#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2014 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάχη με το χρόνο, την τροικανή αδιαλλαξία και τον λαϊκισμόΜάχη με το χρόνο, την αδιαλλαξία των δανειστών και το λαϊκισμό εντός της χώρας, δίνει η κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται στο Eurogroup και τον Γ. Στουρνάρα να προσπαθεί να πείσει για την πρόοδο της οικονομίας.

Ο χρόνος είναι σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς εκκρεμούν δόσεις μηνών, η τρόικα δεν επιστρέφει στην Αθήνα και η ανησυχία είναι έκδηλη για τη μη επίτευξη συμφωνίας. Μάλιστα, τα χρήματα που έχουν να μας δώσουν οι δανειστές ανέρχονται συνολικά σε 16 δις ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση του Μνημονίου, ένα ποσό πολύ μεγάλο το οποίο θα δοθεί σε δόσεις. Και όποιος πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να αντέξει χωρίς αυτά τα χρήματα και χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η έξοδος στις αγορές είναι γελασμένος. Επομένως, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε θα ξαναγυρίσουμε σε εποχές 2010-2011 με τα επιτόκια να εκτοξεύονται, την έλλειψη εμπιστοσύνης να επανέρχεται και την Ελλάδα να είναι απομονωμένη.

Ο Στουρνάρας πάει στη συνεδρίαση έχοντας εναλλακτικά μέτρα άνω των 2,5 δις ευρώ ώστε να πείσει για τις προθέσεις της χώρας. Όμως, οι δανειστές εμφανίζονται αδιάλλακτοι και ζητούν μέτρα μόνιμα που θα έχουν να κάνουν με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τόσο μυαλό έχουν, τόσα σκέφτονται. Πιστεύουν ότι θα αντέξει η Ελλάδα πολιτικά και κοινωνικά μια νέα επίθεση στα εισοδήματα.

Το μεγάλο παιχνίδια θα παιχτεί στο αν θα πείσει η Ελλάδα τους ξένους ότι και ο φόρος στα ακίνητα θα έχει αποτέλεσμα στα έσοδα και η φοροδιαφυγή θα χτυπηθεί. Το καλύτερο σενάριο είναι να περάσει σήμερα ο Στουρνάρας χωρίς πολύ «ξύλο» και να συμφωνηθεί η επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου. Το κακό σενάριο είναι μια νέα παράταση της επιστροφής τους με το να μη δέχεται το Eurogroup τα ισοδύναμα που προσφέρει η Αθήνα και που έχουν σχέση με τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνεται. Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και που υπολογίζεται από τον ΟΟΣΑ ότι μπορεί να προσφέρουν 5,2 δις ευρώ το χρόνο ελάφρυνση στους πολίτες και την κοινωνία.

Κι εδώ έρχεται η τρίτη μάχη με τον άκρατο λαϊκισμό, πολιτικών στελεχών και συντεχνιών. Ο ένας λέει να μην φορολογούνται οι αγρότες και να μην έχουν βιβλία και τους ξεσηκώνει για νέα μπλόκα.

Ο άλλος λέει να μη ζυγίζεται το ψωμί και να το πληρώνουμε ανάλογα αλλά να συνεχίζεται η «κλοπή» από τους αρτοποιούς. Ο τρίτος υπερασπίζεται τα φαρμακεία, ο τέταρτος τα τσιμεντάδικα. Ετσι, όμως, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στη χώρα αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 27/01/2014 14:28:48

  Ήρθε η ώρα σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρυθμίσεων παντού. Και να μην μας τις επέβαλε ο ΟΟΣΑ θα έπρεπε μόνοι μας να τις υλοποιήσουμε. Να εξαϋλωθούν όλα τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων όλες οι φεουδαρχικές και σοβιετικού τύπου ρυθμίσεις που δεν αφήνουν την κοινωνία να αναπνεύσει και την οικονομία να αναπτυχθεί. Θα θιγούν μόνο οι προσοδούχοι, η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας ΘΕΛΕΙ μεταρρυθμίσεις, όχι απλά τις προτιμάει έναντι φόρων. Επομένως και δημοσκοπικά θα είναι καλό για την κυβέρνηση και η οικονομία θα ανασάνει. Τι περιμένουν? Τόση δειλία και αναβλητικότητα πια?

 2. monomaxos avatar
  monomaxos 27/01/2014 14:36:32

  "Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και που υπολογίζεται από τον ΟΟΣΑ ότι μπορεί να προσφέρουν 5,2 δις ευρώ το χρόνο ελάφρυνση στους πολίτες και την κοινωνία."

