#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάχη ανάμεσα στην σταθερότητα και το χάοςΈχουν περάσει 15 μήνες από τότε που σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση, πριν τρικομματική, σήμερα δικομματική αλλά με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει τα λάθη της, τις γκάφες της, την ατολμία της απέναντι στους δανειστές. Έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική αλλά κι έχουμε στηρίξει όποια προσπάθεια έκανε διότι ξέρουμε ότι ο μόνος σκοπό της είναι η σωτηρία από τη χρεοκοπία.

Αργά, ίσως πάρα πολύ αργά, γίνονται κάποια βήματα, υπάρχουν κάποια ψήγματα μεταρρυθμίσεων, φαίνεται φως στο τούνελ της οικονομίας. Ωστόσο, αυτό που πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης αυτής ήταν η δημιουργία ενός κλίματος πολιτικής σταθερότητας. Μιας σχετικής ηρεμίας, μιας εμπέδωσης ενός περιβάλλοντος ασφαλούς για τους πολίτες και τους επενδυτές. Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα βγήκε από το χάρτη των επικίνδυνων χωρών που κάθε λίγο και λιγάκι καίγεται. Το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά ο τουρισμός στα αθηναϊκά ξενοδοχεία είναι δείγμα της ηρεμίας που απολαμβάνει η πρωτεύουσα.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση έκανε το κάθε τι ώστε να μην εμφανίζεται η Ελλάδα σαν ένα σκορποχώρι που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και απειλεί την ίδια την υπόσταση της πατρίδας.

Επίσης, πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στους πολίτες που παρά τις απίστευτες θυσίες τους, δείχνουν μια πρωτοφανή ωριμότητα. Ίσως κανένας λαός δεν θα υπέμενε με τόσο εγκαρτέρηση αυτή την αγριότητα της τρόικας. Η κοινωνία είναι στα όριά της, το έχουμε γράψει πολλάκις, αλλά τουλάχιστον δε θέλει μια χώρα που θα είναι πλήρως κατεστραμμένη. Δε θέλει νέες… Μαρφίν ή νέα Δεκεμβριανά του 2008. Δε θέλει ούτε θύματα, ούτε κατεστραμμένες περιουσίες, ούτε να βλέπει τους ξένους να μας χλευάζουν γιατί σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Αν διαβάσετε καλά τις δημοσκοπήσεις θα δείτε πως ένα 60%-70% θέλει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό πολέμου στην Ελλάδα, το οποίο, αν τελικά επιτευχθεί θα φέρει τη χώρα τουλάχιστον δύο χρόνια πίσω. Τις πηγές της εγκληματικής αυτής προσπάθειας τις περιέγραψε μια χαρά ο πρωθυπουργός προχθες. Είναι οι λαϊκιστές και είναι και οι εξτρεμιστές.

Οι λαϊκιστές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ. που άλλωστε έχουν και… νόμιμο συμφέρον να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Είναι ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ξαφνικά έγιναν… κοινωνιστές. Βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα ή γράφουν στο twitter τα απωθημένα τους. Ζητούν ακόμη και σήμερα ρουσφέτια, πιέζουν τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις, απειλούν με καταψήφιση σημαντικών νόμων ή υπόσχονται πράγματα που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν.

Υπάρχουν και οι λαϊκιστές της τηλεόρασης. Μεγαλοδημοσιογράφοι με περιουσίες, κολλητοί  επιχειρηματιών που θέλουν να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων, κραδαίνουν χαρτιά, μιλάνε με… πόνο για τους συνταξιούχους όταν μόνο τα πούρα που καπνίζουν κοστίζουν όσο η μηνιαία σύνταξη ενός ταλαίπωρου απόμαχου της ζωής.

Υπάρχουν φυσικά και οι εξτρεμιστές. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα δηλώνει απροκάλυπτα ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση στο δρόμο. Βάζει μπροστά τους βολεμένους συνδικαλιστές του δημοσίου, υποκινεί ακόμη και καταλήψεις μαθητών, ετοιμάζει πανεργατικό μέτωπο με μόνο σκοπό να πέσει η κυβέρνηση.

