#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2012 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτωπο Κουβέλη - ΒενιζέλουΜία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, εν όψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στις 6 το απόγευμα .

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσέλθουν με κοινή γραμμή στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υποστηρίξουν η εφαρμογή των μέτρων να γίνει σε δυο φάσεις:

Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014-2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.

Είναι προφανές ότι η κοινή στάση των δυο υπαγορεύεται από τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο μεν Βενιζέλος από κορυφαία στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται να ιδρύσουν νέο κόμμα, ο δε Κουβέλης απο βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν φτιάξει “μέτωπο”, εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς επιμήκυνση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ  σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του οικονομικού επιτελείου (Στουρνάρας, Σταικούρας, Μαυραγάνης) με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενόψει της βραδινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών για τη διαμόρφωση του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί ότι επιμένουν στο θέμα της λήψης μέτρων εντός τεσσάρων και όχι δύο ετών, δηλαδή την περίφημη επιμήκυνση που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι μπορεί να τη ζητήσει τώρα. Αυτή φαίνεται να είναι η επίσημη στρατηγική της Ιπποκράτους, καθώς και ο… τραχανάς, δηλαδή όπως είπαν τα ισοδύναμα, εναλλακτικά μέτρα και τις επισημάνσεις έναντι του πακέτου που προτείνει η κυβέρνηση.

Αντίθετα, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέστησαν σαφές ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί σήμερα απόφαση, και ότι αυτό που γίνεται είναι η παρουσίαση των μέτρων και η χονδρική καταμέτρησή τους, ούτως ώστε οι παρεμβάσεις να φθάσουν σε αξία τα 11,5 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανέφεραν επίσης ότι σήμερα έγινε αντιληπτό ότι καθώς οι προηγούμενες παρεμβάσεις σε συντάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί, ήταν λάθος ο τρόπος υπολογισμού του νέου «ψαλιδιού» και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το συνολικό πλαφόν της σύνταξης ενδεχομένως να διαμορφωθεί στα 2.750 αντί για 2. 400 ευρώ.

Επισήμαναν όμως ότι σκοπός τους είναι να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ (από μόνιμες περικοπές δαπανών) και να ονοματιστούν ενώ η απόφαση για την εφαρμογή τους σε διετία ή τετραετία θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας δέχτηκε εκτάκτως τους τρεις τροικανούς επικεφαλείς, οι οποίοι του δήλωσαν και επίσημα ότι θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρις ότου ολοκληρώσουν το πακέτο. Τα πράγματα επιτέλους μπαίνουν σε μια σειρά, αφού από την αβεβαιότητα που δημιουργούσε η προηγούμενη κακή εμπειρία περνάμε σε μια συνεργασία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει το άσχημο κλίμα που υπάρχει εναντίον της χώρας μας στο εξωτερικό. Γιατί, μπορεί να μην το έχουν καταλάβει πολλοί αυτό, όμως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Και οφείλεται στους άθλιους χειρισμούς και τους «ψευτοτσαμπουκάδες» των περασμένων μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την "Δημοκρατία", ο Μπαρόζο φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι ήταν πολύ άσχημη για την Ελλάδα η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα, όσο δεν έκαναν  οι προηγούμενοι 15 υπουργοί Οικονομικών

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostas avatar
  kostas 30/07/2012 15:06:24

  Το πρόβλημα του Έλληνα είναι η "κοντή" μνήμη.
  Αν είχε μνήμη ίσως να θυμότανε τον κύριο υπεύθυνο του χρονικού εκτροχιασμού των ολυμπιακών αγώνων 2004.
  Κάποιου υπουργού πολιτισμού που μπλοκάριζε όλο το εγχείρημα μέχρι να αναλάβει αυτός και το υπουργείο του επικεφαλής του όλου project.
  4-5 φορές πάνω πληρώσαμε τους αγώνες του κ. Βενιζέλου.

 2. Thrilos avatar
  Thrilos 30/07/2012 15:34:58

  Μια χαρά τα καταφέραμε...Εμείς να είμαστε οι "κακοί" και ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη να το παίζουν "καλοί". Αλλά πως να μη γίνει αυτό, όταν απειλούμε με διαγραφή από τη ΝΔ, όποιο Βουλευτή μας τολμήσει να δηλώσει, ότι πρέπει να μείνουμε συνεπείς με εκείνα που διακηρύσσαμε και υποσχόμασταν προεκλογικά;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Thrilos 30/07/2012 19:12:48

   Δηλαδή τώρα βρήκες έξυπνο τρόπο να υπερασπιστείς το Νικολόπουλο; Λίαν επιεικώς απαράδεκτο να ασχολείσαι ακόμα με τη συγκεκριμένη περίπτωση που βοά πως άλλα ήταν τα κίνητρα...

