#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2012 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λεφτά υπήρχαν, αλλά ... τα έβγαλαν στον εξωτερικό!Δικαιώθηκε ο Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπήρχαν… το 2010, αλλά κάποιοι που έμαθαν (από ποιους άραγε;) ότι θα γίνει χαμός στην Ελλάδα, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Το ποσό των 104,6 δις ευρώ μεταφέρθηκαν από τη χώρα μας το 2010 στο εξωτερικό σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται λεφτά από αποταμιεύσεις που έχουν πάει σε ελβετικές ή άλλες τράπεζες, καθώς και χρήματα για εμπορικές συναλλαγές, δηλαδή για δουλειές που έγιναν μακριά από τη χώρα μας. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι θα διασταυρώσει περιπτώσεις που το ύψος των κεφαλαίων τα οποία διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ΄ έτος, ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα αυτά.

Αφορμή για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλου, αποτέλεσε το δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στελέχη συγκεκριμένων ξένων τραπεζικών ομίλων κατευθύνουν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Άγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο, τους τελευταίους μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Έλληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) περισσότερα από 20 δισ. Ευρώ.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιοι έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, δικό τους το πρόβλημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να βρουν από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά κι αν έχουν πληρώσει τους ανάλογους φόρους, αν δηλαδή δικαιολογούν την πηγή τους.

Το γιατί σχεδόν δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε γι’ αυτό, ας απαντήσει ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Βενιζέλος. Ακόμη τις περιμένουμε τις συμφωνίες με την Ελβετία για να μας δώσουν τα στοιχεία.

Μεγάλο θέμα που χρήζει καθαρών απαντήσεων είναι γιατί μέσα στο 2010, όταν δεν είχε φουντώσει για τα καλά η κρίση, κάποιοι έβγαλαν σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ στο εξωτερικό. Διότι πολύ φοβούμαστε ότι ορισμένοι κυβερνητικοί που ήξεραν την κατρακύλα της Ελλάδας και τα απανωτά Μνημόνια, ειδοποίησαν τα «φιλαράκια» τους, αυτούς που είχαν γερό κομπόδεμα, να πάρουν τα λεφτά τους και να τρέξουν μακριά από τη χώρα. Τα 104 δις ευρώ δεν είναι λεφτά από υπαλλήλους των 800 ευρώ ή συνταξιούχους.

Είναι σίγουρα από επιχειρηματίες, νταβατζήδες, κολλητούς της εξουσίας, διευθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους κ.λπ. Όλο αυτό τον συρφετό που συναγελάζεται ακόμη με το ΠΑΣΟΚ και που σίγουρα είχε «εσωτερική πληροφόρηση».

Θα μάθουμε άραγε ποτέ ποιοι πλούτισαν από όλη αυτή τη διαδικασία; Άλλωστε, το ίδιο είχε γίνει και την εποχή που θα έμπαινε η χώρα στην ΟΝΕ, όταν έγινε η υποτίμηση της δραχμής. Κάποιοι ήξεραν…

Το ίδιο έγινε και με το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Κάποιοι γνώριζαν, η μαρίδα την πλήρωσε.

Έτσι γίνονται οι μεγάλες αναδιανομές του πλούτου στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/04/2012 18:08:41

  Η απορία μου: Για τα άλλα, που δεν τα έβγαλαν, αλλά τα κράτησαν εδώ (σε καταθέσεις, σε ακίνητα κτλ), πλήρωσαν όλοι τους ανάλογους φόρους ;
  Απλό δεν είναι; Άν θέλουν να "ζυμώσουν", άς αρχίσουν από αυτό το αλεύρι που είναι μπροστά τους.

 2. άσχετος avatar
  άσχετος 02/04/2012 22:37:35

  Ποια πολιτική παράταξη θα πάρει ξεκάθαρη θέση γι' αυτό το θέμα? Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να μας κυβερνήσει αυτοδύναμα? Επιτέλους, πόσο δύσκολο είναι να μάθουμε και εμείς οι <> τι έγινε ο πλούτος αυτού του τόπου. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν με πείθετε πλέον, μαζί με μένα θα χάσετε και χιλιάδες άλλους που ψήφιζαν και στήριζαν αυτή την παράταξη. Θέλουμε ονόματα πλέον, νόμοι υπάρχουν, τα υπόλοιπα είναι απλώς διαδικαστικά. Σε τρεις μήνες δεν θα έχουμε ούτε ελλείμματα ούτε υπέρογκα χρέη. Αυτός ο τόπος χρειάζεται το απλό και αυτονόητο που έχουμε χάσει, το όραμα και την επιμέλεια του συνετού οικογενειάρχη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.