Υπάρχει πρόεδρος κόμματος ο οποίος προτρέπει πολίτες να λιντσάρουν δήμαρχο. Αλλά έχει την ατυχία να τον γράφει η κάμερα.

Και υπάρχει και για πρώτη φορά ένα ακροδεξιό κόμμα ή καλύτερα ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που εκμεταλλευόμενο την πίκρα του ελληνικού λαού, αισθάνεται ισχυρό και απειλεί απροκάλυπτα τη δημοκρατία. Ο εξτρεμισμός σε όλο του το μεγαλείο…

Ο Σαμαράς περιέγραψε ως εξής την κατάσταση: «Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές προσπαθούν να κάνουν τον λαό να απελπιστεί» και πως «αυτό ακριβώς βιώνουμε τώρα στην Ελλάδα». «Η Δημοκρατία οφείλει να διασφαλίσει ότι ο λαός θα διατηρήσει την ελπίδα του. Για κάποιο διάστημα ο λαός δεν θα ξέρει τι να πιστέψει. Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο πράγματα. Στην αλήθεια και την ελπίδα. Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού μόνο αν συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και επαληθεύσουμε τις ελπίδες του».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Μια «φωνακλού» μειοψηφία επιχειρεί να επιβληθεί μιας ισχυρής αλλά πολιτισμένης πλειοψηφίας και να προκαλέσει χάος ώστε να πάμε σε εκλογές, λες και αυτή θα ήταν η σωτηρία της πατρίδας από όλα τα δεινά. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στην σταθερότητα και το χάος. Κάθε πολίτης, πικραμένος ή όχι, θα έχει όλο το χρόνο να διαλέξει στρατόπεδο. Ιδού η μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 18/09/2013 08:55:32

  Όσο περνάει ο ιστορικός χρόνος, τόσο ξεκαθαρίζουν (και μάλιστα πολύ καλά) κάποια πράγματα. Αυτά σε λίγο θα είναι κοινός τόπος. Και τότε, πάλι τα τρέχοντα κόμματα δεν θα μπορούνε να φέρονται σαν αθλητικές ομάδες, περιμένοντας από τους "οπαδούς" τους πίστη. Έρχεται η ώρα της λογικής, η ώρα που πάλι θα μας βαπτίσουν "απόφαση του λαού" τις αλλαγές στις ισορροπίες που θα αποφασίσουν και την ανακύκλωση του πολιτικού συστήματος.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/09/2013 09:38:03

  Η Μάχη χάνεται πριν δοθεί φορές καθώς ο φερόμενος ως μαχητής δεν πιστεύει οτι μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα συναντήσει στα επόμενα βήματα του.

  ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχουν καθηλωθεί στα ποσοστά της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης του 2012 χωρίς να είναι σε θέση να αποκτήσουν μαι νέα δυναμική.Οι λόγοι διαφορετικοί, για τον μέν ΣΥΡΙΖΑ κυρίως είναι ότι δεν μπορεί να πείσει την Ελληνική Κοινωνία πως μπορεί να πραγματώσει τα όσα με ευκολία αναπτύσει στον πολιτικό του λόγο, για την Ν.Δ. ότι καρπούται τις συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόζει στην προσπάθεια της να βγάλει την Ελλάδα απο την πολυεπίπεδη κρίση.Ο Λεγόμενος πολιτικός χώρος της Κεντροαριστεράς αν και δείχνει κινητικότητα σε επίπεδο ζυμώσεων δεν είναι σε θέση να εκφραστεί συντεταγμένα και αν ποτέ μπορέσει και το επιτύχει είναι αμφίβολο ότι θα ξεπεράσει ποσοστά πλησίον του 15%.

