#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λιβ γιορ μυθ ιν Γκρις»Το σύνθημα κυκλοφορούσε εδώ και δεκαετίες στα στενά της Βομβάης, στα λασπόσπιτα της Ντάκκα, στους μεντρεσέδες και τα τζαμιά της Λαχώρης και του Ισλαμαμπάντ, στα φτωχοκάλυβα της υπερ-  και υπο-σαχάριας Αφρικής, στις παραγκουπόλεις της Μανίλας, στις εξουθενωμένες πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες των Βαλκανίων, στην κατεστραμμένη Αλβανία του Εμβέρ. Το σλόγκαν αυτό του ΕΟΤ δυστυχώς ευτύχησε να επιτύχει πολλαπλάσια στην απάνθρωπη «αγορά» του ανθρώπινου πόνου και της οικονομικής απελπισίας παρά  στην εύρωστη τουριστική αγορά των πλούσιων τουριστών στην οποία αρχικά στόχευε. Και πώς να μην έχει επιτυχία, όταν ολόκληρο το σύμπαν συνωμότησε για την διευκόλυνση των παρανόμως εισερχομένων οικονομικών μεταναστών στην ταλαίπωρη χώρα μας;

Πραγματικά, η συνύπαρξη τόσων υποβοηθητικών της λαθρομετανάστευσης παραγόντων σε μία και μόνη ευρωπαϊκή χώρα είναι κάτι το εκπληκτικό και ανησυχητικό ταυτόχρονα. Αρχικά, η απουσία ορθολογικής, αυστηρής και σταθερής μεταναστευτικής πολιτικής από όλες σχεδόν τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις. Κατόπιν, μια (σκοπίμως;) λάθος πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δουβλίνα Ι και ΙΙ που καθιστούσαν τις περιφερειακές χώρες (όπως η Ελλάδα) όχι μονάχα πύλες εισόδου της μεταναστευτικής ακρίδας αλλά και υποχρεωτικές αποθήκες παρανόμως εισελθόντων οικονομικών μεταναστών, που άπαξ και εισέρχονταν απαγορευόταν να κατευθυνθούν οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη και κυρίως στην «καρδιά» του πλούσιου ευρωπαϊκού βορρά που για τους περισσότερους από αυτούς ήταν ο ιδεατός προορισμός του δύσκολου και επικίνδυνου εγχειρήματος που αναλάμβαναν. Επιπλέον, προσθέστε: Μια οικονομία που μέχρι το 2008 «φούσκωνε» με δανεικά χρήματα και εδώ και δεκαετίες είχε ανάγκη από φθηνά και «μαύρα» ξένα χέρια, για τις εργασίες που οι μπρούκληδες ντόπιοι απαξιούσαν πλέον να αναλάβουν. Μια περίπλοκη, πολυσχιδή, δύσκολη στην εποπτεία και μεγάλη σε μήκος συνοριακή γραμμή (χερσαία και κυρίως θαλάσσια), που η φύλαξή της σε όλο της το μήκος είναι σχεδόν αδύνατη. Τέλος, υπολογίστε και έναν γείτονα ορκισμένο εχθρό της Ελλάδας, ολοπρόθυμο να μεταβληθεί σε επίσημο νταβατζή και  διακινητή κυρίως μουσουλμάνων λαθρομεταναστών προς την χώρα μας, πολλές φορές με το αζημίωτο, πολλές φορές  δωρεάν, στην καταφανή προσπάθειά του να αλλοιώσει τελικά την συμπαγή εθνική και θρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας, κάτι που τελικά σχεδόν το έχει καταφέρει.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, λειτούργησαν ως ισχυρότερος μαγνήτης και δέλεαρ για τους ανεπιθύμητους παράνομα εισερχόμενους στην χώρα οικονομικούς μετανάστες, παρά οι παραλίες, ο ήλιος και το τζατζίκι για τους επιθυμητούς νόμιμα εισερχόμενους τουρίστες. Τα νέα κυκλοφορούσαν γρήγορα στις κατακαημένες τις πατρίδες αυτής της λαθρομεταναστεύουσας ακρίδας: στην Ελλάδα μπαίνεις εύκολα, σε βοηθούν σε αυτό οι Τούρκοι δουλέμποροι, βγαίνεις δύσκολα, σπάνια σε διώχνουν ή σε απελαύνουν, σου νοικιάζουν εύκολα σπίτι ακόμη κι αν δεν έχεις πάνω σου ούτε ένα χαρτί, βρίσκεις «πατριωτάκια» οργανωμένα από ΜΚΟ ή κόμματα να σε «προωθήσουν», βρίσκεις και δουλειά που όσο κι αν φαίνεται σκληρή και κακοπληρωμένη στους ντόπιους «ωνάσηδες», σου επιτρέπει να συντηρείς την πολυμελή φαμίλια σου στην Αφρική ή την Ασία, να τρως εσύ και να πίνεις και να βάζεις και κάτι στην άκρη ώστε μια μέρα να τους φέρεις όλους μαζί εδώ (παιδιά, πεθερικά, γυναίκες, αδελφοξάδερφα). Υπάρχει ελπίδα δε, κυρίως αν βοηθήσεις κι εσύ να ανεβεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρετε όλοι μαζί σε μια σεμνή και σύντομη τελετή και την ελληνική υπηκοότητα. Τι άλλο να ζητήσει ο Αχμέτ από το Καράτσι και ο Ντεσάν από την Ντάκκα; Ισ-Αλλάχ! Ένα τζαμί λείπει τζάνεμ, αλλά ακούγεται ότι κι αυτό θα γίνει, είναι θέμα χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως μετά την οικονομική κρίση, τα πράγματα έγιναν κομμάτι δύσκολα. Δουλειές πια δεν έβρισκαν τόσο εύκολα και ο κόσμος γύρω, που άλλοτε ούτε καν τους πρόσεχε, άρχισε να τους στραβοκοιτάζει. Τελευταία, από την μια ο Δένδιας με τον Ξένιο Δία  από την άλλη το «σφράγισμα» του Έβρου, από την παράλλη τα στρατόπεδα-κέντρα «φιλοξενίας» τα κόζια πήρανε να αλλάζουν. Όμως, υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση πλέον στην χώρα. Με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμως εισελθόντες και λάθρα διαβιούντες οικονομικοί μετανάστες στην χώρα, κυρίως από χώρες της Ασίας και δευτερευόντως της  Αφρικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Πολλοί τους χαρακτηρίζουν φανατικούς μουσουλμάνους. Χωρίς να έχω τέτοια διάθεση χαρακτηρισμού, η αλήθεια είναι πως ελάχιστους μη φανατικούς μουσουλμάνους έχω συναντήσει στην ζωή μου. Και το ερώτημα είναι: με όλους αυτούς τι κάνουμε; Μια μεγάλη πλειοψηφία τους σύντομα (αν δεν έχει συμβεί ήδη) θα μείνει χωρίς δουλειά και άρα χωρίς κανέναν πόρο διαβίωσης. Η λογική λέει πως αυτοί θα ζητήσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Υπάρχει λογική όμως για άτομα που ζουν τόσον καιρό παράνομα στην χώρα μας, άτομα χωρίς καν ταυτότητα, χωρίς τους οικείους τους, χωρίς σπίτι και οικογένεια, πεινασμένα, χωρίς στέγη και περίθαλψη; Πως προετοιμαζόμαστε για το μοιραίο που έρχεται; Με αντιρατσιστικούς νόμους; Αστεία πράγματα!

