Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Τι τις θες Αλέξη τις εκλογές άμα δεν μπορείς να κυβερνήσεις;
08/02/2014 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Τι τις θες Αλέξη τις εκλογές άμα δεν μπορείς να κυβερνήσεις;

Ο κ. Λαφαζάνης δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα ανοίγματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά όχι παλαιού τύπου.

Ομολογία αδυναμίας διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποδόμηση της πολιτικής του κ. Τσίπρα για εκλογές μέσα στο 2014, έκανε δημόσια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Απολύτως ειλικρινής και ντόμπρος με τις θέσεις του, ακόμη κι αν προκαλούν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα έχει έλλειμμα διακυβέρνησης. Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως οι εκλογές δεν κερδίζονται με γκάλοπ και πρόσθεσε πως «για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα». «Πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές σε συνειδήσεις μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε.

«Και εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας πως το έλλειμμα διαπιστώνεται τόσο στο κατά πόσο ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει την επόμενη ημέρα όσο και για το αν οι εκλογές θα κερδηθούν στις συνειδήσεις των πολιτών.

Ουσιαστικά ο κ. Λαφαζάνης λέει αυτό που λέει όλος ο κόσμος. Ακόμη κι αν πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θεωρούν ικανό να κυβερνήσει. Όμως, τότε γιατί ο κ. Τσίπρας έχει… λυσσάξει για εκλογές μέσα στο 2014; Δεν ξέρει πως όταν εύχεται κάτι μπορεί να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και να του συμβεί;

Συμπλήρωσε δε, πως η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις. Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση.

Ο κ. Λαφαζάνης, επιπλέον, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα ανοίγματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά όχι παλαιού τύπου.

«Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ», είπε και τόνισε πως έτσι δεν διευρύνεται η επιρροή του κόμματος.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως δεν μπορεί να προχωρήσει η Αριστερά που θέλει να έχει μέλλον με ανοίγματα στον αστικό χώρο. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν κύκλοι μέσα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς που πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι διά της τεθλασμένης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Προέβη, επίσης, στην παραδοχή πως το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να κριθεί μέσα σε εβδομάδες αν όχι και σε ημέρες

«Πρέπει να έχουμε σχέδιο το οποίο θέλει ταχύτητα και αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι οι εξής:

-Ακύρωση των μνημονίων

-Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης

-Να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε κάθε περίπτωση

Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης και ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να προβάλλεται στον ελληνικό λαό σαν μία επιλογή που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο κόμμα που μπορούν να παίξουν πρωτοπόρο ρόλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία ανασύνθεσης της Αριστεριστεράς και ότι ο κόσμος περιμένει μία νέα ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 08/02/2014 10:48:54

  Τώρα κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει το παιδί ??? Υπάρχει έστω και μια σταθερή θέση ή μια ξεκάθαρη πολιτική - στρατηγική ??? Υπάρχει πυγμή και αποφασιστικότητα απο τον "μέλλοντα Πρωθυπουργό " , θέλει να κυβερνήσει με λαϊκές συνελεύσεις ??? Ειναι κάτι εκπρόσωπος τύπου, η κοινή συνισταμένη όλων των παππούδων της αριστεράς και της προόοδου με ολίγη απο ψευτο αναρχικούς - αντιεξουσιαστές ... Η ΝΔ έχει τον Παπαμιμικο για τον ίδιο ρόλο ... Αλλα σαν τη φωνή του Προέδρου , μπερδεύεται όμως τώρα τελευταία και σου λέει αφού τα κατάφερε ο Αλέξης γιατί όχι και εγώ .... Παιδιά είναι θα μεγαλώσουν .

