29/08/2008 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτρα στήριξης της διαφθοράς και της διαπλοκής

Σωστά επισημαίνει σήμερα η «Καθημερινή» ότι η περίπτωση της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή που στις 12 παρά 5΄ της σύνταξης του νέου προϋπολογισμού καταφεύγει σε ομοβροντία φοροεισπρακτικών μέτρων για να αποτρέψει τη δημοσιονομική κατάρρευση και τον ευτελισμό της κοινοτικής επιτήρησης, δεν είναι η εξαίρεση στα όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες φορολογούμενοι στα τριάντα και πλέον χρόνια της μεταπολίτευσης. Τρεις φορές επέβαλε έκτακτες εισφορές στα φορολογημένα ήδη κέρδη ο προηγούμενος Κωνσταντίνος Καραμανλής, τέσσερις φορές ο Ανδρέας Παπανδρέου, μία φορά ο Ζολώτας με την Οικουμενική, ενώ ο κ. Κ. Σημίτης υπό το πρόσχημα της ένταξης στην ΟΝΕ νομοθέτησε 20 νέους φόρους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η δικαιολογία που πρόβαλαν οι φορομπήχτες κυβερνήτες μας ήταν μία και μοναδική. «Τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του κράτους». Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Επειδή αυτές οι «ανάγκες του κράτους» δεν είναι δικές μας. Αλλά δικές τους. Πίσω από τις «ανάγκες του κράτους» κρύβονται οι χιλιάδες διορισμοί ημετέρων στο δημόσιο, οι νέες υπηρεσίες και επιτροπές που ιδρύονται για να βολευτούν άλλοι ημέτεροι με μισθούς χιλιάδων ευρώ και κυρίως η διαφθορά και η διαπλοκή που ανεβάζει το κόστος των δημόσιων έργων και μεγαλώνει τα ελλείμματα. Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου. Γιατί άραγε να μεταβιβάσει το Δημόσιο περιουσία του στο μοναστήρι και να το πουλήσει αυτό στη συνέχεια σε ιδιώτες; Δεν μπορούσε να το κάνει μόνο του για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να μειωθούν αντίστοιχα οι φορολογικές επιβαρύνσεις; Η απάντηση είναι φυσικά γνωστή σε όλους. Επειδή έτσι μπορούν να δικαιολογηθούν οι μεταβιβάσεις εκατομμυρίων σε άλλους ημετέρους, υψηλά ιστάμενους αυτούς.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δεκάδες άλλα σκάνδαλα που σωρεύονται συνεχώς στο παθητικό της κυβέρνησης. Για να αποδειχθεί έτσι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν διστάζει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης σε ένα σημαντικότατο τμήμα της εκλογικής της βάσης (που είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτή τη φορά) προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών φίλων της μεγαλοεπιχειρηματιών. Το έχει καταλάβει δηλαδή κι αυτή ότι θα χάσει.

Διαβάστε κι αυτό: Ο θάνατος του νοικοκύρη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 29/08/2008 13:12:57

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ ...

  Kάποιο δημοσιογραφικό καρφί έγραφε σήμερα ότι, τα εγγλέζικα Πανεπιστήμια υποχρεώνουν με υπεύθυνη δήλωση κάθε ξένο φοιτητή, που θα σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, να δεσμευθεί ότι, στην ζωή του ΠΟΤΕ δεν θα γίνει υπουργός οικονομικών για να δυσφημίζει το Πανεπιστήμιο αυτό. Γιατί κανένα ξένο Πανεπιστήμιο και καμία Σχολή Οικονομικών Επιστημών δεν θέλει να δυσφημίζεται απο έναν Αλογοσκούφη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, που έφτιαξε έναν Προϋπολογισμό, που απέτυχε, και μετά ληστεύει τους ιθαγενείς του για να τον μπαλώσει. Προφανώς το ξένο Πανεπιστήμιο ξεχωρίζει τους επιστήμονες πο τους πολιτικούς για ευνοήτους λόγους.

