06/10/2010 17:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λοβέρδος: Φεύγω εάν δεν υλοποιηθούν τρεις στόχοι εντός εξαμήνου

«Αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχω διπλογραφικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες των νοσοκομείων, μηχανοργάνωση για τις αποθήκες και τα λογιστήρια των νοσοκομείων σε 3-4 κόμβους στο σύστημα υγείας, και αν δεν έχω λογιστική καταγραφή από έγκυρους διεθνείς οίκους του έχειν των νοσοκομείων, αυτό συγκροτεί για μένα υπαρξιακό θέμα. Κι όταν τα λέω αυτά, σημαίνει πως συνδέομαι με συγκεκριμένα πράγματα. Δεν σημαίνει πως τα είπα και πήγα για ύπνο» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θέλω να προεξοφλήσω με κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υπουργός Υγείας και να παραμείνει στο υπουργείο αυτό, αν μέσα στους επόμενους έξι μήνες δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως ειδικά για την μηχανογράφηση η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρέωση ολοκλήρωσής της μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σε σχέση με το σύστημα προμηθειών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως στόχος του είναι η πληρωμή των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο και ενδεχομένως η προκαταβολική πληρωμή για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών, αρχής γενομένης από 1/1/2011 -όπως επίσης και η αποπληρωμή των χρεών του ΕΣΥ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Το σύστημα της κεντρικής προμήθειας θέλει βελτιώσεις, ώστε να γίνεται με άψογο τρόπο και χωρίς υποψίες. Αν δεν πετύχουμε, θα πρέπει να πάρουμε και άλλο εισόδημα από τον πολίτη. Δεν μπορεί, επειδή εμείς δεν καταφέρνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να τα πληρώνει ο κόσμος» ανέφερε ο υπουργός.

Άλλες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας αφορούν την αξιολόγηση όλων των διοικητών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους, με βάση την απόδοσή τους επί των καθορισμένων στόχων και η ίδρυση 17 κέντρων αποτοξίνωσης μέσα σε νοσοκομειακούς χώρους «με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά να καθαρίσει από αυτά τα κουφάρια στους δρόμους, που περιμένουν να ενταχθούν σε μονάδες αποτοξίνωσης και δεν βρίσκουν σειρά».

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται και η ολοκλήρωση της λίστας φαρμάκων, με στόχο να εισαχθούν σε αυτήν 6.500 φάρμακα «τιμαριθμοποιημένα», ενώ η νέα ηγεσία του ΕΟΦ ρυθμίζει ήδη το πώς θα γίνονται τα ιατρικά συνέδρια.

Ακόμη, ο κ. Λοβέρδος διέψευσε τις πληροφορίες περί «συγχώνευσης και κατάργησης νοσοκομείων», τις οποίες απέδωσε στην προεκλογική ατμόσφαιρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αντικαπνιστική πολιτική, επιφυλασσόμενος για ενδεχόμενες τροποποιήσεις του πρόσφατου νόμου στο μέλλον, αφού μελετηθεί προσεκτικά η εφαρμογή του.

«Μία ομάδα, νέων σε ηλικία συνεργατών μου, κάνει περίπου κάθε μέρα επίσκεψη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μπαρ, κοιτούν χωρίς να φαίνονται. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις παραβιάζεται η απαγόρευση, κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για μια Πολιτεία. Και στη Βουλή το ίδιο συμβαίνει, απ' ό,τι μου είπαν. Υποχρέωση μας είναι να δούμε την εφαρμογή του νόμου, πριν αλλάξουμε κάτι. Προσπαθούμε, εν επιγνώσει ότι έχουμε δημοτικές εκλογές και ότι δεν βγαίνουν συνεργεία. Πρέπει να γίνουν και βήματα σε επίπεδο ενημέρωσης, να γίνουν και οι δικοί μας πολίτες κοινωνοί. Σε σχολεία, νοσοκομεία και εστιατόρια πάντως, πάμε πάρα πολύ καλά» ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, που θα προβλέπει πρόστιμα για κάπνισμα εντός αυτοκινήτου, παρουσία ανηλίκου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς υποστήριξε πως η μείωση των δαπανών του ΕΣΥ θεμελιώνεται στην «δραματική» μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων, επικαλούμενος στοιχεία από το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο της Αθήνας και το ΚΑΤ.

Κατήγγειλε επίσης πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τα ανεξόφλητα χρέη των νοσοκομείων έχουν εκτιναχθεί στα 2,4 δισ. ευρώ και πως το Δημόσιο έχει χάσει περίπου 250 εκατ. ευρώ μόνο από προμήθειες που έχουν γίνει από απευθείας αναθέσεις. «Στο προσχέδιο Προϋπολογισμού δεν γίνεται αναφορά στο χρέος αυτό. Όλοι οι διαγωνισμοί είναι στον αέρα και υπάρχει κίνδυνος να δικαιωθούν πολλοί προμηθευτές με τις ενστάσεις που έχουν υποβάλει κατά του παρατηρητηρίου τιμών, την ίδια ώρα που δεν έχει γίνει ούτε ένας διαγωνισμός στο πλαίσιο του ενιαίου προγράμματος προμηθειών» κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 17:19:45

  Μας απειλει?
  Στα τσακίδια!

 2. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 17:22:22

  Μας πληροφορεί επίσης ο αναίσχυντος πως έχει ομάδες από χαφιέδες, κάτι σαν την σοσιαλιστική νεολαία του Χίτλερ.
  Ωραία! Ο δοσιλογισμός και το χαφιεδιλίκι προωθούνται κατάλληλα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 06/10/2010 17:52:27

   Παρακαλώ, χαφιέδες, τι εκφράσεις είναι αυτές!
   Eίναι καθημερινή πρακτική των πολυεθνικών.
   Ρhantom clients λέγονται στο manual.