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 12:15:24

  Το πιο σημαντικό απ' τα λεγόμενα του Λαφαζάνη είναι το ότι πιστεύει οτι υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή. Πράγμα που αναιρεί τον προηγούμενο ισχυρισμό του οτι αν ο Σύριζα δεν λειτουργήσει δια της ευθειας αριστερής πολιτικής και πάει δια της τεθλασμένης το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να κριθεί μέσα σε εβδομάδες αν όχι και σε ημέρες...Αν αυτή η πίστη του Λαφαζάνη είναι λάθος, τότε δικαιώνεται απόλυτα ο Τσίπρας για όποιον ελιγμό κι αν κάνει προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή και το πιθανότερο σ' αυτή την περίπτωση είναι να έχει και ο Λαφαζάνης την τύχη του Τατσόπουλου... Mε απλά λόγια αν οι Γερμανοί έχουν καταλήξει οτι σε περίπτωση που η Ελλάδα σταματήσει να τους πληρώνει όπως είναι αναπόφευκτο χωρις κούρεμα του χρέους,να την πετάξουν εκτός Ευρώ, κανένας στον κόσμο δεν θα τους εμποδίσει. Αντιθέτως αν οι Γερμανοί πιστεύουν οτι δεν τους συμφέρει με τίποτε η Ελλάδα να βγεί εκτός Ευρώ,θα συμβιβαστούν με τον Πρωθυπουργό της είτε αυτός είναι ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας σε κάποιο "εύσχημο" κούρεμα του χρέους . Δεν αποφασίζουν ιδεολογικά οι Γερμανοί. Και ο Ολλάντ Αριστερός είναι. Κι αύριο μπορεί και ο αριστερός Ρέντσι να βγεί στην Ιταλία. Αλλωστε την Ευρωζώνη βασικά αριστεροί ηγέτες την δημιούργησαν...(δια της "τεθλασμένης" βέβαια...)

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/02/2014 12:31:07

  Την αλήθεια λέει ο Λαφαζάνης.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Γιώργος Αχαιός 08/02/2014 13:04:53

   Δηλαδή αγαπητέ Γιώργο, Αν βγεί ο Τσίπρας και κάνει αυτά που συμφωνεί κι ο Λαφαζάνης, ήτοι -Ακύρωση των μνημονίων -Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και απαίτηση επαναδιαπραγμάτευσής της. Και οι Γερμανοί του απαντήσουν Ο.Κ., ούτως ή άλλως τα μνημόνια έχουν αποσυρθεί σε όλα τα PIIGS, άρα και σε εσάς . Αφού κερδίσατε τις εκλογές αντιλαμβανόμαστε οτι ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Ακούμε λοιπόν τις προτάσεις σας για τη δανειακή, τις θέτουμε στο επόμενο Eurogroup και αρχίζουμε διαπραγμάτευση ώστε, όπως πάντα γίνεται στην ΕΕ να βρούμε μια κοινή μέση λύση, ωφέλιμη για όλους ( Π.χ. επιμήκυνση αντί κουρέματος και ρήτρα ανάπτυξης αντί νέων μέτρων). Τι θα πεί τότε ο Λαφαζάνης? Οχι εμείς έχουμε σχέδιο να πάμε στη δραχμή κι πρέπει να πάμε οπωσδήποτε? Υ.Γ. Μπορεί να είμαι πολύ αισιόδοξος αλλά αυτό θεωρώ και το πιθανώτερο σενάριο απ' το οποίο βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ οτι οι Γερμανοί θα τυφλωθούν και θα πανικοβληθούν απο τη νίκη του Τσίπρα σε τέτοιο βαθμό που θα πούν, τινάζουμε στον αέρα όσα κάναμε ως τώρα, ας πληρώσουν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες απο την τσέπη τους τα 400 δις που έφτασε το Ελληνικό χρέος, για να μην έχουμε τον Τσίπρα Πρωθυπουργό χώρας της Ευρωζώνης και για να τιμωρήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ελληνες...

