#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2010 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέσω της ... Παιδείας προέκυψε ημίν Γιώργος

Υποσχέσεις και λόγια του αέρα απο την δεκαετία του 80


Ο Γ. Παπανδρέου διετέλεσε δυο φορές Υπουργός Παιδείας.

- Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989).

- Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)

Ως υπουργός Εθνικής Παιδείας θέλησε (αλλά δεν τα κατάφερε;) να καθιερώσει το Εθνικό Απολυτήριο ,το οποίο θα αντικαθιστούσε το υπάρχον απολυτήριο του Λυκείου…

Σε συνέντευξή του (τότε) προς την εφημερίδα “Μακεδονία” ο υπουργός παιδείας κ. Γ. Παπανδρέου τοποθετείται στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την παιδεία και θέτει κατευθυντήριες γραμμές για τη μελλοντική του πολιτική…Το 1995 !!!

Παραδέχεται ότι η έννοια της δωρεάν παιδείας έχει αλλοιωθεί και πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα…. Το 1995 !!!

Οραματίζεται έναν “επιτελικό” ρόλο για το υπουργείο παιδείας, που δεν θα αναλώνεται σε λεπτομέρειες, αλλά θα θέτει “εθνικούς στόχους” και θα παρακολουθεί την πραγματοποίησή τους σ’ έναν επόμενο ανασχηματισμό λέγοντας ότι “δεν τίθεται θέμα προτίμησης”….το 1995 !!!

Γιατί δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το, θέμα της Παιδείας δύο φορές ως Υπουργός;

Γιατί να τον πιστέψουμε τώρα;

Θυμίζουμε: Πως προέκυψε ημίν Γιώργος

Η πρώτη του κυβερνητική θέση ήταν το 1985, όταν ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού, αλλά η πρώτη σοβαρή κυβερνητική δουλειά  ήρθε το 1988 όταν ανέλαβε υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του πατέρα του. ¨Ηταν μια εποχή που η κρίση στο ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Κοσκωτά είχε ξεσπάσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου όδευε ήδη προς το Χέρφηλντ και την πτώση.

Έγραφε τότε η «Ελευθεροτυπία» (26.06.88):

«Θυμάστε πως τον αποκαλούσαν όταν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα; «Το παιντί». Μετά έγινε ο «Γιωργάκης», τώρα είναι «Γιώργος». Για να δούμε θα γίνει και Γεώργιος Παπανδρέου…που διακαώς επιθυμεί;»

Έγραφε επίσης τότε και το «Αντί»:

«Ο γιος του πρωθυπουργού ο Γ. Α. Παπανδρέου , εξετινάχθη  πρόσφατα για άλλη μια φορά στο πολιτικό στερέωμα και στο πρόσωπό του αποτυπώθηκε η ουσία του τελευταίου ανασχηματισμού.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου είναι ένας νέος ήπιου χαρακτήρα και με φυσική απλότητα. Βαρυνόμενος όμως με το ιστορικό όνομα και προωθούμενος από μια μητέρα υπερβολικά φιλόδοξη και από έναν πατέρα με το σύμπλεγμα της απιστίας και της προδοσίας που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν πέραν της οικογενείας, ο πρωθυπουργικός γιος έχει κληθεί να παίξει τον ρόλο που ενδεχομένως δεν αντέχει.

… Οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες του δεν μετρούν τόσο και εν πάση περιπτώσει καλύπτονται από τον πατέρα του και έχουν την ευνοϊκή και συμπαθητική μεταχείριση των μέσων ενημέρωσης.

Το πρόβλημα είναι ίσως αλλού: o Πρωθυπουργός παραμερίζει κάθε διαδικασία στην πολιτική, προκειμένου να αναδείξει το γιο του σε πολιτικό άνδρα πρώτου διαμετρήματος, ενώ ο τελευταίος αποδέχεται πατρική εύνοια και φιλική ανοχή θεωρώντας ότι δικαιούται το ρόλο του από την προσωπική τους παρουσία και ιστορία.

Πράγματα προσβλητικά  και για τον κ. Γ. Α Παπανδρέου αλλά και για τους άλλους Έλληνες Πολίτες…»

(φωτό΅εξώφυλλο του Αντί, το 1988)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 27/09/2010 13:57:34

  ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  Οταν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μιά χώρα, προχωράς ως εξής..

