21/11/2009 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάντης κακών; Η προδιαγεγραμμένη επιδείνωση;Μόλις προχθές αναρτήθηκε post  μου στο antinews  με θέμα την επικίνδυνη παγίωση της ανομίας  στο Αιγαίο  με την  αυθαίρετη εκδοση ΝΟΤΑΜ απο την πλευρά της Τουρκίας καιτην παρενόχληση ασκήσεων των Ελληνικών ΕΔ ΕΝΤΟΣ του FIR Αθηνών (Μετά την επιστολή Ερντογάν και τις φιλοφρονήσεις, το πραγματικό πρόσωπο της απειλής…). Επίσης σε σχετικό σχόλιο του φίλου Aggelos απήντησα οτι δυστυχώς η FRONTEX ΔΕΝ αγνοεί πλέον την διαμορφούμενη κατάσταση με τις τουρκικές παρενοχλήσεις ενώ η Τουρκία σταθερά συνεχίζει την εκδοση ΝΟΤΑΜ για θέματα αεροναυσιπλοίας με επιμέλεια και ...παραγωγικότητα  συνιδιοκτήτου του FIR Αθηνών και μάλιστα θέτοντας ευθέως ζήτημα αναθεωρήσεως του διεθνούς καθεστώτος του.

Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και οι Τούρκοι είναι απόλυτα συνεπείς στο μακρόπνοο αναθεωρητικό τους σχέδιο που κινείται σε δυο αξονες : Την διπλωματική αμφισβήτηση και προβολή των θέσεων τους στους διεθνείς οργανισμούς και την παράλληλη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ υποστήριξη των θέσεων αυτών με την  διαμόρφωση μιας επικινδύνου καταστάσεως  παραβάσεων και παραβιάσεων των διεθνών κανόνων, αντιστάσεως μή ούσης ούτε κάν απο το θιγόμενο Κράτος.

Ετσι χθές, στις 10:34 και ενώ Εσθονικό αεροσκάφος τηςFRONTEX περιπολούσε στον ευρύτερο χώρο του Φαρμακονησίου (και βεβαίως εντός των ορίων του FIR Αθηνών) το γνωστό τουρκικό Κέντρο Ελέγχου Περιοχής DATCA ξεκίνησε τις «εκφοβιστικές» του κλήσεις στην διεθνή συχνότητα κινδύνου των πολεμικών αεροσκαφών 243.00 MHz  καλώντας το Α/Φ  να απομακρυνθεί απο τον «Τουρκικό εναέριο χώρο» αλλως θα αναχαιτίζετο...Εως εδώ «η συνήθης κίνησις», το ποιοτικά διαφοροποιό στοιχείο (για τον λόγο αυτό ομιλώ για επειδείνωση...) είναι ΟΤΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΩΣ. «Σηκώθηκαν» τουρκικά  μαχητικά, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Λάρισσα) διεπίστωσε απο τα ιχνη RADAR οτι τα τουρκικά Α/Φ είχαν “vector”” πρός το εσθονικό αεροσκάφος και διέταξε την αποχώρηση του απο το επίμαχο σημείο και την συνέχιση της περιπολίας του σε αλλες περιοχές που οι Τούρκοι εχουν την καλωσύνη να μήν ...χαρακτηρίζουν Τουρκικές.

Εννοείται πως τα πλημυρισμένα απο Ντόρα – Σαμαρά και ...γρίπη (με ολίγη απο νοσοκομειακή παρτούζα !) ΜΜΕ δεν ανέφεραν ουδέν (μόνον το site defencenet.gr ασχολείται με τέτοια...δευτερεύοντα θέματα και το antinews που πρός τιμήν του τα αναδεικνύει) και μάλλον θεωρούμε φυσιολογικό να καθορίζονται πλέον οι επιχειρήσεις FRONTEX (που ειρήσθω εν παρόδω αποσκοπούν πρωτίστως στην ανάσχεση των εκ Τουρκίας ορμωμένων κυμάτων λαθρομεταναστών) απο τις Τουρκικές αρχές ! Τις Τουρκικές αρχές που διεκδικούν επιμόνως την ενταξη τους στο πλαίσιο της FRONTEX ενδεχομένως για να παράσχουν την συνδρομή τους λόγω ...πείρας στην επιτήρηση του Αιγαίου !

