#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2010 01:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά»Σίγουρα το αποτέλεσμα αφήνει μια πικρή γεύση. Γιατί χάθηκαν οι εντυπώσεις. Όμως ούτε απογοήτευση δικαιολογείται, ούτε γκρίνια.  Κανένας δεν είχε πεί ότι θα είναι εύκολο.

Ένα κόμμα που έχασε με 11 μονάδες πριν ένα χρόνο, δεν μπορεί  να ανατρέψει πλήρως το συσχετισμό των δυνάμεων. Μπορεί όμως, αν  ούτε και αυτό είναι εύκολο, να καλύψει σημαντικό μέρος της διαφοράς. Και αυτό έγινε.

Η σημερινή Ν.Δ. δεν είναι το κόμμα που υπέστη την χειρότερη ήττα της ιστορίας της πριν από ένα χρόνο. Αναμφίβολα είναι σε καλύτερη θέση.

Το αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι οπαδοί της Ν.Δ. θα είναι θυμωμένοι απόψε. Μερικοί θα είναι και απογοητευμένοι, γιατί χάθηκαν οι εντυπώσεις της πρώτης Κυριακής και δικαίως θα αναρωτιούνται τι πήγε στραβά.

Θα προσπαθήσω μια πρόχειρη καταγραφή:

Κατ’ αρχήν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων (και πολλοί νεοδημοκράτες ακόμα) παραμένουν  θυμωμένοι με την κυβέρνηση Καραμανλή. Για αυτό και στο δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι της Ν.Δ.  δεν κατάφεραν να τους προσελκύσουν. Δεν είχαν αποθέματα να αντλήσουν από άλλους πολιτικούς χώρους.
Η Ν.Δ., ως κομματικός μηχανισμός, δεν είναι έτοιμη.  Ειδικά τη δεύτερη εβδομάδα πίστεψαν ότι όλα θα γινόταν με αυτόματο πιλότο. Αποτέλεσμα: ετεροδημότες δεν μετακινήθηκαν, εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν υπήρχαν, στελέχη δεν κινητοποιήθηκαν. Όλα αυτά σε μια κρίσιμη μάχη κοστίζουν.
Το πολιτικό προσωπικό του κόμματος θέλει άμεση ανανέωση.  Οσοι παρακολούθησαν τις προεκλογικές συζητήσεις, με μελαγχολία,  θα διαπίστωναν ότι τις περισσότερες φορές τα στελέχη της Ν.Δ. ήταν κατώτερα  των περιστάσεων. Υστερούσαν απελπιστικά.
Ολοι ξέραμε ότι ορισμένες επιλογές, και αυτό φαινόταν από την αρχή, δεν ήταν οι καλύτερες. Ο κ. Κικίλιας, δεν έπειθε, ο κ. Κακλαμάνης με τον κ. Δράκο ενοχλούσαν ακόμα και τον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. να αναφέρω ενδεικτικά μερικές περιπτώσεις.
Ειδικά για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να υπογραμμίσω ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη μάλλον έβλαψαν παρά ωφέλησαν τους κυρίους Κακλαμάνη και Γκιουλέκα και δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τις προθέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Το μήνυμα για τη Ν.Δ. είναι «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά». Και αυτό αφορά όλους

Συμπέρασμα: Το έχουμε γράψει πολλές φορές: η ανάκαμψη της Ν.Δ. δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος.  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη καλύψει ένα σημαντικό  μέρος της διαδρομής, όμως, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα για να γίνει η Ν.Δ. ένας αξιόπιστος  φορέας εξουσίας.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris avatar
  Aris 15/11/2010 01:33:29

  Τώρα συμφωνούμε...

  • effie B. avatar
   effie B. @ Aris 15/11/2010 02:44:25

   Και επαυξανουμε..........

  • John avatar
   John @ Aris 15/11/2010 07:58:34

   Πάει, η δεξιά έγινε Αριστερά! Μετά την αντιμνημονιακή σύμπνια, ιοθετούμε και τα ίδια συνθήματα!! (Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά) Ετοιμαστήτε για το 6%!

 2. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 15/11/2010 01:38:01

  "Δεν είχαν αποθέματα να αντλήσουν από άλλους πολιτικούς χώρους"

  Όταν θα το αναλύσετε αυτό, θα καταλάβετε γιατί η πολιτική Σαμαρά είναι αδιέξοδη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Φαινότυπος 15/11/2010 01:41:05

   Αντιθέτως, η πολιτική Σαμαρά, τόσο το αντιμνημονιακό, όσο και το (γνήσια και όχι λαϊκιστικά) πατριωτικό της στοιχείο, είναι η μόνη που θα της δώσει αποθέματα από άλλους πατριωτικούς χώρους.

   Απλώς, είναι ακόμη λίγο νωρίς και ο κόσμος δεν έχει πειστεί για την ειλικρίνεια του Σαμαρά. Πρέπει να ψηθεί λίγο παραπάνω και ο ίδιος στην αδιστακτότητα των αντιπάλων του.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Φαινότυπος 15/11/2010 01:42:50

   Άσε τις υπεραπλουστεύεσεις. Δηλαδή, τί θες να πεις; Ότι αν είχαμε την Μπακογιάννη πρόεδρο θα είχαμε αποθέματα; Ο Σαμαράς ακολουθεί σωστή πολιτική. Απλώς χρειάζεται τον αναγκαίο πολιτικό χρόνο για να αποδώσει η στατιγική του. Μέχρι τώρα τα πάει πολύ καλά. Από 11 μονάδες διαφορά με το καθεστωτικό ΠασΟΚ, η ΝΔ σήμερα έχει περίπου 2 με 3 μονάδες διαφορά! Αυτό σημαίνει ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου μέχρι το Μάρτιο του 2011 θα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Επομένως, άστο δεν πιάνει

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 01:43:29

    Απευθύνομαι στον Φαινότυπο

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 01:44:09

    διόρθωση: να αποδώσει η στρατηγική του

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 02:07:26

    Η Μπακογιάννη απ' ό,τι φαίνεται συγκροτεί κόμμα κουρελού, με ό,τι περισσεύει.