  Κύριε Υπουργέ της Εθνικής μας Οικονομίας,

  παρακολουθήσαμε με όση υπομονή διαθέταμε την χθεσινή σας συνέν-τευξη μέχρι το τέλος. Στυλ και γλώσσα Άγγλου λογίου και διανοουμένου σε ελληνική μετάφραση και απόδοση, δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντιλήψεως όσων εσείς μας μεταδίδατε. Χρειάσθηκε να περιμένουμε τις απογευματινές και βραδινές ειδήσεις για να μας πούν αυτοί, που σας κατάλαβαν ότι, αν δεν επρόκειτο για την αναγγελία οικονομικής αφαιμάξεως με σχετικό ελληνικό κείμενο, θα έπρεπε άμεσα να επέμβει το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ηθών για να σας συλλάβει λόγω διαπράξεως του αδικήματος του βιασμού κατ’επανάληψιν. Θα μπορούμε να γράφουμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναλύοντας όσα μας είπατε. Πρόκειται για το «κατ’επανάληψιν». Δεν είναι όμως στα καθήκον-τα και στις υποχρεώσεις του αμφιτρύονος να δέχεται κάθε μέρα και ένα θέμα της αρμοδιότητός σας, που θα προβάλλει αφ’ενός την ανικανότητά σας και αφ’ετέρου την ζημιά στην τσέπη μας.

  Γνωρίζουμε αμφότερα και για τον λόγο αυτό θα προβούμε στην πλέον συμπεπυκνωμένη σύνοψη, που θα σας αφιερώσουμε για να μην νομίσετε ότι, συμφωνούμε με τις ταχυδακτυλουργίες σας που έχουν στόχο το πορτοφόλι μας ακόμα και αν το, κρύψουμε κάτω από το μαξιλάρι ή εκεί που η γιαγιά παλιά έφτιαχνε το κομπόδεμα. Θα σας αφιερώσουμε λοιπόν κύριε Υπουργέ κάτι που δεν μάθατε ΠΟΤΕ στο αγγλικό Πανεπιστήμιο, γιατί είναι καθαρά ελληνικό οικονομικό στοιχείο, που ποτέ δεν σκεφθήκατε να το μάθετε και να το συμπεριλάβετε στους Προϋπολογισμούς σας.

  Διαβάστε λοιπόν κύριε Υπουργέ τι έγινε ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑ-ΔΑ

  Κάτι λαμαρινοδουλειές στον φανοποιό, τις οποίες μου δημιούργησαν πε-ραστικοί, είτε με καρφιά και κλειδιά, που ξύνουν και καταστρέφουν το χρώμα των αυτοκινήτων για πλάκα, είτε με αυτοκίνητα-ντουλάπες, που δυστυχώς δεν χωρούν σε όλους τους ελληνικούς δρόμους, αλλά οι ανα-βάτες τους πιστεύουν το αντίθετο, ανέβασαν τον λογαριασμό λαμαρινά, βαφέα σε 500 Ευρώ σύν ΦΠΑ άλλα 100 Ευρώ. ΕΚΤΟΣ αν δεν θέλω απόδειξη, οπότε το σύνολο των 600 Ευρώ μειώνεται στα 350! Δέλεαρ μέγα στην οικονομική μας ύφεση με «υποχρέωσε» στο ΟΧΙ στο πρώτο και ΝΑΙ στο δεύτερο. Το σκεπτικό είναι φυσικά ότι, την θεωρημένη απόδειξη δεν θα μπορέσω να περάσω ποτέ στα φορολογικά μου έξοδα, που μειώνουν τα έσοδά μου, ούτε και θα μπορέσω να μειώσω την φορολογία μου κατά το ΦΠΑ, που θα συμπλήρωνε τα 500 Ευρώ. Δηλαδή κ. Υπουργέ είτε μέσω εμού είτε μεσω του λαμαρινά το κράτος, που σας αναθέσμε να διοικείτε ποτέ δεν θα έχει αποτυπώσει έστω και ίχνοις της οικονομικής αυτής συναλλαγής.