  1-
  Διαλύεις τη Μέση Παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. 15η στα Γυμνάσια κλπ. Ετσι οι μαθητές, από μαθητές γίνονται ώριμοι δημοκρατικοί Πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία.

  Αποτέλεσμα:
  Tέλεια διάλυση. Ελλειψη πειθαρχίας. Ελλειψη μάθησης. Ελλειψη σεβασμού των δασκάλων κλπ.

  Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το «ιερό δικαίωμα» των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της Παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω, τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές. Ετσι, ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες κλπ), γιά ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 ώς 6 ανώριμα παιδιά μ’ένα λουκέτο να εμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.

  2-
  Διαλύεις την Ανώτατη Παιδεία κυρίως με τη κομματοποίησή της και τον έλεγχό της από κόμματα με απεργίες, καταλήψεις, διακοπές της εκπαίδευσης κλπ χωρίς επί χρόνια ουσιαστικά, να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτο φασιστικό δικαίωμα καταλήψεων κλπ

  Προφανώς, χώρα χωρίς Παιδεία δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει..

  Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο το πλείστο των οποίων σιγά-σιγά δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθησή του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Ετσι, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών συμμετέχει μόνο στις εξετάσεις. Βέβαια, αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγομένων γιά τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας κλπ.

  3-
  Διαλύεις την Εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμενους ιστορικούς «ανέκδοτα» - όπως πολύ χαρακτηριστικά τους ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος - και από άλλους συγγραφείς των νέων σχολικών βιβλίων.

  4
  Αφήνεις ξέφραγο αμπέλι τη χώρα γιά να μπει ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Ετσι, αυτό που θεωρείτο έγκλημα πολέμου εάν το έκανε μιά κατοχική δύναμη (αλλαγή σύνθεσης πληθυσμού) σε μάς, αφήνεται εσκεμμένα από τους πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκεφάλους να γίνεται, ώστε.. με μαθηματική ακρίβεια, σε λίγα χρόνια, οι Ελληνες να είναι μειοψηφία στη χώρα τους.

  5-
  Παράλληλα, με το προηγούμενο, αφού εξαγοραστούν το ΜΜΕ, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος, ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς, ότι η Σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει δημοκρατικό δικαίωμα.. να καίει, να προσβάλλει.

  Καθορίζεις παράλληλα δημοκρατικό καλλιτεχνικό δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το.. έργο της αυναν.. υπό τους ήχους του Εθνικού Υμνου κλπ. Εν ολίγοις, προσπαθούμε να τρελλάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν, με αδρά αμοιβή, και τα δήθεν παρατηρητήρια Ελσίνκι, ΜΚΟ (Μ.πιζνες Κ.αλά Ο.ργανωμένες) κλπ., σε διατεταγμένη υπηρεσία.

  6-
  Διαλύεις την αστυνομία. Τρελλαίνοντάς την, κυριολεκτικά. Ετσι, ένας αστυφύλακας πρέπει να δέχεται επιθέσεις χωρίς ν’αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμούς χωρίς ν’αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του, δεν γλυτώνει τη φυλακή και τη διαπόμπευση των εξαγορασμένων ΜΜΕ (Μαγειρεύουν Μόνο Εντυπώσεις) κλπ.

  7-
  Με κάποιο γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο εξ Ελλάδος, ή, εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ κλπ, να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά.. π.χ. τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου νάναι καταφθάνει πάλι), τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας μέσω του ονόματος, τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη διχοτόμησή του.

  8-
  Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του γιά το Εθνικά Θέματα πλην των πολιτικών και των νεοταξικών. Ετσι κατακεραυνώναμε τον μακαριστό Χριστόδουλο ως μάστιγα του Θεού και εξαίρουμε τη βουβαμάρα Ιερώνυμου.

  9-
  Τελευταίο μέτρο γιά την άλωση της χώρας είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ της, που φοβόμαστε ότι είναι ο τελευταίος στόχος π.χ. Αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελειοποιήσει το Στράτευμα με ηλίθια σήριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να χτυπήσουν το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

  10-
  Η Εξωτερική Πολιτική της χώρας σχεδιάζεται από το ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – Ηellenic Foundation for European & Foreign Policy) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα.

