09/06/2012 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάχη στήθος με στήθος, δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Αμφίρροπη ως το τέλος αναμένεται η μάχη μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά στις επαναληπτικές εκλογές της 17ηςΙουνίου, με βάση τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται και είναι σε γνώση των κομματικών επιτελείων.

Από τα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων προκύπτει ακόμα ότι η ψήφος επιλογής κερδίζει σταθερά έδαφος έναντι της ψήφου διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας που επικράτησε στις 6 Μαΐου και πως οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό θα ψηφίσουν με κριτήριο όχι την τιμωρία, αλλά τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχουν αποκτήσει μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα κόμμα και τα στοιχεία δείχνουν ότι ουδείς θα αποκτήσει διαφορά ασφαλείας μέχρι τη 17η Ιουνίου.

Με βάση τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, η εικόνα που επικράτησε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου –όταν δηλαδή κόμματα και πολίτες άρχισαν να συνειδητοποιούν τις αλλαγές που επέφερε το εκλογικό αποτέλεσμα στο πολιτικό σκηνικό– δεν έχει αλλάξει δραματικά.

Η θέση της Ν.Δ. ενισχύθηκε και ενισχύεται μετά τις κινήσεις επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης και ο ΣΥΡΙΖΑ  ενισχύεται επίσης μετά τη δυναμική που απέκτησε στις 6 Μαΐου κατοχυρώνοντας τη δεύτερη θέση και αποκτώντας προοπτική εξουσίας. Επιπλέον, τα δύο κόμματα που οδηγούν την κούρσα έχουν σημαντική δεξαμενή βέβαιης ψήφου, με τη Ν.Δ. σε αυτή τη δεξαμενή να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα. Από εκεί και πέρα, στην επίσης κρίσιμη δεξαμενή της πιθανής ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει μεγαλύτερα περιθώρια αύξησης των ποσοστών του από τη Νέα Δημοκρατία. Η μικρή υπεροχή της Ν.Δ. στην πρώτη δεξαμενή, αυτή της βέβαιης ψήφου, σε συνδυασμό με την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη δεξαμενή της πιθανής ψήφου, δίνει την αμφίρροπη εικόνα που, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα διατηρηθεί ως το τέλος.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα κόμματα υπόκεινται σε σημαντική πίεση.

Το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται τόσο από τη δυναμική της Ν.Δ. όσο και από τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ερώτημα αν θα συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής του δύναμης –με βάση την 6η Μαΐου– όπως φαίνεται να τη συγκρατεί μέχρι στιγμής, έχοντας μια ελαφρά μείωση. Σημειώνεται ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι με βάση το ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της 6ης Μαΐου δεν επικρατεί αντιμνημονιακή ψήφος, ενδεχόμενη νέα μετακίνηση –εφόσον υπάρξει– θα ενισχύσει περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία και λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα που φαίνεται ότι αντέχουν περισσότερο στην πίεση και σε γενικές γραμμές συγκρατούν τα ποσοστά τους είναι η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή. Ειδικά όμως σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμα η καταγραφή κα η επιρροή στο εκλογικό σώμα της επίθεσης του βουλευτή και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου.

Η ίδια σημείωση θα πρέπει να γίνει και για την εικόνα του ΚΚΕ –ότι δηλαδή η επίθεση εναντίον της κ. Κανέλλη ακόμα δεν έχει καταγραφεί από τις κυλιόμενες μετρήσεις– καθώς φαίνεται ότι από την 6η Μαΐου και μετά το ΚΚΕ χάνει δυνάμεις κυρίως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πίεση δέχονται και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Εμφανίζουν διαρροές τόσο προς τη Ν.Δ. όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι έχουν κατά τι αυξηθεί οι διαρροές των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τη Νέα Δημοκρατία. Ισχυρή πίεση δέχονται και τα κόμματα που τέθηκαν εκτός Βουλής, ιδίως αυτά που βρέθηκαν στο όριο εισόδου στη Βουλή όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ δυνάμεις φαίνεται να χάνει και η Δημιουργία Ξανά.