  Στην πολυκατοικία μας, όπου από πέρισυ τυγχάνω διαχειριστής, χρειάσ-θηκε να έλθει και να δουλέψει επειγόντως ένας υδραυλικός για να σταματήσουν διαρροές στο σύστημα του καλοριφέρ. Είδος δυσεύρετο πλέον. Και αν δεν είσαι και τόσο τυχερός, κινδυνεύεις να χρειασθείς και δεύτερον, που θα διορθώσει τις κακοτεχνίες του πρώτου. Καλημέρα σας λοιπόν κ. υδραυλικέ και περάστε από εδώ να δείτε πρώτα την ζημιά. Πέρασε ο κύριος. Την είδε και σε λίγο μας αναγγέλλει ότι, θα στοιχίσει τόσο επι τόσο σύν τα υλικά σύν, σύν 1350 Ευρώ. ΑΛΛΑ παρακαλεί να μην κόψει απόδειξη. Ούτε πρόχειρη. Γιατί διαφορετικά θα μπεί και ο ΦΠΑ και κάτι ψιλά ακόμα για τον κόπο του και θα φθάσουμε στο τέλος στα 1.800 Ευρώ. Το δέλεαρ και εδώ είναι δικαιολογημένο, αφού τα κοινόχρηστα οι περισσότεροι τα αφήνουν να μπαγιατιάζουν για μερικούς μήνες απλήρωτα. Λέμε λοιπόν ΝΑΙ και στην πρόταση αυτή κατόπιν αποφάσεως της γενικής συνελεύσεως. Δηλαδή κιαι πάλι κ. Υπουργέ έχουν χαθεί από το οπτικό πεδίο του κράτους τα ίχνη και αυτής της οικονομικής συναλλαγής.

  Και πριν να κλείσει αυτή η ιστορία, να σου και ένας ηλεκτρολόγος, που θα διορθώσει στο μέγαρο, όπου βρίσκεται το γραφείο μου, κάποιες παλιές εγκαταστάσεις, που κοντεύουν να αρπάξουν φωτιά λόγω φθορών χρόνου και χρήσεως. Η επανάληψη σαν μήτηρ των σπουδών έχει κάνει κανόνα την κοπή αποδείξεων προχείρων χωρίς ΦΠΑ. ΑΛΛΑ κοπή αποδείξεως με άγνωστο και ανύπαρκτο όνομα και με επίσης άσχετο ΑΦΜ βλέπω για πρώτη φορά. Και όταν κατά την πληρωμή τον ρώτησα σχετικά, μου απάντησε ότι, . . . έχω πολλά να μάθω ακόμα! Με την σειρά μου αναγκάσθηκα να γίνω το ίδιο απατεώνας με αυτόν και να του δώσω ακ-ριβώς τα μισά αφού πλέον έμαθα πώς παίζεται το παιγνίδι εκεί που το επίσημο κράτος αγνοεί ή αρνείται επιμόνως να βλέπει το γίνεται κάτω από την μύτη του.

  Είναι προφανές κ. Υπουργέ ότι, στο Πανεπιστήμιο που σπουδάσατε ποτέ δεν διδαχθήκατε την ύπαρξη και την αντιμετώπιση τέτοιου είδους οικονομικών συναλλαγών. Δυστυχώς όμως κ. Υπουργέ μέχρι σήμερα αφ’ ενός δεν πήρατε χαρτί και μολύβι για να αθροίσετε την ζημία από τις συν αλλαγές αυτές και να την συγκρίνετε με το έλλειμμα του προϋπολογισμού σας, για να διαπιστώσετε ότι, αν συλλάβετε την ζημία που γίνεται, θα διαγράφατε, αντί να φορτώνετε νέους φόρους στον Έλληνα, ο οποίος σε λίγο θα σας κυνηγήσει με τις πλέον άγριες διαθέσεις και αφ’ετέρου δεν θελήσατε να μάθετε αυτά, που χρειάζεστε για να ασκείτε την ελληνική οικονομία.

