#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2010 23:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέγα λάθος Παπανδρέου η Επιστράτευση...Η επιστράτευση που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται μέγα λάθος του.

Δεν αναφέρομαι στο πολιτικό επίπεδο που μπορεί να συμφωνείς η να διαφωνείς ανάλογα πώς κρίνεις τα πράγματα αλλά στο επίπεδο του κράτους.

Η επιστράτευση απέδειξε σε όλους για μία ακόμα φορά την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να λειτουργήσει υπό πίεση και με ταχύτητα.

Γιατί δεν πιστεύω να έχει κανείς υπ' όψιν του έστω και ΕΝΑ οδηγό η ΜΙΑ νταλίκα που να εργάστηκε 40 και πλέον ώρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού...

Απέδειξε η επιστράτευση ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι τόσο πολύ γραφειοκρατικός και δυσκίνητος  ώστε μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν επιδοθεί η θυροκολληθεί  ΕΛΑΧΙΣΤΑ φύλλα ενώ ακόμα και σε αυτούς που επιδόθηκαν αλλά  δεν υπάκουσαν δεν επεβλήθη ΚΑΜΙΑ ποινή από τις πολύ αυστηρές που προβλέπονται ...

Ήταν λάθος η απόφαση του πρωθυπουργού γιατί έδειξε την γύμνια του κράτους όχι μόνο στους Έλληνες (που λίγο πολύ γνωρίζουν) αλλά και στους ξένους και μάλιστα στους άσπονδους φίλους και γείτονες της χώρας μας.

Δεν χρησιμοποιείς "βαριά όπλα"  όταν τα πυρομαχικά σου είναι ΑΣΦΑΙΡΑ...

Δεν γνωρίζω αν ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπανδρέου η αν κάποιοι τον παρέσυραν να πάρει αυτή την απόφαση αλλά το μήνυμα που έδωσε ο κρατικός μηχανισμός ήταν αρνητικό και δεν έλυσε ΤΙΠΟΤΑ...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 30/07/2010 23:17:00

  Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι άνοιξε τώρα το θέμα η ζημιά που έχει γίνει είναι ανυπολόγιστη.

  Πασοκικές ιδέες.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/07/2010 23:20:42

  Ο ίδιος ο καθηγητής (εργατικού Δικαίου) Κουκιάδης, που στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του μνημονίου σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, σήμερα παραδέχτηκε, έστω και με μισόλογα, ότι η απόφαση για επιστράτευση είναι αντισυνταγματική. Μόνο επίταξη επιτρέπεται, κι αυτό μάλιστα είναι αμφισβητήσιμο καθώς δεν τίθεται ούτε θέμα "δημόσιας τάξης" (για την οποία δικαιολογείται η επίταξη).

  Αμφότεροι οι φετφάδες του Τζέφρυ, δεν είναι παρά μόνον κουρελόχαρτα. Και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίσουν οι απεργοί.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυριανιστής 30/07/2010 23:45:47

   αυτό έγραψα κι εγώ πριν λίγο - ήδη οι απεργοί ετοιμάζουν δικαστική προσφυγή με βάση κάποια παλιότερη απόφαση (πολύ παλιά όμως!..)

 3. kk avatar
  kk 30/07/2010 23:35:37

  Μπράβο στον Παπανδρέου, δεν μπορεί μία ομάδα προνομιούχων να παραλύει τη χώρα για διατήρηση των προνομίων τα οποία είναι και παράλογα !

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/07/2010 23:37:35

  Μην παίζεις με τον πόνο μας!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 30/07/2010 23:38:59

   Είπαμε... Βασίλε Μαλουτάν στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου τούς χρειάζεται!

 5. Qeqe avatar
  Qeqe 31/07/2010 00:21:02

  Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (26/2/06).

  Αδιαλλαξία κατά τις διαπραγματεύσεις, ανικανότητα διαχείρισης ενός κοινωνικού θέματος, αδυναμία στάθμισης της βαρύτητας των συναφών θεμάτων, προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έλλειψη ενδο-κυβερνητικού συντονισμού, περιφρόνηση της δικαιοσύνης και, τέλος, παραβίαση του Συντάγματος, πανικός, παρακάλια κι επίδειξη θλίψης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην απεργία των ναυτεργατών. Ως προς το θέμα αυτό, ίσως, έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Εκτός ενός θέματος: αυτού της λαθραίας επιβίωσης – επί τριάντα δύο χρόνια – του νομοθετικού διατάγματος 17/1974 περί Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης.