  Οι Εξελίξεις στο επίπεδο της κρίσης χρέους της Ελλάδας απογοητευτικές .Το δημοσιοοικονομικό έλλειμμα δεν καλύπτεται με μεταρρυθμιστικές και μόνο προσπάθειες δυστυχώς θα απαιτηθεί λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης προκειμένου να πεισθούν οι αγορές και να μεταβάλουν την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα όταν θα προσπαθήσει απευθυνόμενη στις διεθνείς χρηματαγορές να δανεισθεί με χαμηλά επιτόκια. Το πρωτογενές πλεόνασμα έστω και προιόν δημιουργικής λογιστικής είναι μια βασική παράμετρος όχι όμως η κύρια. Την ώρα που οι αριθμοί είναι αμείλικτοι αναφορικά με την ανεργία,την ώρα που η χρόνια άνεργοι ξεπερνούν τις 900,000, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στους νέους αγγίζει το 70% και 400,000 νοικοκυριά ζούν σε καθεστώς στα όρια της φτώχειας , την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΧΑ, από το 1997 συνολικά 202 εταιρείες εγκατέλειψαν την ελληνική αγορά, εκ των οποίων 11 λόγω απορρόφησης από μη εισηγμένη και διαγραφής λόγω δημόσιας πρότασης, 97 λόγω απορρόφησης από άλλη εισηγμένη με τελική κατάληξη τη διαγραφή, 29 ύστερα από απόφαση του βασικού μετόχου, μία λόγω χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας και 64 λόγω οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν σε διαγραφή καθιστώντας φτωχότερη την Ελληνική αγορά

  Ουδείς επιθυμεί και δύναται να μειώσει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ανάταξη της Ελληνικής Κοινωνίας όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν την οικονομική δυσπραγία και ότι αυτή προκαλεί.Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι έχει μειωθεί η ένταση της όμως τα αποτελεσμα της δεν ανατρέπονται σε βραχύ χρονικό διάστημα

  Κατα συνέπεια η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια τεράστια πρόκληση. Η πολιτική και κοινωνική πρόκληση έγκειται στο ότι έχει στα δεξιά της να αντιμετωπίσει τον νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. το οποίο αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του νεοφασιστικού κινήματος το οποίο ο πολιτικός χώρος της Δεξιάς το νομιμοποίησε , στο ότι έχει να αντιμετωπίσει τις αγκυλώσεις της οι οποίες δεν τις επιτρέπουν να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα με σύγχρονους όρους αλλά με χρεοκοπημένες πολιτικές του χτές, στο ότι έχει να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα της κοινωνικής πειρθωριοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται

  Πως Απαντά;
  -Εναντι του μορφώματος της Χ.Α. το οποίο ενισχύεται καθώς αναβαθμίζει την παρουσία τοπυ αφουγκραζόμενο και εκφράζοντας με τρόπο που ικανοποιεί , το αίσθημα της δικαιολογημένης αγανάκτησης της κοινωνίας αδυνατεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά. Αδυνατεί να εφαρμόσει τους Νόμους του Κράτους και το Σύνταγμα της Ελλάδας οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε έναν πολιτικό κόμμα να λειτουργεί ως παρακρατικός και παραστρατιωτικός μηχανισμός.Αδυνατεί να αποδεχθεί και να πράξει τα αυτονόητα

  -Επιτρέπει σε στελέχη της να λειτουργούν με τρόπο εξοργιστικό για την Κοινωνία.Τα στελέχη της αυτά δυστυχώς έχουν και την ιδιότητα υπουργών σε θέση πρώτης γραμμής.Ο πολιτικός λόγος δεν πρέπει να διχάζει την κοινωνία και επίσης δεν δύναται ουδείς λογικός άνθρωπος να κάνει εχθρούς του ανθρώπους /ομάδες που δεν είναι φίλοι του.Δεν μπορούν να επίσης να προκαλούν με την ιδιωτικό τους βίο και δεν μπορεί επίσης απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς να εμφανίζουν μια πρωτοφανή προχειρότητα.

  -Προσπαθεί με ενέσεις αισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα να γεννήσει την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο των Ελλήνων σε βραχύ χρονικό διάστημα την ώρα που αυτό το όραμα προσκρούσει στην αδυσώπητη Ελληνική πραγματικότητα και στην μεγάλη ανάγκη των Ελλήνων να δουν την καθημερινότητα τους να μεταβάλλεται προς το καλύτερο.

  Με το να κερδίζεις πολιτικό χρόνο απλά μετατοπίζεις τις εξελίξεις σε μέλλοντα χρόνο. Όμως όταν οι εξελίξεις τροφοδοτούνται απο υπόγειες κοινωνικές διεργασίες είναι βέβαιο ότι αυτό που σήμερα αποτελεί ένα εμπόδιο αύριο θα είναι απλά απροσπέλαστο.

