#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2008 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μάχη στη Βουλή». Ε...,και λοιπόν;

Αποχώρησε από την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό ο ΛΑΟΣ κατηγορώντας τη ΝΔ για «μητροκτόνο νομοσχέδιο» και ότι «επελαύνει κατά του φτωχού και του μη προνομιούχου». Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης με απώτερη επιδίωξη της να σπρώξει τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής. «Νομοσχέδιο - σκουπίδι, που μολύνει τις ελπίδες των ανθρώπων για καλύτερη ζωή», χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ε, και; Παρά τα παχιά λόγια, για μια ακόμα φορά η Βουλή, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα. Πώς να πείσει τον πολίτη ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά του, όταν οι εθνοπατέρες συμπεριφέρονται ως πατρίκιοι προς πληβείους; Τα δικά τους προνόμια δεν τα αγγίζουν. Βουλευτές παίρνουν σύνταξη βουλευτική, αντί η θητεία τους να προσμετρά ως χρόνος στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Και μαζί τους οι γραμματείς και φαρισαίοι. Δήμαρχοι και Νομάρχες κατοχυρώνουν σύνταξη εφ’ όσον εκλεγούν για δύο τετραετίες. Περιφερειάρχες θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 8 χρόνια συνεχούς ή διακεκομμένης θητείας με αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ! Γενικοί διευθυντές υπουργείων, ΟΤΑ και γενικώς των ΝΠΔΔ υπό προϋποθέσεις παίρνουν σύνταξη 3.000 ευρώ! Πώς θα πεισθεί λοιπόν πολίτης να κάνει θυσίες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 19/03/2008 00:56:05

  Εφ' όσον το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία, θα πρέπει να δεχόμαστε τους βουλευτές-υπουργούς ως εκλεγμένα όργανα από το λαό. Δε συμφωνώ λοιπόν ότι αδίκως παίρνουν ξεχωριστή σύνταξη, άσχετα με τα χρόνια υπηρεσίας τους στην ελληνική Βουλη, και διαφορετική από την κανονική σύνταξη που "μετρά χρόνια".. Καλώς ή κακώς αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς εκλέξαμε, αυτούς θα φάμε στη μάπα όσα χρόνια μας κυβερνούν και εν τέλει ..αυτούς θα πληρώσουμε.
  Συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε και να ξέρετε ότι σας διαβάζουμε, αντί-bloggers :)

 2. Dzi avatar
  Dzi 19/03/2008 02:25:41

  Από ποιο σημείο στο άρθρο συμπεραίνεις ότι υπονοεί να μην αποδεχόμαστε τους βουλευτές ως νόμιμα εκλεγμένους???
  Αυτό όμως γιατί πρέπει να συνεπάγεται αυτήν την προκλητική σύνταξη και τα ακόμα πιο προκλητικά τους προνόμια?
  Τους εκλέγουμε για να μας εκπροσωπήσουν (υποτίθεται) και όχι για να τους κάνουμε πλούσιους ή για να παίξουν το ρόλο του 'βασιλιά' έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα...

 3. καραμπα avatar
  καραμπα 19/03/2008 03:31:28

  μετά το ξεφτύλισμα που του έκανε η Αθήνη, μετρημένες είναι οι μέρες του ΛΑος.

  Υπολογίστε την πορεία των πραγμάτων σαν να μην υπάρχει. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ

  Αν ο Καρατζαφέρης και οι περί αυτόν ψάρευαν στα θολά νερά του ελληνικού εθνικισμού, του κουβανέζικου πατριωτισμού (!!!!), με την Αθήνη βρήκαν το μάστορά τους

  Τους ξεβράκωσε.

  Και το φυγόστρατο, και το αίσθημα μη δικαίου αυτού του κόμματος.

  Η Αθήνη είναι η γυναίκα που έδωσε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε όλες τις εργαζόμενες ελληνίδες, τις μανάδες.

  Διαμάντι του τόπου είναι.