  Τι μου θυμήσατε τώρα: Έτσι μας έλεγαν και οι άλλοι παπατζήδες της Τρόϊκας που αφού μας ρήμαξαν στα μέτρα, θυμήθηκαν ότι έκαναν λάθος πολλαπλασιαστές (αλλά δεν βαριέσαι) και μας έχωσαν ακόμη βαθύτερα στο βούρκο της ύφεσης διαλύοντας την οικονομία.

  Πέστε με όπως θέλετε, αλλά εξηγήστε μου: πως η μεταρύθμιση που θα φέρει απολύσεις στο Δημόσιο, που θα φέρει ανεργία στον κλάδο του άρτου, δίνοντας τη δυνατότητα οι πάντες να πουλάν κατεψυγμενα ψωμιά, που θα μειώσει την Ελληνική παραγωγή γάλακτος και τους αγρότες μας, αφού τα γιαούρτια θα έχουν σκόνη γάλα και θα εισάγουμε φθηνό γάλα μακράς διαρκείας από το εξωτερικό, που θα μειώσει τα φαρμακεία και τα γεωπονικά καταστήματα αφού τα Σούπερ Μάρκετ θα πουλάν σε λίγο νόμιμα φάρμακα όλων των ειδών, που τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι μόνες επιχειρήσεις που ανοίγουν σήμερα όπως έδειξαν οι μελέτες, ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ πέστε μου ποιά μερίδα του πληθυσμού θα οφεληθεί με αυτά τα 5,2 δις των μεταρυθμίσεων?

  Εργοστάσια μπορείτε να κάνετε ή να φέρετε ξένους να φτιάξουν?
  Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο μπορείτε να βγάλετε?

  Αν δεν μπορείτε αυτά, τότε το μόνο καλό που θα κάνει η μεταρύθμιση στα γιαούρτια είναι να τα εμπλουτίσουν με κολαγόνο που κάνει καλό και στις ρυτίδες αν το φας στο πρόσωπο.

  • M.T. avatar
   M.T. @ monomaxos 27/01/2014 17:18:57

   Γεια στο στόμα σου Μονομάχε!..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ monomaxos 27/01/2014 19:02:27

   Θα φέρει ανεργία στον κλάδο του άρτου; Πως; Επειδή δε θα μας κλέβουν όπως κάνουν τόσα χρόνια με το ψωμί σφουγγάρι που πουλάνε για μισό κιλό και είναι-δεν είναι 300γρ; Όποιος είναι καλός θα ζήσει και θα προκόψει. Όποιος εκμεταλλεύεται τη φτώχεια και την άγνοια είναι εγκληματίας και κλέφτης. Κάθε κατεργάρης σοτν πάγκο του. Με το ζύγι!

  • Gtsi avatar
   Gtsi @ monomaxos 27/01/2014 19:08:50

   Ν' αγιάσει το στόμα σου!

 3. Μαύρος Καβαλάρης avatar
  Μαύρος Καβαλάρης 27/01/2014 14:36:34

  Από τα 0 (μηδέν) μέτρα φτάσαμε ικέτες στα "άνω των 2,5δισ." Α, ναι αυτά δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι κάθετα.

  Ευτυχώς που δεν υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί τους νταβατζήδες!!! Αυτοί έχουν τον "τρόπο" τους ανυπεράσπιστοι.

