#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2013 11:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρες… Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση στο ΠΑΣΟΚΜύρια όσα μπορούμε να καταλογίσουμε στον Γ. Παπανδρέου. Το τι έκανε λάθος και τι σωστό το ξέρει όλη η Ελλάδα και το βιώνει κάθε πολίτης.

Δεν έχει σημασία αν ήταν άσχετος, άχρηστος ή βρισκόταν σε αποστολή να καταστρέψει τη χώρα. Σημασία έχει ότι έβαλε ένα μεγάλο λιθάρι στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Τον έκρινε ο κόσμος, θα τον κρίνει και η ιστορία γι’ αυτά που έκανε και γι’ αυτά που δεν έκανε.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας και δείχνει ότι το κόμμα που κάποτε είχε τη μισή Ελλάδα δική του, είναι βαριά άρρωστο. Και μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχει ο κ. Βενιζέλος και η αυλή του.

Όλες αυτές οι διαρροές που έγιναν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, η φασαρία που «στήθηκε» γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, δείχνει ότι στην Ιπποκράτους έχει επικρατήσει η ξεφτίλα. Πάνω απ’ όλα για τους Πασόκους είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με έναν άνθρωπο –και το περιβάλλον του- που πριν από μερικούς μήνες έγλυφαν.

Οι ίδιοι είναι που από το 2006 και ειδικά την τριετία 2009-2012 «ξεσκόνιζαν» τον Γ. Παπανδρέου. Πόσο μεγάλος ηγέτης είναι έλεγαν, πόσο αθλητικός, τι ανοικτό μυαλό και άλλα τέτοια «κανακέματα» στον πρίγκιπα του Καστριού. Τότε το «παιδί του Ανδρέα» ήταν ο ήρωας του ΠΑΣΟΚ, τώρα τι είναι; Είναι ο κλέφτης, ο σπάταλος, ο ακόλαστος, ο άθλιος που έκανε ταξίδια πανάκριβα και άλλα τέτοια.

Να δείτε που κάποιοι σε λίγο θα τον κατηγορήσουν και για κατάχρηση. Τέτοια αθλιότητα δηλαδή.

Αλλά να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε το θέμα; Δόθηκαν σε πρόθυμους δημοσιογράφους από την Ιπποκράτους πληροφορίες και τιμολόγια για τις σπατάλες του κ. Παπανδρέου. Κάποιοι το έκαναν σημαία και διαρροή στη διαρροή το ΠΑΣΟΚ τώρα διαλύεται.

Και ξαφνικά για παράδειγμα «Τα Νέα» παραδέχονται ότι η πληροφορία πως το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα κόστισε 200.000 ευρώ ήταν λάθος. Έγινε εκ παραδρομής, κάποιος διάβασε ένα μηδενικό παραπάνω. Γύρω στα 30.000 ευρώ ήταν το ταξίδια, λένε τώρα.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι η διάψευση, αυτή άλλωστε δεν ακούγεται ποτέ. Το θέμα είναι η είδηση που μένει, η λάσπη που πετιέται και άντε να τη μαζέψεις. Τώρα, στο ΠΑΣΟΚ θα περάσουν μέρες… Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση με πιο πιθανό να «σταυρώσουν» τον Παπανδρέου προς παραδειγματισμό. Συμπέρασμα όλων αυτών:

- Σε καμιά περίπτωση συνήγοροι του Γιώργου δε γινόμαστε. Έκανε εγκλήματα και θα πληρώσει. Αλλά να πληρώσει πολιτικά κι όχι με τέτοια βρόμικα κόλπα πρώην συντρόφων του που κάποτε έσπρωχναν για μια φωτογραφία μαζί του.

- Το πιο πιθανό ο κ. Βενιζέλος και η ομάδα του να πετύχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Αντί να βγάλουν τον Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ θα τον «φάνε στα μούτρα» για πολύ καιρό με τα κόλπα τους. Θα συσπειρώσουν όσους Παπανδρεϊκούς έμειναν και στο τέλος οι «στρατηγοί της αθλιότητας» θα υποστούν δεινή ήττα.

- Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι όποιος πολιτικός, και πόσο μάλλον ηγέτης, αισθάνεται πανίσχυρος, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις του. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα τον «θάψουν» μόλις αρχίσει να πέφτει. Υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι που θα τον σπρώξουν στον γκρεμό. Η περίπτωση Παπανδρέου προς γνώση και συμμόρφωση όσων πιστεύουν ότι θα είναι μια ζωή στα πάνω τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/05/2013 13:09:15

  Ίσως το μόνο καλό τής κρίσης να είναι ότι το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώνεται. Μακάρι να μην πιάσει ούτε αυτό το 3% και να μη μπει στην επόμενη Βουλή. Οι νοοτροπίες που επί 30ετία εξέθρεφε είναι ακόμη εδώ, "ενωμένες δυνατές", αλλά ο πολιτικός θάνατος τού ΠΑΣΟΚ θα ανακουφίσει τους Έλληνες.

  • Vee avatar
   Vee @ Στέργιος 02/05/2013 18:34:04

   Προς τί ο πανηγυρισμός; Το άθλιο "σύστημα Πασόκ" ζει και βασιλεύει στο Σύριζα...

 2. B.Q avatar
  B.Q 02/05/2013 13:31:21

  Το Πασόκ ετελείωσε με την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα είναι ταριχευμένη σάπια μούμια και ήρθε η ώρα της ταφής. Θα υπάρξουν κι επόμενα κομματικά πτώματα.
  Ο Λούκουλος Βαγγέλης μου εμπνέει απέραντη εμπιστοσύνη. Είναι τόσο ακραία νοσηρός ως προς τη μωροφιλοδοξία, την αυταρέσκεια, την εξουσιολαγνεία και την αγιάτρευτη εμπάθεια, που οπωσδήποτε, μόνο με θαύμα θα του γλιτώσουν.
  Θα τους τραβήξει σίγουρα όοοολους μαζί του, στον πάτο της κολάσεως (Είθε!).
  Πράγμα που αποτελεί και την ολόψυχη ευχή, της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Άντε και σύντομα εκτός Κοινοβουλίου.

  • B.Q avatar
   B.Q @ B.Q 02/05/2013 13:33:12

   ''Δεν έχει σημασία αν ήταν άσχετος, άχρηστος ή βρισκόταν σε αποστολή να καταστρέψει τη χώρα. '' Λάθος κάνετε, έχει τεράστια σημασία το οτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος διέπραξε συνειδητά εσχάτη προδοσία''. Μην τον αθωώνετε θολώνοντας τα νερά λοιπόν.
   ''δείχνει ότι το κόμμα που κάποτε είχε τη μισή Ελλάδα δική του, είναι βαριά άρρωστο.'' Κανένα ''κόμμα'' δεν ''έχει'' την Ελλάδα. Τους πολίτες εναλλακτικά δελέαζαν με υποσχέσεις, διορισμούς και ψέματα κι αρπάζανε την εξουσία. Τώρα όμως μάλλον τα παραμύθια τελείωσαν και θα πληρώσουν ΟΛΟΙ. (Εύχομαι).

   • Διομήδης avatar
    Διομήδης @ B.Q 06/05/2013 18:40:05

    Γιατί κάνει διαφορετικό η παρούσα τρικομματική από τον ΓΑΠ; Δικαιώνεται πανηγυρικά...

  • kat avatar
   kat @ B.Q 02/05/2013 16:28:32

   Ακριβέστερη περιγραφή του Βαγγέλα δεν θα μπορούσες να κάνεις.Εμένα με είχε ενθουσιάσει το βλέμμα σ' αυτόν που του΄χε ρίξει τον φραπέ.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 02/05/2013 13:59:56

  Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, το χάσμα που χωρίζει τους πασόκους μεταξύ τους είναι αβυσσαλέο.