   • effie B. avatar
    effie B. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 02:48:45

    Τι κολλημα βρε παιδια και αυτο με τους αριθμους... Σκετος εγκλωβισμος. Ναι, πηγαμε καλα αλλα θελει πολλη δουλεια ακομη. Πορτα- πορτα, και επιτελους ΑΠΑΛΛΑΓΗ απο τους ξωφλημενους Πακηδες!!!!!!!!!!Ελεος....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Φαινότυπος 15/11/2010 02:07:20

   Φαινότυπε,
   το εξηγώ για όσους θέλουν να καταλάβουν.

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 15/11/2010 02:23:56

    Οι εξηγήσεις σου είναι τεχνικού χαρακτήρα. Προφανώς θεωρείς δεδομένο ότι ο νέος ιδεολογικός προσανατολισμός έχει διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους. Αυτό έχει υποστηριχθεί θεωρητικά από διάφορους τα τελευταία χρόνια και ο Σαμαράς, τώρα που ανέλαβε επικεφαλής ενός πολιτικού φορέα που συνιστά δύναμη εξουσίας και όχι απλώς δεξαμενή σκέψης, ανέλαβε να το δοκιμάσει στην πράξη. Ό,τι και να λέμε σε ασκήσεις επί χάρτου, την απάντηση θα τη δώσει το μέλλον. Προς το παρόν βλέπω να αναπτύσσονται εδώ τρεις τάσεις: η μία αρέσκεται να αποδίδει την υστέρηση σε τεχνικές αιτίες, η δεύτερη υιοθετεί μια αφ΄υψηλού θεώρηση με τους ολίγους και εκλεκτούς που παραμένουν καθάριοι και αμόλυντοι μέσα σε μια Ελλάδα μαγαρισμένη, ενώ η τρίτη (που είναι η μειοψηφική) προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα διακυβευόμενα (σε προεκλογικές περιόδους η σκέψη φτωχαίνει επικίνδυνα) και τα πρόσωπα όχι για να τα απαρνηθεί αλλά για να επανεξετάσει (και ίσως διορθώσει) στοιχεία του σαμαρικού "μίγματος".

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Φαινότυπος 15/11/2010 02:31:48

     Φαινότυπε,
     Σε μια συνοπτικη ανάρτηση δεν υπάρχει χώρος για λεπτομερέστερη ανάλυση. Αλλωστε αυτά τα έχω αναπτύξει πολλές φορές. Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνομαι. Ομως, ούτως η άλλως, όταν καταλαγιάσειο κουρνιαχτός θα επανέλθω.

     • Φαινότυπος avatar
      Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 15/11/2010 02:39:17

      Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις την ανάλυσή σου με τα γραφόμενα εδώ. Μια συστηματική ανάλυση περιεχομένου των σχολίων θα αναδείκνυε βασικές παθογένειες του πολιτικού σου χώρου. Φυσικά δεν μπορεί κάποιος να μεταλλάξει τους ψηφοφόρους του, μπορεί όμως μέσα από την ανάλυση των αδυναμιών που εκφράζουν σε ιδεολογικό και επικοινωνιακό επίπεδο να βρει τα κλειδιά που θα του επιτρέψουν την περιπόθητη διείσδυση.

 3. vardarskian avatar
  vardarskian 15/11/2010 01:39:03

  1000+
  (και μακάρι να ξορκίζεται η μιζέρια μας με παρόμοια με του κ. Ροδινου αντανακλαστικά)

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 01:39:08

  Σωστά όλα αυτά. Στη Θεσ/νίκη όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Τον Μπουτάρη (όπως και τον Καμίνη) τον στήριξε το μητσοτακαίικο. Στη Θεσ/νίκη οι 350 ψήφοι διαφορά είναι πολύ μικρό νούμερο. Αυτή έκανε τη ζημιά λοιπόν.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 01:40:09

   εγώ νομίζω ότι στην επανακαταμέρηση θα έχουμε εκπλήξεις...

   • kostis avatar
    kostis @ vardarskian 15/11/2010 12:49:21

    δυστυχώς, ευσεβείς πόθοι. Αυτή η τερατο-οικογένεια δεν λέει να εξανθρωπισθεί!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 02:13:35

   Μανώλη,
   Για τη Θεσσαλονίκη εκτός απο τα 24 χρόνια κόπωσης, ισχύουν αυτα που να αναφέρεις οπως και εκείνα που παρατηρεί σε μια ξεχωριστή ανάρτηση ένα φίλος Σαλονικιός

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 02:20:30

   Το Μητσοτακέικο δεν πρέπει να υποτιμάται. Χρειάζεται ειδικός χειρισμός και σωστή στρατηγική από Σαμαρά για την αντιμετώπιση του νέου κόμματος, που μόνο στόχο έχει να τον εμποδίσει να γίνει πρωθυπουργός.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 02:38:48

   Μανώλη,
   Ο Καπετανόπουλος με τον Γιάννη Ζουρνά που κόπηκαν απο το ψηφοδέλτιο Γκιουλέκα πόσους ψήφους έπαιρναν;
   Να η διαφορά...