  Mία Χώρα που υφίσταται να ανωτέρω, είναι Θαύμα πως επιζεί.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟΝ!

  ~Filoumenos - Πηγή: Eυριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

  ***

  “Αν κάποιος θέλει να καλλιεργεί στο μπαλκόνι του λίγο χασίς «δι’ ιδίαν χρήσιν», αυτό δεν είναι τόσο τρομερό.” ~Mineiko-Bilderberg

  Ετσι προωθούσε στην Ελληνική νεολαία την "privé» «σπιτική» χαύνα, ο τότε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988-1989). Τη σκυτάλη, παρέλαβε ο άλλος τιτάνας, Γεράσιμος Αρσένης (a.k.a. επαίσχυντο «Vertigo» των 3 Αθανάτων Πιλότων στα Ιμια)..

  • aengus avatar
   aengus @ η Dimi 27/09/2010 15:04:03

   ….Εντωμεταξύ ο Μπουτάρης θέλει να φέρνει στη Θεσσαλονίκη Σχέδιο Αυνάν….

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 27/09/2010 15:06:02

    …. να φέρει…

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ aengus 27/09/2010 16:00:11

    aengus Κατά τη σάλα και τα έπιπλα..

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/09/2010 14:04:22

  Καλά έλεγε η Πόπη Κοτοπούλη Τουρλουμούση, και η Βαγγέλω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 27/09/2010 15:28:12

   Strange, τις μπερδεύεις. Άλλη η Πόπη Κοτοπούλη, και άλλη η Βούλα Τουρλουμούση.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Αυριανιστής 27/09/2010 19:13:36

    Γεράματα...

 3. ΙΑΒΕΡΗΣ avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 27/09/2010 14:13:36

  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΆΕΙ ΚΆΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΎΝ ΚΆΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΎΝ…
  ΤΗ ΨΥΧΉ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΌΠΟ, ΠΟΤΈ!!!

  Σ αυτή τη διεύθυνση θα διαβάσετε τα αίσχη του Υπουργείου ,της Αννας της Φώφης και των άλλων δύο υφ/(α)ργών σχετικά με την Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών!!!
  http://www.primedu.uoa.gr/pdf/anastoli%20mathimaton%20.pdf
  Πώς και δε πρόλαβαν οι πρωινοί παπαγάλοι της ενημέρωσης να το “καλύψουν”

 4. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 27/09/2010 14:16:34

  Ήταν επίσης ο πρώτος και μοναδικός Υπουργός Παιδείας που επί Υπουργείας του ανακοίνωσε δυο φορές τις βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων το 1996 λίγο πριν τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου μιας και ανακάλυψε πως υπήρχαν κενά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε την εκλογή Σημίτη και μείωσε την ανεργία ώστε η Ελλάδα να φτάσει τα κριτήρια για την ΟΝΕ για τα οποία φρόντιζαν άλλοι.Αυτοί που μας χρεωκόπησαν.

 5. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 14:17:34

  Ηταν μπλεγμενος και στο σκανδαλο Κοσκωτα,αλλα την γλυτωσε ,στις αρχες αναφερθηκε το ονομα του,και της γνωστης παρεας,και μετα,μουγκα.
  Η προταση ,του δασκαλου του Σαλλα ,δεν σας θυμιζει το σκανδαλο Κοσκωτα.Ετσι και ο απατεων,με υψιλη προστασια της εποχης εκεινης,πηρε δανειο απο την τραπεζα Κρητης,και με αυτα τα λεφτα εξαγορασε την τραπεζα,και ποιων οργανο ητο>
  Ο Σαλλας,δανειστηκε απο το Τ.Τ. ,και πηγε με τα λεφτα αυτα να το εξαγορασει.το ιδιο κολπο,με αλλους πρωταγωνιστες.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 27/09/2010 14:34:49

   Ο τότε δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Γ.Μαύρος το είπε πεντακάθαρα στο Ειδικό Δικαστήριο για τον υιό. Πιο καθαρά δεν γινόταν! Αμέσως μετά απολύθηκε (και τουλάχιστον εγώ αγνοώ τη δημοσιογραφική του τύχη). Μπρρρρρ…

