#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λόγος εθνικός και ενωτικόςΟι επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου έχουν θέσει επί τάπητος την στρατηγική την οποία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ακολουθήσει με την ελπίδα και την προοπτική ενός καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος. Εναλλακτικές προσεγγίσεις και διαφορετικές πολιτικές προτείνονται από μέλη και στελέχη του κόμματος. Μεταξύ των προτάσεων αυτών είναι η σύμπηξη αντιαριστερού μετώπου και η επιβολή διλημμάτων απέναντι στον ελληνικό λαό.

Λόγος διχαστικός

Μια πολιτική διλημμάτων και αντιπαραγωγικής  διχαστικής αντιαριστερής ρητορικής θα έχει ως αποτέλεσμα να αναβιβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μοναδικό εκφραστή της Αριστεράς. Η αντιαριστερή ρητορική θα συσπειρώσει την Αριστερά γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ  ενεργοποιώντας το αντιδεξιό ένστικτο σημαντικού μέρους της ελλαδικής κοινωνίας.

Επίκεντρο της κριτικής πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερά. Πόλεμος με την Αριστερά είναι αντιπαραγωγικός και διχαστικός για την κοινωνία. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποδομηθούν μια προς μια με επιχειρήματα και τεκμηριωμένο λόγο, όχι με διχαστικές κορώνες κατά της αριστεράς.

Υπό αυτό το σκεπτικό η μη σύμπραξη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αποτελεί  θετική εξέλιξη υπό την έννοια ότι η αντιαισθητική αντιαριστερή ρητορική του τελευταίου θυμίζει κομμουνιστοφάγο χωροφύλακα της επαρχίας της δεκαετίας του ΄50…

Η αναχρονιστική και διχαστική επίκληση της αριστερής απειλής, της κουβανοποίησης της Ελλάδος, της απώλειας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, του ‘κόκκινου κινδύνου’ και της σοβιετιοποιήσεως της χώρας τρομοκρατούν και φοβίζουν τον ελληνικό λαό.

Οι εκβιασμοί ταυτίζονται με τις πιέσεις των ξένων και έτσι ενισχύεται στο μυαλό πολλών η ταύτιση της Δεξιάς με τα ξένα συμφέροντα…

Μονότονες επαναλήψεις διλημμάτων όπως ΄΄Ευρώ ή Δραχμή΄΄, ΄΄Ευρώπη ή Βαλκάνια΄΄, διλήμματα τα οποία θέτονται και από τους δανειστές μας, βοηθούν στην διαμόρφωση συγκρουσιακού κλίματος όπου η επιλογή, την οποία το εκλογικό σώμα θα κληθεί να κάνει, θα είναι Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, άσχετα αν τεθεί ή όχι με αυτόν τον τρόπο. Σε μια τέτοια περίπτωση η Νέα Δημοκρατία, θα ταυτιστεί με το Μνημόνιο και τα διλήμματα των δανειστών μας.

Ακόμα και αν υποτεθεί ότι αυτή η τακτική μπορεί να φέρει εκλογικά κέρδη, θα έχει διχάσει την κοινωνία χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη κοινωνική πλειοψηφία, τόσο αναγκαία για να γίνουν αποδεκτές οι μεταρρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας μετά τις εκλογές.

Λόγος ενωτικός

Αντί μιας ολομέτωπης επίθεσης στην Αριστερά και συνεχής επανάληψη για αυτά τα οποία θα υποστούμε σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μιλήσει για αυτά που μπορούν να γίνουν για έξοδο από την κρίση, καταθέτοντας προτάσεις συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες. Παράταση της συζήτησης περί  διλημμάτων και των συνεπειών τις οποίες αυτά συνεπάγονται διαιωνίζει την ατμόσφαιρα εθνικής κατάθλιψης η οποία αποτελεί την ατμομηχανή του ΣΥΡΙΖΑ. Η εθνική κατάθλιψη καταπολεμάται με πρόταξη εθνικού οράματος για έξοδο από την κρίση αλλά και για κάτι πολύ παραπάνω από αυτό…