  Γιατί και εσείς, αν κάνατε αντί για υπουργός τον υδραυλικό, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα γεμίζατε το πορτοφόλι σας. Και όχι μόνο κ. Υπουργέ, γιατί σίγουρα το ίδιο θα συνιστούσατε στα παιδιά σας, που σήμερα οι Έλληνες δίνουν και την ψυχή τους για το master του κανακάρη τους, που μετά την κτήση του θα βολοδέρνει άνεργος από το πρωϊ σε κάποιο ορθάδικο με ένα φραππέ ή με ένα ουϊσκυ στο χέρι, ροκανίζοντας από το χαρτζιλίκι του που φυσικά δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 700 ευρώ που κερδίζει σήμερα ο εργάτης, αντί να τον ωθούν προς την τανάλια, το σφυρί και το κατσαβίδι, τα μόνα απαραίτητα εργαλεία, για να γίνει ο κανακάρης εκατομμυριούχος σε μία χώρα, όπου οι Υπουργοί Οικονομικών είναι Αλογοσκούφηδες.

  Καταλαβαίνουμε τον πόνο σας κ. Υπουργέ, τώρα που έμμεσα ομολογείτε ότι, αποτύχατε. Δεν καταλαβαίνουμε όμως και δεν συγχωρούμε την ανάληψη οποιουδήποτε κλειδιού στο ελληνικό γίγνεσθαι από κάποιον κομπογιαννίτη, που δεν γνωρίζει το αντικείμενο και προσπαθεί να το μάθει στου κασίδη το κεφάλι. Και όποιον πάρει ο Χάρος . . .

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. Oriana avatar
  Oriana 29/08/2008 14:33:31

  Μπραβο, αγαπητε Πελια

  Τον περιποιηθηκες οπως του αξιζει.
  Ο λογος φυσικα για τον Αυτοσχεδιαστη της Ελληνικης οικονομιας κ. Αλογοσκουφ,
  που στην προσπαθεια του να εξασκησει τα οσα αποστηθησε στο Αγγλικο Κολεγιο κασιδιασε ολη την Ελλαδα με κινδυνο την πληρη παραλυση της Οικονομιας της.

 3. Theodore avatar
  Theodore 29/08/2008 14:44:20

  Το προβλημα ομως ειναι, οτι ολοι αυτοι που σκουζουν,(δικαιως), στο βολευτη θα τρεξουν αυριο, να τους διορισει το καμαρι τους,που θα αυξησει το ελλειμμα.
  Φαυλος κυκλος δηλαδη.
  Ειμαστε αρμοδιοτητος ψυχιατρου πλεον.

 4. F avatar
  F 29/08/2008 15:08:46

  Στὰ βιβλία τοῦ Νεοκλῆ Σαρρῆ περὶ Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, άναφέρεται ὅτι ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγους τῆς καταρρεύσεως ἦταν ὅτι οἱ πόλεμοι δὲν ἦταν πιὰ ἐπικερδεῖς, ἐνῶ ταυτοχρόνως οἱ κάθε λογῆς ἀξιωματοῦχοι τοῦ παλατιοῦ ἀπὸ δέκα χιλιάδες εἶχαν αὐξηθεῖ σὲ ἑκατοντάδες χιλιάδες...

 5. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 29/08/2008 15:45:19

  @Πελία,
  Σχόλιο για ανάρτηση σε όλα τα μπλογκ.
  Το κρατάω στο αρχείο μου.

 6. Tasos avatar
  Tasos 29/08/2008 15:47:22

  Να γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά πριν ο -κάθε- Αλογοσκούφης δοκιμάσει να μας ξεζουμίσει κι άλλο.

  Η Ελλάδα μαζί με άλλα 16 μόνο κράτη πληρώνουν στους Αμερικάνους για την λειτουργία του International Ice Patrol που παρακολουθεί τα παγόβουνα στον Ατλαντικό (!)

  Μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε να κάνουμε δημόσιες δαπάνες για να μην πέσουν πάνω σε παγόβουνα τα πλοία των - φτωχών - Ελλήνων εφοπλιστών;;;

  Έπιασαν οι κυβερνήσεις να μοιράσουν αυτή τη δαπάνη στους ελάχιστους που επωφελούνται;

  Μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και ιστορίες για αγρίους.
  Δώστε στη δημοσιότητα τις δαπάνες αναλυτικά και ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ μια ομάδα εθελοντών μπορούμε να βγάλουμε ΚΑΙ πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ΚΑΙ με μείωση φόρων.


  Ολο το post και τα links στο:

  http://bloggingreece.blogspot.com/2008/08/pou-pane-oi-foroi-mas.html

 7. neoinileias avatar
  neoinileias 29/08/2008 16:05:02

  H κατάθεση των «μέτρων Αλογοσκουφη» στη βουλή προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  Κατά κοινή ομολογία η κυβέρνηση έχει δίκιο, τα μετρα ήταν αναγκαία, δεν μπορεί π.χ. ένας συνταξιούχους να δηλώνει εισόδημα 15.000 ευρώ το χρόνο κ’ ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου με καθημερινό τζίρο 10.000 ευρώ να δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο.

  Με τα νέα μέτρα, φόρος επί του κεφαλαίου, για 10.000 δηλωθέν εισόδημα ο κάθε επαγγελματίας θα καταβάλει στην εφορία 1.000 ευρώ φόρο, δηλαδή το 10%. Με μια πρώτη ματιά καλά ακούγεται, αν συνοδευτεί και με τα απαραίτητα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής που θα αναγκάσουν τους επιχειρηματίες να δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα, η χώρα θα εχει επιτύχει ένα μεγάλο στόχο.

  Αν δεν γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρόκειται για αποτυχία, επειδή, ο επιχειρηματίας θα συνεχίσει να κάνει συναλλαγές με αφορολόγητα χρήματα. Παράλληλα θα μπορούμε να μιλάμε για υπεράσπιση του φαινόμενου και δημιουργία συνθηκών ανισότητας των φορολογικών βαρών από το επίσημο κράτος.

  Λογικά και για να μπορέσει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τα μέτρα θα έπρεπε να συνοδεύονταν με στοχοθετημένα κίνητρα για επενδύσεις (π.χ. στην εκπαίδευση, στην καινοτομία, στη μεταφορά τεχνολογίας, στην αποκέντρωση κ.τ.λ.) με τη μορφή έκπτωσης φόρου.
  Διαβάστε περισσότερα neoinileias.blogspot.com

 8. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 29/08/2008 16:36:47

  @neiinileia,
  H πλάκα μας κάνεις ή είσαι ο αλογοσκούφης.
  Ποιά είναι η κοινή ομολογία που επικαλείσαι; H κυβέρνηση;
  Η μόνη κοινή ομολογία που υπάρχει στα μέτρα που πήρε ο αλογ.... και σε αυτά που γράφεις είναι μία.
  ...Αποτύχαμε να εκτελέσουμε προϋπολογισμό (γιατί οι υπολογισμοί που κάναμε για την διεθνή κατάσταση ήταν για πριν 5 χρόνια), αποτύχαμε να ακουμπήσουμε την φοροδιαφυγή (βασικά γιατί δεν θέλαμε), αποτύχαμε να δημουργήσουμε ανάπτυξη (γιατί και δεν μας πιστεύουν οι επενδυτές αλλά και γιατί την φάγαμε και ήταν νόστιμη), αποτύχαμε να ξεχωρίσουμε τους ειλικρινείς από τα λαμόγια (γιατί προτιμούμε τα λαμόγια) για αυτό και τους βάλαμε όλους σε ένα καζάνι για να τελειώνουμε (για να μείνει και χρόνος για να ξεκουραστούμε στην Μύκονο), αποτύχαμε να αλλάξουμε την διάρθρωση της οικονομίας, έτσι ώστε να διαφοροποιηθούμε από τις παλιές σάπιες πρακτικές,
  γιατί πολύ απλά και ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜ....Σ.