Αργά ή γρήγορα, το θέμα των λαθρομεταναστών θα το βρούμε μπροστά μας. Είτε από την μία είτε από την άλλη είτε και από τις δύο πλευρές. Όσο γρηγορότερα σκύψουμε σοβαρά πάνω του, τόσο πιθανότερο να αποφύγουμε ως χώρα και ως κοινωνία τα χειρότερα. Τι εννοούμε να σκύψουμε πάνω του;  Πρώτα από όλα, να φροντίσουμε οι ίδιοι ως Πολιτεία από πού θα αρχίσει να «ξηλώνεται» το πουλόβερ, προστατεύοντας κατά κύριο λόγο τους Έλληνες και τους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες. Τούτο σημαίνει πως εφαρμόζουμε τους κείμενους νόμους για κάθε παρανόμως εισελθόντα στην χώρα και αν χρειαστεί αυστηροποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο στην κατεύθυνση τιμωρίας όσων τους υποθάλπουν, δηλαδή όσων τους προσφέρουν «μαύρη» εργασία και αδήλωτη κατοικία. Κάτι τέτοιο θα απαιτήσει την συγκέντρωση των λαθρομεταναστών για κάποιο διάστημα και μέχρι την απέλασή τους, σε ανοικτές φυλακές λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Ευτυχώς το ανάγλυφο της χώρας επιτρέπει την εύκολη και σχετικά αδάπανη δημιουργία τέτοιων ανοικτών εγκαταστάσεων (μιλάμε για μικρά ακατοίκητα νησιά), ενώ η χρηματοδότηση της δημιουργίας των εγκαταστάσεων, της συντήρησης, της φύλαξης, της υγειονομικής περίθαλψης και της διατροφής όλων αυτών των ανθρώπων, μπορεί να απαιτηθεί να αναληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω πως είναι μια υποχρέωση της Ευρώπης έναντι της χώρας μας, που την έχει μεταβάλλει με το έτσι θέλω σε αποθήκη απελπισμένων ανθρώπινων υπάρξεων.

Η παραμονή των λαθρομεταναστών στις ανοικτές αυτές φυλακές θα είναι προαιρετική με την έννοια πως όποιος από αυτούς δεν επιθυμεί να παραμείνει τρόφιμος εκεί, θα μπορεί με μιαν απλή αίτησή του και αφού δηλώσει τα πραγματικά προσωπικά του στοιχεία, να απελαύνεται στην χώρα προέλευσής του με έξοδα του ελληνικού κράτους ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία της χώρας μας. Η πολιτική αυτή, μπορεί να λειτουργήσει αμφίδρομα, τόσο στην κατεύθυνση της ανακατάληψης των πόλεων και της ίδιας της Πατρίδας μας από τους παρανόμως εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες, όσο και στην κατεύθυνση της πρόληψης εισόδου νέων στο μέλλον. Γιατί όπως τα καλά νέα μεταδίδονται γρήγορα, τα κακά μεταδίδονται αστραπιαία. Και στον βαθμό που ο «μύθος» θα μετατραπεί σε «εφιάλτη», είναι σίγουρο πως όλο και λιγότεροι υποψήφιοι λαθρομετανάστες θα σκέπτονται στο μέλλον την χώρα μας ως πύλη εισόδου στον «παράδεισο» του αναπτυγμένου κόσμου.

Εν τέλει, ακόμη και αν αρκετές χιλιάδες από τους λαθρομετανάστες προτιμήσουν να ζήσουν στις ανοικτές φυλακές της ελληνικής δημοκρατίας αντί για τις ίδιες τις χώρες τους, τουλάχιστον θα γνωρίζουμε που βρίσκονται, θα είναι συγκεντρωμένοι, αποκλεισμένοι από πιθανές παρανομίες και κακουργηματικές πράξεις εναντίον των υπολοίπων πολιτών, και ίσως μελλοντικά, εάν ως κοινωνία χρειαστούμε νόμιμα και δηλωμένα εργατικά χέρια, προτιμήσουμε να εργασθούν κάποιοι έγκλειστοι ήδη παράνομοι αφού βεβαίως μας κάνουν γνωστά τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Στόχος ενός τέτοιου προγράμματος θα είναι να μην κυκλοφορεί και να μην εργάζεται στην χώρα μας ουδείς που να έχει εισέλθει παρανόμως σε αυτήν ή στην τελική ουδείς του οποίου τα προσωπικά στοιχεία δεν μας είναι γνωστά ή αμφισβητούνται. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει γι' αυτό, ακόμη και στις πιο φιλελεύθερες κοινωνίες, όσα παραπάνω ανέφερα θεωρούνται μη διαπραγματεύσιμα. Μονάχα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, η αριστερή θολή και διεστραμμένη άποψη περί πολιτικής ορθότητας, μπαστάρδεψε το κοινό αισθητήριο ακόμη και της κεντροδεξιάς και νάρκωσε τους νευρώνες της κοινωνίας τους επιφορτισμένους να σημαίνουν «συναγερμό» όταν απειλείται ευθέως η ίδια της η υπόσταση ως κοινωνία.