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 13:26:57

    Δηλαδη Δημητρη λες οτι το τραβανε οι Γερμανοι οσο μπορουν και μετα θ αλλαξουν πολιτικη; Εχουν πολλα λουρια να μας τραβηξουν προκειμενου να εφαρμοσουν αυτα που θελουν και να τηρησουν την "αγερωχη" πολιτικη τους. Απο παντου μας εχουν δεμενους με υπογραφες. Για να σπασουν αυτα πρεπει να κηρυξουμε πτωχευση και να μπουμε στη κανονικη πεινα, οχι στη light..... Πες μου μονο ποιος θα το τολμησει αυτο;

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Ρηνα 08/02/2014 17:33:52

     Aκριβώς αυτό λέω αγαπητή Ρήνα και το βασίζω σε μια συστηματική καταγραφή της συμπεριφοράς των Γερμανών στην Ευρωζώνη σε τουλάχιστο 50 πρόσφατες περιπτώσεις (μπορούμε να βρούμε και περισσότερες) όπου η Γερμανία μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνδιάσκεψης ήταν ανένδοτη στην δική της θέση το τραβούσε μέχρι τα άκρα, αλλά πριν σπάσει, άλλαζε πολιτική και στις 50 αυτές περιπτώσεις (όπου συγκρουόταν με Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία αλλά ακόμα και με μικρούς όπως η Μάλτα) ένα λεπτό πρίν τη λήξη της συνδιάσκεψης υποχωρούσε και έβγαιναν χαμογελαστοί με κοινό ανακοινωθέν που κατα κανόνα ήταν ο μέσος όρος των διαφορετικών επιδιώξεων. Ετσι δουλεύει κατά κανόνα η ΕΕ, αν μελετήσεις όλες τις αποφάσεις της όπου έφταναν οι εταίροι με διαφωνίες. Σχεδόν ποτέ μία χώρα της Ευρωζώνης ούτε η Γερμανία δεν πήρε στο ακέραιο αυτό που ζητούσε όταν τελείωνε η συνδιάσκεψη όπου υπήρχαν εξ αρχής σοβαρές διαφωνίες. Απο πουθενά δεν μας έχουν δεμένους με υπογραφές. Ολες οι υπογραφές που έχουν σε καμμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν ούτε στο 51% του Ελληνικού λαού. Η πιό ισχυρή υπογραφή των Βενιζέλου+ Σαμαρά είναι τελείως άκυρη και το ξέρουν, διότι αν τεθεί σε ελεύθερο δημοψήφισμα δεν παίρνει ούτε 25% Αλλωστε η συγκυβέρνηση με το μπόνους των 50 βουλευτών (μοναδικό στην ΕΕ!!!) δεν έχει πάνω απο 30%!

     • ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ avatar
      ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 19:23:09

      Υπάρχουν πολλοί που επενδύουν στον φόβο των Ελλήνων. Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές θα ακούσουμε τα πάντα . Θα βγάλουν φαντάζομαι και τον Προβόπουλο να πει και για τις 100 πρώτες μέρες της καταστροφής και έδεσε το γλυκό. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι στην δημοκρατία και στις διαπραγματεύσεις δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η ανάλυση σου είναι ίσως η πιο σωστή που έχει γραφτεί σε σχόλιο από τις εκλογές του 2012. Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση με τον μόνο προαπαιτούμενο μνημόνιο και ευρώ πάση θυσία, πόσο νομίζεις ότι θα σε λυπηθεί ο αντίπαλος; Το μεγάλο λάθος του κ. Σαμαρά ήταν που ενέδωσε στις πιέσεις του Νοεμβρίου του 2011 και δέχτηκε την κυβέρνηση του Παπαδήμου. Μια κυβέρνηση που επιβλήθηκε με τρομοκρατία ότι αν πάμε σε εκλογές και δεν πάρουμε άμεσα την δόση θα διαλυθούμε. Τελικά την δόση την πήραμε μετά από 4!!!! μήνες και αφού έγινε το κούρεμα και ως εκ του θαύματος δεν διαλυθήκαμε. Και ταυτόχρονα πάπαλα και οποιοδήποτε διαπραγματευτικό χαρτί είχε ο Πρωθυπουργός!!!! Αν κατέβεις σε διαπραγματεύσεις χωρίς να έχεις σκελετούς στην ντουλάπα (Μπένι) σίγουρα θα κερδίσεις κάτι.