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 18/09/2013 09:46:35

  η ελπίδα δε πουλιέται πουθενά και αυτή τη στιγμή απλά δεν υπάρχει, ακόμα και σε όσους επιλέγουν τη σταθερότητα
  ο πολίτης πρέπει να έχει κάτι να χάσει, αν του αφαιρεθούν όλα, το χάος δε θα τον φοβίζει τόσο
  η κυβέρνηση πρέπει να προσέχει πλέον ακόμα και τον τρόπο που βήχει, άλλα αρνητικά δε παίρνει να καταγραφούν

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 18/09/2013 10:09:29

  Πείτε τα, γιατί αυτό είναι όλη η ουσία.

  Παρά το καταστροφικό Μνημόνιο, παρά τα ερείπια που άφησαν πίσω τους η διακυβέρνηση ΓΑΠ και το εγκληματικό PSI (που δυστυχώς υπερψήφισε και η ΝΔ), η χώρα μπόρεσε να ξεπεράσει την ατμόσφαιρα χρεωκοπίας, που βίωνε επί δύο και περισσότερα χρονια, και να αισθάνεται ότι έχει πιάσει τον πάτο του βαρελιού. Οι οικονομικοί παράγοντες είναι αισιόδοξοι, οι ξένοι τοποθετούνται μαζικά σε ελληνικές αξίες, ο προϋπολογισμός σταθεροποιήθηκε και ετοιμάζεται για μεγάλο "μπαμ" πλεονασμάτων μόλις έλθει λίγη ανάκαμψη, το τραπεζικό σύστημα επιβίωσε της δοκιμασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

  Δεν έχουν γίνει λίγα, ούτε αργά βήματα. Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούσε να το πετύχει κανένας άλλος.

  Και παρά το ότι προσωπικά ήμουν υπέρ της επίσημης κήρυξης χρεωκοπίας και εν ανάγκη επιστροφής στη δραχμή, χαίρομαι πάρα πολύ που διαψεύσθηκα και που ο Σαμαράς πέρασε δια πυρός και σιδήρου, μέσα από το θανατηφόρο Μνημόνιο, στήνοντας ξανά την χώρα στα πόδια της.

  Αυτό πολλοί άλλοι αντιμνημονιακοί δεν είναι σε θέση να το δεχτούν. Κυρίως αριστεροί (που έχουν και τα έντονα αντιδεξιά συμπλέγματα), αλλά και πολλοί δεξιοί, που φυσάνε και δεν κρυώνουν ακόμη την απότομη μεταβολή της στάσης Σαμαρά τον Νοέμβριο 2011-Φεβρουάριου 2012. Όμως σταδιακά επέρχεται μια συνειδητοποίηση το προς τα "πού πάμε" και όλοι αυτοί που κάποτε απετέλεσαν τους ψηφόφορους των ΑνΕλ κυρίως (και δευτερευόντως σε κάποιο βαθμό και της Χρυσής Αυγής) αντιλαμβάνονται πλήρως ότι δεν είναι ρεαλιστική τώρα πια καμία γιαλαντζί αντιμνημονιακή λύση των Τσιρποκαμμένων - άλλο εάν υπήρχε ένα συγκροτημένο σχέδιο επίσημης χρεωκοπίας, αλλά αυτό δεν υπάρχει, καλώς ή κακώς (κακώς, αλλά δεν υπάρχει).

  Τώρα όμως που ήρθαμε σε κάποια σταθερότητα, υπερπολύτιμη και εύθραυστη, έρχονται διάφοροι και εκ του ασφαλούς φωνάζουν και θέλουν λεφτά. Καλά κάνουν και θέλουν, αλλά το ίδιο ήθελαν και το 2009 και του προέκυψε ο "λεφτά υπάρχουν" με το Μνημόνιο. Ο κόσμος αποφάσισε και έδιωξε τον Καραμανλή με την υποδειγματική διαχείριση της διεθνούς κρίσης (ό,τι και να λένε τότε και τώρα οι μνημονιακοί παπαγάλοι, η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση τότε της ΝΔ ήταν υποδειγματική), αν και στην ουσία ο Καραμανλής αυτοδιώχθηκε, ποιος ξέρει ποίων ρήμασι πειθόμενος (στων ίδιων που έφεραν μετά το Μνημόνιο, υποθέτω, και ας μην ξεχνούμε την παράδοξη "συναίνεση" του Καραμανλή στις εναντίον του ύβρεις και συκοφαντίες αμέσως μετά την εκλογή ΓΑΠ και όσο ακόμη ο Καραμανλής ηταν αρχηγός της ΝΔ).

