φάλαγγα.
  Βέβαια τους βοηθούν κι οι αμαρτίες του παλαικομματισμού.
  Στόχος τόσο η έξοδος της Ελλάδας όσο κι η ίδια η Ευρωζώνη. Ο Αλαβάνος το περιέγραψε με πάσαν ειλικρίνεια. Ο Τσίπρας επελέγη να φέρει σε πέρας το ατό το οποίο απέτυχε να ολοκληρώσει ο ΓΑΠ.
  Ποια η διαφορά τους άλλωστε; Λαθρό, Σκόπια, Τουρκία; ο ΓΑΠ κι οι κηπουροί του θα φαντάζουν σε λίγο Υπερπατριώτες.
  Ο Καμμένος σε κατώτερο καρατζαφέρειο ρόλο του 2000. Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις.
  Από την κωμωδία στο δράμα.
  Απομένει να δούμε την ευθύνη του ίδιου του λαού.
  Απαιτείται όμως κι απόδειξη ΗΓΕΣΙΑΣ (όχι σε μένα βέβαια, αλλά στον κάθε άνεργο, στον κάθε χαμηλοσυνταξιούχο, στον θυμωμένο κι απελπισμένο πολίτη). Στο 35% που πήγε "παραλία". ΤΩΡΑ.
  Απαιτείται ΑΛΗΘΕΙΑ.

 17. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 16/05/2012 12:04:50

  leleki, το μόνο που ακούω είναι: "εσείς αυτό, εσείς εκείνο..." Αν έχεις ένα δομημένο και συγκεκριμένο ΘΕΤΙΚΟ επιχείρημα για το οποίο κάποιος πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, που να αφορά μια συγκεκριμένη θετική και υλοποιήσιμη εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι τα sexy-Alexi επιχειρήματα του στυλ "νέος και άφθαρτος"), να το συζητήσουμε διεξοδικά.

  • leleki avatar
   leleki @ Κόνδωρας 16/05/2012 15:27:18

   Υπάρχει ένα πολύ πειστικό επιχείρημα τουλάχιστον για να μη ψηφίσεις ΝΔ.
   Δες τη λίστα των εκλεγμένων βουλευτών της Β Αθήνας .
   Μπροστά τους ο Τσίπρας θυμίζει έως και τον Μαύρο Καβαλάρη.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ leleki 16/05/2012 15:37:11

    Μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι καλά. Το "θετικό επιχείρημα υπέρ μας", έγινε πάλι "αρνητικό εναντίον των άλλων". Λάγνα αντιπολίτευση...

   • leleki avatar
    leleki @ leleki 16/05/2012 15:52:41

    To ψευδοδίλημμα «ευρώ+μνημόνιο ή δραχμή+χάος» που φαίνεται πως θα είναι το νέο τρομοκρατικό δίλημμα των μνημονιακών, εμπεριέχει θετική επιχειρηματολογία ;

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ leleki 16/05/2012 16:02:04

     leleki, πάλι το "εσείς αυτό". Αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, προτιμώ να διακόψω έναν στείρο διάλογο, παρά να τον αφήσω να εκφυλιστεί.

 18. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 16/05/2012 12:05:47

  Μανώλη, προσυπογράφω με 1000.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.