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 08/02/2014 22:33:47

      Πολύ σωστά αγαπητέ ό,τι νά'ναι. Κι αν δεν κερδίσεις τίποτα, επιστρέφεις στον Μπένι για να συνεχίσει τα μνημόνια. Δεν θα αρνηθεί να το κάνει, ούτε οι Επικυρίαρχοι που θα εξασφαλίσουν μόνιμα πλέον την Αποικία χρέους.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιώργος Αχαιός 08/02/2014 13:12:22

   Τι σημαίνει "αλήθεια"; Η αλήθεια είναι αλήθεια μόνον όταν τοποθετείται στο σύνολο των παραμέτρων και μεταβλητών. Άλλως είναι σχολική αλήθεια.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/02/2014 13:10:13

  Αύριο πάλι θα κλαίμε για χαμένες πατρίδες, για προδοσίες, για..., για... Η Ελλάδα δεν είναι αντιμέτωπη μόνο με το χρέος της, τα δημοσιονομικά της και το ευρώ. Είναι αντιμέτωπη με σειρά εθνικών ζητημάτων υψίστης αμυντικής σημασίας και εδαφικής ακεραιότητας. Οι όποιες πολιτικές για το χρέος και το ευρώ δεν λαμβάνουν υπόψη τα θέματα εθνικής ασφάλειας, είναι πράξεις ηλιθίων και τυχοδιωκτικές.

  • danas avatar
   danas @ Μανιάτης 08/02/2014 14:07:04

   σαφώς και πρέπει να προσεχθούν τα γεωπολιτικά παιχνίδια. αλλά οτι πρέπει να πάμε αντίθετα σ' αυτήν την πολιτική της Γερμανίας πρέπει. Κι άλλοτε πήγαμε αλλά ξέχασα αν τα λέμε αυτά δεν είμαστε ρεαλιστές ...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ danas 08/02/2014 16:37:56

    Πάμε με όποιον μας διασφαλίζει με στρατηγικούς όρους τα συμφέροντα μας.

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Μανιάτης 08/02/2014 17:38:25

     Και αυτός είναι αδιαμφησβήτητα οι ΗΠΑ και όχι η Γερμανία αγαπητέ Μανιάτη. Αμερικανικές βάσεις έχουμε στην Ελλάδα. Ευτυχώς όχι Γερμανικές. Οι Γερμανοί μαζί μας μπορούν να το τραβήξουν μόνο ως εκεί που τους αφήνουν οι Αμερικάνοι. Ούτε ενα εκατοστό παραπάνω, διότι και θρασύδειλοι είναι και χωρίς την Αμερική, ανύπαρκτοι.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 18:22:05

      Επί της ουσίας συμφωνώ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 08/02/2014 14:55:31

   Και το χειρότερο που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας είναι έναν λαό αδιάφορο επί το πλείστον για τα εθνικά συμφέροντα και κολλημένο με την πάρτη του.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 08/02/2014 16:39:59

    Ο λαός έχει τόσα χαστούκια από τους τυχοδιώκτες, λαϊκιστές πολιτικούς που πια αείδιασε.

    • Νικόλας Αρσένης avatar
     Νικόλας Αρσένης @ Μανιάτης 08/02/2014 18:12:11

     Βρε συ Μανιάτη, σε παρακολουθώ από το πρωϊ σε όλες τις αναρτήσεις να πετάγεσαι σε κάθε σχόλιο που δεν σου αρέσει και να επαναλαμβάνεις συνεχώς τη θέση σου. Τα ίδια και τα ίδια.Είναι πολύ κουραστικό. Το θεωρείς απαραίτητο; Μόνο εσύ και 5-6 ακόμη γράφετε συνέχεια. Ήθελα από ώρες να το γράψω, αλλά από το τηλέφωνο, δεν βόλευε. Μπάστα λίγο ρε φίλε, μπάστα!