   • Misha avatar
    Misha @ αλλενάκι 06/10/2010 18:02:47

    Δυο φορές τους τελευταίους μήνες ετυχε να είμαι σε φάση που έπιασαν κάτι "phantom clients" μπερδεμένους σε μπλοκ αναρχικών. Τους έκαναν "phantom balloons" τους δύσμοιρους

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 18:13:22

    Το γνωρίζω αλλενάκι.
    Τους πληρώνουν κάτι μικροποσά για να πάνε να αξιολογήσουν διάφορα μαγαζιά και μετά να συμπληρώσουν μια φόρμα.
    Υπάρχουν τέτοιες εταιρίες κι εδω.
    Λές να έδωσε εργολαβία σε καμία?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 18:22:29

    Μπα, βύσματα θα είναι.
    Μπορεί να έχει προκηρυχθεί θέση και σε κανα ΦΕΚ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 18:35:53

    Καθόλου απίθανο αλλενάκι, με μισθό παχυλότατο
    αλλά ας όψεται η κακούργα η κενωνία.

 3. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 17:24:51

  Αφου ως συνταξιουχους δεν καταφερε να μας εξοντωσει τελειως,με τις περικοπες των συνταξεων,τωρα κανει αποπειρα με το κοψιμο των φαρμακων να μας τα κοψει και να μας ξαποστειλει στα σιγουρα.Εκει που μετρουν τους ανεργους τωρα σε συνεργασια με την Λουκα θα μετρουν και τους ψοφιους συνταξιουχους,η απο ελλειψη χρηματων η ελλειψη φαρμακων.
  Και παναθεμα τους ζουν πολυ,θα το θυμαμαι οταν θα τον στησουμε στο Γουδι.

 4. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 17:28:36

  @ Φακτορα,
  Εκεινο το κομματι για το Συμβουλιο της Ευρωπης βαλτο,μια και μιλαμε για χαφιεδισμους,και κουκουλες.

  • Αλέξανδρος Παπαγεωργίου avatar
   Αλέξανδρος Παπαγεωργίου @ kiki 06/10/2010 17:58:38

   Ναι! Βάλε το Ψήφισμα και τις Συστάσεις του «Συμβουλίου της Ευρώπης»! Και να δούμε ότι όλη η ελληνική αντιπροσωπεία εκεί (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) ψήφισε «ΝΑΙ» ή «ΠΑΡΩΝ» - στο Ψήφισμα ή τις Συστάσεις (την εφαρμογή!) . Να δούμε πού μας πάνε βρε αδελφέ!

 5. Enzo avatar
  Enzo 06/10/2010 17:30:57

  στο κακο να πας.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 06/10/2010 17:34:19

  Και τι θα γίνω εγώ που στα 75+ περιμένω να γίνω μάνα γιά να πάρω τα €400;

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/10/2010 17:40:49

  «Μία ομάδα, νέων σε ηλικία συνεργατών μου, κάνει περίπου κάθε μέρα επίσκεψη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μπαρ, κοιτούν χωρίς να φαίνονται. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις παραβιάζεται η απαγόρευση, κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για μια Πολιτεία. Και στη Βουλή το ίδιο συμβαίνει, απ’ ό,τι μου είπαν".

  1η παρατήρηση: Πληρώνονται και οδοιπορικά για να πηγαίνουν στις μπάρες;
  2η: Έπρεπε να βάλει πράκτορες για να το καταλάβει; Από πριν δεν το ήξερε ότι δεν θα περάσει στη πράξη αυτός ο νόμος που θέλει Αυστραλούς ή Ελβετούς πολίτες για να εφαρμοστεί;
  3η: Μέσα στο γενικό χαμό, αυτός ήταν ο μόνος νόμος που μας έλειπε;

  • Misha avatar
   Misha @ Strange Attractor 06/10/2010 17:51:37

   Να τους δωσει και κάρτα Σ.Α.
   Να τα γνωριζουμε τα παιδιά να τους πουμε μια «καλημέρα» βρε αδερφέ, πριν την «περαίωση»

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/10/2010 17:42:12

  Γράφαμε αλλού ότι οι συνεργάτες του εγκαταλείπουν τον Ομπάμα ένας ένας. Το ίδιο θα αρχίσει και εδώ.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Strange Attractor 06/10/2010 22:17:43

   Όχι καλέ μου φίλε, μην περιμένεις τέτοιες αντιδράσεις εδώ! Δυστυχώς ο κ. καθηγητής απέδειξε περίτρανα, ότι για να επιβιώσεις στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει αλλοτριωθεί τόσο πολύ, που να μην αναγνωρίζεις καν τον εαυτό σου.
   Η μετάλλαξη σε όλο της το μεγαλείο! Αυτές οι δηλώσεις είναι προπέτασμα καπνού, μήπως και διασώσει τίποτα από την φαινομενική παλιά του «σοβαρότητα»! Τίποτα άλλο.
   Αυτοί θα φύγουν όλοι μαζί νύχτα αφέγγαρη, για τόπους εξωτικούς (έχουν διευθύνσεις από τον Καραβέλα) και όσοι δεν προλάβουν θα φοράνε περούκες και μαύρα γυαλιά!

 9. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 17:44:57

  Ξέρεις τί τραβάνε τα παιδιά με το να γλεντοκοπάνε κάθε μέρα έξω?