Ε, λοιπόν, έφτασε η ώρα της συλλογικής αφύπνισης.

Akenaton   

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 25/05/2013 09:12:14

  Περισσότερο επικίνδυνοι είναι οι μορφωμένοι μουσουλμάνοι της Δύσης, γιατί ξέρουν να οργανώνουν ομάδες και να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου.
  Στην Ελλάδα ο Δένδιας πρέπει να ξεκινήσει από τις ΜΚΟ και να τιμωρήσει τους αριστερούς "προστάτες"

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 25/05/2013 09:21:24

  Καλημέρα απο τον χιονισμένο βορά φιλτατε Akenaton ελπίζω πραγματικά να έφτασε η ώρα της συλλογικής αφύπνισης,πριν τις εκλογές ο πρόεδρος αρθογραφησε στο antinews ελπίζω πραγματικά ο Σαμαράς αλλα κ´ οι άλλοι τις κυβέρνησης να διαβάζουν antinews κ´ να πιάνουν τον παλμό του κόσμου την πραγματικότητα την καθημερινότητα

 3. akis51 avatar
  akis51 25/05/2013 09:54:38

  Αγαπητέ Akenaton,

  Εκτός από την ..αριστερή "θολούρα" υπάρχουν και κάποια ..μπουμπούκια τής ΝΔ, όπως π.χ. ο κ. Παυλόπουλος που συνέχισαν επί χρόνια να παίρνουν τις επιδοτήσεις από την ΕΕ για τούς λαθρομετανάστες. Αυτός ο κύριος μαζί με πολλούς άλλους, και απο ΠΑΣΟΚ, συν κάτι δικηγορικά "κυκλώματα" νομιμοποιήσεων πού είναι τώρα ; Μήπως έπαψαν να ..ανακατεύονται ; Όχι βέβαια ! Ας "ξεβρωμίσει" λοιπόν ο κ. Σαμαράς όλον αυτόν τον συρφετό, διότι αδιάκοπα θα σαμποτάρουν τις όποιες καλές προτάσεις, και μετά ας συζητήσουν για ερημονήσια και στρατόπεδα. Δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε προσωπική επίθεση στον κ. Παυλόπουλο. Ξανατονίζω ότι τον αναφέρω ως παράδειγμα αντί να "υπονοώ" χωρίς ονόματα. Προχθές συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαξίμου. Δηλ. οι ..αμαρτήσαντες παραμένουν σε στενό κύκλο συμβούλων. Μμμ, έξοχα.. ωραίες λύσεις θα δοθούν ! Δεν νομίζετε ότι αρκετά πιά με υποκρισίες ;

  • akenaton avatar
   akenaton @ akis51 25/05/2013 13:44:39

   Δυστυχώς, υπάρχουν τέτοια μπουμπούκια. Δεν θα σας ακολουθήσω στην ονοματολογία, επειδή τούτη την ώρα δεν έχει νόημα. Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ηγεμονία. Του έχω εμπιστοσύνη. Έτσι απλά.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ akenaton 27/05/2013 12:27:32

    akenaton
    οι αριστεροί τους προστατεύουν και τους υπερασπίζονται, οι '' δεξιοί'' τους έβαλαν όμως μέσα και κάνουνε τα πάντα για τους κρατήσουν εδώ. Αυτά περί αριστεράς τα ακούω βερεσέ αγαπητέ. Αν θέλαμε να τους στείλουμε από εκει που ήρθανε θα το είχαμε ήδη κάνει.
    βολεύει να '' χρεώνονται '' οι αριστεροί την κατάντια της εισβολής

 4. αργατεία avatar
  αργατεία 25/05/2013 10:10:27

  μετά από αυτό το κείμενο περιμένω συριζαίους να βγουν και να φωνάζουν για ξερονήσια, εξορίες, φυλακίσεις κλπ κλπ, είναι άλλωστε γνωστό ότι ζουν και νομιμοποιούνται από τα φαντάσματα του παρελθόντος και όχι από τα οράματα του μέλλοντος

 5. αργατεία avatar
  αργατεία 25/05/2013 10:13:44

  κακώς τα χαρακτηρίζετε ανοιχτές φυλακές, χώροι φιλοξενίας θα είναι και μάλιστα με παραλίες για κολύμπι! αν μαθευτούν τα νέα τότε να δεις πόσοι ακόμα θα θέλουν να έρθουν να τρων, να πίνουν, να λιάζονται και να κολυμπούν τζάμπα και χωρίς να χρειάζεται και να δουλεύουν.....πρέπει καποιους εξ αυτών να τους μάθουμε και ελληνικά μπας και βγει τίποτα...

  • akenaton avatar
   akenaton @ αργατεία 25/05/2013 13:45:27

   Οι παραλίες θα είναι αποκλεισμένες για τους "τροφίμους" αγαπητέ!