   • Thrilos avatar
    Thrilos @ Γεώργιος Τ. 30/07/2012 20:29:02

    Μια παροιμία λέει, ότι "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται".. Μίλησα εγώ για Νικολόπουλο; Για τη ταμπακιέρα έχεις κάτι να πεις; Και, αφού το θέλεις, για ποια κίνητρα βοά ο κόσμος; Μήπως, αυτά που λέει ο Μπόμπολας, τα παπαγαλάκια του και οι εφημερίδες του; Έλεος πια, δεν καταλαβαίνεις εσύ και όσοι κινούνται στη γραμμή της συνθηκολόγησης και της συμπόρευσης μ' αυτά τα άθλια συμφέροντα, ότι, σ' αυτή την περίπτωση, και ο Αντώνης ο Σαμαράς θα έχει την τύχη, που είχε κι ο Καραμανλής;

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ Thrilos 31/07/2012 01:06:10

     Γιατί μόνο την ΝΔ και τον Σαμαρά αφορά η ειλικρινής σχέση προ και μετά εκλογών;
     Παρατήρησες ομοψυχία και προσήλωση στα άλλα κόμματα εσύ αντικειμενικέ;

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 30/07/2012 15:43:23

  "ΜΥΡΙΖΕΙ" ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΟΒΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ! ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΜΟΡΜΟΝΟΣ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΗΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΤ ΡΟΜΝΕΫ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ! - Χρησιμοποιούν την αφελή Λαγκάρντ που τοποθέτησαν στο ΔΝΤ μετά τη σκευωρία κατά Στρος Σκαν, που στήθηκε στις ΗΠΑ με την πομπώδη σύλληψη και διασυρμό του!

  Οι Αμερικανικές Εκλογές της 6ης Νοεμβρίου λοιπόν περνούν από την Ελλάδα! Και ο Ομπάμα με το ίδιο το ΔΝΤ μπροστάρη, θα αντιμετωπίσει τον χειρότερο εφιάλτη του! Και αυτός ίσως είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθε ο Κλίντον στην Αθήνα, με τη βοήθεια Ομογενών! http://on.fb.me/OciEzN

  • drider avatar
   drider @ η Dimi 30/07/2012 16:29:05

   Το μόνο που λείπει από το σενάριο dimi είναι οι εξωγήινοι... Καλά πιστεύεις αυτές τις μπούρδες;

  • Εύα avatar
   Εύα @ η Dimi 30/07/2012 17:29:24

   Γίνονται τόσα και παίζονται τόσα πολλά, ώστε τίποτα δε μου φαίνεται απίθανο....
   ΥΓ: Και να μην ξεχνάμε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπήρξε ή θα υπάρξει και φωτιά (στις περισσότερες των περιπτώσεων)...οι ειδήσεις, οι δηλώσεις κλπ πολλές φορές έχουν ως στόχο, να δημιουργούν θέματα...

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ η Dimi 31/07/2012 01:09:29

   Νομίζω αυτή η είδηση Dimi αφορά την μεγαλομανία μας περισσότερο και όχι την πραγματικότητα!
   Αν η Ελλάδα στα χειρότερα της καταφέρνει να αλλάζει τον Πλανητάρχη,τότε πτωχοί αλλά μαγκιά μας!

 4. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ avatar
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ 30/07/2012 16:16:38

  Γιατί περίμενε κανένας λογικός άνθρωπος κάτι διαφορετικό απο την συνιστώσα του κουβέλη και το αποτυχημένο πασοκ του βενιζέλου; Το λάθος ήταν του σαμαρά που έκανε κυβέρνηση με αυτά τα αποκόμματα!
  Και η ν.δ πλήτεται και το κυριώτερο η χώρα δεν κάνει ένα βήμα μπροστά! Άν ο σαμαράς και η ν.δ δεν πάει ξανά σε εκλογές με την ελπίδα να πάρει την αυτοδυναμία η να μπεί και η δημιουργία ξανά στη βουλή, ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ 30/07/2012 19:14:08

   Δηλαδή έπρεπε να πάμε σε τρίτες εκλογές; Και ποιος θα είχε τότε την ευθύνη της σίγουρης χρεοκοπίας; Πάλι ο Σαμαράς ως πρώτο κόμμα. Ωραία λογική!

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ 31/07/2012 01:10:37

   ΟΚ Θάνο.