 5. SoToS avatar
  SoToS 15/11/2010 01:48:22

  Φθηνες δικαιολογιες ...Οτι η ΝΔ δεν ηταν ετοιμη το καταλαβαμε...Θα ωφειλε ομως να ηταν...Οι εκλογες αυτες ηταν οι μεγαλη της ευκαιρια να ηταν σε αποσταση αναπνοης...Οσον αφορα τις εντυπωσεις αυτες τις κερδισε το ΠΑΣΟΚ πεντακαθαρα...Τωρα λοιπον το ΠΑΣΟΚ εχει και το μαχαιρι αλλα και το πεπονι...Δεν θα εκπλαγω αν απολυθουν απο το δημοσιο μονο ΝΔημοκρατες...και η επιμηκυνση του χρεους σκοπο εχει μονο την παραταση της εξουσιας του ΠΑΣΟΚ...
  Και με αυτον τον λαο τον υποτοιθεμενο δυσκολοκυβερνητο...ολα ειναι πιθανα για τα επομενα 5 χρονια...Γιαυτο και η παραταση του μνημονιου εως το 2020...

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/11/2010 01:51:17

  Ένα εξαιρετικό νεό, που πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα χαρείτε: ΔΕΝ εκλέγεται, μάλλον, ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης στη Γλυφάδα! Αν και μένει ακόμη ένα εκλογικό τμήμα...

  Καλό νέο, διότι δείχνει ήττα ΚΑΙ των κοτζαμπάσηδων, όχι μόνον του κοτζαμπασισμού (που λέγαμε με έναν φίλο κάποια στιγμή σήμερα το πρωί).

  Άντε, να μας αδειάζουν τη γωνιά οι επίγονοι...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 15/11/2010 01:57:07

   Και μετα ρωτας γιατι εχασε η ΝΔ.Θεωρεις εξαιρετικο νεο οτι εχασε ο υποψηφιος της ΝΔ απο ενα πασοκο επειδη δεν σου αρεσει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 15/11/2010 02:08:11

    Το ζήτημα δεν είναι η μεμονωμένη επιτυχία ενός "Νεοδημοκράτη". Το βάζω σε εισαγωγικά όχι γιατί δεν θεωρώ το Βαρβιτσιώτη Νεοδημοκράτη, αλλά επειδή αυτό για μένα, ναι, δεν είναι αρκετός λόγος για να χαρώ για την εκλογή κάποιου, για τη στήριξη κάποιου.

    Και για τον Κακλαμάνη χάρηκα που έχασε. Τι άλλο να σου πω;

    Έχεις μιλήσει επανειλημμένα για την παραταξιακή συνείδηση των Νεοδημοκρατών που δεν υπάρχει, αλλά, αναρωτήσου, ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει;

    Μήπως ακριβώς επειδή σε αυτό το κόμμα κυριαρχούν οι Βαρβιτσιώτηδες; Και μια ζωή ήταν ριγμένοι όλοι οι υπόλοιποι, οι ικανοί, οι άξιοι, οι φιλότιμοι; Που τους έβλεπαν σαν τα πρόθυμα κορόιδα για να τρέχουν και να τρώνε αυτοί, οι κοτζαμπάσηδες, με χρυσά κουτάλια;

    Είναι θαύμα που και υπάρχει ακόμη αυτή η παράταξη. Αλλά "παραταξιακή συνείδηση" με την έννοια που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν της είναι δυνατόν να αποκτήσει και για άλλους λόγους που τους έχουμε ξαναπεί παλιότερα, διότι π.χ. αυτή η παράταξη βάζει πιο πάνω το σωστό, την Ελλάδα, όχι το κόμμα.

    Κι αυτό είναι ένας ακόμη λόγος.

    Δεν τον ξέρω το Βαρβιτσιώτη, δεν μου έχει κάνει κανένα κακό ο άνθρωπος, δεν έχω προσωπικο λόγο να χαίρομαι για την αποτυχία του.

    Πολιτικά χαίρομαι για την αποτυχία του.

    Και αυτή η δική μου χαρά (και ίσως και άλλων) πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ερμηνείας και από εμένα τον ίδιο και από όλους, για να βρούμε το κλειδί της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ και να το ανατρέψουμε.

    Είναι σύμπτωμα δηλαδή και όχι αιτία. Η αιτία είναι αλλού.

    • man8os avatar
     man8os @ Επώνυμος 15/11/2010 02:48:58

     Συμφωνω,
     να φευγουν οι γονοι.
     Οσοι το αξιζουν να αναδεικνυονται

    • effie B. avatar
     effie B. @ Επώνυμος 15/11/2010 02:55:31

     Αυτα που ισως διστασε για λιγο ο αρχηγος να τα κανει τα πραγματωσε σημερα ο λαος της ΝΔ. Τελικα ειναι εξαιρετικα υγιης η βαση του κομματος!!! Αυτα ειναι τα καλα νεα...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 15/11/2010 10:15:31

    Και εγώ χάρηκα πολύ με τον Βαρβιτσιώτη, να πω την αμαρτία (;) μου...

  • George avatar
   George @ Επώνυμος 15/11/2010 02:44:19

   Βασική αιτία ο κύριος που έμεινα σήμερα και την περασμένη Κυριακή σπίτι μου.

 7. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 15/11/2010 01:53:02

  Τις σημερινές εκλογές τις έκρινε το ΚΚΕ και η "άλλη " αριστερά..Επέλεξαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύουν ότι με την παραμονή του μνημονίου και του γιωργάκη στην εξουσία θα επωφεληθούν..ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΨΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΝΤΡΑ Η ΝΔ,ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ Β ΓΥΡΟ..

  αααααα και κάτι άλλο..την Θεσσαλονίκη δεν μας την στέρησε η ντορούλα..Ο Άνθιμος και ο Παπαγεωργόπουλος μας την στέρησε..