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 27/09/2010 14:20:41

  Ντούσαν Μπάγεβιτς: Τίτλοι τέλους

  (Ο κορμός της ανάρτησης είναι από το aekplanet.com αναπροσαρμοσμένος από εμένα γιατί δε μου αρέσουν οι αγιογραφίες και οι μεσσίες)

  Για πολλούς είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα που έχει περάσει από την ΑΕΚ. Για άλλους, είμαι το πιο μισητό πρόσωπο της Ιστορίας της. Για κάποιους είναι ο «Πρίγκιπας του Νερέτβα» με το απαράμιλλο αρχοντικό στυλ που ως παίκτης φόρτωνε γκολ τις αντίπαλες άμυνες ενώ ως προπονητές έφτιαχνε ομάδας που έπαιζαν «μπάλα». Για κάποιους άλλους πάλι δεν είναι τίποτε άλλο από έναν προδότη που πέταξε στα σκουπίδια τη λατρεία των Ενωσιτών στο πρόσωπό του για τα λεφτά και την παράγκα του Κόκκαλη. Μάλλον είναι η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ιστορία της ΑΕΚ. Το συναμφότερον!


  Η αρχή του παραμυθιού

  Γεννημένος το 1948 στο Μόσταρ της ενωμένης –τότε- Γιουγκοσλαβίας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της τοπικής Βελέζ. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1967 και έγινε ο ηγέτης και το μεγάλο αστέρι της Βοσνιακής ομάδας που κατάφερε να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας εκείνα τα χρόνια. Ως αιχμή του δόρατος της φοβερής τριπλέτας Μπάγεβιτς-Μάριτς-Βλάντις, o Ντούσαν Μπάγεβιτς έγραψε σελίδες δόξας για τη Βελέζ σημειώνοντας 170 γκολ σε 370 αγώνες, ενώ βγήκε πρώτος σκόρερ της εθνικής Γιουγκοσλαβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 σημειώνοντας χατ τρικ κατά του Ζαΐρ.

  h**p://www.youtube.com/watch?v=2XvZ-t-dLzs


  Η μεταγραφή στην ΑΕΚ

  Στα 29 του χρόνια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, και αφού συμπλήρωσε το όριο ηλικίας που του επέτρεπε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, πέρασε την πόρτα της ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου, για να ξεκινήσει μια σχέση που έμελε να σημαδέψει την πορεία του σωματείου ως σήμερα. Κάνοντας ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο με το Θωμά Μαύρο, σε μια ομάδα αστέρων (Παπαιωάννου, Αρδίζογλου, Στεργιούδας, Τάσος, Νικολάου, Βάγκνερ), ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα του ’78 και στο νταμπλ του ’79, δίνοντας τέλος σε μια άτιτλη επταετία. Το 1983 κρέμασε τα παπούτσια του, αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής της Βελέζ το 1984, δίνοντας στη μητρική του ομάδα το κύπελλο Στρατάρχη Τίτο το 1986

  h**p://www.youtube.com/watch?v=Ta4yNTJCCF0
  h**p://www.youtube.com/watch?v=vGMeWrqNTuY&p=DB6FF102BE5B3133&playnext=1&index=13

  Η μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου

  Οι δρόμοι του Ντούσαν Μπάγεβιτς και της ΑΕΚ έμελλαν να διασταυρωθούν ξανά το 1988, όταν ο πρώην αστέρας των τίτλων της δεκαετίας του ’70 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα απόγνωσης του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου για να δώσει λάμψη σε μια ΑΕΚ που έκλεινε μια δεκαετία μετριότητας, μένοντας μακριά από ΠΑΟ και Ολυμπιακό στις εγχώριες διακρίσεις.