 5. Heaven avatar
  Heaven 30/07/2012 17:06:54

  και οι Νεφελίμ!!
  γιατί επιμένετε να τους ξεχνάτε?

 6. Εύα avatar
  Εύα 30/07/2012 17:31:44

  Ολόκληρος Πρόεδρος του Πασόκ και χαρακτηρίστηκε ως ο χειρότερος;; τσ τσ..βαρύ το χτύπημα...

 7. panos avatar
  panos 30/07/2012 18:44:10

  Εχει μεγαλη πλακα τα μετρα του Βενιζελου των 11.5 δις οταν ηταν υπουργος οικον.(απο συντ/λος) και οι οριζοντιες περικοπες τοτε της κυβερνησης του να τις επωμιζεται η Ν.Δ. και τωρα να ζηταει και τα ρεστα,οτι δηθεν θιγουμε τους χαμηλομισθους και χαμηλ/ους. Βλεπω τα καινουργια συνεταιρακια ΒΕΝΙΖ.-ΚΟΥΕΛΗνα πριονιζουν σιγα σιγα τη κυβερνηση μονο για κοματικο οφελος. Μαλλον τα παλιοκουμουνια θελουν να προστατευσουν τα πελατακια τους,το βαθυ κοματικο κρατος που εφτιαξε ο μεντορας τους Α.Γ.Π. και η χωρα ας παει στο γκρεμο.Οσο για την επιμηκυνση ειναι ωραιο ανεκδοτο γιατι ισοδυναμει με νεο δανεισμο και καινουργιους τοκους και δεν βγαινει με εσωτερικη υποτιμηση,αυτο το ξερουν και προτωετοεις της ασσοε,και το γνωριζουν και οι επεδυτες και δυστηχως θα απεχουν απο την Ελλαδα.Αν δεν παρεμβει η ΕΚΤ καιδεν ενοποιηθουν τα χρεη των κρατων τοτε ΚΑΤΑΡΕΥΣΑΜΕ και οχι μονο εμεις.Πρεπει ο Α.Σαμαρας να ειναι πολυ προσεκτικος με τα κουμουνιστικοσυναιτερακια γιατι αυτοι ειναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ η πηγη του κακου για τη χωρα,και εδω χρειαζεται μεγαλη τολμη και να αφησει στην ακρη ο Αντωνης το οποιο πολιτικο κοστος.Και κατι αλλο δεν θα παθουν και τιποτα τα πελατακια και οι διευθαρμενοι ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και συν/ΧΟΙ αν παιρνουν και 2.300 το μηνα,κονομοντας τοσα χρονι ενα σκασμο λεφτα.Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ πρεπει ταχιστα να κρατησει η αν ειναι δυνατον να αυξησει τις χαμηλες συνταξεις και να τα παρει απο τα λαμογια των ΔΕΚΟ κ.λ.π.που επαιρναν 3-4 χιλιαρικα συνταξη και να τους κοψει και τα εφαπαξ(ελληνικο ανεκδοτο).

 8. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 31/07/2012 01:03:16

  Αποκλείεται να το είπε αυτό το τόσο βαρύ ο Μπαρόζο.Αυτός ούτε βήχει δημοσίως αν δεν τσεκαρει τις αντιδράσεις

 9. xp avatar
  xp 31/07/2012 01:27:21

  11,5 δισ περικοπές με ύφεση είναι ταξείδι στον πλανήτη σείριο με επάρκεια οξυγόνου έως την Σελήνη.Απλά όλοι κάνουν τον χαβαλέ τους .Μιλάμε για μια εικονική πραγματικότητα,ένα θεικό πράγμα ,οπου ο καθένας λέει ότι γουστάρει...
  Αλλος λεει να πάμε στον γαλαξία Α ,άλλος στον Β.Αυτά που ζητούν σε μια χώρα με την τρίτη σε διάρκεια ύφεση στα ιστορικά χρονικά(πρώτη ήταν η λιβερία ,η δεύτερη ήταν επίσης αφρικανική χώρα),δηλαδή να κάνει αλλεπαληλα παγκόσμια ρεκόρ σε οικονομικούς τομείς ,είναι τρελλά.Ας αφήσουμε τα πολιτικά και ας παίξουμε ένα βιντεο γκειμ επιτέλους......

 10. xp avatar
  xp 31/07/2012 01:39:39

  Καποιος εχει γράψει ότι τα 50 δις των ιδιωτικοποιήσεων είναι ΑΕΠ Χ 20%.Από στατιστικές μελέτες του ΔΝΤ στην Ν.Αμερική.Γιατι 50 δις δεν βγαίνουν ούτε εαν αναστηθεί το 99

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.