Συνεργασία με Ν.Δ. θέλουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ

Ως σημαντικό κρίνεται το εύρημα που αφορά  την επόμενη ημέρα και τις κινήσεις των κομμάτων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι ενδέχεται, εφόσον κυριαρχήσει, η πόλωση ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδράσει και προεκλογικά. Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις που υπάρχουν και δεν μπορούν να δημοσιευθούν, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βλέπει θετικότερα ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιθέτως στην πλειοψηφία τους οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Αριστεράς τάσσονται στο μεγαλύτερο μέρος τους υπέρ της ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό επίσης κρίνεται το στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο, το δίλημμα «ευρώ η δραχμή» δεν φαίνεται να κυριαρχεί σε αυτήν τη δεύτερη προεκλογική περίοδο. Περισσότεροι πολίτες δεν θεωρούν πιθανή ή δεν εξαρτούν την ψήφο τους από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

(Από τον Τύπο της Κυριακής)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Reporter avatar
  Reporter 09/06/2012 21:37:03

  Tι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις


  Οι δημοσκοπήσεις, όπως όλοι ξέρετε, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται. Εφημερίδες, κόμματα, πανεπιστήμια, έχουν τις δικές τους μετρήσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων και κάνουν το ταμείο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά στοιχεία των γκάλοπ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι τα εξής:
  α Στο σύκολο των δημοσκοπήσεων την πρώτη θέση και τη νίκη στις εκλογές παίρνει η Νέα Δημοκρατία και δεύτερος είναι ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ.
  α Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι από 2 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες με τη ΝΔ να κινείται στα επίπεδα του 26%-29% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 23%-26%.
  α Το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται καθώς κινείται ορισμένες φορές ακόμη και σε μονοψήφια ποσοστά, από 9% έως 13%.
  α Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κινούνται μεταξύ 6% και 7% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη με 5% έως 7%. Το ΚΚΕ χάνει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κινείται σε επίπεδα από 3% έως 5,5% ενώ η Χρυσή Αυγή (μέχρι το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη) κινούνται μεταξύ 3% και 4,5%. Κάποιοι λένε ότι παίρνει ψήφους μετά τρα χαστούκια και μπορεί να ξεπεράσει το 5%.
  α Αυτή θα είναι μάλλον επτακομματική βουλή καθώς κανείς άλλος δεν περνά το όριο του 3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα των Μάνου – Τζήμερου δε δίνουν πάνω από 2%.
  α Κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής είναι ότι οι ψηφοφόροι και τα ποσοστά αλλάζουν μέρα με τη μέρα και κάθε περιστατικό ανατρέπει και τις γνώμες των πολιτών.
  α Η ΝΔ εμφανίζει μεγάλη συσπείρωση στην περιφέρεια αλλά έχει ακόμη πρόβλημα στη Β’ Αθήνας και στο υπόλοιπο Αττικής. Η αλλαγή ατζέντας με την ασφάλεια των πολιτών σε πρώτο πλάνο ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρές επιρροές.
  Την επόμενη εβδομάδα, τελευταία της προεκλογικής περιόδου θα γίνουν κι άλλες μετρήσεις που θα καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ΝΔ κερδίζει τους πολίτες που φοβούνται μήπως χάσουν ό,τι τους απέμεινε, ό,τι έφτιαξαν τα προηγούμενα χρόνια. Και δε θέλουν να ρισκάρουν μια περιπέτεια με τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει νέα προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δε δώσει ισχυρή κυβέρνηση από έναν συνασπισμό δυνάμεων, είτε φιλοευρωπαϊκό είτε εχθρικό απέναντι στην Ευρώπη.