Κατόπι ν της στάσεως του ΓΓ του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν («καθίστε να συζητήσετε με την Τουρκία τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο...») και της στάσεως του ΝΑΤΟ που σιωπηρώς απεδέχθη την προχθεσινή καθαρά επιθετική ενέργεια τουρκικού σχηματισμού ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΘΗ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ και παρενόχλησε την Ελληνική ασκηση «ΙΩΝΑΣ 09» η αποδοχή της συμμετοχής της Τουρκίας στην FRONTEX ειναι θέμα χρόνου. Θα πρυτανεύσουν οι γνωστές μπούρδες περί «τρομοκρατίας», ελέγχου της πειρατίας και αλλων τεράτων και σημείων με την αμέριστη υποστήριξη των αγγλο- αμερικανών. Εμείς τι κάνουμε ? Θα εκχωρηθεί και η αεροναυτική επιτήρηση σε διεθνή φορέα στον οποίον θα συμμετέχει ο κύριος αμφισβητίας του Status quo στο Αιγαίο, το μοναδικό επισήμως πλέον αναθεωρητικό κράτος στη  Α. Μεσόγειο ;

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Metoikos avatar
  Metoikos 22/11/2009 02:02:42

  Καλά τα λες, αγαπητέ Parsifal! Πες μας όμως πως φτάσαμε μέχρι εδώ και ποίοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της θλιβερής κατάντιας, όλοι το γνωρίζετε αλλά δε το ξεστομίζετε ούτε το σχολιάζετε. Έχεις δίκιο, τα ΜΜΕ θάβουν τέτοιες ειδήσεις. Από ανθρώπους σαν και σένα περιμένουμε να δαχτυλοδείξετε αυτούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα λες και είναι κτήμα τους. Μήπως ο ΚΚ ή ο ΓΑΠ μαζί με τις παρέες τους έχουν καμιά σχέση μ'ολαυτά; Πες μας Parsifal οτι δεν ειναι έτσι. Μίλα και συ Factorx.

  • oxoxox avatar
   oxoxox @ Metoikos 22/11/2009 08:51:55

   Έχεις όλο το δίκιο του κόσμου να ανησυχείς και να διαμαρτύρεσαι. Και πολύ έντονα μάλιστα. Αυτή η ιστορία «στήθηκε» πριν από δώδεκα χρόνια περίπου. Χαίρομαι που επαναφέρει το θέμα ο Parsifal. Είναι εφιαλτικά επίκαιρο.

 2. Ichtyosaurus avatar
  Ichtyosaurus 22/11/2009 08:28:33

  «Θα εκχωρηθεί και η αεροναυτική επιτήρηση σε διεθνή φορέα στον οποίον θα συμμετέχει ο κύριος αμφισβητίας του Status quo στο Αιγαίο, το μοναδικό επισήμως πλέον αναθεωρητικό κράτος στη Α. Μεσόγειο ;» Μα δεν είναι ολοφάνερο πια; Αλλά εμείς (Κυβερνήσεις Κωστάκη Κ. και Γιωργάκη .Α.Π.) θεωρούμε ότι εθνικό συμφέρον είναι να στέλνουμε τους στρατιώτες μας στο Αφγανιστάν ή στου διαόλου τη μάνα (ως αντάλλαγμα για την «προστασία» που μας παρέχει το νατο, φαντάζομαι….) και όχι στα σύνορά μας. Αυτά είπε προχθές ο κ. Υπουργός … Εθνικής Άμυνας στη Βουλή. Για το Αιγαίο…..φροντίζουν άλλοι…
  Ασφαλώς και είναι τραγικές οι ευθύνες των δύο. Μάλιστα, επί ΓΑΠ, μετά την επιστολή Ερντογάν, ξεκινάει διμερώς η συζήτηση εφ όλης της ύλης ---επί συνοριακών διαφορών…. Μοιραίοι, άβουλοι, όντως τραγικοί για τον τόπο (δε λέω «πατρίδα», διότι ο όρος έχει καταργηθεί προ πολλού…)