  Αναλαμβάνοντας μια ομάδα με περιορισμένο ταλέντο αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές αληθινά μεγάλους και φιλόδοξους (Μανωλά, Οκόνσκι, Σαβέβσκι) και έχοντας από πίσω του έναν ορμητικό, ρηξικέλευθο για την εποχή πρόεδρο, το Στράτο Γιδόπουλο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατάφερε να εμπνεύσει ομάδα και κόσμο και να τους εμφυσήσει την πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η περίοδος ’88-’89 έκλεισε με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, τον κόσμο της να παραληρεί και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αγιοποιείται.

  h**p://www.youtube.com/watch?v=CRSTyXhKqk8&feature=related


  Το χτίσιμο της δυναστείας

  Τα χρόνια πέρασαν ως το 1996. Το ίδιο και οι παίκτες. Το ίδιο και οι πρόεδροι. Και οι ιδιοκτήτες. Από τον Κώστα Γενεράκη έως το δίδυμο των Μελισσανίδη-Καρά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όμως είχε γίνει το αμετακίνητο σημείο αναφοράς – πρωτομάστορας ομάδων που έπαιζαν ποδόσφαιρο πρωτόφαντο για την Ελλάδα, πλάστης παικτών που χωρίς αυτόν ίσως γίνονταν φτασμένοι παίκτες με ατομικές διακρίσεις, όμως στα χέρια του έγιναν τα σημαντικά γρανάζια της πιο καλολαδωμένης ποδοσφαιρικής μηχανής που είδε ποτέ Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος. Σαβέβσκι, Μανωλάς, Σαβίδης, Κασάπης, Αλεξανδρής, Μπατίστα, Μπορμπόκης, Ατματσίδης , Δημητριάδης, Αλεξανδρής, Τσάρτας, Κετσπάγια, Κωστής και τόσοι άλλοι, φιλοτέχνησαν στον πράσινο καμβά έργα εμπνευσμένα από την ευφυία του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από το ’89 ως το ’96 τα γήπεδα όπου έπαιζε η ΑΕΚ γίνονταν εκκλησίες όπου οι φίλαθλοι-πιστοί κοινωνούσαν στιγμές ανείπωτης ικανοποίησης. Και από τίτλους: τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα Λίγκ Καπ, ευρωπαϊκές επιτυχίες - τρέλα με Δρέσδη, δάκρυα του Τσώχου με Σπαρτάκ, συγκίνηση με Μαρσέιγ, με Ρέιντζερς, με Μίλαν, με Τορίνο, με Αιντχόβεν.
  (Το ματς με τη Δυναμό Δρέσδης ήταν το ίσως ομορφότερο παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Δυστυχώς ο Στράτος Γιδόπουλος δεν είχε επιτρέψει την τηλεοπτική κάλυψη στερώντας τους ποδοσφαιρόφιλους από ένα φανταστικό θέαμα).

  h**p://www.youtube.com/watch?v=ZJHaAqPvyPY
  h**p://www.youtube.com/watch?v=AxC9JgUpnWA

  Η προπονητική ευφυΐα, οι οργανωτικές ικανότητες, η ηγετική προσωπικότητα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν αμφισβητούνται από κανέναν, εν έτει 1996. Την τελευταία του χρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ αποδίδει αυτό που όλοι –ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης- αναγνώρισαν ως το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει ποτέ ελληνική ομάδα. Κάθε εβδομάδα φράσεις όπως «ομάδα-μοντέλο», «βγαλμένη από τα παραμύθια», «διαστημικό ποδόσφαιρο» παρελαύνουν στα εξώφυλλα των οπαδικών εφημερίδων. Η ΑΕΚ πετυχαίνει ίσως τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της - να αποκτήσει φίλους στις τάξεις των οπαδών όλων των ομάδων.

  h**p://www.youtube.com/watch?v=QCph26xVUEo

  Η αποκαθήλωση

  Το μαύρο καλοκαίρι του 1996 ξεκινά η αρχή του τέλους της ιστορίας Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα χάνεται από τον Παναθηναϊκό. Στο κρίσιμο μάτς βάζει γκολ ο Μπορέλι με κεφαλιά! Λίγο πιο πριν ο Τσιάρτας με τον Κετσπάγια δεν δίνουν τη μπάλα ο ένας στον άλλο και χάνεται μοναδικό τετ α τετ για το 0-1. Ο Μανωλάς είναι σε διαρκή ρήξη με τον Μπάγεβιτς. Το κλίμα στα αποδυτήρια έχει χαλάσει. Το πέναλτι του Σπανέα στη Ν. Σμύρνη αποδεικνύει τη διοικητική αδυναμία και ο αλλοπρόσαλλος Τροχανάς συμπληρώνει το ραγισμένο κάδρο. Ο επίλογος γράφεται στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Αθηνών ο οποίος μετατρέπεται σε σάκο του μποξ . Το τελικό 7-1 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα εκείνης της ομάδας, μια ποδασφαιρική εμφάνιση γεμάτη λυρισμό, η οποία σηματοδότησε την αρχή του τέλους.