Παράλληλα, να υπάρχουν προτάσεις βραχυπρόθεσμα εφαρμόσιμες οι οποίες να μπορούν άμεσα να αλλάξουν την ψυχολογία της κοινωνίας και να έχουν απτή επιρροή στην καθημερινότητα των ανθρώπων, έστω και αν αυτές επιβαρύνουν πρόσκαιρα τα οικονομικά του κράτους. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ανοχή των συμπολιτών μας για ορισμένο χρονικό διάστημα στο οποίο η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει τις βάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Μια ηγεσία πρέπει να εμπνέει ώστε οι  πολίτες να επιλέγουν ελεύθερα να την ψηφίσουν, όχι να το κάνουν από φόβο…Η κοινωνία έχει ανάγκη από λόγο εθνικό και ενωτικό, και μόνο η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να πραγματοποιήσει την υπέρβαση και να διαφυλάξει την ενότητα του λαού. Παράλληλα, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καταδειχθεί το αδιέξοδο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι εθνικά επιζήμιες τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση, τοποθετήσεις οι οποίες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευθεία αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της ελλαδικής κοινωνίας. Όλα αυτά με λόγο ήρεμο, υπεύθυνο, συγκροτημένο, τεκμηριωμένο. Αντιαισθητικές κραυγές περί ερυθρού κινδύνου δεν ενδείκνυνται…

Τον λαό σου δεν τον φοβίζεις, δεν τον απειλείς, δεν τον τρομοκρατείς, δεν τον διχάζεις. Τον ενώνεις. Τον εμπιστεύεσαι, προσπαθείς χωρίς κραυγές να του εξηγήσεις την κατάσταση. Ξανά και ξανά. Όσες φορές και αν χρειαστεί…

Ο Θεσπρωτός


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/05/2012 09:50:57

  Η επίθεση εναντίον του συνονθυλεύματος συνιστωσών και τάσεων που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι επίθεση εναντίον της αριστεράς, με την οποία επιδερμική και μόνο έχει σχέση.
  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά, τότε θα τρίζουν εσαεί τα κόκκαλά του Λένιν, του Τρότσκι, του Άρη, του Μάο, του Τσε και άλλων, που πάνω απ όλα πίστευαν στην οργανωμένη, εύρυθμη, ασφαλή κοινωνία, και όχι στο οικονομικό, πολιτικό, και κοινωνικό χάος που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας.
  Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/05/2012 10:08:04

  Ο Θεσπρωτός υποδεικνύει το ενωτικό μήνυμα που θα δώσει πλειοψηφική ώθηση στον πολιτικό που θα ηγηθεί της Ελλάδας το επόμενο διάστημα. Δεν συμφέρει το έθνος, όποιος επικρατήσει στις εκλογές να είναι αυτός που "εξόντωσε" τους αντιπάλους του στηλιτεύοντάς τους ως δεξιούς "δοσίλογους" ή αριστερούς "αναρχοκομμουνιστές" αντίστοιχα.

  Όσον αφορά στον καταλληλότερο ηγέτη αυτή τη στιγμή τον Α. Σαμαρά, η αποδόμηση των αδιέξοδων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα και επιχειρήματα και να είναι ολοκληρωμένη. Να αναλυθεί πλήρως το αδιέξοδο. Ταυτόχρονα ο λόγος του θα πρέπει να εμπνέει εθνική ενότητα, να "φεύγει μπροστά" με υλοποιήσιμες προτάσεις, όπως πολύ σωστά σημειώνει το άρθρο.

 3. tak avatar
  tak 26/05/2012 10:18:30

  Ποιος πολιτικός μεγάλωσε στο Κολωνάκι ως Κολωνακιόπαις και έχει ρίζες εκ μητρός από την Κρήτη; Το κουίζ έχει και άλλα αλλά ... αγάλι - αγάλι!
  Θα έρθεις;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ tak 26/05/2012 10:22:09

   Άκυρον. Καταιγίδες....

   • tak avatar
    tak @ Strange Attractor 26/05/2012 10:40:25

    Λες να φταίει πάλι ο Δαναός;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ tak 26/05/2012 10:46:36

     Ασχολείται με βουντού, από 16 χρονώ παιδί μου έλεγε.

    • tak avatar
     tak @ tak 26/05/2012 10:52:03

     Έχει και ... Παττακό το κου'ίζ!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ tak 26/05/2012 13:20:18

   Ο άγιος Αλέξιος ο Τσιπρολύτης!!!!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δαναός 26/05/2012 17:16:09

    τσιπουρολύτης? σας το χάλασε, δηλαδή!