  Πρόκειται για νομοθετικό διάταγμα (Ν.Δ.), διότι τον Σεπτέμβριο του 1974, οπότε και θεσπίστηκε, δεν υπήρχε Βουλή. Είχε μόλις πέσει η δικτατορία και η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με αυτό το νομοθετικό διάταγμα ρύθμισε τη σχετική κρίσιμη ύλη. Δεν είχε, όμως, ακόμη ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα της δημοκρατικής Ελλάδας. Στο άρθρο 22 παρ. 3 του Συντάγματος αυτού (σήμερα άρθρο 22 παρ. 4), που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 1975, απαγορεύτηκε κάθε μορφή αναγκαστικής εργασίας. Κατ’ εξαίρεσιν μόνο επιτράπηκε η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών (πολιτική επιστράτευση) για τρεις αποκλειστικά λόγους :
  α) Λόγω πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκης για συνεισφορά στην άμυνα της χώρας, β) λόγω θεομηνίας και γ) λόγω κινδύνου της δημόσιας υγείας. Έκτοτε, όσες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης επικαλούντο το άρθρο αυτό του Συντάγματος, το άρθρο 112 που προβλέπει ότι οι προγενέστεροι του Συντάγματος νόμοι που απαιτούνται για την εφαρμογή του παραμένουν σε ισχύ εφόσον δεν αντίκεινται σε αυτό, καθώς και το ανωτέρω Ν.Δ. 17/1974. Αντίκειται, όμως, αυτό το Ν.Δ. στο Σύνταγμα; Καταφανώς ναι. Και αυτό για τους εξής λόγους: Πρώτον: το Σύνταγμα (άρθρο 22 § 4) απαιτεί νόμο για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Κάνει όμως αναφορά το Ν.Δ. 17/1974 σε αυτούς; Οργανώνει την εφαρμογή τους; Θεσπίζει τις προϋποθέσεις τους; Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική. Δεύτερον: η επικαλούμενη από τις κυβερνήσεις διάταξη του άρθρου 2 § 5 αυτού του Ν.Δ. ορίζει απλώς το τι είναι έκτακτη ανάγκη. Και αυτός ο ορισμός, όμως, είναι κατά πολύ διαφορετικός από τη συνταγματική διάταξη (άρθρο 22 § 4), της οποίας υποτίθεται πως οργανώνει την εφαρμογή. Κατά τα λοιπά, οι άλλες διατάξεις του Ν.Δ. αφορούν τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην κατάσταση της έκτακτης ανάγκης.

  Καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν πήρε την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει το αντισυνταγματικό αυτό νομοθετικό διάταγμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, στην πολιτική επιστράτευση οι κυβερνήσεις καταφεύγουν αν όχι συχνά, πάντως όχι και σπάνια. Οι πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης και τώρα Καραμανλής μεταχειρίστηκαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης και βολεύτηκαν με τη χρήση αυτού του Ν.Δ. δίχως να μπουν στην πολιτική ταλαιπωρία να αγγίξουν το θέμα της αλλαγής του κατά τα συνταγματικά δεδομένα. Έκαναν, όμως, πολύ κακώς. Γιατί ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα διακυβεύονται κατά την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης. Περίπου το ίδιο έγινε, από πλευράς καθυστέρησης, και με την κήρυξη της χώρας σε γενική επιστράτευση (20 Ιουλίου 1974 με διάταγμα του δικτάτορα Γκιζίκη). Και αυτό το διάταγμα καταργήθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2002 από την κυβέρνηση Σημίτη (Απόφαση Πρωθυπουργού 371/2002).

  Η αλλαγή, λοιπόν, του Ν.Δ. 17/1974 αποτελεί προτεραιότητα και δεν πρέπει να αργήσει η ανάληψή της. Αντιθέτως, η διαιώνιση της ύπαρξής του συνιστά μία μόνιμη ρωγμή στη δημοκρατική πολιτεία και το κράτος δικαίου.

 6. Qeqe avatar
  Qeqe 31/07/2010 00:22:09

  Ποίος το έγραψε?

  • Misha avatar
   Misha @ Qeqe 31/07/2010 00:25:22

   Η φωνη του Πολυτεχνείου...τρομάρα της

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 31/07/2010 00:26:18

  Τις χούντες που ξέρατε να τις ξεχάσετε. Η νέα τους μορφή είναι αυτή που βλέπουμε μπροστά μας στη χώρα μας. Χειραγωγηση της συνείδησης μέσα απο τα ΜΜΕ και όταν αυτό πάψει να αποδίδει, προχωρούν σε πιό αυταρχικά μέτρα.
  Πιστεύω ότι δεν θα διστάσουν να κυρήξουν και στρατιωτικό νόμο, όταν κάποια στιγμή ο κόσμος στο σύνολό του, θα αρχίσει να αντιδρά δυναμικά.
  Το δε προφίλ του σύγχρονου δικτάτορα, είναι αυτό του ΓΑΠ: Χαμηλής νοημοσύνης και ταυτόχρονα φιλόδοξος και αδίστακτος. Το ιδανικό υποχείριο της νέας τάξης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ εναςάσχετος 31/07/2010 00:28:12

   Ναι, είναι χούντα νέου τύπου. Ο Αδόλφος έδινε στο λαό ραδιόφωνα που έπιαναν μόνον ένα σταθμό. Εδώ τώρα επιτρέπονται πάνω από ένας σταθμοί, νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα της επιλογής, αλλά όλοι λένε το ίδιο...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 31/07/2010 00:33:32

    Ω ναι!