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Νικόλας Αρσένης 08/02/2014 18:20:07

      Προφανώς φοβάσε τον διάλογο μην και χαθούν τα κεκτημένα σου.

     • Νικ Αρσ avatar
      Νικ Αρσ @ Μανιάτης 08/02/2014 19:18:38

      Τον βαρετό μονόλογο ....φοβάμαι-βαριέμαι κι εσένα μαζί του. χαχαχαχα

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Νικ Αρσ 08/02/2014 22:58:47

      Προφανώς για νάσαι χοντροκέφαλος θάσαι συγγενείς του μεγάλου τσάρου της οικονομίας.

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Γεώργιος Τ. 08/02/2014 17:43:12

    Ναι γιατί αν ενδιαφερόταν περισσότερο θα τον άφηναν να κάνει ό,τι θέλει, όπως αφήνουν και τους Ουκρανούς τώρα, ή όπως άφησαν τους Γιουγκοσλάβους προ δεκαετίας..."Ο καλύτερος και ανθρωπινώτερος λαός της γής ήταν απο την αρχαιότητα και παραμένουν έως σήμερα οι Ελληνες". Ζακλίν Ντε Ρομιγί -Μεγάλη Γαλλίδα Φιλόσοφος.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Μανιάτης 08/02/2014 16:18:45

   Ακριβώς αυτό . Τα εθνικά θέματα είναι αυτά της απόλυτης προτεραιότητας σε μία χώρα όπως η δική μας και όπως λέει και ο Γεώργιος Τ , πολύς κόσμος αδιαφορεί , θεωρώντας ότι τα πάντα κινούνται μόνο γύρω από το οικονομικό .

 5. Factorx avatar
  Factorx 08/02/2014 16:41:48

  Λόγω τεχνικών προβλημάτων αναβαθμίσαμε το λογισμικό των σχολίων. Εάν ορισμένοι αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την έγκριση των σχολίων τους, παρακαλούμε να αλλάξουν e-mail και το σύστημα θα τους εγκρίνει άμεσα. Ευχαριστώ.

 6. Αλεξία Κ. avatar
  Αλεξία Κ. 08/02/2014 17:20:59

  Ρεαλιστής και σοβαρός ακούγεται ο Λαφαζάνης.

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 08/02/2014 17:44:39

  Δεν θέλει και δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Τσίπρας και το δείχνει και ο ίδιος. Στη κατάσταση που έχει φτάσει ο τόπος κανένας πλέον πολιτικός....άνδρας δεν είναι ΑΞΙΟΣ να κάνει τα αυτονόητα που απαιτεί ο τόπος. Η αιτία είναι οι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και οι εξαρτήσεις των εκάστοτε κομμάτων, και το κυριότερο κανένας πολιτικός μας δεν προέρχεται από το.....πεζοδρόμιο της κοινωνίας χωρίς ένσημα και κόπο στη ζωή του. Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι της αγοράς και του επιχειρείν αν δεν....τους έτρωγε το σύστημα θα έβγαζαν τη χώρα από τη κρίση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γιατί δεν θα είχαν και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ πού έχουν πάντα οι επαγγελματίες μας πολιτικοί που αντι για το Λαό και τη χώρα έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα το ΚΟΜΜΑ και τους ΠΕΛΑΤΕΣ τους.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Σαρακατσανος 08/02/2014 18:16:37

   Αυτή είναι η ουσία! Δυστυχώς, όμως, συνεχίζουμε ως λαός να περιμένουμε τον πρίγκιπα στο άσπρο άτι του και κατά πως συνηθίζουμε λατρεύουμε την αέανη απαγοήτευση.