  h**p://www.youtube.com/watch?v=XsDy-M0VuGM

  Η Μπάγεβιτς έχει πάρει ήδη την απόφασή του. (Ο Αλεξανδρής είχε ήδη φύγει δυό χρόνια πριν!) Μια απόφαση που έμελλε να σταθεί η αιτία της αποκαθήλωσής του στα μάτια των Αεκτζήδων. Μια απόφαση που μετέτρεψε τη λατρεία σε μίσος. (Αξέχαστη θα μείνει η σκηνή με τη γιαγιά που έκλεγε παρακαλώντας τον να μείνει!)
  Τα υπόλοιπα είναι μια θλιβερή ιστορία, όνειδος για την Ενωσίτικη οικογένεια και για τον ίδιο. Ο εσωτερικός διχασμός εξαιτίας της διοικητικής αστάθειας πλήγωσε το σύλλογο και έχει δημιουργήσει πληγές ανεπούλωτες. Η φθίνουσα πορεία και η απαξίωση των τελευταίων δεκαπέντε ετών δεν είναι βέβαια αποτέλεσμα της παρουσίας του Σέρβου στο τιμόνι της ομάδας αλλά της διοικητικής της ανεπάρκειας.
  Ο ίδιος πια φθίνει ως προπονητής υπακούοντας στον αδυσώπητο νόμο της φθοράς του χρόνου. Η αγιάτρευτη πληγή δεν πρόκειται να κλείσει. Απλά θα ξεχαστεί με τον καιρό. Η Ένωση θα αργήσει πολύ να ξαναγίνει πρωταθλήτρια.

  Χαραγμένες θα μείνουν στη μνήμη μας, οι γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος και η ικανοποίηση ότι για κάποια χρόνια χορτάσαμε ποδόσφαιρο. Γιατί εμείς οι πραγματικοί Αεκτζήδες αυτό θέλουμε κατά βάθος. Να δούμε επιτέλους μπάλα!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/09/2010 14:22:31

   Είχε σκοτώσει και έναν παπά με τη μερσεντές του αν θυμάμαι καλά. Το 1979.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/09/2010 14:22:33

   Factor
   Σβήσε σε παρακαλώ την ανάρτηση από εδώ γιατί ανήκει σε άλλο post.
   Ευχαριστώ!

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/09/2010 14:24:15

  Ο Ντούσαν, όχι ο ΓΑΠ

 8. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 14:28:27

  Και ειναι ο μοναδικος υπουργος Εθνικης Παιδειας,που στο βιογραφικο του,εγραφε,Ξενες Γλωσσες. Ελληνικα,Αγγλικα,Σουηδικα.
  Η μητρικη του ειναι η αγκα γκου γκα.

 9. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 14:28:45

  Και ειναι ο μοναδικος υπουργος Εθνικης Παιδειας,που στο βιογραφικο του,εγραφε,Ξενες Γλωσσες. Ελληνικα,Αγγλικα,Σουηδικα.
  Η μητρικη του ειναι η αγκα γκου γκα.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 27/09/2010 14:38:08

   Δήλωσε ότι το καινούριο πανεπιστήμιο θα εκπαιδεύει «πολίτες του κόσμου». Συνασπισμός Βορείων Προαστίων τώρα δικαιώνεται…

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ kiki 27/09/2010 14:39:58

   kiki χα,χα,χαααα

 10. liotsos avatar
  liotsos 27/09/2010 14:50:05

  Εγω εκεινο που θυμαμαι ηταν οτι ο ψευτης ειχε φανει απο τοτε που υποσχεθηκε οτι ολα τα σχολεια θα ειναι μονο πρωινα και μεχρι το 1996 θα εχει καταργηθει η απογευματινη βαρδια.