 10. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 17:45:46

  Τα κουπόνια για το συμπλήρωμα στο διατροφικό έλλειμα θα τα μοπιράσει με την κάρτα πολίτη?

 11. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 17:48:59

  Αυτους τους νεαρους χαφιεδες,γιατι δεν τους εστελνε οταν ηταν εργασιας ας πουμε σε φαστ φουνταδικα,να δουνε ποσο πληρωνονται τα παιδια ,αν ειναι ανασφαλιστα,αν τηρουνται οι οροι υγιεινης της εργασιας,και αλλα πολλα,με συγχωρειτε αλλα ειναι τομαρι,το Γουδι ειναι λιγο γιαυτον σε γκουλαγκ τον παλιοφλωρο να σπαει πετρα,μεχρι να τσακισει.

 12. th.pr avatar
  th.pr 06/10/2010 18:02:50

  Φυγε απο τωρα. Η μαλλον παρε αμπαριζα τα φιλαρακια σου στα καναλια να κλεγεσαι σα τη Μαρθα Βουρτση οπως οταν ησουν στο Ανεργιας. Νουμερο.....

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/10/2010 18:07:22

  χαχαχαχαχαχαχα
  Ποιος θα φύγει; Ο 3 ΔΕΝ ή ο ΔΕΝ θα πάρεις σύνταξη ποτέ;
  Ο σταθερότερος Υπουργός που έχει δει ποτέ η χώρα; Που δεν αλλάζει θέση ποτέ; Που Ιανουάριο δεν θα μείωνε συντάξεις και ισχύουν τα τρία ΔΕΝ, Μάρτιο δήλωνε ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ και προσάρμοζε τα 3 ΔΕΝ και Μάιο ψήφιζε για το ΔΝΤ;
  Ο κύριος αυτός που στη ηλεκτρονική σελίδα έγραφε κατεβατά εναντίον της επιστράτευσης απεργών λόγω αντισυνταγματικότητας; Ο κύριος καθηγητής που διδάσκει ..... αλλά του επιστρέφουν νομοσχέδια για διορθώσεις σε σημεία ....συντάγματος;

  Προσωπικά μου είναι ευχάριστος γιατί τσιγλά το θυμικό μου τα παλιά χρόνια με τη διαφήμιση που ανασύρει με τα λόγια και πράξεις από την μνήμη μου:

  Έκλαψε κανείς;

  ΥΓ

  Τώρα που είπα διαφήμιση τι έγινε με το 20% από 1/10/2010;;;.....

 14. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 06/10/2010 18:10:43

  Θα επαναλάβω την ερώτηση:
  Μικρέ Οδυσσέα να το παίξω στο στοίχημα;
  Τι απόδοση έχει;

 15. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 06/10/2010 18:24:38

  Αφού ενδιαφέρεσαι Κική, ιδού μια πρώτη ενημέρωση:
  Στην Κ. Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψηφίστηκε το ψήφισμα και οι συνοδευτικές«συστάσεις» προς τις χώρες - μέλη, με πρόσχημα τη δήθεν «καταπολέμηση του εξτρεμισμού».
  Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες - μέλη, που είναι το «διά ταύτα» του ψηφίσματος, από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας και Ε. Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, Β. Παπανδρέου, Ν. Βρεττός. Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια ψήφισε «παρών» (!!!!!!) στις συστάσεις, δηλαδή στην εφαρμογή του ψηφίσματος.
  Ενδεικτικό των στοχεύσεων είναι το ότι πολλοί από τους ομιλητές βουλευτές έκαναν κατ' επανάληψη χρήση του όρου «αριστερός εξτρεμισμός».
  Το κείμενο προβλέπει ακόμα περιορισμούς στην «ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι με άλλους», η οποία θα μπορεί στο εξής να αναστέλλεται για να διασφαλιστεί «η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης ή εγκληματικών πράξεων, η προστασία της ηθικής (!!!!!) και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων».
  Υπενθυμίζεται πως δίνεται ορισμός του «εξτρεμισμού» ως η «απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου» και, μάλιστα, αναφέρεται ότι «ο εξτρεμισμός μπορεί να λάβει διάφορες μορφές» και να συνδέεται με «την αποτυχία του πολιτικού συστήματος στη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των τμημάτων της κοινωνίας».
  Περιλαμβάνονται επίσης απαγορεύσεις στη λειτουργία ακόμα και πολιτικών κομμάτων, αφού καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
  Γίνεται ανοιχτή σύνδεση με την οικονομική κρίση για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις λαϊκές αντιστάσεις και για το λόγο αυτό καλούνται τα κράτη - μέλη να μελετήσουν «τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον εξτρεμισμό».
  Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα επισημαίνεται ότι «αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (...) ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».Περί Δεκεμβρ. 2008, κουβέντα!