 3. oxoxox avatar
  oxoxox 22/11/2009 08:43:17

  Το Αιγαίο «δόθηκε» με το Σύμφωνο ή Πρωτόκολλο της Μαδρίτης, το οποίο αναγνωρίζει «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας σε αυτό (για όσους αντιλαμβάνονται τη σημασία του όρου). (Υπογραφή τότε Υπ. Εξ. κ. Παγκάλου, νυν Αντιπροέδρου.) Το περιβόητο Σύμφωνο δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή. Το έχει καταγγείλει τόσο ο …περιθωριακός κ. Πεπονής, όσο και το ΚΚΕ. Τελευταία άρχισε να πετάει σπόντες και ο κ. Σαμαράς. (Ένας λόγος παραπάνω για να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.)Τη Μαδρίτη επικαλούνται κάθε τόσο οι Τούρκοι –κι εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τί λένε…

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 22/11/2009 10:06:22

  Ειχα προβλεψει την βαθμιαια εισοδο στην υφαλοτρυπιδα μας και ειχα επισημανει, οπως και τοσοι αλλοι "εθνικιστες" οτι ο τσαμπαιρλανισμος ως πολιτικη εχει εφαρμοστει και αποτευχει παταγωδως. η ελλαδικη αλητ που μονο να μασαει ετοιμα και κατα κανονα ...ξενα λεφτα και να μυρηκαζει ιδεολογικα σκουπιδια περι προοδευτισμου-διεθνισμου και "ανθρωπινων"δικαιωματων ολων εκτος των πολιτων που πληρωνουν τους φορους τους και εχουν εστια τον τοπο αυτο, ειναι ετοιμη να παγιωσει την ανυπαρξια του κρατους αυτου στην επικρατεια του. Να ειστε ετοιμοι για πολεμο, δεν ειναι υπερβολη. Το μονο που μ'ανησυχει ειναι η καταρρεουσα ψυχολογια και η διαβρωση της κοινωνικης συνοχης που πετυχαν τοσα χρονια με τοσα ψεμματα τα ξενηλατα γραικυλια της υποταγης που τα ξεχαρβαλωσαν ΟΛΑ μα ΟΛΑ. Δεν ειναι υπερβολη να πω οτι οι μοινοι που κανουν εξωτερικη πολιτικη ειναι ειναι οι αεροποροι μας και η ΠΑ, και αυτοι ομως ειναι μονοι, θυμηθειτε τι εγινε μετα τον χαμο του Ηλιακη. Τα πολιτικα σκυβαλλα με τα ελληνικα ονοματα και τις ξενες ψυχες φροντισαν μεσω των αμερικανοτσολιαδων που ειναι διασπαρτοι στα ΜΜΕ να βρωμισουν την θυσια του. Σκεφτειτε τι λενε τοσα χρονια για τους υπερασπιστες της Κυπρου το 74. Φωτια και τσεκουρι...

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ Νίκος 22/11/2009 10:41:58

   Δεν είναι τυχαίο που μιλάνε για «ανθρώπινα», όχι «κοινωνικά» δικαιώματα. Ξέρουν αυτοί……

   • oxoxox avatar
    oxoxox @ Ichtyosaurus 22/11/2009 11:05:32

    Μήπως κάτι ξέρουν και οι υψηλοί προστάτες (από πρυτάνεις ή αντιπρυτάνεις και πάνω) του ιντυμήντια;

  • Λέλος avatar
   Λέλος @ Νίκος 22/11/2009 10:44:12

   Υφαλοτρυπίδα;;;;;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Νίκος 22/11/2009 15:42:10