 2. anetos avatar
  anetos 09/06/2012 22:06:12

  στις προηγουμενς δημοσκοπεισεις ο ΔΗ-ΞΑ δεν υπηρεχε καν ....τωρα ειναι στο 2% (στο focus ηταν 3,4 -6,8%)

  • Samantha_fox avatar
   Samantha_fox @ anetos 09/06/2012 22:42:46

   Δη-Ξα??

   • Twin avatar
    Twin @ Samantha_fox 10/06/2012 15:08:53

    Δραση, Δημιουργια Ξανά.
    Αυτοί οι περιεργοι τύποι που δεν μιλανε για Σταλιν ή Χιτλερ, αλλα μιλάνε και μικρό και ευνομουμενο κράτος χωρίς διαφθορά μέσα στην Ευρωπαικη Ενωση, και έχουν απλες και πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα και τις μεταρρυθμίσεις

    • Δημητρης avatar
     Δημητρης @ Twin 10/06/2012 15:23:06

     Αυτοί ακριβώς είναι που θα φέρουν τον Τσιπρα και την αριστερή λαίλαπα στην εξουσία από την πίσω πόρτα.
     Δεν είναι δυνατό να θεωρείται κάποια λύση ιδανική, μόνο και μόνο επειδή είναι εντελώς άγνωστη.
     Κάποια στοιχεία φωτίστηκαν για τον "τέλειο" μέχρι πρότινος, προέδρου τους (ψευδές βιογραφικό, γράμμα στη Μέρκελ κτλ...) και αμέσως η τελειότητα κατερρίφθη...
     Αυτά είναι κόμματα για άλλες λιγότερο κρίσιμες περιόδους.
     Ας ασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ας περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και μετά βλέπουμε...
     Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς.
     Τέλος.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Twin 10/06/2012 16:01:43

     Twin τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

 3. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 09/06/2012 22:28:20

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η Ν.Δ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΣΤΗΝ ΘΕΣ.ΝΙΚΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

 4. GO avatar
  GO 09/06/2012 22:37:09

  Μεγάλο κλείσιμο ψαλίδας στοιχηματικής απόδοσης σε unibetκαι bwin.

 5. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 09/06/2012 23:54:30

  Δίκιο έχεις Ηλία,αλλά πλέον εκφράσεις του τύπου ¨κομματικός μηχανισμός" με πάνε πολύ πίσω.Δεν μου λένε τίποτα,δεν θέλω να τις χρησιμοποιώ.Περιμένω ειλικρινά με τον Σαμαρά να πάρουν άλλο νόημα αυτές οι παλιοεκφράσεις

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ιωάννης33 10/06/2012 14:49:17

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΕΣΥ
   ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
   ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ.

 6. NONOS avatar
  NONOS 10/06/2012 00:26:17

  Δυστυχώς για μας τα πράγματα δεν ειναι ρόδινα ...υπαρχει σαφής διαφορα που δύσκολα καλυπτεται..ολο το βρωμικο ΠΑΣΟΚ μετακινηθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ..και μεις δεν εισπρατουμε πολλα πράμματα απο ΚΑΜΕΝΟ και ΧΑ ..αντιθετα μετα περιστατικο σφαλίαρας ΧΑ ενισχύεται..θελει πολυ αγωνα ..οι πρωτοκλασατοι τα ξερουν γι αυτό και δε μιλανε...που ειναι Ντορα-Μειμαρακης να βγουνε μπροστα παρα τρεχει μονο ο Πρόεδρος νισαφη πια εχουμε εκνευριστει ο δε αλλος της Ραφηνας ας αφησει τα μπάνια κι ας κουνηθει λίγο δε θα παθει και τιποτα..ο λαουτζίκος περιμενει και ανησυχεί.

  • zagor avatar
   zagor @ NONOS 10/06/2012 01:07:19

   ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ. Η Ν.Δ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΕΛ. ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΝΔ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ...

  • man8os avatar
   man8os @ NONOS 10/06/2012 02:01:49

   Νομιζω οτι ειναι μυθος οτι η ΧΑ ενισχυεται σε σχεση με την 6 Μαιου. Αντιθετα εχει χασει παρα πολλους ψηφοφορους.