 6. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 25/05/2013 10:30:25

  Αγαπητέ Ακενατών, μην ανησυχείς.
  Αν τελικά αποτύχουμε και στον τομέα ελέγχου και "διακράτησης" εν Ελλάδι των λαθρομεταναστών που στόχο έχουν τις πλούσιες Ευρωπαικές χώρες, έχοντας αποδεχτεί και υπογράψει τα "Δουβλίνα", τη ζημιά δεν θα την πάθουμε εμείς, αλλά ακριβώς αυτοί που μας επέβαλλαν τα Δουβλίνα. Εμείς απλά θα φάμε ενα ακόμη πρόστιμο γιατί δεν καταφέραμε να τους εμποδίσουμε να πάνε στις πλούσιες Ευρωπαικές χώρες του Βορρά. Εκτός βέβαια αν προτάξουμε τα στήθη μας για να εμποδίσουμε τους "λάθρο" να πάνε εκεί που και οι ικανώτεροι εξ ημών πηγαίνουν (όσο ακόμα μας το επιτρέπουν οι "εταίροι" μας)...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αρχιμήδης1 25/05/2013 13:46:26

   Λέτε να παλαίψουμε για να τους κρατήσουμε εδώ μέσα; Αμάν! ελπίζω πως όχι ....

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ akenaton 27/05/2013 12:40:46

    Υπάρχει ελπίδα δε, κυρίως αν βοηθήσεις κι εσύ να ανεβεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρετε όλοι μαζί σε μια σεμνή και σύντομη τελετή και την ελληνική υπηκοότητα

    o δενδιας αγαπητέ που μοιράζει με το τσουβάλι αδειες παραμονής (μανωλάδα) πήρε μεταγραφή στο σύριζα και δεν το πληροφορηθηκα? όσο για τον ξένιο δία ( τελευταία φόρα που διάβασα μιλούσε για 90.000 προσαγωγές και 8000 παράνομους, δηλαδή πάνω από το 90% ''νόμιμοι'') είναι τόσο αποτελεσματικός όσο η ασπιρινη για βαριές ανίατες ασθένειες.
    το παιχνίδι χάνεται αργά αλλά σταθερά αγαπητέ. Οι Ελληνες το 2050 θα είναι σκουροι μουσάτοι και θα δοξάζουν τον αλάχ ( αντε με τσιπρα να είμαστε απο το 2030 έτσι)

 7. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 25/05/2013 10:51:54

  Αρκετά σκληρό το κείμενο, δεδομένου ότι προέρχεται από λιμπεραλιστή!
  Γνωστόν ότι ο διεθνής καπιταλισμός επιθυμή την υπερβάλουσα προσφορά εργασίας για να την εξασφαλίζη σε χαμηλή τιμή...

  Η διάκρισις σε παρανόμους και νομίμους μετανάστες είναι ατυχής, διότι οι «νόμιμοι» είναι οι νομιμοποιηθέντες παρανόμως παράνομοι.
  Η πρότασις για εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων σε ακατοικήτους νησίδες δεν μπορεί να εφαρμοστεί για πολλούς λόγους, π.χ. ποιος θα αναλάβη τα έξοδα για την διατροφή όλων αυτών.
  Με τους Αλβανούς, που αποτελούν τον κύριο όγκο των ξένων και πηγή μεγάλης εγκληματικότητος τι θα γίνη;
  Ο «ξένιος Ζευς» το μόνον που επέτυχε ήταν να συγκεντρώση μερικές χιλιάδες λάθρο και να χρεώση στους Έλληνες πολίτες την δωρεάν διαμονή και διατροφή τους.
  Εκφράσεις του τύπου « αποθήκη απελπισμένων ανθρωπίνων υπάρξεων» παραπέμπουν στην φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και των έξωθεν δημιουργηθέντων και χρηματοδοτουμένων «αντιρατσιστικών οργανώσεων», που αποσκοπεί στον συναισθηματικό αφοπλισμό των Ελλήνων έναντι της εχθρικής εισβολής.
  Το πρόβλημα θα αρχίση να επιλύεται όταν λάβωμε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα, όπως η επαναρκωθέτησις του Έβρου και η δημιουργία ειδικών μονάδων με αντικειμενικό σκοπό την εξόντωση οποιουδήποτε επιχειρεί να εισέλθη λάθρα από τα χερασαία ή θαλάσσια σύνορα μας.

 8. anonymous avatar
  anonymous 25/05/2013 11:00:28

  Μένω Κυψέλη και κυκλοφορώ σε όλες τις τριγύρω περιοχές. Αχαρνών, Μιχαήλ Βόδα, την επονομαζόμενη "μικρή Πολωνία" και στα Εξάρχεια. Η μόνη περιοχή στην οποία δεν κυκλοφορούν λάθρο είναι τα Εξάρχεια των "προστατών".
  Εμείς οι άλλοι να τρώμε τους λάθρο στη μάπα κι αυτοί να μας λένε ρατσιστές και να τους πετάνε στην πόρτα μας. Να πάνε μερικοί λάθρο να μείνουν στα Εξάρχεια να δουν τη γλύκα.

  • MCA avatar
   MCA @ anonymous 25/05/2013 12:08:27

   Φροντίζουν να είναι ιδεολογικά ''καθαροί''.

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 25/05/2013 12:17:13

  Έχω μία καλύτερη ιδέα: να φράξουμε τεράστιες περιοχές του κέντρου, ομόνοια, πατήσια, κυψέλη, κτλ, και να πετάξουμε εκεί μέσα όλους τους ανεπιθύμητους έλληνες και ξένους. Να μην μπορούν να βγούν απο κει μέσα. Εκεί μέσα ας κάνουν ότι γουστάρουν. Ας φτιάχνουν συμμορίες, ας σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, οτιδήποτε. Κάτι σαν απόδραση απο την Νέα Υόρκη.

  Μπορώ ναφανταστώ ότι θα υπάρχουν μέσα στην φραγμένη πόλη μικρές αντιμαχόμενες επικράτειες: Little Africa, New Islamabad, Albanian pride, gypsy kings κτλ....
  Όποιον αιτείται άσυλο, ή όποιον παραβιάζει τα σύνορά μας να τον πετάμε εκεί μέσα, μαζί με τα άλλα καλόπαιδα. Όποιος δηλώνει μουσουλμάνος Θράκης, Αθήνας, Αραβίας, θα παίρνει εισιτήριο δίχως επιστροφή για την φραγμένη πόλη. Αυτά που του μαθαίνει το κοράνι θα βρίσκονται άλλωστε σε πληρη εφαρμογή εκεί μέσα και άρα αυτός είναι ο σωστός χώρος για αυτόν.