   Νίκο, σου το αφιερώνω εξαιρετικά, διάβασέ το:
   http://www.antinews.gr/?p=9671

 5. fatfat avatar
  fatfat 22/11/2009 10:27:15

  η κρίση στα Ίμια έγινε βάση τουρκικού μεθοδευμένου σχεδίου και οδήγησε στο Σύμφωνο ή Πρωτόκολλο της Μαδρίτης......η Τουρκία ακολουθεί σήμερα μεθοδικά και πιστά ένα σχέδιο αμφισβήτησης του FIR Αθηνών,του εθνικού μας εναέριου χώρου και της κυριαρχίας μας σε μια σειρά νησιών - και μάλιστα κατοικημένων - των Δωδεκανήσων.....με τον τρόπο που χειριζόμαστε αυτές τις προκλητικές αμφισβητήσεις, η Τουρκία αποθρασύνεται και συνεχώς εμφανίζει και νέες διεκδικήσεις. Θεωρεί ως αδυναμία μας την διαρκή προσπάθεια αποκλιμάκωσης και υποβάθμισης των προκλητικών της ενεργειών ....στόχος της είναι η δημιουργία εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να συρθούμε -με το πρόσχημα της ειρήνευσης και αποφυγής χειρότερων καταστάσεων- από τις ΗΠΑ,το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με αυτήν,οι οποίες βέβαια θα καταλήξουν κάπου,θα ευοδωθούν, ΜΟΝΟ όταν κάνουμε υποχωρήσεις-παραχωρήσεις από κυριαρχικά μας δικαιώματα.
  Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να θέσουμε και εδώ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και να δείξουμε αποφασιστικότητα, να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι με κάθε μέσο να υπερασπιστούμε το έδαφός μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όποτε κρίνουμε σκόπιμο ή όποτε υπάρξει σχετικός κίνδυνος.....

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ fatfat 22/11/2009 10:38:54

   ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! Και πρόκειται για την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Όχι για σενάρια. Σήμερα εισπράττουμε τη συνέχεια, τα επονείδιστα επίχειρα (των πράξεών τους).

 6. oxoxox avatar
  oxoxox 22/11/2009 10:32:11

  Δυστυχώς, δεν υπερβάλλεις Νίκο με τα περί πολέμου.
  Όσο για τα άλλα……και λίγα λες!

 7. parsifal avatar
  parsifal 22/11/2009 12:21:50

  Είναι παρήγορο οτι κάποιοι ανησυχούν ! Το παίγνιο με το FIR υπερβαίνει κατά πολύ την τυπική δικαοδοσία στον ελεγχο της αεροναυσιπλοίας. Πρόκειται για τον ελεγχο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και εκεί θα "πληρώσωμε" την κοντόφθαλμη φιλοαραβική πολιτική δεκαετιών που μας επιστρέφεται τώρα απο την ουσιαστική σύμπραξη Αιγύπτου - Τουρκίας ενώ η Τουρκία επιχειρεί να απαλλαγεί απο τους ασφυκτικούς περιορισμούς στην ΑΟΖ που επιβάλλει η γεωγραφική της θέση βάση των διεθνών συνθηκών. Στους περιορισμούς αυτούς συμβάλλει η "σφήνα" της Μεγίστης και η θέση των νησιών οπως τα Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι κλπ που με την αρχή της "μέσης γραμμής" συμπιέζουν την τουρκική ΑΟΖ σε αστεία εκταση στο Αιγαίο, εξ'ου και η εμπρακτη αμφισβήτηση συνθηκών, κυριαρχίας και συνολικά αναθεωρητικής στάσεως.
  Επιφυλάσσομαι να επανέλθω στο εξαιρετικά σοβαρό θέμα της ΑΟΖ σε μελλοντική ανάρτηση.

  • Gagarin avatar
   Gagarin @ parsifal 22/11/2009 12:53:36

   Τα ζητήματα του FIR (NOTAMS etc)τα διαχειρίζεται αρμοδίως η ΥΠΑ σε συνεργασία με το Υπ. Εξωτερικών, η οποία ΥΠΑ ακόμη διαθέτει διοικητή τοποθετημένο επί ΝΔ. Πολιτικός προιστάμενος της ΥΠΑ είναι ο τεχνοκράτης! υφυπ. Σηφουνάκης! Γενικός Γραμματέας αρμόδιος αερομεταφορών είναι ο πρώην τσοχατσοπουλικός βουλευτής Τσιόκας, με πτυχίο θεολογίας! Όλους αυτούς τους συντονίζει ο μέγιστος Ρέππας. Τι χρείαν έχομεν λοιπών μαρτύρων; Ασχολούνται με τον Βγενόπουλο, τις προμήθειες μηχανημάτων, τα έργα στα αεροδρόμια και γενικά με ότι έχει μάσα. Α ξέχασα, ασχολούνται και με τα σημειώματα από κομματικά γραφεία για το ποιόν θα βάλουν σε ποια θέση με σκοπό πάντα τον μπεζαχτά. Με τα Ίμια και το FIR θα ασχολούνται;

