#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2009 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτρα επί δικαίων και αδίκωνΚλειδώνουν πιθανότατα και σήμερα τα σκληρά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να εξευμενίσει τις ξένες αγορές που ζητούν “αίμα” για να μην οδηγήσουν την οικονομία στον γκρεμό. Οι αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού, το μη πάγωμα των μισθών ώστε να κινηθεί η αγορά και όλες οι απίστευτες παροχολογίες του ΠΑΣΟΚ πριν την 4η Οκτωβρίου γίνονται τώρα μέτρα επί δικαίων και αδίκων. Το πάγωμα μισθών είναι γεγονός, τώρα έρχεται όμως και μείωση μέσω της περικοπής 5%-10% των επιδομάτων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, από τη νέα χρονιά η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία για είσπραξη αποδείξεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσο αυτές οι αποδείξεις θα μειώνουν τον ετήσιο φόρο. Αυτό που σχεδιάζεται είναι η συγκέντρωση λιανικών αποδείξεων οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές για να ισχύει το αφορολόγητο όριο. Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που έχει τώρα αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέτει έως και 4.000 ευρώ αποδείξεις για να δικαιούται το αφορολόγητο.

Παράλληλα, σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί άμεσα η αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και πιθανότατα και στα καύσιμα. Θα κοπούν επίσης οι φοροαπαλλαγές, εκτός ίσως από τους τόκους των στεγαστικών δανείων. Τέλος, έρχονται φόροι φωτιά και στην ακίνητη περιουσία με αύξηση των αντικειμενικών αξιών, Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (που συζητείται να προεισπραχθεί), φόροι κληρονομιάς και γονικής παροχής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άστεγος avatar
  άστεγος 21/12/2009 09:04:08

  Για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος η φοροεπιδρομή είναι απλά μία ασπιρίνη.
  Τη θεραπεία θα φέρει μόνο η μείωση της σπατάλης στο δημόσιο, ξεκινώντας, πρώτα από όλα, από τα τεράστιου κόστους επιδόματα.
  Είναι δυνατόν ένας δημόσιος υπάλληλος να έχει 1300 ευρώ μικτό μισθό στον οποίο προστίθενται 3000 ευρώ επιδόματα;
  Αλήθεια, ποιά είναι η λογική του επιδόματος;
  ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;
  Σε όλο τον κόσμο ένας εργαζόμενος κάνει κανονικά τη δουλειά του και αξιολογείται γι' αυτήν. Εάν έχει εξαιρετική απόδοση παίρνει ένα ετήσιο μπόνους, εάν είναι μέτριος κρατάει τη δουλίτσα του και εάν είναι ρέμπελος πάει σπιτάκι του να βλέπει πρωϊνάδικες και μεσημεριανές εκπομπές όλη μέρα πάνω στον καναπέ του.
  Η απλή κοινή λογική που υπάρχει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.
  Ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Παίνει κανονικά τα επιδόματά του (το τί έχουν σκαρφιστεί δεν λέγεται, σε λίγο θα βγάλουν και επίδομα παρουσίας στην υπηρεσία) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΙΑ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ.
  Εδώ και πολλά χρόνια το δημόσιο έχει μπεί σε μία λογική του παραλόγου που ΒΥΘΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ στον οικονομικό μαρασμό.
  Ο καρκίνος της οικονομίας έχει αποκτήσει βαθειές ρίζες και δεν βλέπω να γίνεται τίποτε με τις διαγνώσεις ή απλές ακτινοβολίες, σαν τα μέτρα του Γιωργάκη.
  Ένα βαρύ χειρουργείο ίσως είναι η μόνη ελπίδα.

 2. Lavazza avatar
  Lavazza 21/12/2009 09:10:20

  Η ΠΡΟείσπραξη οποιουδήποτε φόρου, το "έναντι" καθώς και η περίφημη "συνάφεια", ΔΕΝ υπάρχουν σε καμία πολιτισμένη χώρα στην Ευρώπη...

 3. aristos avatar
  aristos 21/12/2009 11:20:14

  Η μείωση των μισθών δεν είναι βιώσιμη λύση.... Αλλά τελικά θα γίνει


  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_1528.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.