  Οι έλληνες και οι τουρίστες θα μπορούν να πετάνε με ελικόπτερα απο πάνω και να παρακολουθούν τις συμμορίες να σφάζονται πληρώνοντας ένα εισιτήριο.
  Για τους έλληνες το θεαμα θα είναι δωρεάν κάθε κυριακή. Επίσης να υπάρχουν και κάμερες σε διάφορα σημεία για να βλέπουμε το θέαμα στο σπίτι μας και να βάζουμε και στοιχήματα.

  Καμία διάκριση και κανένας οίκτος για τους ευρωπάιους. Είναι κι αυτοί τα ίδια κουμάσια με τους λάθρο. Όποιος ολλανδός ή Γερμανός ασχημονεί σε ελληνικό έδαφος να πετιέται άμεσα στην φραγμένη πόλη. Οι αντιρατσιστές να πετιούνται και αυτοί μέσα για να ζήσουν παρέα με τα αντικείμενα του πόθου τους.

  Δεν θα υπάρχουν φυλακές. Όλοι οι παράνομοι θα πετιούνται εκεί μέσα. Αν σκοτωθούν μεταξύ τους δεν πειράζει. Δεν θα υπάρχουν φύλακες παρά μόνο ο ελληνικός στρατός στα τείχη της φραγμένης περιοχής για να πυροβολεί όποιον πάει να αποδράσει. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε κανέναν διεφθαρμένο κερατά. Απλοί έφεδροι στρατιώτες που υπηρετούν θα κάνουν την δουλειά.
  Δεν θα υπάρχει πρόνοια να δίδεται τροφή στους φραγμένους. Θα καλλιεργούν τις πλατείες και τα πάρκα, θα παράγουν και θα ζούν απο αυτά. Οι πιο άγριοι θα επιδίδονται στον κανιβαλισμό φαντάζομαι. Είναι σα να τους βλέπω να φορούν κράνη φτιαγμένα απο κρανία.

  Το κράτος μπορεί να επεμβαίνει κατά καιρούς βάσει των στοιχημάτων των τηλεθεατών προκειμένου να βοηθήσει μία συμμορία που πάει να αφανιστεί, πχ πετώντας της όπλα. Για να χει περισσότερο σασπένς και να μην επικρατήσει αμέσως μία συμμορία. Να αλληλοσκοτώνονται για πάντα. Δεν υπάρχει λόγος κανένας να σκοτώνουν έλληνες. Μπορούν κάλλιστα να σκοτώνονται μεταξύ τους.

  Φαντάζομαι όπως και στην περίπτωση της ταινίας μπορεί κάποιος έλληνας επίσημος πχ ο Παγκαλος, να πέσει κατά λάθος μέσα στην φραγμένη πόλη με τους περίεργους. Και φαντάζομαι το ελληνικό κράτος θα οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης με ΟΥΚάδες.

  Αν πέσει μέσα ο Πάγκαλος φαντάζομαι θα προσέγγιζε την αλβανική μαφία της φραγμένης περιοχής μιας και ο ίδιος αισθάνεται αρκετά αλβανός. Μετά τις πρώτες 2- 3 στενές επαφές φαντάζομαι θα άλλαζε γνώμη. Δεν πειράζει.

  • litsa avatar
   litsa @ Γιώργος Αχαιός 25/05/2013 12:58:42

   Το δράμα μέσα από το χιούμορ αγαπητέ.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γιώργος Αχαιός 25/05/2013 13:29:07

   Πραγματικά, βρισκόμαστε μπροστά σε τραγέλαφο φίλτατε. Μην νομίσετε πως έγραψα ότι έγραψα με ελαφριά καρδιά. Αλλά σπάζοντας το κεφάλι μου τόσον καιρό να σκεφτώ μια λύση για τούτο τον γόρδιο δεσμό, μια λύση που να μην είναι εντελώς απάνθρωπη από την μία και πλήρως καταδικαστική για την κοινωνία μας από την άλλη, κατέληξα σε αυτό που προτείνω στο σημείωμά μου. Μπορί να ακούγεται σκληρό αλλά έτσι όπως τα κάναμε, αν θέλουμε να εφαρμόσουμε τους κείμενους νόμους δεν έχουμε καμιάν άλλη διέξοδο!

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Γιώργος Αχαιός 26/05/2013 01:15:14

   Φοβερό σενάριο....

  • Software Engineer avatar
   Software Engineer @ Γιώργος Αχαιός 26/05/2013 22:48:32

   Αμ δέ!!! Σιγά μην τους παραδώσουμε το ιστορικότατον κέντρον της Αθήνας!!!!!! Κάπου αλλού πάλι δεν αποκλείεται.. -.-

 10. galis avatar
  galis 25/05/2013 13:28:07

  Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Η Ελλάδα θα έχει την τύχη της Ν. Αφρικής.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ galis 25/05/2013 20:05:46

   "Μην προεξοφλείς το μέλλον της Ελλάδος" είχε πει ο Φιλοποίμην ο Αχαιός σε όσους έλεγαν πριν 2000 χρόνια ότι η Ελλάδα είχε τελειώσει.

 11. GO avatar
  GO 25/05/2013 13:47:26

  Akenaton, το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.
  Πρέπει να πέσει, όχι καταιγίδα αλλά, τυφώνας ιδεών για να βρεθεί λύση.
  Εν πάση περιπτώσει, όμως, πρέπει να αρχίσει έστω να ψιχαλίζει.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 25/05/2013 17:45:10

   Ε, ας πούμε ότι ρίξαμε μια σταγονίτσα!