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 26/05/2012 10:24:52

  Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις αντιφάσεις και τις ιδιοτροπίες ανήκει στην Αριστερά.
  Επίσης, σημασία έχει πως πολιτεύονται κάτω από την ταμπέλα της Αριστεράς και ότι -το πιο σημαντικό - έτσι αυτοπαρουσιάζονται και με αυτόν τον τρόπο εκλαμβάνονται και ψηφίζονται από την κοινωνία. Η υποκειμενική αυτή άποψη έχει σημασία. Η αντικειμενική εξακρίβωση της ιδεολογικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προτεραιότητα των πολιτών της καθημαγμένης μας κοινωνίας. Νομίζω ότι ο αρθρογράφος έχει απόλυτα δίκιο όταν γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χτυπηθεί ως κόμμα, ως sui generis πολιτικός σχηματισμός και όχι ως Αριστερά. ΄
  Τέλος, η Αριστερά , όπως και κάθε ιδεολογία έχει τάσεις και αποχρώσεις . Η Αριστερά δεν περιορίζεται στους Λένιν, Τρότσκυ, Μαό (υπάρχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στους δύο τελευταίους), Βελουχιώτη, Τσε. Μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων και τον θάνατο εκατομμυρίων ( όπως ο Βλαδίμηρος και ο Μεγάλος Τιμονιέρης) δεν είναι ακριβώς η προσωποποίηση της Αριστεράς.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Anonymous 26/05/2012 11:07:06

   Το τι είναι αριστερά είναι τεράστια κουβέντα. Για αυτό και οι θεωρίες του Μάρξ έχουν τόσες πολλές ερμηνείες, και για αυτό υπάρχουν τόσες διαφορετικές συνιστώσες του μαρξισμού.
   Σε καμία περίπτωση όμως αριστερά δεν σημαίνει μπάχαλο, λατρεία της παραβατικότητας, υπεράσπιση του εγκλήματος, χάος, μεγάλα λόγια, και όλα αυτά τα οποία διαδίδει στα καθ ημάς ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και κάθε ρεβιζιονιστική άποψη πχ ευρωκομουνισμός, κλπ) στην ουσίοα αποσκοπεί στην αραίωση της μαρξιστικής διδαχής, και στην απαξίωση της αριστεράς στις μάζες.
   Παίζει κάποιο βρώμικο παιχνιδι δηλαδή, οθώντας τους νορμάλ φιλήσυχους αστούς, αυτούς που θα έπρεπε να ελκύει μαζί με τους εργάτες, στο να σιχαίνονται τον κομουνισμό, όπως τον εκφράζουν οι συριζαίοι.

 5. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 26/05/2012 10:32:34

  Συγγρού ακούει;
  "Ευρωπαικό μέτωπο", όταν τα φιλοευρωπαικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας έχουν εξασθενήσει;
  "Κεντροδεξιό μέτωπο" , για να αποκλείεται εξ ορισμού η μισή κοινωνία;
  Γιατί;
  Πατριωτικό Μέτωπο Ευθύνης και στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο. όχι της Αριστεράς τσουβαλιάζοντας, γιατί το τσουβάλιασμα τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί.
  Ευστοχότατο το άρθρο.

 6. Αιγαλεώτης avatar
  Αιγαλεώτης 26/05/2012 10:43:27

  Αναφορικά με ανάρτηση Strange Attractor, ανάρτηση 09:50
  Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιφάσεις και ιδιομορφίες του ανήκει στην Αριστερά. Ακόμα και αν σε κάποιο βαθμό υπάρχει διαφοροποίηση με το τι οι περισσότεροι εννοούμε Αριστερά σημασία έχει ότι πολιτεύεται ως Αριστερά, ψηφίζεται ως Αριστερά, εκλαμβάνεται ως Αριστερά. Η υποκειμενική διάσταση έχει πολύ μεγάλη σημασία έστω και αν εννοιολογικά μπορεί κάποιος να βρει αντιφάσεις.
  Ο αρθρογράφος έχει απόλυτα δίκιο όταν γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χτυπηθεί ως κόμμα, ως sui generis κομματικός σχηματισμός μην ανοίγοντας πόλεμο με την Αριστερά.
  Σχετικά με την αναφορά των Μάο, Λένιν, Τρότσκυ, Βελουχιώτη κ.α., κάθε ιδεολογία έχει αποχρώσεις και τάσεις. Η Αριστερά δεν περιορίζεται στους προαναφερθέντες. Μάλιστα θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος ότι άνθρωποι οι οποίοι εγκαθίδρυσαν απολυταρχικά καθεστώτα και είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, όπως ο Μεγάλος Τιμονιέρης, δεν συνιστούν ακριβώς τον ορισμό της Αριστεράς…

