08/02/2010 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής», θέλει τώρα ο Αλαβάνος

«Μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής», στηριγμένο στον ενωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτό στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Αλέκος Αλαβάνος, που, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε ένα πολιτικό κείμενο, στο επίκεντρο του οποίου υπάρχει η θέση του «για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία με επίκεντρο την αριστερά».

    Ο κ. Αλαβάνος, στην τοποθέτησή του, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα, να θέσουν δηλαδή ως θέμα συζήτησης τη συγκρότηση ενός κοινού τόπου συνάντησης ανταλλαγής ιδεών, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και θετικών δράσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο κ. Αλαβάνος και τονίζεται και στο κείμενο «είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με ολόκληρη τη ριζοσπαστική αριστερά, με συντρόφους του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έχουν γόνιμη και διαρκή παρουσία στο Κίνημα».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν είχε ως στόχο να γίνει μεγάλη συλλογή υπογραφών στο κείμενο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ για το αν η πολιτική του πρωτοβουλία θα αποκτήσει οργανωτική μορφή, τόνισε πως «πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία, που τίθεται προς συζήτηση», πως ο ίδιος θα συναντήσει πολύ κόσμο και επομένως, στην πορεία θα φανεί αν χρειάζεται, ή όχι, κάτι παραπάνω.

    Στην ερώτηση, ποιό είναι το νόημα της πρωτοβουλίας του, καθώς οι θέσεις του στο πολιτικό κείμενο που παρουσίασε σήμερα, δεν διαφέρουν από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «πηγή της έμπνευσής μας είναι στοιχεία που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας, παράλληλα όμως, το κείμενο διατυπώνει προτάσεις για την ανάπτυξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερο δυναμισμό και με στόχο τη συγκέντρωση ευρύτερων δυνάμεων, καθώς απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

    Όπως είπε, το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας του θα είναι να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συσκέψεις και συζητήσεις με πολίτες και από το χώρο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, για να δοκιμαστούν οι ιδέες, που παρουσιάστηκαν σήμερα.

    Όπως αναφέρεται στο πολιτικό κείμενο, είναι απαραίτητη σήμερα μια αντιπολίτευση, που να αναπτύξει μια συνολική πολιτική δράση, δηλαδή μια αντιπολίτευση δομική, κινηματική, ενωτική, στοχαστική και ανατρεπτική και οραματική. Στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης πρέπει να είναι το σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο ο κ. Αλαβάνος θεωρεί ότι αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία της χώρας.

    Το πολιτικό κείμενο υπογράφουν 40 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανένταχτοι αριστεροί. Ανάμεσά τους είναι τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γαλάνης, Γρηγόρης Δεμέστιχας, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Νταβανέλος, Γιώργος Σαπουνάς και Δήμος Τσακνιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μαρικα avatar
  μαρικα 08/02/2010 17:28:41

  Ο Αλαβανος και τα συντροφια του μυροστικαν πολυ χρημα τωρα με τις ελληνοπι
  οισεις και βγηκαν στο κυνηγη,Αφου τωρα εξασφαληζουν και ψηφαλακια κοροιδα ειναι;

 2. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 08/02/2010 17:44:05

  Στην "κινηση" του θα περιλαμβανει και τους "αριστερους" χρυσοκανθαρους? Παντως, ενας περιλαμβανεται στους υπογραφοντες, αλλα ετσι το μονο που δειχνει η "κινηση" του ειναι η προσδοκομενη μασα, οχι φυσικα τον ιδιο, γιατι δεν εχει αναγκη, αλλα απο πολλους αλλους που εχουν κανει λιαν αποδοτικο εμποριο τον αριστερισμο...

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/02/2010 17:51:21

  Όταν λέει "στοεπίκεντρο της δράσης είναι το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ" είναι υπέρ ή κατά? Το ΚΚΕ αν δεν κάνω λάθος είναι κατά.

 4. NM avatar
  NM 08/02/2010 17:57:39

  η πλάκα είναι που βγαίνει ο αλαβάνος και κάνει κύρηγμα υπέρ των αδυνάτων...

  πλάκα - πλάκα τώρα που το σκέφτομαι, με τόση ακίνητη περιουσία θα τον ταράξει ο φόρος.

  φουκαρά έλληνα αντί να τους πάρεις με το σκουπόξυλο κάθεσαι και τους κοιτάζεις...

 5. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/02/2010 18:29:02

  Αν μελετήσουμε τις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις παρατηρούμε ότι η παρουσία και η δράση των κομμάτων έχουν φθίνουσα πορεία, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα κυρίως επειδή οι πολίτες θεωρούν ότι είναι εκφραστές επί μέρους συμφερόντων τα κόμματα εξουσίας και αντιλήψεων τα μικρότερα κόμματα.