 8. filosofos avatar
  filosofos 15/11/2010 01:54:24

  Πάντως πλάκα πλάκα, στις περιφέρειες ο μόνος που αύξησε σημαντικά τις ψήφους που πήρε στον πρώτο γύρο ήταν ο Κικίλιας και η Αττική έγινε ντέρμπι.
  Γενικώς την καλύτερη εμφάνιση στους περιφερειάρχες την είχε ο Καχριμάνης στην Ήπειρο που ήταν και ο μόνος από τους περιφερειάρχες που είχε βγει φάτσα φόρα με Σαμαρά στις εκλογές του Νοέμβρη.
  Το γεγονός πως οι υποψήφιοι της Ν.Δ στις περισσότερες περιφέρειες είχαν μείωση των ψήφων τους κάτι πρέπει να σημαίνει.
  Λες και παραήταν καλό το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο ...
  Το ζήτημα παραμένει βέβαια ένα: Η Ν.Δ θέλει επειγόντως καινούργια στελέχη. Πολλά.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ filosofos 15/11/2010 02:22:25

   Ο Κικίλιας θα είναι πρ'ωτος βουλευτής στην Α Αθηνών την επόμενη φορά και να το θυμηθείτε.

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ filosofos 15/11/2010 07:50:34

   Μα ο Καραχάλιος δεν είχε μαζέψει 2,000 βιογραφικά στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού πριν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ? Στο συρτάρι τα κλείδωσε?

   Ρε τι γίνεται...

 9. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 15/11/2010 01:57:31

  Η παρουσια των στελεχων την εβδομαδα στα μεσα ηταν α π ο γ ο η τ ε υ τ ι κη.Επαρση και ξυλινος πολιτικαντικος λογος.Τους ακουγες και αλλαζες καναλι.

 10. kackos avatar
  kackos 15/11/2010 01:59:33

  Δείτε μόνο το Περιστέρι...και το αποτέλεσμα.Συμπέρασμα, στρατηγική και δουλειά μυρμηγκιού.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kackos 15/11/2010 02:11:23

   Δεν είναι μόνο το Περιστέρι, το ιδιο ισχύει και για το Χαρδαλιά στο Βύρωνα και για πολλούς άλλους.

 11. Kostas D avatar
  Kostas D 15/11/2010 02:22:50

  Παιδιά κάθομαι και διαβάζω τώρα τις αναρτήσεις και σκέφτομαι, για όνομα Θεού, καθόμαστε κι αναλύουμε το τι ελαττωμα είχε ο Α η Β γαλάζιος υποψήφιος.... Το Μνημόνιο/ Τροικα... δε μας αφορά καθόλου...???? Που από αυριο θα δουμε κι άλλες συνέπειες?? Δηλαδή η αντιμνημονιακή πολιτικη τους ΔΕΝ ήταν κίνητρο για τον κοσμο... Σε άλλη χώρα ζούνε? ΔΕ θα τους επηρρεάσει???? Αυτό μας καίει πρωτίστως, από αύριο κιόλας.. Που έρχονται κι άλλα μέτρα με ευθύνη όσων απείχαν η ψηφισαν τα τσιράκια του μνημονιου/πασοκους....
  Πολύ χάρηκα που ο Μπουτάρης ευχαρίστησε τη Ντόρα..... Ετσι να πέφτουν οι μάσκες.. επιτέλους!!!!!
  (Μην κάθονται μερικοί και γενικολογουνε΄με αοριστίες )

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/11/2010 02:23:11

  Η ΝΔ
  1. Δεν αναγιγνώσκει σε βάθος την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
  2. Στερείται επαρκούς πολιτικού τσαγανού και δεν φταίει ο Σαμαράς γι΄αυτό αλλά ο κόσμος της.
  3. Έκανε λανθασμένες επιλογές σε καίρια πόστα, με αποτέλεσμα να χάσει τις εντυπώσεις και αυτό στην Πολιτική, που διαδραματίζεται πολύ σε επίπεδο εντυπώσεων, είναι ήττα.

  Κώστα, για ποιον ακριβώς λόγο ο κόσμος είναι θυμωμένος με τον Καραμανλή, με επακόλουθο κατά την ανάλυση σου αποτέλεσμα να την πληρώνει η ΝΔ;
  Έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό κάποιου προερχόμενου από το χώρο.

  Ο Καρ. Β΄ έδωσε στην ΝΔ δύο συνεχόμενες νίκες, γεγονός αξιομνημόνευτο σε όλη την ιστορία της ελληνικής δεξιάς. Και όπως είπε ο Ηράκλειτος; κανένας δεν περνάει το ίδιο ποτάμι τρεις φορές.

  Που τον στήριξαν;
  ΜΟΝΟΣ του μάζευε ψήφους το 2009, οι βουλευτές του δεν έκαναν τίποτα.
  Ψέμματα, για την ακρίβεια έκαναν ρουσφέτια στους πασόκους για να κρατάνε ανοιχτές πόρτες.
  Ποιος θα έφερνε ψήφους, για να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό;
  Το 34% ήταν αποκλειστικά δικό του.
  Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αλλά με ενοχλεί αφάνταστα η αχαριστία.
  Γιαυτό κυβερνά το ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Προφήτης 15/11/2010 02:28:30

   Προφήτη,
   Ο κόσμος είναι θυμωμένος με τον Καραμανλή για δυό λόγους:
   α) επειδή επι ένα χρόνο τον έχουν πείσει ότι για όλα τα στραβά από της συστάσεως αυτής της χώρας ευθύνεται ο Καραμανλής.
   β) Γιατι το ίδιο χρονικό διάστημα ο Καραμανλής δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τη θητεία του και το εαυτό του, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει αυτό το βάρος ο Σαμαράς.
   Κατά τα άλλα συμφωνώ με αυτά που γράφεις.