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ ένας Άμλετ 06/10/2010 18:29:24

   Και να φανταστείς, ότι κάποιοι ονειρεύονται, εκ νέου σύγκλιση αριστεράς δεξιάς.
   Μάλλον ένιψαν τας χείρας των.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ ο νοών...νοείτω 06/10/2010 18:33:06

    Το φαντάζομαι και ….νίπτω το πρόσωπό μου με παγωμένο νερό…

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ένας Άμλετ 06/10/2010 18:39:10

   Νομίζω ότι το ψήφισμα αναφέρεται και στον ακροδεξιό εξτρεμισμό που αναπτύσσεται εσχάτως στις χώρες κυρίως της Νεας Ευρώπης, όχι μόνο στον αριστερό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 18:41:21

    Ακροδεξιό εξτρεμισμό?
    Τί είναι τούτο?
    Μόνο κάτι σοσιαλιστές φασίστες υπάρχουν, απομεινάρια της πατσαβούρας της Βέρμαχτ, που ήταν και σοσιαλιστικός βραχίονας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 18:43:36

    Ορεστιε πρέπει να είναι συνέχεια στο πνεύμα ενός ψηφίσματος δύο σε ένα,
    που καταδίκαζε τον κομμουνισμό και το χιτλερισμό-αντισημιτισμό.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 18:49:23

    Το ψήφισμα αναφέρεται στους εξτρεμισμούς και από τα δύο άκρα, είναι συνέχεια ενός προηγούμενου ψηφίσματος σχετικά με τους μπολσεβίκους και τους εθνικοσοσιαλιστές.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ αλλενάκι 06/10/2010 18:52:26

    Έτσι πρέπει αλλενάκι! Ώστε να διασφαλίζεται ότι ο « hi tech» βλαχομαπόκ-κοσμοπολιτισμός να κυριαρχεί και να μην τολμά κανείς να τον αμφισβητήσει, την ώρα που οι κατώτερες τάξεις και τα μεσοστρώματα συνθλίβονται!

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 18:54:01

    Το γνωρίζω αλλενάκι. Αυτό που δεν ψήφισε ο ΚΚ.
    Κυρίως εναντίων του μπολσεβικισμού ήταν το ψήφισμα εκείνο και επινοήθηκε από σοσιαλιστές.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 18:55:21

    Γενικά Αμλετ δεν θέλουν στην ΕΕ ταραχή.
    Είτε από την ευρωσκεπτικιστική πλευρά που τάσσεται υπέρ των εθνικών κρατών, είτε από αριστερά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 18:55:41

    Απροπό οι εθνικοσοσιαλιστές δεν έχουν καμία σχέση με την δεξιά.
    Δεν φοράμε όλοι σοσιαλιστικά γυαλιά.
    Οι φασίστες ανήκουν στο αριστερό φάσμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την βιαιότητα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 19:01:24

    Θα βγάλουν σπυριά και οι μεν και οι δε, αν τους βάλεις μαζί στο αριστερό άκρο, χα χα ...!

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ αλλενάκι 06/10/2010 19:02:23

    Και σκέψου τι είπε πρόσφατα η γνωστή μαχητική Καναδέζα δημοσιογράφος, η Ναόμι Κλάιν, για την περίπτωση της Ελλάδας.: «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι... O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών,η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων».
    Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο βρε αλλενάκι, κι αυτοί μιλάνε δήθεν τάχαμου για «εξτρεμισμούς»…. Μάλλον (πάλι) πλάκα μας κάνουν!

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 19:13:59

    Αλλενάκι, η αλήθεια είναι αυτή. Αριστεροί και εθνικοσοσιαλιστές ανήκουν στο σοσιαλιστικό φάσμα.
    Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία δεξιός ή αυτή η πατάτα του ακροδεξιού εξτρεμισμού.
    Μην ξεχνάς πως μπολσεβίκοι και εθνικοσοσιαλιστές (aka NAZI) συνεργάστηκαν πριν ανέβει ο Χίτλερ στην εξουσία.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 19:26:04

    Ίσως να είναι θέμα χωροταξίας...
    Το αριστερό άκρο είναι καπαρωμένο πάντως.
    Το αν συνεργάστηκαν δεν παίζει ρόλο.
    Και ο Τσόρτσιλ συνεργάστηκε με το Στάλιν κατά του Χίτλερ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 19:38:31

    Αφού πρώτα ο Στάλιν και ο Χίτλερ είχαν υπογράψει την γνωστή συμφωνία.
    Ο Τσώρτσιλ το έκανε μετά, αφού ο Χίτλερ μπήκε στη Ρωσία και είχε ήδη ξεπαστρέψει τους Γερμανούς μπολσεβίκους. Ήταν και επιθυμία του Στάλιν να εξοντώσει τον δήθεν ομοϊδεάτη του, όπως συμβαίνει στον σοσιαλισμό (αλληλεξόντωση με κάθε μέσο και κάθε σύμμαχο).

    Ετσι όπως το λες μοιάζει να έκαναν κάποιο κακό στον καημενούλη τον φασισμό του Χίτλερ.

    Δυστυχώς όμως οι φασίστες πιάνουν το δεξιό άκρο του σοσιαλιστικού φάσματος και οι μπολσεβίκοι το αριστερό.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/10/2010 19:57:30

    ποιους γερμανούς μπολσεβίκους ...,
    ποιος δήθεν ομοϊδεάτης, πριν ήταν γνήσιος ομοϊδεάτης...
    οι συμμαχίες στον πόλεμο και όχι μόνο, μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα, αλλά δεν έχουν σχέση οι συμμαχίες με τις κοσμοθεωρίες, ο εχθρός του εχθρού του είναι φίλος του και πάει λέγοντας

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 06/10/2010 20:11:17

    Υπήρχαν και Γερμανοί κομμουνιστες στην Βαϊμάρη αλλενάκι.
    Που μιά χαρά συνεργάστηκαν με τους ναζιστές πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία σε ποικίλες διαμαρτυρίες.

    Ο τσώρτσιλ και ο Στάλιν ευκαιριακά ενώθηκαν, όταν ο Χίτλερ άρχισε να αδυνατεί στον πόλεμο.
    Το σύμφωνο μή επίθεσης Μολότωφ-Ριμπεντροπ ήταν επιστέγασμα της κοινής ιδεολογικής έναρξης μιας πορείας στα μονοπάτια του σοσιαλισμού.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/10/2010 14:03:55

    ποιοι, το 0,Joseph?

