#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λόγω κινητοποιήσεων δεν έγινε συνάντηση Μπιρμπίλη- ΤρόϊκαςΕικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διεκδικώντας την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, αλλά και την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και  πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών,.Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν αποχή από την εργασία τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, έκκληση στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής, από σήμερα έως και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων, λόγω των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΔΕΗΤην ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προτάσεις της τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιησαν  έξω από το ΥΠΕΚΑ εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με την αρμόδια υπουργό, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες.

«Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές άδειασαν μπροστά από το κτίριο σακιά με λιγνίτη.

Το αντικείμενο της διαμάχης είναι η πρόσβαση ιδιωτών στην λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, η οποία ως τώρα αποτελεί μονοπώλιο της ΔΕΗ. Η αρχική πρόταση της τρόικας για πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης απερρίφθη το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και έκτοτε αναζητώνται ισοδύναμες λύσεις.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των πρώτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2010 16:42:10

  ευτυχώς ο Σαράντος Α. συνάδελφος ..μας έβγαλε πάλι ασπροπρόσωπους Εύγε Σαραντο

 2. 11888 avatar
  11888 19/11/2010 16:56:15

  Για ποια "παιδια σηκωθειτε να βγουμε στους δρομους" ,κανουν αναφορα?Αυτα που τσαλαπατησαν για να αρπαξουν την θεση στο δημοσιο?Τα παιδια που μια ζωη αμοιβονται με ψιχουλα αλλα κανεις δεν εχυσε ουτε ενα κροκοδειλιο δακρυ?Τους ανειδικευτους εργατες με τα μεταπτυχιακα?
  Ποιους εννοουν?

 3. Orestios avatar
  Orestios 19/11/2010 17:01:03

  Αυτά να τα βλέπει η ΝΔ. Πού είναι η ΟΝΝΕΔ για να κάνει διαμαρτυρία και να δώσει άλλοθι στον Σαμαρά να ξεφορτωθεί τους Τροϊκάνούς?

 4. Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ) avatar
  Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ) 19/11/2010 18:57:49

  Μετά την είσπραξη του δανείου των 500,000 ευρώ, ο Φωτόπουλος με τη παρέα του και σε συνεννόηση με τη Μπιρμπίλη άδειασαν σακιά με λιγνίτη στην είσοδο του Υπουργείου, για να αναβληθεί η συνάντηση με τη Τρόικα. Η ΓΕΝΟΠ έχει συναινέσει στη τριχοτόμιση της ΔΕΗ, η σημερινή κινητοποίηση είναι επαναστατική γυμναστική του Φωτόπουλου και της παρέας του - στάκτη στα μάτια του κοσμάκι ότι υπάρχει αντίσταση...

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/11/2010_422557


  Είδες η ΓΕΝΟΠ;
  Ολοι οι βουλευτές έλαβαν χθες μια επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ), στην οποία διατυπώνεται η καταγγελία ότι η ΔΕΗ, με την απόφαση 125/6-9-2010, του Συμβουλίου Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων, χορήγησε στη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δάνειο ύψους 500.000 ευρώ. «Επειδή η εργατική νομοθεσία», αναφέρεται στην καταγγελία, «απαγορεύει ρητά τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικής οργάνωσης από εργοδότη, έχουμε ζητήσει με εξώδικη επιστολή την ακύρωση της ως άνω απόφασης».
  ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

  Στην Αθήνα σήμερα στις ……… του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 μεταξύ:

  1) αφενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθ. 30, όπως αυτή εκπροσωπείται σύμφωνα με τον Νόμο και το καταστατικό της, και

  2) αφετέρου της Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη αριθ. 75-77, και εκπροσωπείται νόμιμα,

  συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα ακόλουθα:

  Ο δεύτερος των συμβαλλομένων, που θα ονομάζεται εφεξής στο παρόν για συντομία «Οφειλέτης», δήλωσε ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες λειτουργικές δαπάνες, ζήτησε από τον πρώτο συμβαλλόμενο, ο οποίος στην συνέχεια θα καλείται για συντομία «ο Δανειστής», να λάβει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ. Ο Δανειστής συμφώνησε στην καταβολή του ποσού αυτού προς τον Οφειλέτη, συνομολογουμένης έτσι σύμβασης δανείου με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

  1. Το παραπάνω ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ σε μετρητά θα καταβληθεί ως εξής: ……………………………….

  2. Το δάνειο συνάπτεται για χρονικό διάστημα …………. (…..) ετών που αρχίζει από σήμερα και λήγει στις ……………………

  3. Το δάνειο θα εξοφληθεί πλήρως και ολοσχερώς ως εξής: ……………..

  4. Το παραπάνω δάνειο συνάπτεται έντοκο με ετήσιο επιτόκιο ……%. Σε περίπτωση δε υπερημερίας του Οφειλέτη σχετικά με τον χρόνο επιστροφής του κατά κεφάλαιο και τόκους θα βαρύνεται με το κατά το χρόνο εκείνο επιτόκιο υπερημερίας και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του.

  5. Τον Οφειλέτη επίσης βαρύνουν πέραν των τυχόν τόκων υπερημερίας όλα γενικά τα έξοδα και τέλη του παρόντος συμφωνητικού συμπεριλαμβανομένων των τελών χαρτοσήμου, τα τυχόν πραγματοποιηθησόμενα δικαστικά έξοδα και αυτά της τυχόν εκτελέσεως και κάθε γενικά σχετικό έξοδο, το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα.

  6. Προς εξασφάλιση της επιστροφής του συναπτομένου δανείου ………………….

  5. Οι συμβαλλόμενοι ορίζουν ως αρμόδια Δικαστήρια αυτά της πόλης των Αθηνών.

  6. Επίσης ρητώς συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων ότι το παρόν δάνειο είναι αδιαίρετο οσοιδήποτε και οποιοιδήποτε και αν είναι οι καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι του οφειλέτη.

  8. Το παρόν δάνειο μπορεί να παραταθεί μόνο με έγγραφη συμφωνία των μερών.

  Σε πίστωση και βεβαίωση των ανωτέρω που συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι συμβαλλόμενοι συντάχθηκε το παρόν σε τρία (3) αντίγραφα, το οποίο, αφού διαβάσθηκε και βεβαιώθηκε από τους συμβαλλόμενους, υπογράφεται από αυτούς, όπως ακολουθεί.

  ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.