 12. Θέμις avatar
  Θέμις 25/05/2013 16:10:22

  Χθες βράδυ μαζευτήκαμε παρέα στη βεράντα του σπιτιού μου, όπως κάνουμε πολλές Παρασκευές. Οι περισσότεροι θέλησαν να παραγγείλουμε κινέζικο. Διαβάσαμε τον κατάλογο και οι ειδήμονες επί του ασιατικού μενού της παρέας κατέληξαν σε κάποια πιάτα. Τηλεφώνησα σε κινεζικό εστιατόριο όμορου δήμου και με μεγάλη δυσκολία –λίγο ελληνικά, λίγο αγγλικά- κατόρθωσα να παραγγείλω. Μετά από αναμονή 40 λεπτών και μόλις είχαν αρχίσει ν’ ακούγονται γκρίνιες από τους πιο πεινασμένους, χτύπησε το τηλέφωνο και ο κινέζος εστιάτορας με ρώτησε που βρίσκεται το 53 της οδού, διότι ο διανομέας βρήκε το 51 και το 55, αλλά δεν υπήρχε το 53! Μετά τις διαβεβαιώσεις μου ότι το 53 υπάρχει και είναι ανάμεσα στο 51 και το 55, περίμενα να χτυπήσει το θυροτηλέφωνο, αλλά μάταια. 10 λεπτά αργότερα μου ξανατηλεφωνεί ο ίδιος κινέζος για να μου πει ότι ο διανομέας είχε μπερδέψει τη θεά της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας που έχει δώσει το όνομά της στην οδό που διαμένω με μία άλλη θεά! Αφού πέρασαν άλλα 20 λεπτά και η πείνα και ο εκνευρισμός είχαν πάρει τη θέση της ευχάριστης διάθεσης που είχε νωρίτερα η παρέα και είχαμε αρχίσει να διαβάζουμε καταλόγους άλλων εστιατορίων, τηλεφώνησε ο διανομέας. Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα συνεννοηθήκαμε, αλλά μου είπε ότι είχε πάει σε άλλη περιοχή, όχι στο Δήμο που βρίσκομαι εγώ. Του απάντησα θυμωμένα να μην έρθει, να γυρίσει πίσω. Αμφιβάλλω αν το κατάλαβε. Λίγα λεπτά αργότερα και μόλις ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να παραγγείλουμε κάτι άλλο, χτύπησε το θυροτηλέφωνο και εμφανίστηκε στην οθόνη του ο πολυαναμενόμενος κινέζος, 1 ½ ώρα μετά την παραγγελία. «Άνοιξέ του, μπας και φάμε τίποτε απόψε» αναφώνησε η παρέα και σε λίγο στην πόρτα εμφανίστηκε ένας κάθιδρος, αγχωμένος, αμήχανος κινέζος με το φαγητό –επιτέλους- στα χέρια του. Εν μέσω χειροκροτημάτων από τους πεινασμένους, τον ρώτησα στα αγγλικά αν ήξερε που βρισκόταν και μου απάντησε ότι δεν είχε ιδέα.
  Ανέφερα τη φαιδρή και εκνευριστική χθεσινοβραδυνή μου εμπειρία για να αναδείξω το εξής: στην Ελλάδα μας τα τελευταία 20 χρόνια συγχέουμε 2 έννοιες. Την πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και την μεταναστευτική πολιτική. Η πρώτη είναι απλά ανύπαρκτη, καθώς αντιμετωπίζω σημαίνει βρίσκομαι αντίθετος σε ένα φαινόμενο και λαμβάνω μέτρα για την εξάλειψή του. Επί 20 χρόνια ένα από τα ελάχιστα μέτρα (έστω ημίμετρα) που ελήφθησαν προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο διαβόητος φράκτης μήκους 12 χιλ. στον Έβρο. Εμείς εδώ, ανίκανοι να διαχειριστούμε τα κύματα λαθρομεταναστών που εισέρχονται, χορηγούμε σε όλους δελτία αιτήσαντος ασύλου, τους βαφτίζουμε νόμιμους και ξεμπερδεύουμε.
  Αντίθετα, μεταναστευτική πολιτική είναι –κατά την άποψή μου- η διερεύνηση των αναγκών της χώρας σε εργατικό δυναμικό, ανά ειδικότητα και η αποδοχή νόμιμων μεταναστών με γνωστή εθνικότητα και ονοματεπώνυμο που θα πληρούν κάποια κριτήρια για τη δουλειά που καλούνται να κάνουν και θα έχουν στοιχειώδεις έστω γνώσεις της γλώσσας μας. Θα μπορούν δηλαδή να διαβάσουν πού γράφει «Αμφιτρίτης» και πού «Αφροδίτης». Έτσι, θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και δεν θα μπαίνουν εύκολα στον πειρασμό την ατιμώρητης εγκληματικότητας. Διότι αν ο κινέζος που τελικά συνάντησα χθες κάνει το ίδιο λάθος και άλλες φορές και τελικά απολυθεί, δεν είναι πολύ πιθανό ν’ αναζητήσει τη λύση στο οικονομικό του πρόβλημα στον χώρο της μαφίας του παραεμπορίου, όπου δραστηριοποιούνται ανενόχλητα πολλοί ομοεθνείς του;
  ΥΓ. Δεν ξέρω αν αποτελούν λύση τα ακατοίκητα νησιά, αλλά συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησης του Akenaton.

 13. popaia avatar
  popaia 25/05/2013 17:11:29

  @anonymous
  Πλάκα κάνεις; Τους Πακιστανούς με τα καρότσια δεν τους βλέπεις πάνω-κάτω; Τους σκούρους αφισοκολητές των αντιεξουσιαστών; Τα "στέκια μεταναστών" που είναι στέκια λαθρό και προστατών; Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις, τα περίπτερα, κλπ, που έχουν ΟΛΑ περιέλθει σε Αλβανούς; Άσε που οι αλλοδαποί των Εξαρχείων είναι όλοι μέλη του Δικτύου κι οπαδοί του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλαδή δασκαλεμένοι κι εχθρικοί. Μόνο τη βρώμα να δεις στα Εξάρχεια, τρελαίνεσαι, είναι η πιο βρώμικη γειτονιά της Αθήνας και άκρως υποβαθμισμένη. Ούτε πριν την κρίση μπορούσε κανείς να πουλήσει τίποτα. Ζούμε σ' ένα εχθρικό κράτος εν κράτει υπό τον διαρκή φόβο των τραμπούκων οι οποίοι είναι χειρότεροι απ' τους προστατευομένους τους κι εσύ μας λες και προνομιούχους; Λάθος κάνεις. Εξάλλου όλοι αυτοί οι αντιρατσιστές ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ στα Εξάρχεια ώστε να τους ενδιαφέρει το θέμα. Στα Εξάρχεια απλώς "εργάζονται".. Έρχονται από αλλού, από ασφαλείς περιοχές.
  Στο κέντρο δεν υπάρχει βιώσιμο σημείο, μην ψάχνεις.