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 15/11/2010 02:44:04

    Ο κόσμος ήταν θυμωμένος με τον Καραμανλή για την ανεπάρκειά του και δεν είχε πάει να τον ψηφίσει.
    Αυτά που περιγράφεις είναι οι μεταγενέστερες προσχωρήσεις στις τάξεις των θυμωμένων. Το ζέον όμως για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι θυμωμένοι του 2009.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Κώστας Ροδινός 15/11/2010 03:02:45

    "Η κοινή γνώμη δικαιολογημένα θεωρεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός διέπραξε ολέθρια σφάλματα στον χειρισμό της κρίσης που κληρονόμησε, δεν μειώνει τη βαρύτατη ευθύνη του προκατόχου του." Αυτα γραφει σημερα ο Λυγερος στην Καθημερινη, υποστηριζοντας ουσιαστικα στο αρθρο του τον Σαμαρα.

    Η κοινή γνώμη δικαιολογημένα θεωρεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Δεν μπορει ΚΑΝΕΙΣ να πεισει τον κοσμο για το αντιθετο. Η σταση του επικυρωνει ουσιαστικα την κοινη γνωμη!!!

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Προφήτης 15/11/2010 03:00:07

   Η άρνηση του Καραμανλή να υπερασπίσει τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του, κυβέρνησης Ν.Δ, είναι στάση παντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Πρσβάλει βάναυσα όλους εκείνους τους έλληνες που πίστεψαν σε αυτόν, όλους όσους εξακολουθουν να θέλουν να τον υπερασπιστούν (και για τη δική τους αξιοπρέπεια) αλλά ο ίδιος δεν τους το επιτρέπει με την στάση του που ερμηνεύεται ως "ένοχη σιωπή" και αφήνει διαπλατες τις πορτες για πολιτικό πλιατσικολόγημα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Τιποτε άλλο δεν βλάπτει περισσότερο σήμερα τη Ν.Δ απ'οτι η σιωπή του Καραμανλή. Και βέβαια το ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα σφυρίζουν κι αυτοί αδιάφορα, ως να μη συνέβει τίποτε, λες και ήταν στελέχη κυβέρνησης άλλης χώρας. Ο απλός νεοδημοκράτης είναι εξοργισμένος με ολους αυτούς τους μεγαλόσχημους της ΝΔ γιαυτό και απέχει απο τις εκλογές αρνούμενος να ξαναταυτιστεί μαζί τους. Ο απλός νεοδημοκράτης αισθάνεται προδωμένος από το κόμμα του, δεν θα μπορέσει η ΝΔ να προχωρήσει μπροστά αν πρώτα δεν κλείσει τους ανοικτούς λογαριαμούς της με το πρόσφατο και κρίσιμο παρελθόν της .

 13. petros avatar
  petros 15/11/2010 02:35:25

  Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει καλά τους μηχανισμούς προπαγάνδας. Είτε τηλεόραση, είτε εφημερίδες , είτε δωρεάν διανεμόμενες νεανικές εφημερίδες, είτε κρατικό και συνδικαλιστικό μηχανισμό, ε που κινητοποιείται άμεσα, ακόμα και στο διαδίκτυο η ΝΔ, παρότι είχε και έχει φοιτητικό και επιστημονικό δυναμικό, υστερεί.
  Πολλά στελέχη της είναι φθαρμένα από τον ξύλινο πολιτικό λόγο. Αυτά τα στελέχη έβγαζαν τα ΜΜΕ, επίτηδες, για να δημιουργήσουν αποστροφή στους πολίτες και να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.
  Το θέμα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός και τα μέτρα δεν θα αποδίδουν, τόσο ο κόσμος θα στρέφεται σε ακραίες λύσεις. Εκεί η ΝΔ θα πρέπει να αρθρώσει ένα σοβαρό πολιτικό λόγο, να εξηγήσει αναλυτικά τις διαφωνίες της με την οικονομική πολιτική.
  Πάντως από αύριο αρχίστε να μαζεύετε χρήματα. Κόψτε , πρώτα τις διαπλεκόμενες εφημερίδες και έντυπα. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή οικονομία, ενόψει των περικοπών που θα μας έρθουν. Μην στέλνετε sms στα διαπλεκόμενα κανάλια, μη αγοράζετε προϊόντα που διαφημίζονται σε αυτά, μην τηλεφωνείτε σε αριθμούς τηλεφώνων σε διάφορες εκπομπές κρατικών ή ιδιωτικών καναλιών. Και από κει η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να είναι ευεργετική. Κόψτε τις διαφημίσεις στην Athens Voice και Lifo, μποϋκοτάρετε όποιον διαφημίζετε σε αυτές. Ας ξεκινήσουν, λοιπόν, με αυτούς που στήριξαν Καμίνη και Μπουτάρη. Κρασί γιοκ από τα εργοστάσια του. Γλιτώνετε ΦΠΑ και χρήματα. Καλή δύναμη σε όλους. Κι όποιος αντέξει, άλλα τρία χρόνια μνημόνιο!

 14. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/11/2010 02:37:15

  Γιατί, ο Σημίτης που κατέστρεψε την Ελλάδα βγήκε να απολογηθεί;
  Ο αρχιδιεφθαρμένος Ανδρέας, του "όταν θα εκδηλωθούν οι συνέπειες αυτών που κάνω σήμερα θα είμαι πεθαμένος" - και όντως- , οπότε γαία πυρί μειχθήτω, είπε κουβέντα;
  Το επικοινωνιακό πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι πολιτικό πρόβλημα.

