#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2009 15:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μέτρα προστασίας από την τρομοκρατική απειλή»

 Πέρα από τις διαφορετικές εκτιμήσεις που μπορεί να έχει κανείς για το θέμα της τρομοκρατίας η ανάλυση του αμερικανικού STRATFOR που δημοσιεύσαμε χθες ( Η Επιστροφή της Κλασικής Ελληνικής Τρομοκρατίας) αποδείχθηκε ...προφητική. Όποιος την διαβάσει αντιλαμβάνεται ότι οι Αμερικανοί φοβούνται πλέον κτυπήματα εναντίον αμερικανικών στόχων και σήμερα το πρωί έγινε ένα στα Mc Donald's.

Φαίνεται επίσης ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν τόσο πολύ για τους διπλωμάτες και άλλους υπηκόους τους, που το STRATFOR προχωρεί και στην διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων προστασίας. Η ιστορία βέβαια αποδεικνύει ότι ένας αποφασισμένος και καλά εκπαιδευμένος τρομοκράτης μπορεί να κάνει (σχεδόν) ο,τι θέλει, αλλά έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε τι γράφουν:


_______________________________________________________________________________________________
Καμία κυβέρνηση δεν διαθέτει τους πόρους να προστατεύσει τους πάντες και τα πάντα και έτσι και η Ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Επαναστατικός Αγώνας  έχει στοχοποιήσει πολλούς οπότε και το κράτος δεν είναι δυνατό να παράσχει προστασία σε κάθε ξένο διπλωμάτη, Έλληνα βιομήχανο και ξένο επιχειρηματία που ζει στη χώρα. Έτσι είναι απαραίτητο για όσους ανήκουν σε αυτή την ομάδα στόχων να εφαρμόζουν προσωπικές συνήθειες και τακτικές ασφάλειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε τυχόν παρακολουθήσεις από μηχανές ειδικά όταν οι επιβαίνοντες φορούν κράνη που κρύβουν ολόκληρο το πρόσωπό. Οι ένοπλοι εμφανίζονταν ξαφνικά από πίσω και πυροβολούσαν από κοντινή απόσταση στη πλευρά του παράθυρου του οδηγού. Οι πιθανοί στόχοι του ΕΑ θα πρέπει λοιπόν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε μηχανές που τους πλησιάζουν από πίσω καθώς αυτοί είναι σταματημένοι στην κυκλοφορία.

Με την ίδια λογική, εταιρίες και κυβερνήσεις που έχουν προσωπικό στην Ελλάδα θα πρέπει να οργανώνουν τα δικά τους  προληπτικά μέτρα ασφάλειας ώστε να μη πέσουν θύματα τρομοκρατικής ενέργειας. Ένα από τα πιο εμφανώς απαραίτητα μέτρα είναι και η καθιέρωση προγράμματος «αντιπαρακολούθησης» (counter surveillance program) μια και οποιασδήποτε ενέργειας θα προηγηθεί οπωσδήποτε η παρακολούθηση του στόχου. Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου θα βοηθήσει στην πρόληψη επιθέσεων σε ευαίσθητες περιοχές και πιθανόν να ματαιώσει ενέργεια που βρίσκεται στο πρώιμο ακόμη στάδιο προετοιμασίας. Τέτοιες μέθοδοι είναι πιθανόν επίσης να τροφοδοτήσουν τις Ελληνικές αρχές με πολύτιμες πληροφορίες.  Ακόμη όμως και να μην φέρουν κάποιο άμεσο αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό πως η καθιέρωση αυτών των ιδιωτικών μεθόδων πρόληψης να συνεισφέρει στην ματαίωση κάποιας ενέργειας.

Η δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποτελεί πολύτιμο μάθημα για όποιον είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια στόχων. Η συγκεκριμένη δολοφονία δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παγκοσμίως όπου η ασφάλεια ενός στόχου εξαρτάται από τη φύλαξη ενός μόνο ατόμου. Και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ο σκοπός αυτός να εργάζεται πολλές ώρες και τοποθετημένος στο ίδιο πάντα σημείο. Είναι δύσκολο λοιπόν να υπάρχει διαρκής εγρήγορση. Ιδίως αν  δεν έχει συμβεί το οτιδήποτε για  μήνες ή και χρόνια. Η φύλαξη καταντάει  ρουτίνα και η συγκατάβαση είναι αυτή που κυριαρχεί. Ο κίνδυνος αυτός μεγεθύνεται στην σημερινή εποχή των λάπτοπ, των iPhones και γενικά των συσκευών που επιτρέπουν την απόσπαση της προσοχής κάποιου που είναι αναγκασμένος να τελεί σε συνεχή εγρήγορση . Η απόσπαση όμως της προσοχής μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα στις συνέπειές της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/07/2009 21:24:03

  Υπάρχουν δυο ειδών προφήτες: Αυτοί που προλέγουν το μέλλον και αυτοί που το σχεδιάζουν πριν το επιβάλλουν, κάνοντας από πάνω και τον προφήτη. Οι πρώτοι είναι χαρισματικοί, οι δεύτεροι είναι (όχι μόνο μετά Χριστόν) γαϊδούρια.
  (Ζητώ συγγνώμη από τον φίλτατο Προφήτη, που δεν αναφέρομαι στην δική του ομοταξία, παρόλο την εκτιμώ βαθύτατα).

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/07/2009 03:39:42

  Γεια σου φίλε μποτίλια.
  "Λέγε ό,τι θες, λέγε, εγώ θα σ' αγαπώ" που ΄λεγε κι ένα παλιό τραγουδάκι.

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 04/07/2009 10:01:10

  Αγαπητέ προφήτη, "δυο που αγαπάνε, είναι πολλοί".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.