   • Φευγατος avatar
    Φευγατος @ man8os 10/06/2012 02:39:26

    ευσεβεις ποθοι........

    • Σφύριζας avatar
     Σφύριζας @ Φευγατος 10/06/2012 11:15:28

     Εγέρθητω!

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/06/2012 00:29:18

  Κι εγώ το παρατήρησα και με ανησυχεί. Οι στοιχηματατζήδες παίζουνε εκατομμύρια, όχι μερικές χιλιάδες ευρώ κατ' αποκοπή.

 8. nemo avatar
  nemo 10/06/2012 01:06:23

  Lathos kanis. Simera stin bwin i diafora megalose. Apo 1,83 -1,87 iper tis N.D. egine 1,75 -1,93 iper tis N.D. xana.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ nemo 10/06/2012 14:51:18

   ΚΑΙ ΣΤΗΝ BET FAIR ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΑΡΚΕΤΑ .

 9. Στέλιος avatar
  Στέλιος 10/06/2012 09:36:43

  1) Στην επαρχία (από όπου και κατάγομαι) υπάρχει πρωτοφανής συσπείρωση υπέρ της ΝΔ
  2) Υπάρχει ένα πρόβλημα με τους ετεροδημότες (δεν υπάρχουν χρήματα για μεταφορές). Πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση σε αυτό το ζήτημα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τους μηχανισμούς αλλά ούτε και ανάλογη εμπειρία. Πρέπει να λυθεί το οικονομικό ζήτημα γιατί πρόκειτε για σίγουρους ψήφους και κάθε ψήφος είναι κρίσιμη
  3) Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν εμφανήσεις του προέδρου ΜΑΖΙ με τα κορυφαία στελέχη ώστε να δωθεί μνμα συσπαίρωσης και ενότητας
  4) Πρέπει να παιχτούν στην τηλεόραση και σποτ με θετικό μνμα προοπτικής
  5) Πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ατζέντα ασφάλειας όπου υπερέχουμε σαφώς απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις προτάσεις για τους δανειολήπτες.
  6) Καλό αγώνα σε όλους!!!!

 10. Tassos avatar
  Tassos 10/06/2012 10:04:29

  Εγώ πιστεύω ότι η ΧΑ τελείωσε με το περιστατικό Κασιδιάρη. Θα χάσει το 90 % των γυναικών που την ψήφισαν, ενώ θα μείνουν να την ψηφίσουν όσοι γουστάρουν βία και όσοι είναι καταπιεσμένοι και τους δέρνει η γυναίκα στο σπίτι τους. Οσον αφορά τους Τζημερο-Μάνο νομίζω ότι ο Μάνος είναι ανθρωποδιώχτης και τον τράβηξε στον βυθό τον Τζήμερο.

 11. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/06/2012 14:56:40

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
  ΨΗΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ . Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

 12. ΑΣΩΣΤΟΣ avatar
  ΑΣΩΣΤΟΣ 10/06/2012 15:27:00

  να δωσουν λυση με τους ετεροδημοτες.υπαρχουν ψηφοφοροι που θελουν εισητηρια.λεφτα δεν υπαρχουν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΑΣΩΣΤΟΣ 10/06/2012 15:59:16

   Άνθρωπέ μου εγώ εδώ και χρόνια ζήτησα να ψηφίζω Αθήνα, ως ετεροδημότης όμως. Με έβαλαν σε ένα τμήμα στην άκρη της πόλης στου διαβόλου τη μάνα και θέλω 2 ώρες για να πάω. Συγκοινωνία δεν έχει.
   Θέλω να σου πω δηλ πως δεν είναι ικανοί να κάνουν μια σωστή οργάνωση, ακόμη και σε περιπτώσεις όπως η δική μου. Δεν είναι ευθύνη κομμάτων, είναι ευθύνη του ΥΠΕΣ.

 13. Ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ avatar
  Ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ 10/06/2012 21:14:52

  Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.