  Και κάτι ακόμα, όταν οι δεξιοί δεν πάνε να ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη ποιος φταίει;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 15/11/2010 02:38:31

   Για τον Κώστα

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Προφήτης 15/11/2010 02:47:18

    Προφήτη,
    Οταν ο Αλογοσκούφης έκανε την απογραφή, θυμάσαι τις επιστολές που έστελνε ο Σημίτης σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για να υπερασπιστεί το ....έργο του;
    Ο Σημίτης είχε ένα μηχανισμό που τον στήριζε, ενώ ο Καραμανλής έμεινε με τον Αντώνατο και τον Παυλόπουλο

    • effie B. avatar
     effie B. @ Κώστας Ροδινός 15/11/2010 03:06:41

     Κωστα μου,
     αυτος τους διαλεξε μαζι με ολο το συρφετο που φορτωσε στη ΝΔ. Ας προσεχε!!!!!!!!!!

     • Ακροβολιστής avatar
      Ακροβολιστής @ effie B. 15/11/2010 08:32:00

      Μα αυτό λέει πολύς κόσμος, ότι δηλαδή η ένδεια στα στελέχη είναι ένα από τα αίτια.

      Γι' αυτό θέλει γερό σφουγγάρισμα και όχι ισορροπίες. Με ό,τι κόστος κι αν αυτό συνεπάγεται.

 15. petros avatar
  petros 15/11/2010 02:44:19

  Αλήθεια, που ήταν οι περισσότεροι βουλευτές της Θεσσαλονίκης ;

  Γιατί οι κεντρώοι και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι "βαρέθηκαν" να πάνε να ψηφίσουν στις κάλπες ; Από αύριο που οι άνεργοι θα πολλαπλασιάζονται, που θα πάνε να κλαίγονται ; Από αύριο που δεν θα κινείται φύλλο στην αγορά, θα χτυπάνε το κεφάλι τους που δεν έκαναν 200-300 χιλιόμετρα για να ψηφίσουν, ενώ οι άλλοι μετέφεραν δωρεάν κόσμο με αεροπλάνα, λεωφορεία, βαπόρια και ...ταξί. Η φτωχολογιά ... Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά για να εξυπηρετούν τα τζάκια. Κανένας να μη διαμαρτυρηθεί από αύριο για όσα μέτρα έρθουν. Μήπως και τότε θα σας φταίει ... ο Σαμαράς ; Μήπως θα έπρεπε να υπογράψει ένα μνημόνιο, που δεν αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα για 3 χρόνια ; Εν λευκώ επιταγή ; Μήπως θα σας φταίει ...ο Σαμαράς για τους φόρους και την περικοπή των δώρων ; Σήμερα κουνήστε τα σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ, αύριο να τρέξετε στους εκλεγμενους δημάρχους και περιφερειάρχες του πασοκ που ψηφίσατε ( άμεσα ή έμμεσα με αποχή κλπ ) και να ζητήσετε να σας καλύψουν τα χρέη, να βρουν δουλειά στα παιδιά σας, να πληρώσουν τους φόρους και τους λογαριασμούς... Κι αν δεν μπορούν, πάτε στα κανάλια , στις εφημερίδες και στα πασοκικά μπλογκς. Αυτά σίγουρα θα σας ... βρουν δουλειά !

 16. leste avatar
  leste 15/11/2010 03:05:24

  Το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων την πάτησαν πέρυσι και ψήφισαν τον ΓΑΠ τους κάνει πολύ δύσπιστους σε κάθε νέα πρόταση που ακούγεται. Τα ΜΜΕ προβάλουν την πρόταση Σαμαρά για την οικονομία και τη έξοδο από το μνημόνιο ως συνώνυμη του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αυτό πρέπει να καταρριφθεί. Χρειάζεται πιο πολύ ενημέρωση για το πρόγραμμα και ειδικά για την οικονομία. Και μια συμβουλή όταν κάποιος λέει τα γνωστά περί μαγικών και ότι το σχέδιο για την μείωση του ελλείμματος είναι ανεφάρμοστο ας του ζητάνε να πει ποιο συγκεκριμένο τμήμα είναι ανεφάρμοστο και ποια νούμερα δεν βγαίνουν για αυτόν ή εκείνον το λόγο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ έχουν διαβάσει, κατανοήσει και πιστέψει στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου.

 17. blue nile avatar
  blue nile 15/11/2010 03:20:12

  Κε Ροδινέ.
  Όσο και να πικραθήκαμε η αλήθεια είναι μία.
  Ή άνοδος της ΝΔ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που έρχονται θα μειώσουν και άλλο την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.
  Όσο περνά ο καιρός δε θα μπορεί να πείθει η κυβερνητική προπαγάνδα περί καταστροφής της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.
  Το μέλλον για τη νέα ΝΔ διαγράφεται ευοίωνο το λυπηρό είναι ότι η χώρα φλερτάρει με μεγάλη καταστροφή.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ blue nile 15/11/2010 08:38:32

   Αρκεί τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.