  Ας μην λοιπόν καθόμαστε εκ του ασφαλούς και θεωρούμε δεδομένη την σταθεροποίηση της οικονομίας που, ό,τι και να λένε όσοι αμφισβητούν μίζερα το πρωτογενές πλεόνασμα, ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. Η σταθεροποίηση αυτή, προϋπόθεση της ανάκαμψης, θα υπάρχει μόνον όσο υπάρχει η κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία. Αν φύγει ο Σαμαράς και έρθει ο Τσίπρας, αυτός ο Τσίπρας, μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους. Να ήταν τουλάχιστον κανένας ειλικρινής αντιμνημονιακός, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε ότι μετά από κάποιους πρώτους πειραματισμούς θα έβρισκαν το δρόμο τους. Ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα, όμως, αποτελεί εγγύηση για το χειρότερο.

  Αν θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας, μπορούμε. Ας μην ζήσουμε, όμως, ένα τρίτο 1981, μετά το δεύτερο του 2009. Δεν διδαχθήκαμε από την πρόσφατη πολιτική ιστορία;

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/09/2013 10:44:55

  "Δεν θα έχουμε να χάσουμε παρά μόνο τα δεσμά μας" από την ξένη κατοχή...

 6. Hawk avatar
  Hawk 18/09/2013 10:53:32

  Τι θα χάσει το 1.300.000 + άνεργοι, έχει χορτάσει σταθερότητα τρία χρόνια τώρα, ώρα για δράση λοιπόν !!

  • Νικολάκη εφέντης avatar
   Νικολάκη εφέντης @ Hawk 18/09/2013 11:54:54

   Υπάρχουν όμως και τα υπόλοιπα εκατ. Έλληνες σκέψου κι αυτούς!

   Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αγανακτισμένοι και με την παρούσα κυβέρνηση. Τα πράγματα θα είναι απείρως χειρότερα αν επικρατήσει το χάος, π.χ. αν ο Τσίπρας μας οδηγήσει εκτός ευρώ και καταρρεύσει πλήρως όλη η οικονομία. Τότε να σε δω, που δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τίποτα από το εξωτερικό χωρίς προπληρωμή σε ρευστό, τότε να σε δω που θα ισχύει ο νόμος του καλάσνικωφ, τότε να δω που οι κόρες μας θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των δύσμοιρων κοριτσιών από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού…

   Ωραία να λέμε τι θέλουμε αλλά πρέπει να ξέρουμε και τον τρόπο, γιατί αλλιώς αυτός ο τρόπος μπορεί να αναιρέσει τον στόχο…

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:02:58

    Εμένα πάντως αυτό που κυρίως με τρομοκρατεί, είναι μήπως αρχίσει να βρέχει ανεξέλεγκτα κιτρινοκόκκινες χελώνες και πορτοκαλομωβροδακινί ελέφαντες! Όοοολα τα άλλα, μποορώ να τα αντιμετωπίσω με σχετική ψυχραιμία. Αυτό με τα ''δύσμοιρα τα κορίτσια δε'', τι να σας πω!
    Ακλόνητο επιχείρημα....

   • ΝΚ avatar
    ΝΚ @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:05:40

    Φοβάμαι πως είναι πια ο μόνος τρόπος ...

   • Hawk avatar
    Hawk @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:06:32

    Λυπάμαι Νικολάκη Εφέντη δεν μπορώ να επιρεάσω όλους τους άνεργους ή λοιπούς δυσσαρεστημένους να κάτσουν στα αυγά τους & να μην δημιουργήσουν χάος. Αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων που πρέπει την ύστατη ώρα να συνεργαστούν και να πείσουν τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών ότι η παρατεταμένη πλέον λιτότητα στην χώρα θα οδηγήσει σε διάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών.