  Καλώς ή κακώς (κακώς), ο Παπανδρέου εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για ό,τι απέμεινε από το παλαιό, λαϊκό ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Βενιζέλος, που κατά βάθος είναι λαϊκότερος του Παπανδρέου, επέλεξε να ταυτιστεί με τον σημιτικό εκσυγχρονισμό. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι "λαϊκός" ο Βενιζέλος, λέω ότι πάντως στο ΔΝΤ δεν μας έβαλε αυτός, αλλά έχει ταυτιστεί με αντίστροφους ρόλους.

  Άρα, ο Παπανδρέου βρίσκεται σε θέση υπεροχής, συν το ότι φέρει και το όνομα-κληρονομία του ΑΓΠ. Όσο και εάν ο τελευταίος έλεγε "το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται", εν μέρει τουλάχιστον έκανε λάθος.

  Πόσο λάθος έκανε, θα δείξει τις επόμενες μέρες-εβδομάδες-μήνες.

  Το στοίχημα για τον Βενιζέλο θα είναι να συσπειρώσει γύρω του τους περισσότερους βουλευτές, ώστε σε περίπτωση διάσπασης να φαίνεται αυτός η "νομιμότητα" και ο ΓΑΠ ο διασπαστής. Αν ο ΓΑΠ όμως του πάρει 20 βουλευτές, τότε ο Βενιζέλος τελικά θα μείνει μόνος του.

  Από την άλλη, και πέντε βουλευτές να πάρει ο ΓΑΠ, η κυβερνητική πλειοψηφία γίνεται όμηρος της απρόβλεπτης ψευτοαριστερής ΔΗΜΑΡ, που ψάνχει πάντοτε άλλοθι για τον αριστερισμό της, παρά τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

  Προσωπικά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι, αν φύγει ο ΓΑΠ, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά. Εκεί που φαινόταν ότι όλα πήγαιναν καλά για την κυβέρνηση, να ο απρόβλεπτος παράγοντας...

  Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς κάνει κακό στη χώρα ακόμη και ξεψυχώντας.

 4. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 02/05/2013 14:24:00

  Toν ΓΑΠ μπορει να το εκρινε ο κοσμος και μπορει η ιστορια να τον τοποθετησει εκει που του αρμοζει. Το ζητημα ομως ειναι οτι πρεπει να τον κρινει και η δικαιοσυνη. Οσο για τους εναπομειναντες "παπανδεϊκους", εκει τον πρωτο λογο τον εχει η ψυχιατρικη (η οποια καλα θα κανει να ριξει και μια ματια στους εναπομειναντες "βενιζελικους").

 5. cp avatar
  cp 02/05/2013 14:25:19

  Διαφωνώ !
  α) Σε υψίστης σημασίας θέματα ένας ηγέτης πρέπει να έχει και ποινικές ευθύνες .
  Πρέπει δε αυτές οι ευθύνες να διερευνηθουν !
  β) Με τις επιχορηγήσεις έχουμε σπατάλη δημοσίου χρήματος αν αυτά ευσταθούν.
  Ενας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ ειναι και η ατιμωρησία για την οποία δεν έχει γίνει τίποτε .
  γ) Για τα δημοσιεύματα και την ενδεχόμενη αποκάλυψη της αλήθειας:Eδώ έλεγαν ότι οι μαιμού συνταξιούχοι ελιναι 100.000 και τελικά μετρήθηκαν 2.500 ! Από το γνωστό διαπλεκόμενο σύστημα.
  Μάχαιρα έλαβες ...............................Ο εισαγγελέας έχει βάλει ωτοασπίδες ?

 6. leak avatar
  leak 02/05/2013 20:06:58

  Κάποια στιγμή αυτή η νυφίτσα ο ΓΑΠ πρέπει να περάσει πίσω από τα κάγκελα.
  Και όταν αποφυλακιστεί ας διδάσκει και σωφρονισμό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.