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ Αιγαλεώτης 26/05/2012 10:57:32

   Αριστερός δεν είμαι, αλλά εκτιμώ πως η αριστερά δεν είναι μόνο φιλοσοφία και ιδεολογία... Είναι και τρόπος ζωής.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tasos1 26/05/2012 11:09:56

    Και πάνω απ όλα δεν είναι λατρεία της κάθε είδους παραβατικότητας.

    • tasos1 avatar
     tasos1 @ Strange Attractor 26/05/2012 11:17:05

     Καθόλου! Οι παλιοί κομμουνιστές ήταν απολύτως τίμιοι... Το κράτος συνίσταται μεταξύ άλλων στοιχείων, που το συγκροτούν και από την έννομη τάξη... Αν καταργηθεί αυτή, πάμε ... περίπατο.
     Τα βατράχια σε ευγνωμονούν και μπορούν να περιμένουν!

   • Διηνεκης avatar
    Διηνεκης @ tasos1 26/05/2012 12:22:19

    Τι πα να πει αριστερά είναι τρόπος ζωής,Μάλλον ο ελληνικός τρόπος ζωής τις αριστεράς Φεράρι,Μύκονο,γεμάτο το πορτοφόλι

 7. aks avatar
  aks 26/05/2012 10:53:25

  Οταν κρίνεται η επιβίωση του Εθνους, και συ προβληματίζεσαι για το ποιά επικοινωνιακά κατασκευασμένη "αλήθεια" θα σου φέρει το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα (Να το κάνεις τι, αν μάλιστα σε αναγκάσει να γίνεις συνεργός των Τσοχατζαραίων), έχεις χάσει απ' τα αποδυτήρια...
  Η μόνη μας ελπίδα είναι να πούμε επιτέλους στον λαό ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

 8. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 26/05/2012 11:04:32

  Το έχω πει θα το ξαναπώ, μην έχετε ελπίδες ότι τα συσπειρωθεί τόσο η κεντροδεξιά σε σχέση με το νέο ΠΑΣΟΚ της κεντρο-αριστεράς. Ο δεξιός ιδίως της λαϊκής δεξιάς είναι πολύ ΕΛ για αντιληφθεί πολλά πράγματα για παράδειγμα:

  - Τον ενοχλεί η Ντόρα στα εθνικά θέματα ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρώτο κόμμα εχει βαρβάτες θέσεις για τα εθνικά θέματα.

  - Δεν θέλει Σαμαρά γιατί δεν διώχνει τους λαθρομετανάστες με τα τουφέκια, βέβαια καλύτερα είναι βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος να δώσει χαρτιά σε κόσμο και κοσμάκι

  - Κατηγορεί οτι εξαπατήθηκε από την ΝΔ, ενώ ο Τσιπρας είναι η μετενσάρκωση του Παπανρδίκου και τους δουλεύει ψιλό γαζί!

  - Η ΝΔ δεν έκανε πολλά πράγματα για την άμυνα αλλά καλύτερα το "ρίσκο" στους εξοπλισμούς από το ΣΥΡΙΖΑ

  ...και άλλα άπειρα παραδείγματα έφτασε το πλατσοκ να κάνει κουμάντο στην χώρα και τώρα να αποτελειώσουν οι νέοι θαθανδρέου.

