20/06/2009 00:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτρα της ΕΕ για την κρίση


_____________________________________________________________________________________________
Τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διάθεση 19 δισ. ευρώ από το κοινωνικό ταμείο για βοήθεια των ανέργων να βρουν δουλειά χαιρέτισαν στη Σύνοδο Κορυφής οι 27 ηγέτες. Προβλέπεται η στήριξη 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας- μαθητείας κατά τη διετία 2009-2010, αλλά και μικροχρηματοδοτήσεις στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι «27» συμφώνησαν επίσης στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την εποπτεία των τραπεζών και στη δημιουργία ρυθμιστικών φορέων που θα βοηθήσουν στην πρόληψη μιας νέας κρίσης. Παράλληλα, συμφώνησαν να προσφέρουν στην ιρλανδική κυβέρνηση νομικές εγγυήσεις για την εθνική της κυριαρχία, ώστε να την βοηθήσουν να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ιρλανδών ψηφοφόρων στη μεταρρυθμιστική συνθήκη της Λισσαβόνας.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία τριών πανευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών που θα εξασφαλίσουν ότι τα κράτη-μέλη θα εισάγουν νέους κανόνες για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  Κομβικό σημείο στην απόφαση είναι η σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου (European Systemic Risk Board) που θα επιβλέπει τους κινδύνους για την χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας που στόχο είχαν να καθησυχάσουν τους φόβους του Λονδίνου ότι οι νέοι φορείς θα αποδυναμώσουν τους βρετανικούς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου θα εκλέγεται από το Γενικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και όχι μόνο της ευρωζώνης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε θέσει βέτο στην δημιουργία ενός Εποπτικού Οργάνου που θα είχε διευρυμένες και «υπερεθνικές» αρμοδιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/06/2009 01:40:51

  Χαρά στα ΙΕΚ !

  Και στους πάσης φύσεως "επιμορφωτές" !

  Η δουλειά μαθαίνεται στην πράξη. Τελεία.

  Αλλά ενώ τα απέραντα μεσαία στρώματα παράγουν υστερικά νέους πτυχιούχους, η οικονομία, πλέον, δεν παράγει θέσεις εργασίας.
  Τουλάχιστον του επιπέδου που έμαθαν να θεωρούν δεδομένο οι νέοι, από τους γονείς τους.

  Γιατί; Διότι το παγκοσμιοποιημένο φιλελεύθερο μοντέλο έστειλε την παραγωγή εκεί που υπάρχουν δουλοπάροικοι.
  Και απαλείφει σταδιακά το κράτος και το κράτος πρόνοιας, μεγάλους εργοδότες.
  Και δημιουργεί κοινωνικά μια ορατή πλέον κάστα αυτο-αναπαραγόμενης επιχειρηματικής "φεουδαρχίας", στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο απόγονοι insiders.

  Αλλά αυτά δεν μπορούν να τα πουν οι πολιτικοί στους ψηφοφόρους, από την επιτυχή κοροϊδία των οποίων εξαρτάται η ισχύς τους.

  Γι' αυτό τούς λένε για "διαρκή επιμόρφωση".
  Και οι ταλαίπωροι νέοι ή ηλικιωμένοι άνεργοι "καίγονται" απ' την πολλή επιμόρφωση, όπως οι παγκίτες που σηκώνει ο προπονητής για διαρκές "ζέσταμα" και ποτέ δεν βάζει μέσα.

  Αλλά το καλύτερο είναι ότι τα λεφτά επιστρέφουν στους πολιτικούς που τα "θεσμοθετούν", μέσω του δικτύου "κολλητών", υποστηρικτών ή αφανών συνεταίρων που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τα προγράμματα "επιμόρφωσης".

 2. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2009 09:10:56

  Προφήτης – πολύ σωστές η παρατηρήσεις και το σχολειο γράψε και άλλα ....

 3. λαλάκης avatar
  λαλάκης 20/06/2009 10:55:02

  Θα μπορούσαν οι ευστοχες παρατηρήσεις του "Προφήτη" καθώς και άλλα αντίστοιχης καθαρότητος και αποκαλυπτικότητας κείμενα να αποτελέσουν κάποιο νέο "μανιφέστο για συνειδητούς πολίτες του 21ου αιώνα" ή κάποιο "σύγχρονο πολιτικό, ερμηνευτικό λεξικό" ;

 4. Apostolos avatar
  Apostolos 20/06/2009 11:11:29

  Προφήτη, πολύ σωστά!

  Ο Manuel Baroso είναι τέως Μαοικός, συνοδοιπόρος του Solana που βομβάρδισε τους Σέρβους ενώ ο ίδιος ο Baroso έδωσε το πράσινο φως στον Bush για την επέμβαση στο Ιράκ.

  Ο Baroso δεν έκανε τίποτα για τον πολίτη της ΕΕ, είναι ένα μεγάλο μηδενικό και πρέπει να φύγει.

  Προτείνω στον Φάκτορα σχετική ενεργοποίηση μέσω διαδυκτίου.

  Συγχαρητήρια για τις απόψεις σας.

 5. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 20/06/2009 13:12:03

  Πολύ σωστά τα είπες Προφήτη, οι άνθρωποι αυτοί θυμίζουν ...Βαμβακούλα, να μαζευτούμε 5 άνθρωποι, να βγάλουμε μια τριμελή επιτροπή, να με βγάλουν Πρόεδρο.
  Ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, αποκομμένοι στα κλιματιζόμενα γραφεία τους και τα υβριδικά ΙΧ τους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας που αυτή δημιουργεί, έχει μετακομίσε .
  Οπότε κατασκευάζουμε "επιμορφώσεις" για να έχουν να διδάξουν κάπου με το εφάπαξ, οι ταγοί της κοινωνίας, για την κοινωνία που για να μην ξεσηκωθεί, της πετάμε άρτο και θεάματα, (κοινωνικές πολιτικές και ευαισθησίες, επιδόματα, επιχορηγήσεις και βοηθήματα, επιμορφώσεις) όπως ακριβώς και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πριν την πτώση.
  Είμαστε σε ένα αντίστοιχη σημειολογική στιγμή, οι δομές καταρρέουν γιατί δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες για τη δημιουργία του νέου, ενώ οι λειτουργίες των δομών αποσκοπούν στη διατήρηση των προνομίων.
  Τους δικούς "βαρβάρους" αναμένουμε ....

 6. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 20/06/2009 13:13:18

  ..ουπς "σε μια αντίστοιχη σημειολογική στιγμή"

  ταχύτητα αβλεψίας γαρ...

 7. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2009 13:32:26

  Εδώ επίδομα τεμπελιάς “φτώχειας” τον λένε θέσπισαν στην βουλή με ΝΟΜΟ και βάζεις τέτοια ερωτήματα μαρξιστικά ...

 8. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2009 14:55:18

  ούτε ο χριστιανισμός δεν έχει απορρίψει ποτέ τον πλουτισμό ....

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/06/2009 15:08:48

  χαχαχα σωστός
  μόνο που ο χριστιανισμός το κέρδος το είχε ενοχοποιήσει ...για το ποίμνιο, ο Λούθηρος το απενοχοποίησε.
  Η ουσία είναι ότι η κρίση της φούσκας, που δημιουργήθηκε από την απουσία της εποπτείας της αγοράς, τους έχει δημιουργήσει αμηχανία, προσπαθούν να εξορκίσουν το κακό, αφού είχαν δαιμονοποιήσει τον έλεγχο.

 10. Factorx avatar
  Factorx 20/06/2009 15:13:46

  @Ιθαγενής: στείλε μου ενα e-mail

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.