   • Παπαρίζος avatar
    Παπαρίζος @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:07:33

    Οσο σκέφτεσαι εσύ εμάς τους άνεργους φίλε, άλλο τόσο θα σκεφτούμε και εμείς εσένα. Ειλικρινά μου είναι πλέον αδιάφορο αν θα συνεχίσουν οι τραγάκηδες και λοιποί φαιδροί να παίρνουν το μισθό τους. Δε μου καίγεται καρφάκι. Να τη βράσω τη σταθερότητά σας.

   • ΦΩΤΗΣ avatar
    ΦΩΤΗΣ @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:08:46

    Πολύ γλαφυρά μας τα περιγράφεις Νικολάκη Εφέντη.
    Ετσι ακριβώς" έγιναν" τα πράγματα και στις άλλες χώρες που χρεωκόπησαν και ανέλαβαν οι εκεί Τσίπρες. (Ισλανδία, Ισημερινός, Αργεντινή κλπ.)
    Οι πολιτικοί στη φυλακή ή στην εξορία με ελικόπτερα, να τους κυνηγάει η Ιντερπόλ, (νόμος του καλάσνικωφ)οι γυναίκες στο πεζοδρόμιο ΟΛΕΣ,να προικιώνονται απο τους μαυραγορίτες λιπαρούς της λίστας Λαγκάρντ,
    εισαγωγές μηδέν (τέρμα οι Φεράρρι, Πόρσε, I-pad, Aρμάνι-χαρμάνι, γουρουνοπούλες που λέει κι ο θείος, σωματική έρευνα για συνάλλαγμα οταν ταξιδεύεις έξω κλπ)όπως επι χούντας και νέο Σύνταγμα απο λαικές συνελεύσεις λες και είμαστε σε κομμουνισμό...Φρίκη. Καλύτερα να πάρουμε όλοι τη Γερμανική υπηκοότητα να τελειώνουμε...

 7. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 18/09/2013 11:17:15

  Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, το ντέρμπυ Σαμαράς - 5 νταβατζήδες είναι 1-0.
  Ποιους βολεύει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλιεργείται τώρα τελευταία;
  Ασφαλώς τους 4 εναπομείναντες .... (Μελετείστε την εξέλιξη της ιδιωτικοποίσης της ΔΕΣΠΑ). Ένας , ένας, θα παίρνει απάντηση. Ο Σαμαράς είναι ¨κυβερνήτης¨ και όχι διαχειριστής.

  • GEORGE_SPOROS avatar
   GEORGE_SPOROS @ GEORGE_SPOROS 18/09/2013 13:59:14

   ΔΕΠΑ αντι ΔΕΣΠΑ

 8. ΧΚΟ avatar
  ΧΚΟ 18/09/2013 11:54:14

  ...δεν χρειάζομαι κανένα για να απελπιστώ μου αρκεί το χαράτσι της ΔΕΗ το 1,3 το λίτρο το πετρέλαιο και η ουρά στον ΟΑΕΔ....οι υπόλοιποι που μπορούν δεν απελπίζονται απλά απογειώνονται όπως η ΒΙΟΛΧΑΚΟ

  ΥΓ

  και κοίτα μην την ανεβάσεις όπως χθες γιατί δεν είναι ωσαννά : σε 6 χρόνια θα έχουν αποκατασταθεί οι απώλειες....ο νέα λεφτά υπάρχουν μας εξασφαλίζει 4%+ ανάπτυξη το χρόνο και 235.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο .... αλλά δεν απελπίζομαι.