 9. airman avatar
  airman 26/05/2012 11:17:31

  Είκοσι μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου είναι πλέον ώρα να ξεδιπλώσει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς την πολιτική που θα ακολουθήσει στο ρευστό περιβάλλον που υπάρχει στην Ευρώπη (υπέρ της Ελλάδας πλέον).
  Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τις προτάσεις και τους ακροβατισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Μια απλή αναφορά σε όσα έχουν ήδη ακουστεί αρκεί, από την ''αξιοποίηση'' των καταθέσεων μέχρι το ρίσκο με την Τουρκία, αρκεί.
  Είναι αναγκαίο να παρουσιάσει λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες για την ανακούφιση των οικονομικά δυσπραγούντων, για την αναχαίτιση της ανεργίας, για να σταματήσει το κατρακύλισμα της αγοράς.
  Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε μεσοπρόθεσμα η ύφεση να αποκλιμακωθεί, οι μηχανισμοί του κράτους να επανεκινήσουν, η κατανομή των φορολογικών βαρών να εξισορροπηθεί ανάλογα με τη δυνατότητα του κάθε φορολογούμενου, οι φοροφυγάδες να εντοπισθούν και να υποστούν τις συνέπειες ασχέτως της κρίσης.
  Αυτά με στόχο να δωθεί ανάσα στον τόπο. Μόλις όμως επιτευχθούν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να προχωρήσει σε τομές, ρήξεις, ριζοσπαστικά μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων, την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, την αξιοποίηση στο έπακρο των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλους τους τομείς.
  Πρέπει να εξαφανιστούν τα ''λαμόγια'' τόσο από το δημόσιο βίο όσο και από την αγορά. Είναι αδήριτη ανάγκη να αναγνωρισθούν, να προβληθούν και γιατί όχι να ανταμειφθούν - στο μέτρο του δυνατού - οι άξιοι, οι ικανοί, όσοι τολμούν και πετυχαίνουν. Αυτό θα δώσει κίνητρο και προοπτική κυρίως στους νέους ανθρώπους, όπου κι αν δραστηριοποιούνται.
  Δεν μπορεί στο δημόσιο τομέα οι καινοτόμες ιδέες να συνθλίβονται σε αρτηριοσκληρωτικές δομές που πρεσβεύουν Τμηματάρχες και Προϊστάμενοι μιας άλλης εποχής. Δεν είναι λογικό η ιδιωτική πρωτοβουλία να αποτελεί πεδίο άσκησης μηχανισμών του Κράτους που ''ψάχνουν ψήλο στα άχυρα'' για να ανακαλύψουν προσκόμματα με το άλλοθι της πρόληψης τυχόν (φανταστικών πολλές φορές) παρατυπιών.
  Στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία πρέπει πρώτα απ' όλα να δωθεί όραμα και προοπτική στο ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα στους νέους. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει μετά να οικοδομηθεί το όραμα για τον τόπο, για την Πατρίδα, για το Έθνος.
  Για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον πρέπει πρωτίστως να διαλύσουμε το σκοτάδι που βιώνουμε στο παρόν. Να βγούμε από το τούνελ που μας έβαλε ''το παιδί με το κανό'', όχι για να μπούμε στη δίνη του κυκλώνα που μας οδηγεί ρισκάροντας ''το παιδί με το καλάμι'', αλλά για να χτίσουμε από την αρχή αυτό που όλοι κατά βάθος ξέρουμε ότι μας αξίζει και μπορούμε να καταφέρουμε.

  • romeo avatar
   romeo @ airman 26/05/2012 11:20:25

   "Αεριτζή" έχεις απόλυτο δίκιο! Το κείμενό σου μπορεί να το πάρει η Συγγρού και να το κάνει "μπούσουλα"...

 10. 1kris avatar
  1kris 26/05/2012 12:01:35

  Προς ολους που γραφουν εκθεσεις ιδεων.Ποιος εχει διαβασει το μνημονιο στην σελιδα 242.εχωμε καταλαβει οτι απολεσαμε εθνικη κυριαρχια η οχι.εχουμε καταλαβει οτι μονο με περιστροφο-αλλα οπλισμενο-αυτη τη φορα ισωσ μας παρουν στα σοβαρα.τι ειναι επιτελους αυτη η αδυναμια της παραταξις και επιτιθεται μονο στον ΣΥΡΙΖΑ.αυτον φοβομασται αραγε.αυτος μασ εβαλε στο μνημονιο.αυτος εβαλε το χαρατσι στουσ ανθρωπους.αυτοσ υπεγραψε το αρθο 37.αυτοσ αναθρεψε ακη τσουκατο μαντελη.αυτοσ μοιρασε φωτοτυπιες αντι για βιβλια στα παιδια.αυτοσ μοιωσε μισθους και συνταξεις.αυτος φταιει που η Λαγκαρτ δηλωνει οτι συμπονη τα φτωχα παιδια της αφρικης αλλα οχι τηςΕλλαδας.αυτος φταιει μονο σε ενα πραγμα που δεν δεχτεικε να γινη κυβερνησι στις 7 Μαιου και ετσι δεν εφαρμοστηκαν τα μετρα που μας ειχαν παρει.και αναγκαστηκε η ευρωπη να αλλαξει λιγο το τροπαριο.καθαρες λοιπον κουβεντες Α.Σαμαρα και Αληθεια οσο πικρη και ναναι.και σχεδιο.οχι αλλα λαθη καναμε αρκετα.ολοι μας.