 18. karamanlikos avatar
  karamanlikos 15/11/2010 03:26:56

  Κύριοι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συνέχεια... Τα όσα θα ακολουθήσουν αξίζει να τα βιώσει ο Έλληνας, που δέχεται να έχει το μπεκρή για δήμαρχο ή το ντοπαριστή για περιφερειάρχη!
  Μας αξίζει γιατί όλοι μαζί και σεις όλοι εδώ (με ιδιαίτερο ζήλο μάλιστα) σκάβατε το λάκκο της χώρας, αφού όλοι αναζητούσαμε το κατάλληλο κρατικό μερίδιο για να ασκήσουμε ο καθένας τη δική του εξουσία...
  Τρώγαμε τις σάρκες του Καραμανλή και δεν βλέπαμε ότι είναι σάρκες της χώρας...
  Μας νουθετούσε ο Καραμανλής και εμείς παίζαμε 3 μήνες το στημένο γ@μήσ1 του Ζαχόπουλου, ενώ αποδεχόμαστε ως υπουργό αυτή που την έχει γ@μήσ1 ο Γιώργος...
  Όσο για τους Νδες; Καλά ΠΟΤΕ δεν είχαν παραταξιακή συνείδηση και γι' αυτό δεν πήγαν να ψηφίσουν. Άσε που είναι και φοβιτσάρηδες... φοβούνται μπας και χάσουν τις περιουσίες τους με καμμιά χρεωκοπία. Άσε σου λέει να βγάλει ο Γιώργης το φίδι απ' την τρύπα... που να τρέχει τώρα ο δικός μας να τα βάζει με τους ξένους και να ζητάει αλλαγές και άλλα τέτοια κουλά! Τόσο πατριώτης ο Νδης, ο χ3στης!
  Κοίτα Φάκτορα, εσύ ΔΕΝ ήσουν ποτέ Νδης! Σε τιμώ που ψήφισες το κόμμα μου, αλλά την επόμενη φορά θα σ' αφήσω μόνο σου, για να καταλάβεις πόσο μόνοι είμαστε όλοι εμείς όταν ξεσκίζατε τον Καραμανλή και τη χώρα!!!!

  • GUS P avatar
   GUS P @ karamanlikos 15/11/2010 11:05:52

   ΕEπιτέλους ΠΕΣΤΑ..... Βέβαια έκανε και αυτός τεραστία λάθη. Τους άφησε όλους να αλωνίζουν και θεώρησε ότι θα έχει το πάνω χέρι πάντα. Αντί να στήσει εξεταστικές και "κρεμάλες" το παιζε μεγάθυμος. Αντί να πιάσει από το λαιμό τα παραζαλισμένα διαπλεκόμενα ΜΜΕ το 2004 αλλά και το 2007 καθόταν και τους χάζευε. Στο τέλος κατάλαβαν ότι δεν θα τους κάνει τίποτα γιατί νιώθει ισχυρος (αφού στην ουσία μονος του τους κατατρόπωσε) διότι πίστευε ότι με την πάροδο του χρόνου θα τον σεβαστούν και τα αποτελέσματα τα είδατε. Σε μια χώρα με την νοοτροπία που έχει η Ελλάδα τον σεβασμό δεν τον κερδίζεις αλλά τον επιβάλλεις Χθες το βράδυ ο Παπανδρέου ζητησε συναίνεση και όλοι έσπευσαν να τον επικροτήσουν, να συνταχθούν μαζί του, και να κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο στη ΝΔ μην τυχόν και δεν υποκύψει αυτή τη φορά. Πιο θλιβεροί απ΄όλους οι δήθεν φιλελεύθεροι δεξιοί που πρόβαλαν σαν επιχείρημα τη σωτηρία της χώρας. Πού ήταν όλοι αυτοί όταν η ΝΔ ζητούσε συναίνεση;; Ξέρετε τι πιστεύω εγώ ότι την καραμέλα της συναίνεσης την ρίχνουν στη ΝΔ που πάντα πιάνει λόγω της φύσης των ανθρώπων που απαρτίζουν την βάση της( πρώτα η Χώρα μετά το κόμμα-απουσία κομματικής συνείδησης) Έτσι συμβάινει το εξής: η συναίνεση της ΝΔ να είναι πάντα το όχημα διαιώνισης του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Φτάνει πιά!!!

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ GUS P 15/11/2010 11:15:12

    Δυστυχώς πολλοί ακολουθούν το: πρώτα ο εαυτός μας, μετά οι φίλοι μας, μετά η πατρίδα και τελευταίο το κόμμα.

   • karamanlikos avatar
    karamanlikos @ GUS P 15/11/2010 16:19:59

    Φίλε GUS P συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Πράγματι ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ τα λάθη του Καραμανλή, όχι τα άλλα που του φορτώνουν.
    Στο peak Της κρίσης το Μάρτη του 2009 ζήτησε συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς... Του δώσανε τα...
    Αν τότε είχαν προσφέρει το ελάχιστο της συναίνεσης, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά! Γι' αυτό σήμερα ο πρόεδρος του ΔΝΤ δήλωσε ότι " η αριστερά κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα και αποδέχτηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
    Αυτό ήταν...
    Η αριστερή Ελληνική χούντα σε πλήρη συνεργασία με τους ξένους τοκογλύφους εργάζονται για το καλό του Έλληνα που κάνει σαν να μην υπάρχει η μπότα που τα πατάει το λαιμό!

    Με την ευκαιρία, να μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς θα φτύσει αίμα για να γίνει πρωθυπουργός...

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 15/11/2010 06:54:05

  Kώστας Ροδινός

  Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να οδηγήσει το άλογο (ΝΔ) στο ποτάμι.
  Ομως, δεν μπορεί να υποχρεώσει το άλογο, να πιεί νερό.

  Επειδή, το άλογο, πρέπει να το θέλει.
  Επειδή, το άλογο, πρέπει να είναι «διψασμένο» γιά νερό..

  Μr. Antonis Samaras, can Lead the horse to the river.
  But, he can't force the horse, to drink the water.
  The horse, has to want it.

  Με την Εκτίμηση και Φιλία μου,
  η Dimi

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ η Dimi 15/11/2010 11:46:42

   Το άλογο είναι κουτσό.

