15/09/2009 21:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτρα σοκ ζητά διεθνής οίκοςΔιαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη μείωση του χρέους της Ελλάδας και μέτρα που θα περιορίσουν τις δαπάνες που προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού ζητεί με δήλωση του στο πρακτορείο Ρόιτερς αναλυτής του διεθνούς οίκου Standard and Poor's.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τονίζει, είναι πιθανή η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Ο αναλυτής του επενδυτικού οίκου προσθέτει ότι "σοβαρή πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση αποτελεί και η ανταγωνιστικότητα, η οποία μειώνεται διαρκώς, λόγω της ψαλίδας του πληθωρισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης".

Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P θα μεγαλώσει τη διαφορά του spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού επιβαρύνοντας το δανεισμό της χώρας μας.

 www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/09/2009 21:58:22

  λες να διαβάζουν αντινιουζ; Το κλάμα είναι που όλοι τα ξέρουν ποιά είναι αυτά τα μέτρα αλλά ψάχνουν ξένον να τους τα πει για να λένε το είπε η S&P ή η JP Morgan ή η ΕΕ. Συνήθως το spread ανοίγει πριν ξυπνήσει η S&P. Υπάλληλοι και από εκεί.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/09/2009 22:02:11

  βέβαια... όταν τα λέει ομιλών ελληνικά θίγονται οι ευαίσθητες καρδιές. Στον φίλο που δεν του αρέσει η ενασχόλησή μου με τα ...επιτόκια, φίλε, η S&P ακούει τι λένε κοπέλια του συναφιού μου (δεν είμαι οικονομολόγος, μην φοβάσαι) και όταν έχει προβάρει τι θα πει, το λέει. Συνήθως με μερικόυς μήνες καθυστέρηση από τις κινήσεις που βγάζουν λεφτά (ή χάνουν λεφτά).

 3. Nick avatar
  Nick 15/09/2009 22:14:47

  Λέτε να δούμε μέτρα αντίστοιχα της Ρουμανίας; Έχει να πέσει κλάμα...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Nick 15/09/2009 22:21:28

   Η Ρουμανία είναι σχεδόν σοβαρή χώρα. Έχει πρωτογενή αγροτική παραγωγή και λίγη βιομηχανία και αρκετές πρώτες ύλες. Νομίζω όμως ότι έχουν καταφέρει να είναι πιο διεφθαρμένοι από εμάς. Είμαστε 40κάτι και έιναι 50κάτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.