28/11/2009 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάθε ΠΟΥ ψηφίζεις και ΠΩΣ ψηφίζεις

Η αυριανή διαδικασία είναι απλή και ανοιχτή σε όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη.

Μπορείτε να προσέλθετε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμείτε, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής σας, της τοπικής οργάνωσης στην οποία είστε εγγεγραμμένος ή της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανήκετε.

Μάθετε που ψηφίζετε:  με ένα click στον χάρτη θα  βρείτε το εκλογικό κέντρο της περιοχής σας!

 http://www.samarasantonis.gr/index.php?id=1053

 Συμβουλές

 Δεν είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μπορώ να ψηφίσω; Βεβαίως! Αρκεί να είστε εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των εθνικών εκλογών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσέλθετε στο εκλογικό κέντρο της προτίμησής σας και πριν ψηφίσετε, να συμπληρώσετε μια αίτηση εγγραφής. Συνιστούμε να έχετε ήδη συμπληρωμένη την αίτηση πριν προσέλθετε στην κάλπη και να την παραδώσετε στην Εφορευτική Επιτροπή. Έτσι θα ψηφίσουν περισσότεροι και θα βγει με μεγαλύτερη διαφορά ο Αντώνης.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν πήγα να ψηφίσω, παρόλο που ήμουν εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους. Μπορώ να συμμετέχω στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας;
Βεβαίως. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλοι όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, είτε ψήφισαν σε αυτές, είτε όχι.

Είμαι μετανάστης και διαμένω μόνιμα στο εξωτερικό. Μπορώ να ψηφίσω από τη χώρα διαμονής μου;
Κάλπες θα στηθούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο. Για να μπορέσεις να ψηφίσεις αρκεί να είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους των τελευταίων εθνικών εκλογών και επιπλέον να γραφτείς μέλος της Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου. Επίσης μπορείς να ψηφίσεις εφόσον είχες γραφτεί μέλος στη ΝΔ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009, ακόμη κι αν δεν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Υπάρχει κόστος για τη συμμετοχή μου στη διαδικασία αυτή;
Όσοι ψηφίσουν θα καταβάλουν το ποσό των δύο (2) Ευρώ, την ημέρα των εκλογών.

Χρειάζεται να βάλω σταυρό προτίμησης;
Όχι! Θα σας δοθούν 4 ψηφοδέλτια: 1 για κάθε υποψήφιο και 1 λευκό. Επιλέγετε το ψηφοδέλτιο που αντιστοιχεί στον υποψήφιο της αρεσκείας σας, το τοποθετείτε στο φάκελο που θα σας δοθεί και το ρίχνετε στην κάλπη.

Πρέπει να πάω να ψηφίσω εκεί που ψήφισα και στις Βουλευτικές εκλογές;
Όχι! Μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμείτε και να ψηφίσετε σε αυτό. Προσοχή! Σε περίπτωση διενέργειας 2ου γύρου εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προσέλθετε στο ίδιο εκλογικό τμήμα!

Πρέπει να πάω να ψηφίσω στην Τοπική στην οποία είμαι εγγεγραμμένος;
Όχι. Μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμείτε και να ψηφίσετε σε αυτό. Προσοχή! Σε περίπτωση διενέργειας 2ου γύρου εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προσέλθετε στο ίδιο εκλογικό τμήμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lsz avatar
  lsz 29/11/2009 01:00:43

  για να μαυρισω την ντορα να παρω και μπογια ή θα μου δωσουν εκει?

  • lsz avatar
   lsz @ lsz 29/11/2009 01:01:13

   ο μητσοτακης που θα ψηφισει να μην πατησω?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.