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 19/03/2008 05:40:05

  Προς τον φίλο Dzi που απάντησε στο σχόλιό μου:
  Δεν αναφέρω πουθενά ότι υπονοεί να μην αποδεχόμαστε τους βουλευτές ως νόμιμα εκλεγμένους.. Είπα πως, κατά τη γνώμη μου, εφ'όσον είναι εκλεγμένοι από εμάς να μας εκπροσωπούν (κακό του κεφαλιού μας) δεν είναι μία απλή εργασία. με βρίσκει αντίθετο η φράση του φίλου που συνέταξε το κείμενο στο σημείο που λέει «..αντί η θητεία τους να προσμετρά ως χρόνος στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.»
  Μπορεί να είμαι σε λάθος δρόμο, ωραία. Δείξε μου τον σωστό:)

 5. Dzi avatar
  Dzi 19/03/2008 14:10:33

  wert01gf

  Μη μου βάζεις δύσκολα, δεν μπορώ να δείξω το σωστό δρόμο σε κανέναν (κάτσε να τον βρω πρώτα εγώ, και μετά βλέπουμε...) :)
  Απλώς σκέφτομαι ότι μεταξύ άλλων προκλητικών προνομίων των βουλευτών, είναι κι αυτό της σύνταξης που αναφέρει το άρθρο. Μας ρώτησαν εμάς οι "εκπρόσωποί" μας αν συμφωνούμε? Δεν είναι προκλητικό όταν ψηφίζουν νομοσχέδια για να δουλεύει ο υπόλοιπος κόσμος μέχρι τα 70 του, να μην αλλάζουν τίποτα από τα δικά τους προνόμια?
  Και εγώ δε θα σου πω το κλασικό ότι εμείς πληρώνουμε τώρα για τα λεφτά που έχουν καταφάει από τα ταμεία οι μεγάλοι και τρανοί βουλευτάδες. Αλλά γιατί να μην προσμετράται η βουλευτική θητεία ως κανονικά συντάξιμα χρόνια? Οk, πρέπει να σταματήσον τη δουλειά που κάνουν λόγω ασυμβίβαστου. Αλλά δεν τους προσφέρει το βουλευτιλίκι τζάμπα διαφήμιση και δημοσιότητα? Τι σόι "θυσία" είναι πια αυτή που κάνουν για να δικαιούνται σύνταξη με 4 χρόνια "δουλειάς". Φαντάζομαι πόσο σκληρή δουλειά θα είναι. Γι'αυτό κάθονται και ριζώνουν στις καρέκλες τους και δε λένε να φύγουν, τόσο καλοί άνθρωποι είναι, αναλαμβάνουν για χάρη μας την πιο σκληρή δουλειά που θα μπορούσε να κάνει κανείς...
  Εν ολίγοις, πώς να πιστέψεις ότι οι βουλευτές έχουν καλές προθέσεις όταν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θίγει αυτό το θέμα?

 6. νικος avatar
  νικος 19/03/2008 14:28:50

  to pio proklitiko ,ANALGITO ke mi APODEKTO ine ta 100 ensima gia giatrofarmaki perithalpsi.ESHOS.

 7. Jini avatar
  Jini 19/03/2008 15:01:32

  Ο γέρος Καραμανλής αδειάζοντας τα χωριά και ύπαιθρο μέσω αντιπαροχής εκείνα τα χρόνια έκανε «ευτυχισμένους καταναλωτές» τον ελληνικό λαό στα σύγχρονα στρατόπεδα από άχρηστο τσιμέντο(ραδιενεργή λιγνιτική τέφρα ) .
  Ο νέος Καραμανλής τώρα ποια απαξιωμένους και γδαρμένους δίνοντας τους όλους ίσια σύνταξη «εθνική» με χειρουργό την Νατάσσα θα μας στείλει στο παράδεισο.

 8. Swell avatar
  Swell 19/03/2008 15:23:40

  Με άλλα λόγια, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΙΝΟΚΙΟ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.