30/11/2009 21:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μάθανε ότι χρεοκοπούμε πλακώσανε και οι …Αμερικανοί

Ο Ντ. Σπέκχαρντ, ανθύπατος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο για την οικονομία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι πρέπει να γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις, να γίνει “ευέλικτη” η αγορά εργασίας και να συνεργαστούν εργοδότες και εργαζόμενοι πάνω σ' αυτό ώστε η οικονομία να ανακάμψει. «Χώρες με ακαμψία στην αγορά εργασία τους, ακόμη και με κυβερνητική προστασία, βάζουν τους εργαζόμενους στον κίνδυνο της ανεργίας μακροπρόθεσμα» τόνισε, και συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «στο βαθμό που κάποιες κυβερνήσεις επιθυμούν να εγγυηθούν τη δια βίου απασχόληση, αυτό συχνά αποβαίνει ένα δυσβάστακτο δημοσιονομικό βάρος».

Μαθήματα για το πώς να αφήνετε χιλιάδες υπαλλήλους στο δρόμο δηλαδή από τον πρέσβη των ΗΠΑ, μιας χώρας χρεοκοπημένης εδώ και χρόνια, η οποία φυσικά δημιούργησε την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας.

Μήπως ο κ. Σπέκχαρντ να μας έλεγε πώς να δίνουμε ανεξέλεγκτα στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες προκειμένου να κρατάμε με σωληνάκια την οικονομία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/11/2009 22:04:28

  Έχει απόλυτο δίκαιο, μπορώ μάλιστα να κάνω και εγώ υποδείξεις:

  -να μην αγοράσουμε ορισμένα οπλικά συστήματα από ορισμένους προμηθευτές για να αμυνθούμε από "κοινούς συμμάχους"
  -να ανακαλέσουμε τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές
  -να βάλουμε ανοικτό λογισμικό παντού στο Δημόσιο
  -να ακολουθήσουμε την τακτική τους κόβοντας χρήμα χωρίς αντίκρυσμα
  κλπ

  Θα γλιτώσουμε πολύ περισσότερα από όσα προτείνει....

 2. Le canard avatar
  Le canard 30/11/2009 23:10:52

  Η σύζυγος του κ.Σπέκχαρντ που, όπως πληροφορούμαι, είναι παλιά αριστερίστρια (100% βέβαιον) τι λέγει για τις απόψεις του συζύγου της;

  • χμμ avatar
   χμμ @ Le canard 02/12/2009 03:25:57

   παντοφλα στο σπιτι =P

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.