 4. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 27/01/2014 14:50:45

  Η μάχη είναι πραγματική, ο χρόνος πιέζει, μόνο που το μέτωπο δεν είναι ακόμη ορατό.
  Η κανονική μάχη είναι για τα μαύρα ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ που έχουν βγάλει οι ελληναράδες μας, εξαποδώ .Μαύρα και άραχνα, δεν έχουν φορολογηθεί, ούτε μπορούν να δικαιολογηθούν σε έναν στοιχειώδη έλεγχο.
  Και δεν μιλάμε για λεφτά επιχειρηματιών, πολλά από αυτά είναι μίζες κρατικών αξιωματούχων που αφού δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως προιόντα επαγγελματικής δραστηριότητας είναι παράνομα άρα κατάσχονται στο σύνολο τους.
  Εχουν αγριέψει οι Γερμαναράδες και απαιτούν δραστικά μέτρα.. Το ότι ο Γερμανός στην πρώτη αναφορά έσπευσε να καταθέσει όσα εκατομμύρια ήταν μπλεγμένα με μίζες κλπ είναι σημείο που αντελήφθησαν άπαντες εντός και εκτός..
  Το κατεστημένο μας αισθάνεται, και από κοντά οι πονηροί του γραφειοκρατικού συστήματος ελλαδιστάν, διοίκηση, ΜΜΕ, λαμόγια και λοιποί παρατρεχάμενοι ότι τα πράγματα ζορίζονται.
  Αν τα ευρά αυτά φορολογηθούν κανονικά μιλάμε για 50 δις ευρώ τουλάχιστον που λύνουν το πρόβλημα αλλά θα αφαιρεθούν από την περιουσία της δικής μας κομουνιστοκαπιταλιστικής ελίτ.
  Η λύση που πρέπει να περάσουν τα λαμόγια μας είναι απλή...Επαναφορά των κεφαλαίων στην χώρα, ένας φόρος 5-10%, συγκέντρωση ενός ποσού 5-10 δίς άμεσα που θα κλείσει το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό των επόμεων 2-3 ετών και καθάρισαν..
  Σαν λευκές περιστερές.
  Ολο το παιχνίδι εκεί θα παιχτεί...Οι εξαποδώ πιέζουν να προχωρήσουμε σε σκληρές αποφάσεις και να φορολογηθούν ή να κατασχεθούν κανονικά.
  Αμφιβάλει κανείς τι προτείνουν και φοβάμαι ότι θα καταφέρουν οι δικοί μας?
  Οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι ατέλειωτοι ,θα το ζητήσουμε μόνοι μας αυτό.
  Και δεν αναφέρομαι στην πολιτική ηγεσία μόνο, αυτοί είναι οι χρήσιμοι πονηροί και τα απαραίτητα εργαλεία, οι ηλίθιοι θα είμαστε εμείς που θα επιλέξουμε την λύση.
  Δικαιολογίες θα υπάρξουν πολλές..
  Εναλλακτικές πορείες ακόμη περισσότερες ,έχουν τα φοβερά λαμόγια μας.

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/01/2014 15:22:09

  Έχω μια αφελή απορία, αν δεν μας δώσουν αυτά τα 16,5 δις που μας οφείλουν, σε ποιόν θα λείψουν περισσότερο, σε μας ή στους δανειστές μας που μας τα δίνουν για να τους εξοφλούμε το χρέος συν τους τόκους;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΙΝΟΣ 27/01/2014 19:04:14

   Όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά η αναστάτωση θα χαλάση τη σταθεροποίηση πυοι έχουμε κατακτήσει και θα καθυστερήσει πολύ την αλλαγή της ύφεσης σε αύξηση του ΑΕΠ. Θα χάσουμε κι εμείς πολύτιμο χρόνο. Άλλο που δεν πρέπει να κάνουμε πίσω σε εκβιασμούς ειδικά τώρα που έχουμε συμμαζέψει τα δημοσιονομικά μας.

  • ορεσέιβιος avatar
   ορεσέιβιος @ ΝΤΙΝΟΣ 27/01/2014 20:11:07

   Γιατί δεν δοκιμάζεις να μην πληρώσεις την συνδρομή σου στο τηλέφωνο και στο ιντερνέτ?
   Σε ποιόν θα λείψει περισσότερο?
   Τσάκισε τις πολυεθνικές που σου πίνουν το αίμα.. Τι θα σου κάνουν?

 6. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 27/01/2014 21:16:38

  "Πιστεύουν ότι θα αντέξει η Ελλάδα πολιτικά και κοινωνικά μια νέα επίθεση στα εισοδήματα."

  Δυστηχώς δεν είναι μόνο η κυβέρνηση η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό, αλλά και εμείς τον δικό της.
  Ο λόγος για τον οποίο η τρόικα ζητάει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να εμπιστεύεται οικονομικά ισοδύναμα μέτρα, τα οποία ωστόσο δεν αποδίδουν άμεσα αλλά και (το κυριότερο) δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν. Η εμπειρία με την πορεία των μεταρρυθμίσεων μας διδάσκει μάλλον το ακριβώς αντίθετο.
  Μια κυβέρνηση σαν την σημερινή λοιπόν θα έπρεπε ουσιαστικά να χαίρεται όταν η τρόικα επιμένει στις οριζόντιες περικοπές. Φαντάζεστε να ερχόταν η τρόικα και να επέμενε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και πραγματική μείωση του δημόσιου τομέα; Τότε ναί! Θα έλεγα και εγώ ότι αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρώτατο πρόβλημα με την τρόικα αλλά και στο εσωτερικό της χώρας...

 7. ΝΚ avatar
  ΝΚ 27/01/2014 22:45:33

  ''Εργοστάσια μπορείτε να κάνετε ή να φέρετε ξένους να φτιάξουν?
  Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο μπορείτε να βγάλετε?''

  OXI: εργοστάσια δεν φτιάχνει το κράτος. Το κράτος ως το 2010 έφτιαχνε από τυρί φέτα μέχρι λόττο, γι αυτό τα καταφέραμε τόσο θαυμάσια.

  ΄Οσο για τους ξένους, τρέχουν να επενδύσουν σε μια χώρα όπου οι διαφορές κάνουν δεκαετίες να τελεσιδικήσουν και το κράτος είναι από τα πιο διεφθαρμένα στον πλανήτη.

