Λοβέρδος: Αν λύσουμε τρία σοβαρά θέματα εκλέγουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας
26/07/2014 10:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λοβέρδος: Αν λύσουμε τρία σοβαρά θέματα εκλέγουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας

Να μην γίνουν 3.000 απολύσεις στο Δημόσιο, να μην υπάρξει ρύθμιση για ομαδικές απολύσεις και να βρεθεί λύση για αποπληρωμή ασφαλιστικών οφειλών προς τα Ταμεία.

Αν δεν γίνουν 3.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αν βρεθεί λύση δοσοποίησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία και αν δεν κατατεθεί ρύθμιση για ομαδικές απολύσεις, που ούτως η άλλως δεν περνάει από τη Βουλή, η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των προεδρικών εκλογών, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν αυτά τα τρία σοβαρά θέματα λειανθούν στις συζητήσεις που κάνουν ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος με την τρόικα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η σημερινή κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Στο μέτωπο της Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως προωθεί μέτρο που θα επιτρέπει σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να ολοκληρώσουν μέρος των σπουδών τους μέσω διαδικτύου.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ, θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε πως το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά όλο το πτυχίο ενός φοιτητή, αλλά ορισμένα μαθήματα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθούν πολλά νοικοκυριά που υποστηρίζουν τις σπουδές των παιδιών που φοιτούν μακριά από το σπίτι τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SIRIOS avatar
  SIRIOS 26/07/2014 10:59:28

  .Αν μάλιστα καταργήσει απο του χρόνου τις Πανελλαδικές και κατα συνέπεια ολο το σύστημα της παραπαιδείας (και επομένως μεγάλο τμημα της φοροδιαφυγής), ο Λοβέρδος θα αναδειχτεί στο νέο αστέρι ης Δεξιάς παράταξης...Ετσι για να δείξει και έργο στο υπουργείο του και όχι στη γενική κυβέρνηση όπως τώρα...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 26/07/2014 11:04:27

  Την προσωπική του άποψη εκφράζει ή διερμηνεύει τη γνώμη άλλων βουλευτών που τυχαίνει να τη γνωρίζει; Μάλλον συμβαίνει το πρώτο. Ο Λοβέρδος θα έπρεπε να ντρέπεται που θέτει και όρους. Εγινε υπουργός της κυβέρνησης - επιτέλους, τι άλλο θέλει; Ο πασοκικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι πραγματικοί εχθροί της χώρας. Που προσποιούνται τους σωτήρες...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Διογένης 26/07/2014 11:13:40

   Ακριβώς! Ιδού ο διεστραμμένος νυμφίος εν τω μέσω της νυκτός!

 3. νεφέλη avatar
  νεφέλη 26/07/2014 11:10:11

  Κύριε Λοβέρδο Τα υπερφορολογημένα νοικοκυριά από την τρομολαγνικά σωρευμένη υπερφορολόγηση των ακινήτων (που ξεκίνησε επί ΓΑΠ-Βενιζέλου), γιατί τα παραβλέψατε άραγε;

 4. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 26/07/2014 12:31:36

  Ο κ. Λοβέρδος,πράγματι είναι αξεπέραστος φωστήρας, με καταπληκτικό και αξιομνημόνευτο έργο, απ΄ό,που και αν υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον. Αποτελεί πραγματικό κόσμημα για τη συγκυβέρνηση και οι εκτιμήσεις του για τα πολιτικά πράγματα, είναι σίγουρα καίριες. Σαν να τον βλέπω ήδη εκλεγμένο τον Πρόεδρα, οπότε το έργο των μεγαλοφυών Σωτήρων μας -ευτυχώς-, θα έχει το χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί και να μας ολοκληρώσει σαν πολίτες, σαν ανθρώπους και σαν ...χρυσόψαρα.