 9. ταδε avatar
  ταδε 29/08/2008 17:44:23

  Άσκηση: Δίδεται νέος, ελεύθερος επαγγελματίας, που αποφάσισε να μην περιμένει να διοριστεί αλλά να δουλέψει με το μπλοκάκι του στη φιλελεύθερη οικονομία μας:

  Υπολογίζει ότι κάθε μήνα, πριν χαλάσει για τον εαυτό του το πρώτο του ευρώ, πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως:

  875 για το φόρο της δεκάτης
  300 για το ΤΕΒΕ του
  200 για τα κοινωφελή και τα κοινόχρηστά του,
  και ας πούμε (αν νοικιάζει χώρο)
  200 για το νοίκι του

  Τον εξοπλισμό του (ευτυχώς) θα του τον χαρίσει ο μπαμπάς του (με δάνειο από φιλική τράπεζα)

  Ερώτηση: Με το σημερινό κόστος ζωής, πότε θα κόψει ο νέος τις φλέβες του;

 10. neoinileias avatar
  neoinileias 29/08/2008 19:33:08

  @ ο νοών....νοείτω
  Δεν έχεις άδικο η κατάσταση της οικονομίας μας σήμερα είναι πολύ ανησυχητική, οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις την τελευταία 15ετια οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

  Όμως, ένα φορολογικό σύστημα πρέπει να βοηθά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Η παραοικονομία δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.


  Νομίζω ότι σημαντικά περιθώρια ελιγμών με υψηλά επιτόκια δεν υπάρχουν, το αρνητικό κλίμα στην πραγματική οικονομία στη συνέχεια θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Στη χώρα μας όμως υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τους ρόλους των οικονομικών εταίρων, χρόνια τώρα.

  Η ελληνική οικονομία χρειάζεται τόνωση με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, με παρακολούθηση των παγκόσμιων τάσεων, με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με σταθερότητα των τιμών, με ίσες ευκαιρίες κτλ. Παράλληλα πρέπει να δοθεί αξία στην ποιότητα των θέσεων εργασίας, με επιδοτούμενες μη βιώσιμες θέσεις εργασίας, που χάνονται μόλις σταματήσει η επιδότηση δεν υπάρχει ανάπτυξη.

  Για αυτό νομίζω ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παράλληλα άρεσαν σε αρκετούς μισθωτούς και συνταξιούχους, ειδικά αυτοί που έχουν μικρά κυβικά αυτοκίνητο δεν ανησύχησαν καθόλου.

  Υ.Γ δεν είμαι ο Αλογοσκουφης.

 11. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 01/09/2008 13:21:50

  @neoinileias,
  Δεν ξέρω εάν θα διαβάσεις την απάντησή μου μετά απο τρείς ημέρες, αλλά εγώ θα την γράψω.
  Κατ΄ αρχάς δεν είσαι ο αλογοσκούφης (πλάκα έκανα, ίσως άκομψη).
  Αυτά που γράφεις είναι μία πολύ ωραία θεωρία που όμως δεν εφαρμόζεται σε κανένα σημείο από τον αλογοσκόυφη 4,5 χρόνια τώρα. Οι μέχρι τώρα φοροελαφρύνσεις προς τις μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα ούτε σε αύξηση επενδύσεων ούτε επενδύσεις σε καινοτόμους τομείς, ούτε σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ούτε σε μείωση της ανεργίας.
  Άρα μηδέν εις το πηλίκον.
  Είδες καμμία διόρθωση που προέκυψε ύστερα από την ενδελεχή αποτύπωση των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα ενεργειών;
  Διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ που διαβλέπεις στα νέα μέτρα κάτι από όλα αυτά που γράφεις ότι χρειάζεται η Ελληνική οικονομία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.