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 27/09/2010 14:53:04

  O κ. Παπανδρέου δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα του ασύλου, προφανώς γιατί τον βολεύει οι επιδοτούμενοι από το ΠΑΣΟΚ κουκουλοφόροι να δρουν ανενόχλητοι.
  Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι και στην ανακοίνωση της κ. Βοζεμπεργκ, δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα του ασύλου.

  • Minnie avatar
   Minnie @ Γιώργος 27/09/2010 15:36:19

   Αλλη μια λεξη που η εννοια της ευτελισθηκε, μια απο πολλες οπως Δημοκρατια, Διεκδικηση, Δικαιωμα, Αγωνας, Συνδικαλισμος, κλπ.

   Ποσοι φοιτητες σημερα ξερουν τι σημαινει Πανεπιστημιακο Ασυλο, εχεις ρωτησει κανεναν προσφατως?

 12. kiki avatar
  kiki 27/09/2010 14:59:15

  Ποιου ασυλου,μωρε,εδω καταργει την δωρεαν ανωτατη παιδεια.Θα κανει λεει διεθνη διαγωνισμο για να βρει πρυτανεις,των παν/μιων,και αυτοι οι γυμνοσαλιαγκες απο κατω κιχ,δεν βγαλανε.
  Μου θυμισε η εικονα τον Παπαδοπουλο και τους ακαδημαικους και πρυτανεις,που ελεγε τις μπουρδες του περι γυψου,και ασθενειων και τον κοιταγανε αλλαλοι.
  Παει η δωρεαν παιδεια.Θα πληρωνουν,κατι μεταξυ ιδιωτικης και δημοσια.Που το βρηκε παλι.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 27/09/2010 15:22:26

   Η διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού, εν συντομία) είναι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (νυν της «Δημοκκρατικής Αριστεράς», τρομάρα τους….)
   Τι περιμένεις βρε Κική; Έστειλαν και επιστολή να μην διακοπεί, λόγω, λιτότητας κλπ., το έργο των μεγαλοπρογραμματάκηδων….

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 27/09/2010 15:25:52

   «Μου θυμισε η εικονα τον Παπαδοπουλο και τους ακαδημαικους και πρυτανεις,που ελεγε τις μπουρδες του περι γυψου,και ασθενειων και τον κοιταγανε αλλαλοι.»
   Τα ίδια ακριβως και τώρα… καμιά έκπληξη…

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ aengus 27/09/2010 15:31:02

    Ξέρεις πόσοι, νυν "δημοκράταροι" (ομότιμοι πλέον οι περισσότεροι), καθηγητές ήταν χουντοδιορισμένοι στα πανεπιστήμια;

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 27/09/2010 16:20:37

    …Έχω μια ιδέα, που να μην είχα! Δυστυχώς…

 13. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 27/09/2010 15:43:51

  Γυριζουμε χρονια πισω...
  ....και διαπιστωνουμε ποσο χαζολαος υπηρξαμε( δυστυχως οχι μονο τοτε ).
  Οι Ελληνες στα καφενεια βαρουσαν προσοχες στους οικονομισαριους του ΘΑΣΟΚ
  για τον επαναστατη Παπατζη που για τη δοξα του σοσιαλησμου ειχε το παιντι
  να υπηρετει σε ακριτικη μοναδα.
  Απο κοντα οι κνιτες του καπτα Χαριλαου να κανοναρχουν το "Αλλαγη δε γινεται χωρις το ΚΚΕ" και να βιωνουν στιγμες του 1917.
  Επειτα ηρθε το υπουργιλικι,ο Βαλλιανατος,το αγροτικο του μυστακοφορου απ το μελλον οπως ο tiramola εφα.
  Πολυ θα ηθελα να ξαναδιαβαζα ενα αρθρο απο το ΑΝΤΙ για το περιβοητο ραντεβου με τον Ταμπυ σε σουιτα της Μ.Βρεττανιας που καταγραφηκε ως η απαρχη του σκανδαλου Κοσκωτα.
  Μετα ηρθε η μακρα περιοδος εξετασεων,του Μπραβογιωργισμου....
  .....και φτασαμε σημερα στην απολυτη δοξα.

