#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2008 12:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΜΜΕ: Δεοντολογία, Κέρδος και Εξουσία

Ανοικτό Φόρουμ με θέμα: «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:  Δεοντολογία, Κέρδος και Εξουσία», οργανώνει ο ΣΕΒ στις 9 Απριλίου. Γράφει σε ανακοίνωση που μας έστειλε: «Τα ΜΜΕ αποτελούν επιχειρήσεις και όπως όλες οι επιχειρήσεις  λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Παράλληλα όμως οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν και κέντρα εξουσίας στο βαθμό που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.  Επιπλέον, το προϊόν που παράγουν, η πληροφόρηση-ενημέρωση, δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν, αλλά ένα κοινωνικά ευαίσθητο προϊόν - αφού από την ποιότητά του εξαρτάται, ως ένα βαθμό, και η ποιότητα της δημοκρατίας. Τα ΜΜΕ, ως κέντρα εξουσίας, υπόκεινται στους κανόνες δεοντολογίας που διασφαλίζουν την ποιότητα και διαφάνεια της παρεχόμενης ενημέρωσης. Ποιες ισορροπίες επικρατούν τελικά στην όλη λειτουργία των ΜΜΕ, τα οποία άλλοι τείνουν να θεοποιούν και άλλοι να δαιμονοποιούν;  Υπάρχει μια «ελληνική ιδιαιτερότητα» των Μέσων ή η παγκόσμια αγορά προδιαγράφει και το πεδίο εξέλιξης των καθ΄ ημάς ΜΜΕ;».

Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να συμμετάσχει  στην ηλεκτρονική διαβούλευση για τις 4 θεματικές ενότητες του Ανοικτού Φόρουμ, εδώ: http://www.anoiktoforum.gr/index.htm

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νικος avatar
  νικος 30/03/2008 14:00:05

  Factorx- Με το συμπάθιο αλλά ο ΣΕΒ έχει κάνει ανάλυση της κατάστασης στα ΜΜΕ και τώρα ζητά διάλογο .Μου θυμίζει την τελευταία «συζήτηση» στη Βουλή όπου βολευτές της Ν.Δ. μη έχοντας λόγο εκσφενδόνιζαν στην αντιπολίτευση την φράσει «Κάντε προτάσεις!!!» .άρα κατά την ταπεινή τους άποψη έκαμαν «δημοκρατικό διάλογο».
  Έτσι και ο ΣΕΒ (ο κατ εξοχήν «εκφραστής του κεφαλαίου??» )δεν γνωρίζει ότι πρέπει μόνο του να καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία (αυτός δεν τον δημιούργησε η τα μέλη του ?) και μετά να στέλνει προσκλήσεις που όχι να εμφανίζετε στα PC αλλά να γίνονται αποδεκτές από τους παραλήπτες .

 2. Factorx avatar
  Factorx 30/03/2008 14:17:43

  Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο "ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ" ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ ΤΗς ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΡΑ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ LESSEZ FAIRE, FAIRE PLAY

 3. νικος avatar
  νικος 30/03/2008 14:28:21

  Το FAIRE PLAY ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ .Το μπλά –μπλά ΟΧΙ!!!.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/03/2008 19:56:22

  Συμφωνώ με τον factorx: δεν συμμερίζονται όλοι την άλωση των ΜΜΕ από τους «διαπλεκόμενους», ούτε είναι όλοι οι «διαπλεκόμενοι» ίδιοι. Χωρίς να είναι άγιοι, δεν είναι όλοι εμπαθείς, κομπλεξικοί, και ανίκανοι.

  Ούτε είναι οι επιχειρηματίες ερωτευμένοι με τις πρακτικές δημοσιογραφικού ομίλου που ψάχνει για διάδοχο. Τον φοβούνται αλλά περιμένουν αμάν και πότε.

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 30/03/2008 20:54:21

  Archaeopteryx Πολύ σωστά και λογικά ομιλείς .
  Μια διευκρίνιση για αυτά που έγραψα
  Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί τους εργοδότες αλλά και βεβαία έχει τον λόγο (κέρδος ,επενδύσεις ,διοίκηση, όρια επενδυτικού ρίσκου ,κλπ)και τον ρόλο στο πολίτευμα μας
  Η ΕΣΗΕΑ είναι αυτή που ξανά πρέπει να καθορήσει την δεοντολογία ,τον ρόλο του δημοσιογράφου ,( ήθος, αξίες ,πολιτισμός κλπ.)
  Όμως όταν από δημοσιογράφος έγινε εργοδότης (αλλά είναι και τηλεσταρ) είναι που έφερε και σε αυτό το χώρο την διαπλοκή και σίγουρα δημιούργησαν το στρεβλό μοντέλο (πάντως κυρίαρχο) στους άλλους χιλιάδες ανέργους και μεροκαματιαρήδες (κάπως έτσι ήταν και στο χώρο εργασίας μου όπου ο συνδικαλιστής έγινε Διευθυντής σε συνέχεια μέλλος Δ.Σ. και κατέληξε στο βυθίστε την Χώρα) .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.