 16. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 18:38:34

  Η ΕΕ βαδίζει με ταχύτητα προς τον Νέο Τρίτο Κόσμο.
  Σε λίγο η Σαουδική Αραβία θα είναι όαση πολυφωνίας και κουλτούρας.

 17. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 06/10/2010 18:50:34

  Αυτός όλο φεύγει και όλο σε μια καρέκλα θέλει να κάθεται, έχει ξεπεράσει όλα τα όρια της ψευτιάς και της γραφικότητας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σοσιαληστής 06/10/2010 18:57:06

   Είναι βιρτουόζος της τέχνης του καραγκιόζη.

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Orestios 06/10/2010 19:19:23

    Ο καραγκιόζης φίλε είχε τσίπα αυτοί παντελώς ξετσίπωτοι.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 06/10/2010 19:20:39

    Οι απομιμήσεις είναι πάντα φθηνές.

 18. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 19:10:19

  @ ενας Αμλετ,
  Αυτο ακριβως το διαβασα σημερα,και το εστειλα με τα εξης σχολια,γιατι αυτοι οι απιστευτοι δεν παιρνουν απο λογια.
  Πρωτον ο βουλευτης που το εισηγαγε προς ψηφιση,ειναι Ισπανος χριστιανοδημοκρατης ,φρανκιστης,δηλαδη ακρα δεξια,ο Πεδρο Αγκραμουντ,και υπερψηφιστηκε απο την "γαλαζια' Ελσα Παπαδημητριου,συζυγος χουντικου υπουργου Κατσωτα,και σημαιοφορος της Ντορας.Το καταψηφισαν Παπαδημουλης,και οι τρεις Πασοκοι εστριψαν δια της αποχης.Δεν αναφερει πουθενα Δενδια αν το υπερψηφισε κακο της κεφαλης του.
  Τα πασοκικα αστερια Βασω Παπανδρεου,Η Πασιοναρια του Πασοκ,αποπειραθεισα να αυτοκτονησει οταν την εγκατελειψε ο Αντρεας,πραγμα που θα επρεπε να κανει ΧΘΕΣ.Ο Βρεττος, και το υπερηφανο σπλαχνο της Ηλειας,Κατρινης,ο οποιος μπουρουσε να προτεινει οι συλλαμβανομενοι να υποστουν τον βασανισμο του οδοντιατρικου τροχου,μια και αυτο ξερει.
  Το σχολιο εχει τιτλο=ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ- και βαζει στο ιδιο τσουβαλι δεξιους εξστρεμιστες,ρατσιστες,αγωνιστες εργαζομενους,ριζοσπαστικα κινηματα και ακτιβιστες,το σχεδιο φασιστοποιησης της Ευρωπης και ενοχοποιησης των απανταχου εξεγερμενων,στην εκθεση του μαλιστα το απολειφαδι του Φρανκο,ζηταει να περιοριστει το δικαιωμα της ελευθεριας της εκφρασης και του συναθροιζεσθαι.
  Επεμενα να αναρτηθει,κυριως για να φανει η υποκρισια της Πασιοναρια του ΠΑΣΟΚ ,με τα δηθεν ανταρτικα και αντηρησεις στην βουλη,και τις ερωτησεις ολα τα δηθεν ,στα σπουδαια λακαμε,αποχη,τριχες.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ kiki 06/10/2010 19:24:23

   Κική….
   Γενικά σωστή πληροφόρηση έχεις. Μόνο που, ο Παπαδημούλης καταψήφισε μεν, αλλά ψήφισε «παρών» στις ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ…. (δλδ, στο «δια ταύτα»…..)

   Εγώ λέω να θυμηθούμε λίγο την δυστυχώς επίκαιρη ρήση ενός προτεστάντη ιερωμένου, που αναφέρεται στο Γ΄Ράιχ:

   «….Όταν κυνηγούσαν τους εβραίους δεν μίλησα γιατι΄δεν ήμουν εβραίος,
   όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής,
   όταν κυνηγούσαν τους καθολικούς δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός,
   όταν κυνήγησαν εμένα δεν μίλησε κανένας…..»

   Προσωπικά, εκείνο που μου έρχεται στον νου πάλι και πάλι και με «στοιχειώνει» τον τελευταίο καιρό, είναι οι στίχοι του Ελύτη:

   «Σελτζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
   Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
   Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
   κοπροκρατούν το μέλλον».

 19. τραπεζικος avatar
  τραπεζικος 06/10/2010 19:19:00

  θελουμε τον Αβραμοπουλο η την Μαριλιζα παλι ....αυτοι ηταν υπουργοι...ε

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ τραπεζικος 06/10/2010 19:20:31

   Αν και κανένα από τους δύο δεν πάω μην σου κάνει εντύπωση αν προκύψουν καλύτεροι στο τέλος.

 20. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 19:22:26

  Να συμπληρωσω οτι οι δημοκρατικες κυβερνησεις ,μετα τον πολεμο εχουν παραδωση στους νομους καταστολης.Ο περιφημος ΔΞΘ 509,των Σοφουλη,Γ. Παπανδρεου του Α,για τις εκκαθαρισεις κομμουνιστοσυμμοριτων συνελαβε,εξορισε,δολοφονησε χιλαδες ελληνων.
  Η χουντα των συνταγματαρχων τον χρησιμοποιησε,δεν εφτιαξε δικο της νομο ο 509 ηταν οταν συνελαβε ,εκτοπισε,βασανισε,ελληνες πολιτες,δεξιους.κεντρωους ,βασιλικους,και αριστερους.
  Αρα οι δημοκρατες φωστηρες που το ψηφισαν ,να μην ξεχνουν μπορει να γυρισει σε βαρος τους.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ kiki 06/10/2010 19:44:53

   Σωστά τα θυμάσαι…..