 14. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 26/05/2013 15:09:40

  Μεταναστευτική ακρίδα, ξερονήσια, ''ωνάσηδες''... Δεν περίμανα ποτέ τόσο ρηχές αναλύσεις από εσάς akenaton, γεμάτες ξενοφοβία και στερεότυπα!
  Υ.Γ.: Το Δουβλίνο ΙΙ αφορά τους αιτούντες άσυλο και μόνο, δηλαδή ένα πολύ μικρό αριθμό από τους παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/05/2013 21:28:26

   Η αλήθεια είναι πως για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ακούγονται συνεχώς διαπιστώσεις, γίνονται ένθεν κακείθεν θεωρητικές αναλύσεις, αλλά ΔΕΝ ακούγονται προτάσεις για λύση. Δεν συμφωνείτε πως πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα της χώρας; Δεν συμφωνείτε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι κείμενοι νόμοι τουλάχιστον όσον αφορά τους παρανόμως εισελθόντες στην χώρα; Δεν μιλώ με ελαφριά καρδιά έτσι και ούτε έχω ξανασχοληθεί με το θέμα, όμως πιστεύω ότι πρόκειται για μεγίστη υποκρισία αν κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί από εμάς και πρέπει να λυθεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όχι στα λόγια. Δυστυχώς όπως είδατε και από τα σχόλια, δεν φαίνεται να απασχολεί πολλούς φίλους η λύση. Ας είναι. Περμένω και από εσάς προτάσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν. Ευχαριστώ.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ akenaton 26/05/2013 23:13:35

    Συμφωνώ απόλυτα για την εκρηκτική διάσταση του μεταναστευστικού προβλήματος στην Ελλάδα και επίσης συμφωνώ μαζί σας με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει όποιος στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα προσπαθεί να προτείνει λύσεις. Η δική μου φιλοσοφία επίλυσης του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης έχει 2 σκέλη, ένα ελληνικό και ένα ευρωπαϊκό. Αρχικά, η Ελλάδα πρέπει τάχιστα να εκσυγχρονίσει το σύστημα παροχής ασυλού, που θα διευκόλυνε τους αναγνωρισθέντες ως πρόσφυγες να εγκατασθούν σε άλλεςχώρες της ΕΕ. Στη συνέχεια να φτιάξει αρκετά κλειστά κέντρα κράτησης με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε κατοικημένες περιοχές και όχι ξερονήσια, απορροφώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ από διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους. Στη συνέχεια να αυστηροποίησει τις ποινές και τους ελέγχους σε δύο τομείς που γεννούν την εγκαθίδρυση συμφερόντων μη επίλυσης του ζητήματος, όπως η παράνομη εργασία και η στέγαση με δυνατότητα των πολιτών να κατεγγέλουν ανώνυμα τις παραπάνω καταστάσεις. Ποιός κάτοικος μιας περιοχής δε θα έκανε καταγγελία για ένα σπίτι με 30 ή 40 παράτυπους μετανάστες απέναντι από το σπίτι του ή στην πολυκατοικία του και ποιός εργάτης, ντόπιος ή νόμιμος μετανάστης, δεν θα έκανε καταγγελία αν είχε ανάγκη για δουλειά και ο ''εργοδότης'' απασχολούσε παράτυπους μετανάστες; Δεν ονειροβατώ, είμαι σίγουρος ότι θα εμφανίζονταν αρκετά κρούσματα διαφθοράς και αδιαφορίας των κρατικών οργάνων αλλά με την ύπαρξη αρκετών κέντρων φύλαξης και την απαιτούμενη πολιτική βούληση θα έφερνε αρκετά αποτελέσματα. Παράλληλα, ''σφράγισμα'' του Έβρου όπως συμβαίνει και ενίσχυση της Frontex ή κάποιας ευρωπαϊκής δύναμης στα νησιά. Στα νησιά η Frontex όταν εγκαταστάθηκε έφερε αποτέλεσμα για γεωστρατηγικούς λόγους της Τουρκίας, καθώς ήταν μια έμμεση αναγνώριση ότι τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα, και έτσι εντάθηκε το κύμα παρατυπης μετανάστευσης στον Έβρο που η παρουσία της Frontex δε βοήθησε καθόλου. Το δεύτερο σκέλος είναι το αμιγώς ευρωπαϊκό. Οι παράνομοι μετανάστες δε ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια σε χώρες της ΕΕ. Το πρόβλημα δεν είναι το Δουβλίνο 2 όπως στην Ελλάδα εσφαλμένα θεωρούμε, αλλά ότι δεν έχουν χαρτιά-ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτά μπορούν μόνο οι πρεσβείες τους να τους αναγνωρίσουν. Εδώ η ΕΕ θα μπορούσε να τις χρημαδοτήσει με ένα σημαντικό για αυτές ποσό ώστε να τους αναγνωρίσουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Αν πχ εντός ΕΕ βρίσκεται 1.000.000 Αφγανοί (που δε δικαιούνται άσυλο) το κόστος μεταφοράς στις πατρίδες τους τους είναι απειροελάχιστο για την ΕΕ. Ένα αεροπλάνο με 300 επιβάτες κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ. Το κόστος μεταφοράς τους είναι κοντά στα 700 εκ. ευρώ. Το ΑΕΠ του Αφγανιστάν ήταν 33 δις δολλάρια για το 2012. Το κόστος χρηματοδότησης της ΕΕ για αναγνώριση-επαναπαροχή ταξιδιωτικών εγγράφων από το Αφγανιστάν , πχ με 1 δις από την ΕΕ, είναι σημαντικό ποσό για την οικονομία τους, σε συνδυασμό με μια μικρότερη αλλά ετήσια χρηματοδότηση, πχ για 20 χρόνια, στα κράτη καταγωγής ως μια ρήτρα για να κρατούν εκεί το μεγαλύτερο αριθμό των πρόθυμων για μετανάστευση πολιτών τους. Άλλωστε το μήνυμα θα ήταν σαφές ο δρόμος πρός την ΕΕ αφορά μόνο τους αιτούντες άσυλο και όχι άλλους που θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους σε σύντομο διάστημα.
    Αυτά ως ιδέες-προτάσεις δεν δύσκολο να γίνουν απλά απαιτούν πολιτική βούληση. Τα κεντροαριστερά κόμματα στην ΕΕ ζουν στον διεθνιστικό τους παράδεισο και επιθυμούν την παραμονή τους αφού κάποτε θα αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και προνομιακά θα τους ψηφίζουν. Τα κεντροδεξιά κόμμάτα είναι ''τυφλωμένα'' από την ανταγωνιστικότητα, πολλές φορές έχουν προνομιακή σχέση με οικονομικά συμφέροντα που επιθυμούν φθηνά εργατικά χέρια, και αναπτύσσουν και ενοχικά σύνδρομα στην εσωτερική πολιτική διαμάχη κάθε χώρας ότι θα χαρακτηριστούν ακροδεξιά και ξενοφοβικά κόμματα. Έτσι ο κόσμος στρέφεται στην ακροδεξιά και μπολιάζονται κοινωνικά στρώματα στο ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα, γι' αυτό διαφώνησα έντονα στους χαρακτηρισμούς σας ''ακρίδα'' για την παράτυπη μετανάστευση, και ''ωνάσηδες'' για τους Έλληνες. Ειδικά, μάλιστα το τελευταίο είναι μια αυτοστερεοτυποποίηση του δικού μας έθνους, που παρότι σε ένα βαθμό είναι σωστή, παράγεται από πραγματικές κοινωνικές αιτίες και όχι αποκλειστικά από μια ''εθνική'' επιλογή. Επειδή, ανήκουμε και οι 2 σε αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Κεντροδεξιά, οι εκφράσεις ''ακρίδα'', ''ωνάσηδες'' κλπ και τα ξερονήσια θαρρώ δε μας ταιριάζουν. Αν επιθυμούμε την επίλυση του ζητήματος από την Κεντροδεξιά με δημοκρατικό και ανθρώπινο τρόπο δε χρειάζεται να παίρνουμε εκφράσεις ''δάνεια'' από την ακροδεξιά ρητορική για να κινητοποιήσουμε το ''ακροατήριό'' μας αλλά με τα κείμενά-σχόλια μας να κινητοποιούμε με προτάσεις το χώρο μας να λάβει δράση. Άλλωστε, νομίζω ότι ο Ν. Δένδιας το έχει πάρει το μήνυμα και προσπαθεί αρκετά!