 9. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 18/09/2013 11:56:19

  Όταν ζεις ασφαλής και ήρεμος σε μία ελεύθερη δημοκρατική χώρα, εργάζεσαι και αμείβεσαι αξιοπρεπώς, απολαμβάνεις τα αγαθά και τις παροχές του οργανωμένου, αδιάφθορου και δίκαιου κράτους, όταν γύρω σου επικρατεί κοινωνική ειρήνη και οι συνάνθρωποί σου μπορούν μαζί μ΄εσένα να παλεύουν για ένα ακόμη καλύτερο κοινό αύριο, τότε κανείς ....λαϊκιστής, κανείς ....εξτρεμιστής δεν μπορεί να ''σε κάνει να απελπιστείς''. Δεν υπάρχει χώρος για τους ...υποκινητές της απελπισίας, της οργής και της εξέγερσης, όταν η ζωή σου είναι αξιοπρεπής και ισορροπημένη. Γι αυτό ας μην κοροϊδευόμαστε. Φταίνε οι εμπρηστές που καίγεται το δάσος κι όχι αυτός που περιγράφει την καταστροφή και τις επιπτώσεις της, προτείνοντας τρόπους (έστω παράτολμους ή ανεδαφικούς) για να ελέγξουμε την ...πυρκαγιά!!
  Όταν η μπάλα βρίσκεται στα πόδια σου, δείξε οτι μπορείς (εάν μπορείς )
  να βάλεις γκολ και να πάρεις τη νίκη. Σταμάτα να γκρινιάζεις για τ΄ αντιαθλητικά χτυπήματα και για τον άδικο, κακούργο ...Διαιτητή.
  Η εξέδρα κουράστηκε και είναι ήδη στα κάγκελα.
  Ή ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ, Ή ΖΗΤΗΣΕ ΑΛΛΑΓΗ !!!!

 10. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 12:35:28

  Ναι αλλά ξέρεις τί γίνεται; Όπου και να διαβάσεις στα ΜΜΕ, στα blog κλπ κλπ θα βρεις μόνο δηλώσεις οργής κι αγανάκτησης. Σιγά σιγά άθελα μας εφαρμόζουμε την τακτική Γκαίμπελς και στην συνείδηση των ανθρώπων δημιουργείται η αποδοχή των ακραίων καταστάσεων – με εξαίρεση κάποιες φωνές που συνιστούν ψυχραιμία για την ιδιοτέλεια τους. Εγώ δεν έχω διαβάσει πολλά σχόλια που να μιλούν για αυτοκριτική ή να προτείνουν κάτι λογικό.

  Ας αλλάξουμε λίγο στάση, ας αρχίσουμε να είμαστε λίγο πιο δημιουργικοί. Ας δηλώνουμε την οργή μας αλλά ας λέμε τί πρέπει να γίνει κι ας μην συμβάλουμε στην διάδοση κλίματος χάους. Ολοι μας μετέχουμε στην δημιουργία του κλίματος αυτού.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 13:19:54

   Αγαπητέ , δεν μετέχουμε όλοι μας στη δημιουργία αυτού του κλίματος κακομοιριάς. Υπάρχουν κι αυτοί που σφίγγουν τα δόντια και προσπαθούν Και κυρίως έχουν το μυαλό τους ανοικτό για να μπορούν να καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Και δεν διστάζουν να πούνε την άποψη τους ακόμα κι αν αυτή πηγαίνει κόντρα στο κλίμα μιζεραμπιλισμού που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κάποιοι. Ποιοι; Συνήθως αυτοί που έχουν ταλαιπωρηθεί λιγότερο από την κρίση ! Με το "επιχείρημα" ότι δήθεν δεν έχουν να χάσουν πια τίποτα . Κοροίδεύουν και το ξέρουν. Εχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους και τις υπηρετούν.

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Νικολάκη εφέντης 18/09/2013 13:22:36