  Λιγότερο κράτος=ισχυρό κράτος.
  Λιγότεροι σταθεροί κανόνες=κανόνες.
  Πολυνομία=ανομία.

  Εγώ θα έλεγα:

  Μπορείτε να έχετε ΜΟΝΟ εφορία, αστυνομία, δικαστήρια γρήγορα και αξιόπιστα και νοσοκομεία;

  Δεν είναι δουλειά του κράτους:

  -ο τζόγος
  -οι αεροπορικές εταιρείες
  -οι τηλεπικοινωνίες και η συνδρομητική τηλεόραση
  -τα ξενοδοχεία
  -τα τσιγάρα
  -η ζάχαρη
  -τα λιπάσματα
  -το φυσικό αέριο
  -τα ναυπηγεία

  κτλ, κτλ, κτλ, κτλ, και 29.000 ακόμη οργανισμοί και εποπτευόμενοι φορείς...

  ΕΙΝΑΙ δουλειά του κράτους:

  -τα σύνορα,
  -η δημόσια τάξη,
  -τα νοσοκομεία,
  -τα δικαστήρια.

  Ας κάνει λοιπόν τα βασικά, γιατί μας πήρανε χαμπάρι ότι είμαστε failed state, και ας αφήσει τα υπόλοιπα επιτέλους.

  Όσο για πετρέλαια, αν βρούμε, μας κόβετε να γίνουμε Νορβηγία ή Νιγηρία;

 8. Avariel avatar
  Avariel 28/01/2014 11:32:08

  Έχω την εντύπωση ότι το κείμενο αυτό περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια το τι συμβαίνει. Ναι επιτέλους, όλα αυτά πρέπει να γίνουν. Δηλαδή σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμου που ισχύουν πήγαν χαμένοι;

 9. Marsal avatar
  Marsal 28/01/2014 11:36:34

  Για μένα, ο μόνος πραγματικός αντίπαλος για την κυβέρνηση Σαμαρά από τους τρεις είναι ο χρόνος. Οι λαικιστές νομίζω ότι δεν αγγίζουν κανέναν πλέον και η τροικανή αδιαλλαξία είναι απλά οι τελευταίοι σπασμοί ενός τώματος λίγο πριν ξεψυχήσει και ως εκ τούτου, καθόλου επικίνδυνη.

 10. Leyla avatar
  Leyla 28/01/2014 11:42:50

  Νομίζω ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Σαμαρά. Η τροϊκανή αδιαλλαξία είναι απλά απόρροια της ήττας που φάγανε διότι βλέπουν ότι η κυβέρνηση πατά πλέον γερά στα πόδια της και κινείται αγνοώντας τις υποδείξεις τους και τέλος, ο λαϊκισμός έτσι κι αλλιώς, πάντα περίσευε σ'αυτόν τον τόπο και κατα συνέπεια, προκαλεί πλέον αδιαφορία και δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

 11. Vivi avatar
  Vivi 28/01/2014 11:48:17

  Στην πορεία της πρωθυπουργίας του ο Α. Σαμαράς έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο στο όραμα του για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Λαϊκιστές και μιζαδόροι είναι απλά ανύπαρκτοι γι'αυτόν ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα και δεν διστάζει να τους... εξαφανίζει με το όποιο κόστος. Το έχει αποδείξει και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

 12. Ήρων avatar
  Ήρων 28/01/2014 11:54:14

  Σιγά μην κολλήσει ο Σαμαράς στους λαϊκιστές και στις συντεχνίες! Όσο για τους τροικάνους, δεν είναι εύκολο να παραδεχτούν πως τους ξεφτίλισε ο Καλαματιανός πετυχαίνοντας ένα μικρό οικονομικό θαύμα μόνος του, άντε και με τον Στουρνάρα. Ο χρόνος είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα διότι η κοινωνία ακόμη δεν έχει ευεργετηθεί από το τιτάνιο αυτό έργο και είναι κρίμα να πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια.

 13. Vroutino avatar
  Vroutino 28/01/2014 12:46:05

  'Οτι κι αν κάνουν πια οι Τροϊκανοί, ο Πρωθυπουργός με το όπλο του πρωτογενούς πλεονάσματος, μπορεί να τους παρακάμψει, να μην αποδεχτεί νέο μνημόνιο και να δανειστούμε από τις αγορές. Αυτή είναι η λύση και το κούρεμα του χρέους ή η απαίτηση να συνδεθεί η αποπληρωμή του με το όποιο ποσοστό ανάπτυξης σημειώνει η Ελληνική οικονομία. Καιρός να απαιτήσουμε να λογικευτούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.