  Σήμερα, οι οικομικοκοινωνικές εξελίξεις, η διαφαινόμενη αποτυχία του πασοκ να πείσει και να εκφράσει ιδεολογικά την κεντροαριστερά, η λογική του φατριασμού και των μικροσυμφερόντων που συνεχίζει! να διέπει την κομματική λειτουργία της ΝΔ δημιουργούν ένα εντελώς νέο περιβάλλον.

  Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ο Αλαβανος , ο οποίος θεωρείται από πολλούς φυσικός αρχηγός της αριστερές να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί με την ρητορεία και την πρακτική του το πολιτικό κενό που αρχίζει να δημιουργείται με τη δημιουργία ενός μαζικού κόμματος της κεντροαριστεράς το οποίο όπως φαίνεται θα προσπαθήσει να συνδέσει με τις νέες κοινωνικές ανησυχίες και διεκδικήσεις.

 6. provocateur avatar
  provocateur 08/02/2010 18:40:36

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

  Η πλατφόρμα που παρουσίασε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος επιβεβαιώνει την ανοικτή συγκρότηση ενός πόλου συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ΣΥΝ.

  Εμφανίζει δηλαδή καθαρά την κρίση και τα αδιέξοδα του σχήματος, με σαφείς συμμαχίες οργανώσεων και αντιπαραθετικές επιλογές προς το κόμμα μας.

  Η πολιτική αυτή πλατφόρμα αποτελεί μια ολοκληρωτική επιστροφή στα ανεπαρκή στερεότυπα του παρελθόντος της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών εξελίξεων.

  Τώρα επιβεβαιώνεται το μέγα λάθος που διαπράττει η ηγεσία του ΣΥΝ όταν δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό ζήτημα, που είναι οι προβληματικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΣΥΝ, και περιορίζεται στην αναζήτηση εσωτερικών εχθρών στο κόμμα.

 7. Eastrader avatar
  Eastrader 08/02/2010 21:04:59

  Εγω θα το ξαναπω και ας φωναζουν οι Συριζαιοι.Δε πα να συνιστωθουν ολοι τους.

 8. pikos avatar
  pikos 08/02/2010 21:22:13

  Πω πω...Λόγος της αριστεράς=λόγος άθλιος...
  Πολιτική πλατφόρμα; Σιγα μην ειναι και πολίτικη φρέζα!!!

 9. Tυφλοπόντικας avatar
  Tυφλοπόντικας 08/02/2010 22:16:51

  Eίμαι σίγουρος ότι μόνο ο Αντώνης Σ. και ο Γιωργάκης μπορούν να μας βγάλουν απο την οικονομική κρίση που μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τόσα χρόνια!!!!

 10. boanerges avatar
  boanerges 09/02/2010 12:11:05

  Τόσοι σύμβουλοι εκσυγχρονιστών υπουργών προερχόμενοι από τους κόλπους του πάλαι ποτέ ΚΚΕς, τι …συμβουλές λες να έδιναν; Για να μην αναφέρω και την συνιστώσα ΑΕΚΑ,. Με το να είναι ιδεολογικό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και να του δίνουν άλλοθι σοσιαλιστικότητας και δήθεν διαφορετικότητας από την κακία πεθερά Δεξιά όλα αυτά τα χρόνια –εξαπατώντας τους περίφημους πια πολίτες του Κέντρου-, τι παραπάνω λες να έκαναν από το να το βοηθούν να κυβερνάει; Όλες αυτές οι παγκοσμιοποιημένες ιδεολογικές πλατφόρμες που εφαρμόζει ο Γιωργάκης, η Διαμαντοπούλου και τα άλλα παιδιά, από ποιους πρωτοπλασάρονται τόσα χρόνια; Για πες μας εσύ, ποιοι νομίζεις ότι κυβερνούν; ποιοι -ανάμεσα στα άλλα- κατάντησαν το συνώνυμο του πατριωτισμού να είναι ο εθνικισμός; Ποιοι δίνουν ιδεολογικό και πραγματικό άσυλο στην κουκούλα; Ποιοι; Διαφωνείς; τότε πες μας εσύ ποιές είναι οι διαφορές τους από τα προαναφερόμενα πρόσωπα, έτσι, για να μας δείξεις και τον αντιπολιτευτικό λόγο που έχουν. Ή μήπως θα μας πεις ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται; όταν στηρίζεις -με όποιον τρόπο μια κυβέρνηση να αναλάβει και να συνεχίσει το έργο της, δεν τη στηρίζεις μονομερώς, τη στηρίζεις σε όλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.