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ ένας Άμλετ 06/10/2010 19:51:02

    Είσαι –λίγο-- «παλιά» κι εσύ….. ;)

 21. Dyer avatar
  Dyer 06/10/2010 19:56:13

  Μπορεί η «απειλεί» του Λοβέρδο να προκαλεί μειδιάματα αλλά γιατί δεν βλέπουμε την ουσία; Θέλει οπωσδήποτε να βάλει μηχανογραφικό διπλογραφικό σύστημα στα νοσοκομεία και αν δεν το καταφέρει θα φύγει. Είναι κακό αυτό; Όλοι ξέρουμε το μεγάλο πανηγύρι που γίνεται με τα λαμόγια στα νοσοκομεία. Μακάρι να τα καταφέρει, όλοι θα κερδίσουμε.
  Τα αλλά για τα Ρhantom clients μπορεί να ξενίζουν όμως είναι ένας τρόπος για να έχεις μια πραγματική εικόνα της πραγματικότητας. Συνήθως κατηγορούμε τους διοικούντες ότι έχουν μια στρεβλή εικόνα της καταστάσεις που μεταφέρεται από τους «αυλικούς». Αυτό προσπαθεί να το διορθώσει χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες μεθόδους της αγοράς. Και αυτό είναι κακό;
  Αυτό όμως με τους ξένους οίκους για τη λογιστική καταγραφή δεν μου άρεσε. Δεν έχουμε Ελληνικούς; Γιατί πρέπει να πληρώσουμε ξένους;

 22. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 20:03:52

  @ Αμλετ,
  το ξερω το ανεκδοτο,γιαυτο ,εγινα εξαλη,μια δημοκρατια πρεπει να μπορει να περιοριζει την δραση εκστρεμιστικων ομαδων,χωρις ιδιωνυμα.Οταν πριν απο καιρο ειχαν περασει για την δραση των μπολσεβικων,επειδη το θεωρω αυτονοητο οτι ο καθενας μπορει και ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει χωρις να ενοχλει τους αλλους και ουτε πιστευω στα μετρα προληπτικης καταστολης,μου ειχε φανει εξωφρενικο το ψηφισμα αυτο.Επισης το οτι το ΚΚ της Λετονιας θεωρειται παρανομο,και οτι οι πολιτες αυτης της χωρας που ειναι ρωσικης καταγωγης δεν εχουν δικαιωμα ψηφου,και διαβατηριο,και κυριως οτι η ευρωπαικη ενωση θεωρητικα δημοκρατικη το ανεχεται.Ανεχεται το τειχος που κτησανε στην Τσεχια,για να μην μπαινουν τσιγγανοι.
  Απο οτι θυμαμαι,γιατι μεγαλωνοντας και ειδικα την περιοδο της χουντας προσδοκουσαμε να μπουμε σε μια Ευρωπη των Ελευθερων Πολιτων μελος των δημοκρατικων κρατων,τι ειναι τουτο που βλεπουν τα ματακια μου.
  Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.
  Μετα απο τους εκστρεμιστες,σαν το ανεκδοτο,θαρθουν οι μελαχρινοι,οι ξανθοι και οι κοκκινοτριχηδες.
  Μεσα σαυτους τους μελαχρινους δεν ξερω αν συμπεριλαμβανονται και οι βαψομαλλιαδες

 23. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/10/2010 20:07:31

  Εγώ, να ξαναγυρίσω την παρέα στο θέμα και να αναρωτηθώ: Με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν ή υφίστανται σήμερα, ικανοποιούν ή όχι, όσα είπε ο Λοβέρδος; Τουλάχιστον έβαλε κάποιους στόχους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξεως και ώρισε και την ρήτρα αποτυχίας (παραίτησή του). Υπάρχει μεμπτό; Υπάρχει σύγκριση, λόγου τουλάχιστον, με τους τρείς-τέσσερις αερολόγους προκατόχους του, ασχέτως χρώματος; Για τα έργα, βέβαια, οψόμεθα...

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ ΠΗΛΕΑΣ 06/10/2010 21:24:12

   Μάλλον προκατασκευάζει άλλοθι για να ξεμπλέξει. Δεν θα εκπλαγώ αν το τέλος μας βγει και ….αντιστασιακός!

   • Orestios avatar
    Orestios @ ένας Άμλετ 06/10/2010 21:26:12

    Θα κάνει τα ίδια που έκανε και στο Ανεργίας δηλαδή?
    Αντίσταση ενάντια στην υγεία των πολιτών?

 24. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 20:08:29

  @ Αμλετ,
  Παλια,ειμαι αλλα οσο βαστουν τα ποδια μου και τα εχω τετρακοσα,θα αντισταθω.
  Ειμαι πιο νεα απο τη Βασουλα παντως,και εχω βρεθει στα γραφεια του ΠΑΣΟΚ,οταν ειχε πλακωσει η Μαγκυ,και μαλλιοτραβιοταν με την προαναφερθεισα,επι Παν/μιου.
  Δεν ειμουν ΠΑΣΟΚ,παντως. Απλως εγγραμματη.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ kiki 06/10/2010 21:08:56

   ΔΕΝ παίζεσαι! :)

 25. Orestios avatar
  Orestios 06/10/2010 20:13:48

  Κι αυτό που έπαθε στην Βέροια? Δεν του αρκούσε να γνωρίζει ή λές να ήταν phantom client?