   ''Χόρτασε πρώτα, μετά ηθικοί κανόνες.''
   Μπέρτολτ Μπρεχτ

 11. AGGELOS avatar
  AGGELOS 18/09/2013 12:40:17

  Εαν επικρατήσει το εξτρεμιστικό χάος αγαπητέ, όχι δυο χρόνια, αλλά πενηντα χρόνια πισω θα πάμε. Δυστυχώς, η Ιστορία έχει αποδείξει (ναι αποδείξει!!) ότι η τεράστια ανέχεια, η φτώχεια, η ανεργία και κυριώτατα η έλλειψη ΕΛΠΙΔΑΣ αποτελούσαν πάντοτε την βάση επάνω στην οποία ήκμασε ο κάθε λογής εξτρεμισμός, φασισμός, ναζισμός κλπ. Ούτως ειπείν και ανεξαρτήτως των -καλών πάντως- προθέσεων του κάθε Σαμαρά, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένα τεράστιο μέρος του λαού είναι τέτοια που είναι πανεύκολο το μπαμ! Χθες δολοφονήθηκε ο αριστερός. Αυριο - κι ειναι σίγουρο αυτό- θα δολοφονηθεί ο δεξιός, ως αντίποινα. Η φλογίτσα έχει ηδη ανάψει. Θεωρώ ότι την πυρκαγιά - που έπεται - μόνο ένας μπορεί να την περιορίσει - καταρχάς- κι ενδεχομένως να σβήσει: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!! Πρέπει ΤΩΡΑ να βγει μπροστά. Πρέπει ΤΩΡΑ να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Οφείλει ΤΩΡΑ να συνετίσει την κάθε ΜΕΡΚΕΛ που η αλλαζονεία της έχει υπερβεί κάθε όριο! Οφείλει η Διεθνής Κοινότητα να προστρέξει ΤΩΡΑ στο προβλημα ΕΛΛΑΣ! Διότι το πρόβλημα ΕΛΛΑΣ, μπορεί πανεύκολα να γίνει ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ συντομότατα, όπως επίσης διδάσκει η Ιστορία!!

 12. blue nile avatar
  blue nile 18/09/2013 12:43:08

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι η σταθερότητα που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική είναι προσωρινή και το ότι νομοτελειακά οδηγούμαστε στα βράχια λόγω του εγκληματικού μνημονίου;
  Το μόνο που πετυχαίνεται είναι το να κερδίζουμε χρόνο πανάκριβα ενώ το τέλος της κοινωνικής οικονομίας προδιαγράφεται με έντονα γράμματα.
  Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο αριθμός των ανέργων και των λουκέτων ενώ τα καλύτερα μυαλά της χώρας παίρνουν το δρόμο για την αλλοδαπή.
  Παράλληλα στοχοποιείται η ιδιοκτησία με τους περισσότερους πολίτες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία με συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους από τυος νεοφιλελεύθερους μπολεσεβίκους.
  Ο Βαρβιτσιώτης τζούνιορ δε δήλωσε ότι όσοι έχουν ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την υπέρογκη εφορία ...τότε να τα πουλήσουν.
  Μόνο που με τις τρέχουσες αξίες όποιος πάει να πουλήσει ακίνητο θα το δώσει μπιρ παρά στις αρπαχτικές real estate εταιρίες.
  Είμαι ένας από αυτούς που φοβάμαι τον καιροσκοπισμό του Τσίπρα και απεχθάνομαι τον ολοκληρωτισμό της ΧΑ.
  Όμως αυτή η συγκυβέρνηση υπακούοντας κατά γράμμα στους τροικανούς εντολοδόχους δεν φαίνεται ούτε μία στιγμή να θέλει να περισώσει την αξιοπρέπεια, την περιουσία και την υγεία του Έλληνα πολίτη.
  Όσο η κυβέρνηση ακολουθεί τον μνημονιακό δρόμο είναι βέβαιη η καταστροφή οπότε δεν πολυενοχλεί το χάος.
  Η μόνη πραγματική ελπίδα για τη χώρα είναι αυτή η κυβέρνηση να πει το μεγάλο ΟΧΙ.
  Πλέον μπορεί γιατί ακόμα και η Μέρκελ εμπέδωσε ότι μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα τελειώσει το ευρώ. Οπότε από την άλλη Κυριακή και μετά αρκεί να το θέλει...

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/09/2013 13:08:38

  Ήδη και εντός ευρώ δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από το εξωτερικό δίχως έτοιμο ρευστό ή προπλήρωμή, ειδικά από την Γερμανία. Ρωτήστε τις υγιείς επιχειρήσεις τι θα πει Ελλαδικής κλεπτοκρατίας κρατικός παρεμβατισμός και αναξιοκρατία. Γιατί νομίζετε έφυγε (και) η Βιοχάλκο. Γιατί να καθήσουν να "ταϊζουν" τα εδώ τρωκτικά που φορολογούν κάθε τί που θα τους έρθει στην (άδεια από λογική) κούτρα τους όταν σκέφτονται για 3'' μεταξύ των καπουτσίνο στην Κολωνακίου ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.