    • akenaton avatar
     akenaton @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/05/2013 09:31:05

     Πέρα από τις "λέξεις" που σας ενόχλησαν, τελικά διαβάζοντας τις προτάσεις σας, βλέπω ότι δεν απέχουν και πολύ από τις δικές μου. Επέλεξα μικρά νησάκια, επειδή εκεί μπορείς πιο εύκολα να κάνεις ανθρώπινες ανοικτές φυλακές χωρίς πολλά συρματοπλέγματα και ανθρωποφύλακες. Όποιος είναι έγκλειστος πιστεύω πως δεν πολυσκοτίζεται για το τι υπάρχει έξω από τα σρματοπλέγματα της φυλακής του.
     ΥΓ. Η λέξη "ωνάσηδες" σε εισαγωγικά αναφέρεται στον όψιμο (προ κρίσης) συβαριτισμό της κοινωνίας μας και γράφτηκε ειρωνικά. Όσον αφορά την έκφραση "μεταναστευτική ακρίδα", φοβάμαι ότι περιγράφει επακριβώς αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην χώρα μας.
     Την καλημέρα μου από την Μακεδονία.

 15. NK avatar
  NK 27/05/2013 01:42:58

  Συμφωνώ σε πολλά. Μερικά μόνο σχόλια:

  -H πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν λόγω φόρτου εργασίας ταυτοποιεί μόνο 4-5 υπηκόους της το μήνα!

  Όποιος πηδάει τον Έβρο είναι παράνομος, καθαρά. Μην φοβόμαστε τις λέξεις, αν υπάρχει παράνομη στάθμευση υπάρχει και παράνομη είσοδος στη χώρα.

 16. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 27/05/2013 14:55:57

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου, όπως και με την ανάλυση του Χότζα. Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα και απαιτεί σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια, πόρους και αποφυγή ακροτήτων. Ο αντιρατσισμός σαν πολιτική, πρέπει να συνυπάρχει με την αυστηρότατη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και την τήρηση της νομιμότητας. Η αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών θα είναι αυτό που θα κρίνει αν η Ελλάδα στο μέλλον θα είναι μια σοβαρή δημοκρατική χώρα ή μια χώρα που οι κρατούσες αντιλήψεις θα ταυτισθούν με αυτές των ακροδεξιών και ρατσιστικών χώρων, με όλες τις δραματικές συνέπειες που αυτό θα επιφέρει.

 17. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 27/05/2013 21:01:54

  Τα ίδια ακριβώς πρότεινε και ο Σαββόπουλος και πέσαν να τον φάνε αλα Δημουλά.
  apn.gr/news/nea/savvopoulos-sta-nisia-oi-lathrometanastes/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.