    Και Κρυφό Σχολειό και Deutsche Welle και ένα σωρό πράγματα μαζί ακόμη...

  • Νασος avatar
   Νασος @ εναςάσχετος 31/07/2010 01:14:19

   @Χαμηλής νοημοσύνης o Gap??

   Μάλλον θαυμαστής του θα είσαι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΤΟΜΟ!!!

   Δείτε και αυτό το φοβερό ανέκδοτο για το καμάρι μας εδώ:
   h*tp://e-asteia.pblogs.gr/2010/03/anekdota-o-ellhnas-giatros-kai-o-prwthypoyrgos.html

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 31/07/2010 00:31:37

  Η... "Deutsche Welle" των καιρών μας όμως, είναι το διαδίκτυο Επώνυμε!

 9. Qeqe avatar
  Qeqe 31/07/2010 00:31:41

  Shisa λάθος αν εννοείς Δαμανάκη Ο Καιλας του 2010 πoυ μας απΑσφάλισε πήγαινε Στο προσωπικό site του, δεν το έκανα λινκ γιατί θα αργούσε στο moderation

 10. BlueSky avatar
  BlueSky 31/07/2010 01:26:11

  Συμμαχητές, βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο! Χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποπομπή του πασοκοκυκλώματος. Ο κύβος ερρίφθη! Σήμερα το πασόκ είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο, όπως βρισκόταν πριν δύο χρόνια η ΝΔ, στη ΔΕΘ, όταν ο ΚΚΒ έκανε τη μαλακία να πάρει την ''ευθύνη'', για τα μη έγκαιρα ανακλαστικά του, αναφορικά με το Βατοπέδι. Τα ψωμιά τους τελειώνουν. Υπενθυμίζω τη δήλωση του Μίκη: Η ελλάδα βρίσκεται υπό ξένο κατοχικό στρατό, ντυμένο με κοστούμια και γραβάτες..........

 11. Dimi avatar
  Dimi 31/07/2010 02:47:46

  Κορυφαίο το ανέκδοτο! Κι επίκαιρο.

  -
  Συζητάνε ο Κώστας κι ο Γιώργος και κάποια στιγμή αρχίζουν να διαφωνούν για το ποιος είναι ο πιο πεισματάρης.

  - Εμένα που λες, είπε ο Κώστας, μια φορά με πονούσε ένα δόντι κι έτσι από πείσμα, πήγα κι έβγαλα όλα τα άλλα κι άφησα μόνο το χαλασμένο να με πονάει. Τέτοιο πείσμα έχω!

  - Αυτό δεν είναι τίποτα, είπε ο Γιώργος. Εμένα η γυναίκα μου την πρώτη νύχτα του γάμου δεν μ’αφησε να την αγγίξω, κι εγώ από τότε δεν την άγγιξα. 22 χρόνια έχω να την αγγίξω.

  - Καλά βρε συ Γιώργο, και τα δυό παιδιά;;

  - Ε, κι εγώ από πείσμα δεν ρωτάω ποιανού είναι!..

 12. Qeqe avatar
  Qeqe 31/07/2010 03:19:13

  Αν αληθεύει ότι ο ανεφοδιασμός της αγοράς θα γίνει με στρατιωτικά βυτιοφόρα,
  τότε ενδεχομένως να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα από τις προσμίξεις με τις οποίες θα βρεθεί η βενζίνη που θα καταλήξει στα ρεζερβουάρ μας. Και αυτό γιατί στο παρελθόν τα οχήματα αυτά έχουν μεταφέρει, νερά, πετρέλαια, λύματα, διάφορα απόβλητα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
  Ένα εξ ίσου σημαντικό πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα βυτιοφόρα του Ελληνικού Στρατού είναι απαρχαιωμένα και άρα σκουριασμένα. Έτσι, η σκουριά που θα κατακαθίσει στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μας θα μας κοστίσει… ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αν υπολογίσουμε τις βλάβες που θα δημιουργηθούν στους κινητήρες μας, χωρίς να υπολογίζουμε βέβαια τη πιθανή, αλλά φθηνότερη πάντως, αντικατάσταση ντεπόζιτου.

  Για αυτό το λόγο, η Κυβέρνηση θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά, γιατί, στη συνέχεια, οι μηνήσεις θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή… και προς όλες τις κατευθύνσεις (και όχι άδικα)

 13. Gogos avatar
  Gogos 31/07/2010 12:58:30

  Αστο φίλε, σας μάθαμε όλους τους μισθοδοτούμενους από το κράτος.
  Πες την αλήθεια. Σε ποιό υπουργείο δουλεύεις?
  Χίλια μπράβο στους φορτηγατζήδες. Δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε όλοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.