 14. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/09/2010 15:56:39

  Τότε που ήταν Υπουργός Παιδείας, του τραβήξαν οι καθηγητές μιαν απεργία 30+ ημερών. Και πάνω που θα έδινε αυτά για τα οποία εμάχονταν οι καθηγητές, νασου ο Μητσοτάκης να λέει ότι πρέπει να σταματήσει η απεργία. Και σταμάτησε. Και όλα χαθήκαν. Ακόμα και τα μεροκάματα τόσων ημερών......

  Ας προσέξει σήμερα ο Αντώνης , ο οποίος με άλλα ελατήρια καλεί τους φορτηγατζήδες να σταματήσουν την απεργία τους, να χειρισθεί χειρουργικά το ευαίσθητο και κρίσιμο βέβαια για το εμπόριο αυτό θέμα.

 15. vassilis avatar
  vassilis 27/09/2010 17:40:00

  Εχω μια ανησυχια μηπως και οι Δελφοι δωθουν με καποιο χρυσοβουλο στο βατοπαιδι.Η ανησυχια μου ειναι βασιμη καθ'οτι δεν ειναι κατανοητο σε μενα γιατι επρεπε ολος αυτος ο θιασος να παει στους Δελφους για να αναγγειλει τις οποιες αλλαγες στην Παιδεια.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ vassilis 27/09/2010 19:19:27

   Μα γιατι δεν τολμούσε να τις ανακοινώσει στην Αθήνα, το μνημόνιο το ανακοίνωσε στο καστελόριζο, φοβ΄ται ότι θα τον ανατρέψουνε γιατι ξέρει πολύ καλά τι κάνει, σημασία έχει εμείς τι κάνουμε?

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 27/09/2010 18:40:18

  Σκεφτείτε:
  50 χρόνια στην Ελλάδα και δεν ξέρει τη διαφορά πηλικίου και πηλίκου. Μόνο στην Ελλάδα...και μάλιστα υπουργός παιδείας. Τραγέλαφος...

 17. crisis avatar
  crisis 27/09/2010 21:26:30

  ποιος ειναι πανω στη φωτογραφια ρε παιδια ο αβερελ απο το λουκυ λουκ ειναι?

 18. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 27/09/2010 22:53:17

  Δεν μας ειπε τιποτα για την Βαση του 10!!! Εισαγωγη σε ΤΕΙ με0,9!!!
  Εισαγωγη σε Γαλλικη και Ιταλικη φιλολογια με 07,5!!!
  Και σε αλλες σχολες φυσικα, οχι μονο στις προναφερομενες. Η παιδεια σε ανοδο!!! Και εκστασιασμενοι γονεις επιχαιρουν για την προοδο των τεκνων τους!!!! Τι ανευθυνοτητα!!!! Τι παρακμη!!! καλλιεργουν την αρχη της ησσονος προσπαθειας και πανηγυριζουν ολοι, ενω η καινωνια υπνωτει. Εως ποτε θα δεχεστε τετοια κοροιδια; Αραγε τι ειδους απαιτησεις μπορουν να εχουν οι διδασκοντες απο τους μαθητες; Πως ειναι δυνατον να επιτυχουν τα νεα(;;;) μετρα οταν η ιδια η κυβερνηση ακολουθει πολιτικη ακρατου λαικισμου;;; Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται

 19. kiki avatar
  kiki 28/09/2010 06:56:13

  Οταν ηταν υπουργος Παιδειας,το πρωτο που του ηρθε,ηταν να καταργησει τα πρωτυπα λυκεια,κλασσικης παιδειας.μετα αλλα δεν του περασε τα μουσικα λυκεια.Αυτο ωστε να μην διδασκονται αρχαια,και λατινικα,λιγο περισσοτερο απο τα αλλα.Επισης μου φαινεται οτι καταργησε και τα πρωτυπα σχολεια.
  στην εποχη μου αν τελειωνες Βαρβακειο,ηταν τιτλος μονος του.Και ετσι την διελυσε με βοηθο τον κατεχοντα δεξαμενη κολυμβησης,κατα το ποθεν εσχες του Πετσαλνικο.
  Αυτοι οι δυο ειναι καταντια για ολη την πολιτικη και κοινωνικη ζωη του τοπου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.