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 22/11/2009 13:47:02

  Αγαπητε Λελο, υφαλοκρηπιδα ηθελα να γραψω και μου ξεφυγε. Η αληθεια ειναι οτι η γεωμορφολογια του Αιγαιου θα "κλεισει"πολλους διαδρομους για αρκετα ξενα κρατη αν επεκταθουν τα χωρικα στα 12 ν.μ. Ετσι, παρ'ολο που εχουμε το διεθνες δικαιο με το μερος μας δεν μας ευνοουν οι συσχετισμοι και. Αλλα ακομα και αυτο δεν θα δικαιολογουσε την ακραια υποχωρητικοτητα αν η ελλαδικη αλη δεν ηταν εξαρτημενη απο ξενα αφεντικα για την επιβιωση της. Η εξαρτηση αυτη ειναι οπως του ναρκομανους απο τον κραχτη-προμηθευτη της γειτονιας. Αντι κοκαϊνης τους προμηθευουν με μιζες με παραπλευρο προϊον τα "εξοπλιστικα προγραμματα" που βεβαια τα πληρωνουν τα κοροϊδα οι ελληνες πολιτες που τωρα θα υποβασταξουν μεγαλυτερο υποζυγιο. Bottom line που λενε τα αφεντικα της αλητ: οσο η ελλαδα δεν επιβαλλει την κυριαρχια της στον χωρο της αλλο τοσο θα υποστηριζεται η τουρκια και αλλο τοσο θα χανει σε υποληψη στρατηγικη η ελλαδα. Αποτελεσμα; η εκλειψη της και η πληρης δορυφοροποιηση. Εχουμε καταντησει εξ αιτιας των αλητηριων με τις γραβατες Αρμανι τα ελληνικα ονοματα και την ψυχη υποταγμενου γραικυλου εν ετει 2009!! να εχουμε εν Αθηναις επιτηρητη απο την ΕΕ. Οχι μονο δεν μας σεβονται οι εξω, αλλα, σας διαβεβαιω, οτι και μας λοιδωρουν περισσοτερο και απο τους παριες της ευρωπης Αλβανους. Εκει μας καταντησαν τα νεοταξικα γαρβατοφορα λαμογια που μονο να κλεβουν ξερουν...

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 22/11/2009 19:33:59

  Παραξενε Ελκυστη, σ'ευχαριστω, ειλικρινα συγκινηθηκα κυριως διοτι, παρ'οτι ημουν 10 ετων μικρο παιδι τοτε, θυμαμαι τους εφεδρους να ανταποκρινονται με το χαμογελο στα χειλη στην καρκινοβατουσα χουντοεπιστρατευση αλλα κυριως διοτι ενας χωριανος μου ηταν αεροπορος και ενας αλλος ηταν στα Νορατλας που πηγαν και χτυπηθηκαν κατα λαθος απο τους Κυπριους. Ο ιδιος γλυτωσε αλλα μου εκανε εντυπωση οτι και οι δυο δεν μιλησαν για χρονια για το τι εγινε. Ηθελα να προσθεσω οτι το αεροδρομιο της Λευκωσιας το υπερασπιστηκε με απαραμιλλη γενναιοτητα ο τοτε συνταγματαρχης καταδρομων κ. Αλευρομαγειρος. Παντως ξερουμε οτι οποτε οι ελληνες πολεμησαν οι τουρκοι ηττηθηκαν κατα κρατος. φαναστειτε τι θα παθαιναν αν το ηλιθιο χουντοκρατος της εποχης ειχε τον στοιχειωδη πατριωτισμο να αντισταθει και να μην πιστευει ο,τι του περνουσαν οι εντοε των τοιχων πρακτορες, και εννοω τις παραπλανητικες πληροφοριες που τους εδιναν για να τους εξουδετερωσουν. Αλλα περι τουτων μια αλλη φορα. Να εισαι καλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.