 26. Hλέκτρα avatar
  Hλέκτρα 06/10/2010 21:49:33

  Αντί να αμπελοσοφίτε κουλτουριάζοντας, αλλενάκι, orestios,αμλετ ... πείτε και κάτι συγκεκριμένο. Κάντε και μια πρόταση. Βρήτε και μια λύση. Και τώρα τι κάνουμε?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Hλέκτρα 06/10/2010 21:52:47

   Εκλογές!!!!!!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Hλέκτρα 06/10/2010 21:53:12

   Μα δεν βρέθηκε η λύση από την κυβέρνηση Γκαπ?
   Περίεργο...

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 06/10/2010 22:35:17

    Ακόμη και όταν πρόκειται για προτάσεις στην κυβέρνηση γίνονται ζήτουλες. "Πείτε μας και μας μια πρόταση" εκλιπαρούν. Θλιβεροί.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Hλέκτρα 07/10/2010 14:04:59

   Όχι αποχή στις εκλογές Ηλέκτρα, αυτή είναι πρόταση προς το παρόν.

 27. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 06/10/2010 21:50:53

  Ωραία τα λέει ο Λοβέρδος για να προετοιμάσει το έδαφος της αποχώρησης του με ''το κεφάλι ψηλά''. Η γνωστή τακτική του ''εγώ τα έλεγα τότε ..'' Αφού όμως κατάλαβε αμέσως στις τρεις βδομάδες που είναι στη καρέκλα, ποιά είναι τα προβλήματα του χώρου της υγείας, γιατί τότε υπάκουσε αμέσως στο Γραφείο Πρωθυπουργού και εκχώρησε όλους τους πόρους του Υπουργείου για ψηφιακό εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων στη ΚτΠ Α.Ε., η οποία όχι απλώς απέτυχε στα αντίστοιχα έργα του Γ! ΚΠΣ, αλλά οδήγησε τα νοσοκομεία σε πληροφορική απαξίωση ? Μάλλον έχει καταλάβει ο άνθρωπος τι μέλλει γενέσθαι .....

  • Orestios avatar
   Orestios @ Θ.Α. 06/10/2010 21:51:55

   Σκανδαλάκι?

   • Θ.Α. avatar
    Θ.Α. @ Orestios 06/10/2010 22:38:37

    Ένα θα σου πω μόνο. Γ! ΚΠΣ, έργα για πληροφοριακή υποστήριξη νοσοκομείων, κέντρων υγείας , κ.λ.π. ύψους 56.000.000€. Συμβασιοποιήθηκαν τα 47.000.000€ και παραδόθηκε σε λειτουργία το 25% του συνολικού έργου. Τώρα ψάχνονται πως να ''μπαλωθούν'' και με τι λεφτά τα υπόλοιπα, προκειμένου να είμαστα εντάξει με τις απαιτήσεις των τροικανών, αλλά και τους κοινοτικούς που θα έρθουν να τα ελέξουν. Φαύλος - κύκλος ....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 06/10/2010 22:41:11

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!

  • Γιωργος Χ avatar
   Γιωργος Χ @ Θ.Α. 06/10/2010 22:00:45

   Σκανδαλάρα....

 28. Hλέκτρα avatar
  Hλέκτρα 06/10/2010 22:22:31

  Orestios φυσικά και είσαι αναρχικός. Αυτό όμως είναι και εις βάρος σου αλλά και εις βάρος όλων μας. Οι εκλογές , τις οποίες χλεβάζεις, τις χλεβάζω κι εγώ. Βρες μου όμως έναν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας και θα σου βγάλω το καπέλο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Hλέκτρα 06/10/2010 22:31:43

   Ηλέκτρα, πίστεψε πρώτα στην βαρύτητα που έχουν οι εκλογές.
   Πίστεψε πως η ψήφος σου δεν είναι σκουπίδι αλλά πραγματικά τροποποιεί τα πράγματα και μετά έλα να συζητήσουμε κι άλλους τρόπους.
   Αν δεν πιστεψεις στην ψήφο σου, δηλαδή ουσιαστικά σε σένα ως πολιτικό όν, τότε μπορείς να γίνεις έρμαιο πολλών πρόθυμων να σε χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Hλέκτρα 06/10/2010 22:33:43

   Καθόλου δεν χλέβασα τις εκλογές. Απορώ πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα.

 29. tsilivithras avatar
  tsilivithras 06/10/2010 22:23:14

  Καλά...επειδή εμένα καρφί δεν μου καίγεται για τον μορφονιό αυτόνανε κι επειδής ναπουμεξερωγω μηχανογράφηση στο δημόσιο θα γίνει όταν ο ΠΑΟΚ πάρει το τσαμπιονλιγκ εφιστώ την προσοχή μου στο κάτωθι:

  "Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, που θα προβλέπει πρόστιμα για κάπνισμα εντός αυτοκινήτου, παρουσία ανηλίκου."

  Kαι από enet χτεσινό δημοσίευμα:

  "Πρόστιμο 3.000 € για κάπνισμα στο αυτοκίνητο"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=210202


  Αυριανιστή ακούς;;;;
  Τα λεγα εγώ ότι είναι ένα κλικ πριν την περαιτέρω διείσδυση στην προσωπική ελευθερία του καθενός με πρόσχημα τα παιδιά.
  Άντε και στα σπίτια μας ρε σωτήρες του έθνους!

  Για κοπιάστε...η χαστουκιέρα είναι ήδη στην μπρίζα και σας περιμένει!!!