   Για να ξεκουτσαθεί, πρέπει να καταστραφεί το Trojan Horse εντός του αλόγου.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/11/2010 07:07:48

  Νομίζω ότι πολιτικός λόγος πρέπει να αλλάξει, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην πολτική γλώσσα που μιλούν οι πάνω από 45 με τους κάτω από 30, και οι ενδιάμεσοι ίσως καταλαβαίνουν και τις δύο γλώσσες. Οι Πασόκοι είναι πιο πονηροί χαμαιλέοντες και βρίσκουν ιδεολογικούς μανδύες για να πιάνουν τις καρέκλες και τον λουφέ (ποιός κάτω των 30 ξέρει τι είναι ο λουφές;)

  Δεν λέω να γίνει χαμαιλέων και η ΝΔ αλλά αν ρίξει μια ματιά σε άλλες χώρες θα δει ότι αυτό που πριν 20 ή 30 χρόνια ήταν "δεξιά" έχει μεταλλαχτεί. Πιο λαϊκή βάση, λιγότερο φρου φρου και αρώματα, και "συνθήματα" που πιάνουν εκεί που έχει σημασία. Και φυσικά ξεκάθαρη ιδεολογική βάση στα βασικά (κράτος, φορολογία, κοινωνικά). Νομίζω ότι αυτά που έχει κάνει ο Σαμαράς το τελευταίο 6μηνο-9μηνο είναι στον σωστό δρόμο. Αλλά θέλει fine tuning... Π.χ. έχει αφήσει τον αντιευρωπαϊσμό στο ΚΚΕ. Εγώ π.χ. δεν είμαι στο ΚΚΕ και είμαι αρκετά ευρωσκεπτικιστής... Δεν είμαι μόνος. Ας ρίξει μια ματιά στα Ευρωπαϊκά κόμματα... Οι ιδεολογίες έχουν τάση να έρχονται προς τα εδώ με 5-7 χρόνια καθυστέρηση...

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ archaeopteryx 15/11/2010 11:12:47

   Η Ελλάδα είχε συγκεκριμένους εθνικούς λόγους (απειλή από Τουρκία) και οικονομικούς λόγους (κοινοτικά κονδύλια, σύγκλιση με πλουσιότερες χώρες) για να είναι πολύ περισσότερο φιλο-κοινοτική από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτοί οι λόγοι συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι ενός βαθμού.

   • noldor avatar
    noldor @ Kώστας Θ. 15/11/2010 12:55:38

    Πάρτε ένα link που υποθέτω ότι οι περισσότεροι δεν θα είδατε :
    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=60847&colid=&catid=34&dt=2010-11-14%200:0:0

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Kώστας Θ. 15/11/2010 20:55:49

    και το 1453 υπήρχε αυτό το πρόβλημα, και οι Βενετοί στην Πόλη δεν το έλυσαν...

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ archaeopteryx 15/11/2010 15:06:49

   Παραλίγο θα έχριζε και τον Μανώλη υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου για να εκλπτύνει ακόμη περισσότερο το fine tuning.

 21. lazaros avatar
  lazaros 15/11/2010 15:40:19

  παντως και ο γκιουλεκας νομιζω εκανε καποιες λαθος επιλογες προσωπων...και εξαλλου η ατμοσφαιρα για τον δημο και την ΝΔ μετα απο οσα δημοσιευαν οι εφημεριδες της πολης για την διαχειριση του δημου κατα καιρους, ηταν βαρια..αυτα πληρωσε κατα βαση ο γκιουλεκας...
  τον οποιο τον εκτιμω και πιστευω αν βρεθει σε θεση με αρμοδιοτητες πραγματικα θα προσφερει...απο που κρινω?απο το γεγονος πως αναμορφωσε το πολεμικο μουσειο της πολης με τις δωρεες του...χειροπιαστα πραγματα οχι λογια...αυτο με κανει να πιστευω πως αν βρεθει σε θεση εξουσιας θα δωσει στην θεσσαλονικη λυσεις(αναπλαση παραλιακου μετωπου,ηδη ενα τμημα του εγινε πολυ ομορφο,αξιοκρατικη προσληψη υπαλληλων μεσω εξετασεων αν χρειαζονται επιπλεον,εντατικοτερη συντηρηση δρομων- πεζοδρομιων,αποκομιδη σκουπιδιων στις σωστες ωρες,μητροπολιτικο παρκο στην δεθ κτλ)
  την επομενη φορα θα εκλεγει εχω την αισθηση,τοτε θα ναι και πρωθυπουργος ο Σαμαρας...ο οποιος πρεπει να προσεχει τις επιλογες του...τον πιστευουμε αλλα ρε παιδια πως να το κανουμε οταν ακουσαμε για κικιλια πολλοι παγωσαμε...οταν ακουσαμε την επιλογη για υποψηφιο δημαρχο αθηνων ε δεν ενθουσιαστηκαμε...
  εν πασει περιπτωση ο σαμαρας καλυψε σημαντικο μερος του εδαφους(της καμμενης γης)που αφησε πισω του ο καραμανλης,τον στηριζουμε και ελπιζουμε σε μια συνεχιζομενη ριζοσπαστικη αναμορφωση του κομματος...ο Σαμαρας θα κυβερνησει αυτον τον τοπο αργα ή γρηγορα..

  υς:επειδη γραφει και η εμφανιση , ο γκιουλεκας λογω κοψιας θυμιζε τον προκατοχο του...δεν ξερω ποσο τον βοηθησε τελικα αυτο..τελος παντων επειδη δεν πρεπει να παραβλεπουμε πως πρωτα ειναι η πατριδα και μετα τα κομματα πρεπει να σημειωσουμε πως δεν ειναι δειγμα υγειας 40 χρονια να κυβερνα τον δημο η ΝΔ ,οπως δεν ειναι δειγμα υγειας να ψηφιζει ο κοσμος τον λεφτα υπαρχουν του μνημονιου αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο...εννοω πως ισως η εκλογη μπουταρη να κανει εν τελει καλο τον δημο..και τα λεει αυτα ενας ανθρωπος που ψηφισε γκιουλεκα και τον πιστευει.τελος παντων την επομενη φορα θα ειναι δημαρχος λιγα χρονια υπομονη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.