#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2013 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ και Πατριάρχης Βαρθολομαίος ...τα ψέλνουν στον Ερντογάν για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτωνΣτα πλαίσια της επίσημης επισκέψεως της καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα έλαβε χώρα την Δευτέρα για μιάμιση ώρα, κεκλεισμένων των θυρών και στην πρωθυπουργική κατοικία, συνάντηση της ίδιας, του Ερντογάν και του Μουφτή της Άγκυρας με τους θρησκευτικούς ταγούς των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων που εγκαταβιούν στην Τουρκία. Υπενθυμίζουμε ότι η Μέρκελ αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο χριστιανοδημοκρατικός χαρακτήρας του κόμματός της αλλά και η καταγωγή της από τον πάστορα πατέρα της δημιουργούν μια επιπρόσθετη ευαισθησία στα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών και ιδία των χριστιανικών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέθεσε στην καγκελάριο Μέρκελ, παρόντος του Ερντογάν και εις επήκοόν του, τα προβλήματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ελλήνων Ορθοδόξων, των Ρωμηών, ενώ έθεσε εμμέσως ζήτημα ελλιπούς ισότητας των πολιτών της Τουρκίας. Και οι υπόλοιποι θρησκευτικοί ηγέτες... ξεθάρρεψαν μετά την τοποθέτηση Βαρθολομαίου, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και στα πλαίσια της επισημότητας της συναντήσεως, με αποτέλεσμα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, να είχε ο Ερντογάν και καλύτερες ημέρες στην ζωή του.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν των Πατριαρχείων, «Ὁ Πατριάρχης [...] ἀνέπτυξε τά προβλήματα καί τά αἰτήματα εἰς τόν χῶρον τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων, ἰδιαιτέρως τῆς ἐλευθερίας θρησκείας, συνειδήσεως καί θρησκευτικῆς ἐκπαιδεύσεως, ἐνῷ ἐπεσήμανε τήν ἀνάγκην τοῦ ἐμπράκτου σεβασμοῦ τῆς ἰσότητος ὅλων τῶν πολιτῶν, λαϊκῶν καί κληρικῶν, ὡς πολιτῶν τῆς χώρας, ἄνευ τῶν εἰς βάρος των διακρίσεων καί ἀδικιῶν τοῦ παρελθόντος. Ὡσαύτως καί οἱ λοιποί ἐκπρόσωποι τῶν Μειονοτήτων κατά σειράν ἐξέθεσαν τά τῶν Κοινοτήτων αὐτῶν».

Αναμένεται το κατά πόσον θα επηρεαστεί η στάση της ίδιας της καγκελαρίου από τα διαμειφθέντα, το αν θα θέτει στο μέλλον τα εν λόγω ζητήματα με μεγαλύτερη σφοδρότητα και επίταση... Πλέον πάντως αποκλείεται να πετύχει η τουρκική προσπάθεια να κρυφτούν κάτω από το χαλί, διότι οι αρμόδιοι αποκτούν ιδία γνώση.

Σωτήρης Μητραλέξης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. occultist avatar
  occultist 27/02/2013 12:47:54

  Μέρκελ+Βαρθολομαίος,
  Κύλησε ο τζέτζερις και βρήκε το καπάκι. (Ελληνική λαϊκή ρήση).

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 27/02/2013 12:50:00

  Και ο Ερντογάν θα βάλει την γάτα του να κλαίει τώρα...

 3. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 27/02/2013 13:13:46

  Εντάξει, ότι πείτε.... ο στρατηγικός εταίρος της Γερμανίας στη περιοχή είναι πάντα η Τουρκία.
  Με εμάς έχουν θέμα γιατί έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Δύο λαοί στην Ευρώπη τους "διέλυσαν" το σύστημα το ΄40, οι Έλληνες και οι Γιουγκοσλάβοι.... εξ ου και το "μένος" εναντίον των.
  Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν ποτέ τις ήττες τους και το φυλάνε πάντα.
  Π.χ. έχουν ξεσαλώσει τώρα με "ωμή προκλητική παρέμβαση" εναντίον των Ιταλών και του εκλογικού τους αποτελέσματος....

  • Ελλην-1821 avatar
   Ελλην-1821 @ ΑΡΚΑΣ 27/02/2013 23:24:30

   νικηθηκαν; οι Γερμανοι; δυστυχως οχι

  • man8os avatar
   man8os @ ΑΡΚΑΣ 28/02/2013 12:33:13

   Χωρις τους Ρωσσους... δεν

 4. δημης avatar
  δημης 27/02/2013 22:35:09

  ΣΕ...ΤΙ ΤΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΟΜΩΣ ;;;;;;
  ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ;;;

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/02/2013 13:57:02

  Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις συνειδήσεις των ορθοδόξων Ελλήνων έχει αποτυπωθεί ως το οικουμενικό κέντρο του ορθοδόξου Γένους. Σημαντικός και ο ρόλος του για την Ελληνική μεινονότητα στην Τουρκία .Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Μπιράντ "Παλαιότερα, το Πατριαρχείο αντιμετωπίζονταν ως «η αυτοκρατορία του διαβόλου και εθεωρείτο φωλιά φιδιών, που απεργαζόταν την καταστροφή της Τουρκίας και τον έλεγχο της Ανατολίας, από την Ελλάδα. Αντιμετωπίζονταν ως ένας εχθρός, που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μας επέβαλαν με την Συνθήκη της Λωζάννης και που απρόθυμα έπρεπε να υποστούμε».Γι΄ αυτό και «ο χειρισμός θεμάτων Πατριαρχείου ανατέθηκε στον στρατό» και «για οποιοδήποτε θέμα αφορούσε το Πατριαρχείο, απαιτείτο η έγκριση του στρατού. Ο στρατός συναρτούσε την οποιαδήποτε αξίωση του Πατριαρχείου με την περιβόητη αρχή της αμοιβαιότητας».

  Η αλήθεια είναι πως αποτελεί ανάχωμα τόσο για την επέκταση του Ισλαμισμού όσο και για την επέλαση του Πατριαρχείου Μόσχας.Για τον λόγο αυτό και χαίρει της εκτίμησης της Αμερικανικής Διπλωματίας.

  Τα ανθρωπινα δικαιώματα αποτελούν ένα ακόμη κώλυμα που εγείρεται στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας απο Ευρωπαικές χώρες-μέλη της Ε.Ε. οι οποίες και επιθυμούν διακαώς Ε.Ε. και Τουρκία να συνδέονται με "ειδική " σχέση

  .Το Ευρωκοινοβούλιο συνδέει την ένταξη της πορείας της Τουρκίας αργά και σταθερά με το Κουρδικό ζήτημα, με το ζήτημα και των Θρησκευτικών Ελευθεριών αλλα και με το ζήτημα της Λειτουργίας της Θεολογικής σχολής της Χάλκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.