28/04/2010 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λύση το ταχύτερο δυνατόν

Λύση το ταχύτερο δυνατόν για την Ελλάδα ζήτησαν στη κοινή συνέντευξη τύπου οι Σόιμπλε, Στρος Καν και Ζαν Κλοντ Τρισέ, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι πλέον διακυβεύεται και η σταθερότητα της ευρωζώνης

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 28 Απρ. (Reuters) - Δηλώσεις από την κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, του προέδρου της EKT Jean-Claude Trichet και του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, μετά από συνάντηση που είχαν με Γερμανούς βουλευτές την Τετάρτη.

SCHAEUBLE:  "Ο σκοπός της γερμανικής κυβέρνησης είναι - αν οι συναντήσεις στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν επιτύχουν - να καταλήξει σε μια απόφαση το συντομότερο δυνατόν". "Το θέμα είναι η σταθερότητα του ευρώ, το θέμα της ύστατης λύσης. Επιζητούμε την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου αν έχουμε μια γρήγορη διαδικασία, μέχρι την Παρασκευή. Και μετά θα περάσουμε τον αντίστοιχο νόμο την επόμενη Δευτέρα". "Διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ. Και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτή τη σταθετότητα ως σύνολο".

STRAUSS-KAHN: "Το ταχύτερο το καλύτερο. Κάθε μέρα που χάνουμε η κατάσταση πάει όλο και χειρότερα". "Πρέπει επίσης να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Εάν όλα αυτά προχωρήσουν μαζί και γρήγορα, είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα θα λυθεί".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/04/2010 17:54:48

  Λόγια νάχαμε να λέγαμε.
  Αυτό καταλαβαίνω εγώ όταν σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται "ζήτησαν λύση".
  Υποτίθεται την έχουν βρει τη λύση.

  Αυτοί εκεί παίζουν το δικό τους μπρα ντε φερ ισχύος, επειδή εδώ αποδείχθηκε σαφές έλλειμμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ικανοτήτων και διαχείρισης κρίσης, έστω τεχνητής και εν μερει κατασκευασμένης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.