 5. dim avatar
  dim 26/07/2014 13:13:34

  Μισό στα τρία έπιασες πάλι Λοβέρδο...
  Το πρώτο άκυρο... Μακάρι να γίνονταν όχι 3.000 αλλά 30.000 απολύσεις, όλων των άχρηστων και αντιπαραγωγικών ρουσφετολογικά προσληφθέντων δημοσίων υπαλλήλων. Το δεύτερο επισης άκυρο... Αν μια επιχείρηση πρέπει να κάνει ομαδικές απολύσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει θέσεις εργασίας στους υπολοίπους, και δεν την αφήνει ο νόμος, απλά θα κλείσει εντελώς και έτσι θα χάσου ΟΛΟΙ τελικά τη δουλειά τους....
  Το τρίτο το έπιασες κατά το ήμισυ... Όχι μόνο ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς τις εφορίες κλπ....
  Αν στη θέση του 1 βάλεις φοροελαφρύνσεις, μείωση φορολογικών συντελεστών κλπ, και στη θέση του 2 βάλεις σωστή διευθέτηση του χρέους, είσαι μέσα... Αυτά τα τρία χρειάζεται η χώρα: 1) Ρύθμισεις σε ιδιώτες για να πάρουν ανάσα, 2) φοροελαφρύνσεις (και όλοι ξέρουμε ότι μειωση φόρων = μείωση δημοσίων δαπανών, άρα μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο), και 3) βιωσιμότητα του χρέους

 6. rally monkey avatar
  rally monkey 26/07/2014 14:21:16

  οι εφεδρείες του συστήματος ΓΑΠ εξακολουθούν να είναι παράγοντες στην Ελλάδα το 2014 - και μετά θελουμε να βγούμε και απο την κρίση ..

 7. Γιωργος avatar
  Γιωργος 26/07/2014 14:40:36

  Τα μονα σοβαρα θεματα που εχεται να λυσεται & αφηστε τους λεωνταρισμους ειναι το μονο ενα, πως θα παραμεινεται στην εξουσια & να παιρνεται το παχυλο μισθο σας, ολα τα αλλα ειναι για καταναλωση.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Γιωργος 26/07/2014 20:56:01

   Ακριβώς έτσι, αγοράζουν χρόνο για να οικονομήσουν όσα πιο πολλά μπορούν.Η Ελιά που διαφήμισε ο Λοβέρδος απέτυχε στις ευρωεκλογές, δε σας θέλει ο λαός να κυβερνάτε με 8 %. Γιατί ήσασταν στο 44% και σε 4 χρόνια πέσατε στο 8 %.Χάσατε πάνω από το 80 % των ψηφοφόρων σας παρά τις αλλαγές ονόματος ,δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να είστε σε κυβέρνηση.Και εσείς και οι άλλοι του 29 % και 22 % , τραγική μειοψηφία ,ξεκολλάτε από τις καρέκλες.

 8. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 27/07/2014 16:28:41

  Ti κέρατο πετάγεται ο Λοβέρδος σαν μην πω και μιλάει για το αν και πως θα εκλεγεί πρόεδρος;
  Ο γέρος καραμανλής έχω ακούσει ιστορίες ότι άρχιζε στις κλοτσιές "παραπροθυπουργεύοντες" υπουργούς Ας τα αφήσει αυτά στον Σαμαρά και τον αρχηγό του τον Βενιζέλο. Δεν του πέφτει λόγος. Δεν φτάνει που είναι υπουργός ξανά αυτός ο μικρός βασιλάκης καϊλας του "δεν υπάρχει σάλιο", θέλει να θέσει και όρους; Κι εσύ ευθύνεσαι λοβέρδε για τον τιτανικό όχι μόνο ο πρώην αρχηγός σου. Τουμπεκιάσου.

 9. kosvag avatar
  kosvag 27/07/2014 22:44:41

  1. προφανώς καμία απόλυση στο δημόσιο, 2. προφανώς να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις (να παν στο άρθρο 99), 3. προφανώς να βρεθεί λύση στην μη αποπληρωμή των ασφ. εισφορών, βάλτε φόρους, 4. προφανώς ότι έχει προδιαγραφές επιβίωσης θα το καταστρέψουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.