  • tak avatar
   tak @ 1kris 26/05/2012 12:16:30

   Εδώ ανταλλάσσουμε απόψεις και δεν γράφουμε εκθέσεις ιδεών! Κι εμείς ξέρουμε να διαβάζουμε κι εμείς ξέρουμε το θέμα... Μην απαξιώνετε τους σχολιογράφους και γενικά όσους μπαίνουν στο Antinews και καταθέτουν την άποψή τους, επειδή ανάμεσά μας είναι κορυφαίοι και εξαιρετικοί άνθρωποι και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε με κανένα τρόπο.
   Άλλωστε όλοι -η συντριπτική πλειοψηφία- τον Αντώνη Σαμαρά στηρίζουμε και προτρέπουμε να τα σαρώσει όλα! Αρχής γενομένης από το ψηφοδέλτιο του κόμματος!

  • juliet avatar
   juliet @ 1kris 26/05/2012 12:51:28

   Ναι και σωστά το κάνει .Οταν οι Ελληνες κατηγορούν ο ένας τον άλλο ,όταν ο ένας παραμυθιάζει τον άλλον για ίδιο συμφέρο .
   Οταν ενώνονται συνιστώσες όχι για να σσουν αλλά για να γίνουν βασιλιάδες για μια μέρα.
   Να σου βάλω και μια άλλη ιδέα; Τι είπανε ,να μας δώσουν χρήμα για να μας διώξουν .Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Τέρμα όποιαδήποτε επιχορήγηση ,επιδότηση ,όλα μόνοι μας με το κεφάλαιο που θα δώσουν .
   Η ερώτηση κρίσεως :Τα χρήματα θα τα διαχειριστούν οι συνιστώσες ; Με τι σχέδιο και τι κριτήρια θα τα διαχειριστούν; Η θα έχουμε την νέα σοδειά ''μαζι τα φάγαμε'';

  • juliet avatar
   juliet @ 1kris 26/05/2012 12:58:51

   Η απάντηση σε 1kris

   • 1kris avatar
    1kris @ juliet 26/05/2012 13:35:35

    Λοιπον για να τελειωνουμε οριστικα και αμετακλητα με την καραμελα της εξοδου της χωρας απο το ευρω.Πιστευω οτι ειναι το μεγαλυτερο ψεμα..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΕΛΟΣ .τα υπολοιπα τωρα.εχω ξαναγραψει οτι πωσ μια χωρα με εσοδα περιπου 60 δις ευρω θα καταφερει να πληρωσει το χρεος της-που -δεν ξερουμε και ποσο ειναι.με την μειωσι μισθων ,με φορους,η πρεπει να κανουμε κατι αλλο.-θου κυριε φυλακη τω στοματι μου- αγγραματος ειμαι αλλα ειμαι λογικος juliet.και κατι αλλο ποσα προγραματα εχουν διαχειριστει οι μη συνιστοσες.απο ΜΟΠ μεχρι σημερα.απο κτηματολογια μεχρι πρασιμη ενεργεια.και ποσοι απο αυτους ειναι φυλακη γιατι εκει ειναι η θεσι τους

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/05/2012 13:51:34

  Μάγος εἶσαι ρὲ Θεσπρωτέ;

  "Σαμαράς: Πατριωτικό Μέτωπο όλων των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του παλιού που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ"
  http://www.antinews.gr/2012/05/26/163205/

  • Αιγαλεώτης avatar
   Αιγαλεώτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/05/2012 17:16:28

   Χαιρετώ τα ξενιτεμένα τέκνα της πατρίδος στην των Τευτόνων χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.