 30. bgtrotel avatar
  bgtrotel 06/10/2010 22:26:48

  Αν κάνεις και στο υγείας ότι με τις συντάξεις τότε στο καλό και ούτε να μας γράψεις. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός...... κ.λ.π. Για να μην προσβάλω τη έννοια.

  • bgtrotel avatar
   bgtrotel @ bgtrotel 06/10/2010 22:31:10

   Υ.Γ Οι ρουφιάνοι που πίνουν τον καφέ στην παραλία απο τα δικά σου έξοδα παράστασης πληρώνουν ρε μεγάλε.

 31. Hλέκτρα avatar
  Hλέκτρα 06/10/2010 22:34:52

  Orestios , περιμένω την απάντησή σου για να σου βγάλω το καπέλο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Hλέκτρα 06/10/2010 22:36:39

   Δες παραπάνω. Αν μπορείς.

   Απροπό, μια Ariel, πού χάθηκε?

 32. Hλέκτρα avatar
  Hλέκτρα 06/10/2010 22:47:04

  Orestios,ακριβώς επειδή πιστεύω στην ψήφο μου σου τα λέω ολα αυτά. Και με την ψηφο μου, και μόνο με αυτήν ευελπιστώ να ανατρέψω τα σκουπίδια. Δεν έχω κανένα άλλο μέσο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Hλέκτρα 06/10/2010 23:01:41

   OK.

 33. Hλέκτρα avatar
  Hλέκτρα 06/10/2010 22:51:36

  Τι είναι αυτό που λες?

 34. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 07/10/2010 00:00:00

  Αν φύγετε Λοβέρδε να μας γράφετε. Μέχρι το Μάρτιο όμως, μήπως θα μπορούσατε παρεπιμπτόντως ν΄ ασχοληθείτε με τους ασθενείς που στοιβάζονται σε ράντζα, με τα αναλώσιμα υλικά που έγιναν δυσεύρετα και εν γένει με το ΕΣΥ που καταρρέει μέρα τη μέρα;

  Για να σας το πούμε κι αλλιώς πρώτα είναι η φροντίδα και νοσηλεία των ασθενών.

  Οι εισπράξεις και τα λογιστήρια έπονται.

 35. Damokles avatar
  Damokles 07/10/2010 10:18:07

  Επιτρέψτε μου να πω πως το θέμα της εγκατάστασης σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στα δημόσια νοσοκομεία (καθώς και στα στρατιωτικά) είναι τρομερά πολύπλοκο. Επειδή έχω συμμετάσχει σε σχετικές ομάδες υλοποίησης τέτοιων έργων, μερικά από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι προμηθευτές αυτών των συστημάτων είναι:
  1) άρνηση χρηστών (δημοσίων υπαλλήλων) να συνεργαστούν, άλλοι γιατί φοβούνται ότι δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας, άλλοι γιατί δεν θα μπορούν να βάζουν χέρι σε ταμεία και προμήθειες κλπ
  2) απαξίωση των διοικητών των νοσοκομείων δεδομένου ότι αλλάζουν συχνά και με κομματικά κυρίως κριτήρια. Το αποτέλεσμα είναι ο παρακάτω πραγματικός διάλογος μεταξύ υπαλλήλου στο λογιστήριο νοσοκομείου και υπαλλήλου εταιρίας που υλοποιούσε την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος: "Για αυτό που ζητάτε, πρέπει να πάρουμε την έγκριση του διοικητή του νοσοκομείου (ως υπεύθυνου για το όλο έργο)..." και απάντηση της υπαλλήλου του νοσοκομείου: "και τί ξέρει αυτός; σε 6 μήνες θα αλλάξει ούτως ή άλλως!!!" και η πλάκα είναι ότι έχει και δίκιο. Αφού εκείνη είναι εκεί 20+ χρόνια και ξέρει τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου!
  3) Κοινωνία της Πληροφορίας... ψάξτε μήπως δεν πληρώνει όπως πρέπει κάποιους προμηθευτές που έχουν εκπληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις στα έργα που έχουν αναλάβει γιατί κάποιοι θέλουν "προμήθεια"
  4) Κάποια νοσοκομεία διαθέτουν ήδη αρκετά και διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα από μικρότερους προμηθευτές οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν απέξω προμηθευτές μεγάλων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων. Παράδειγμα, να "πείθουν" τους χρήστες των συστημάτων τους να μην υπογράφουν την παραλαβή των νέων έργων με γελοίες δικαιολογίες ίσα ίσα για να δημιουργείται πρόβλημα και να μην μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση.
  5) Η χρήση πολλών διαφορετικών συστημάτων στα νοσοκομεία δημιουργεί τεχνικά προβλήματα στη διασύνδεσή τους με τα νέα συστήματα αυξάνοντας και το κόστος υλοποίησης αλλά και την ποιότητα της υλοποίησης.

  Γενικά, το όλο θέμα της εγκατάστασης νέων συστημάτων είναι για το θεαθήναι. Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός και έλεγχος, κανένα ουσιαστικό όραμα, ούτε από το κράτος που πληρώνει, ούτε και από τους προμηθευτές που τα υλοποιούν. Οι μεν πρώτοι πρέπει να παρουσιάσουν κάτι σαν έργο, οι δε δεύτεροι, θέλουν να παραδόσουν ό,τι μπορούν όσο γρηγορότερα μπας και πληρωθούν.

  Τα υπόλοιπα που λέει ο κ. Λοβέρδος είναι για να γελάμε όσοι είμαστε στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων και τα έχουμε δει από μέσα τα πράγματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.