 8. Νικόλας Αρσένης avatar
  Νικόλας Αρσένης 08/02/2014 18:14:14

  Αν ο Σύριζα πάρει την εξουσία, σε 1 μήνα θα ξέρουμε αν θα έχει μέλλον ή αν μας τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Οψόμεθα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Νικόλας Αρσένης 08/02/2014 19:32:29

   Eβαλες το καπάκι στην κατσαρόλα της συζήτησης φίλε Νικόλα. Κυριακή κοντή γιορτή και αρχή ανδρα δείκνυσι. Το να αποκλείεις κάποιον που έρχεται η σειρά του να δοκιμαστεί, εκ των προτέρων, δείχνει είτε φόβο γιατί είναι καλύτερος απο τον δικό σου, είτε δογματικό φανατισμό με αυτοκαταστροφική διάθεση (ή οδικός μου κι ας είναι κακός, ή κανένας...)

 9. βικυ avatar
  βικυ 08/02/2014 21:45:48

  @ Δημητρης''θα επρεπε να ξερεις πως οι υπογραφες διεθνων συμβασεων απο πρωθυπουργο που εχειεκλεγει δημοκρατικα δεσμευουν τους επομενους και βεβαια δεν μπαινουν σε δημοψηφισματα (!!!!) Επισης το εκλογικο συστημα των 50 εδρων μπονους δεν μπορει να εχει καμμια σχεση με οποιαδηποτε διεθνη σμφωνια.Κοινως δημητρη μου οταν θελουμε να κανουμε πολιτικη προπαγανδα να ξερουμε τα στοιχειωδη,οχι να πεταμε αρλουμπες, ετσι?

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ βικυ 08/02/2014 22:29:54

   Aγαπητή Βίκυ όλοι πετάμε αρλούμες όταν κανουμε πολιτικές συζητήσεις είτε στα καφενεία είτε στα μπλόγκς. Εγώ βεβαίως," εν οίδα οτι ουδεν οιδα" και ακόμα και την θεωρία της σχετικότητας την αμφισβητώ . Υποθέτω οτι και σύ όλο και κάποια αμφιβολία θα έχεις για την πλήρη ορθότητα των όσων λες. Θα ξέρεις βέβαια οτι, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η υπογραφή του τελευταίου Πρωθυπουργού είναι ισχυρότερη από εκείνην του προηγουμένου του . Πολύ δε περισσότερο αν έχει προηγηθεί και Δημοψήφισμα που την εγκρίνει. Θα σου πώ ένα παράδειγμα : Ας πούμε οτι η Μέρκελ έχει υπογράψει με τον Σαμαρά το μνημόνιο που λέει οτι η Ελλάδα το 2014 θα κάνει περικοπές ύψους 6 δίς πχ. Ας υποθέσουμε οτι λόγω εσωτερικών προβλημάτων ανατρέπεται η Μέρκελ και αναλαμβάνει ο Σταινμάγερ. Ο Σαμαράς του ζητά να αλλάξει την προηγούμενη συμφωνία επειδή είχαμε πλεόνασμα το 2013 και να υπογράψουν αλλαγή στο μνημόνιο που να δέχεται η Ελλάδα να κάνει περικοπές 2 δις το 2014 και αυτός το αποδέχεται. Ποιά υπογραφή δεσμεύει πλέον τη Γερμανία, εκείνη της Μέρκελ με τα 6 δις ή η νέα υπογραφή του Σταινμάγερ με τα 2 δίς? Το εκλογικό σύστημα των 50 εδρών μπόνους που έχει μόνο η Ελλάδα αν ζητηθεί να εγκριθεί απο το Ευρωκοινοβούλιο εγώ πιστεύω θα απορριφθεί γιατί καμμία απ' τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν θα το ήθελε. Δεν είπα άλλωστε εγώ οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να ακυρωθεί διμερής συμφωνία, μπορεί όμως να πείσει τους πάντες οτι η "πλειψηφία" της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι και τόσο καθαρή... Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος για την υπαγωγή των υποθηκών του Ελληνικού Δημοσίου στο Αγγλικό δίκαιο χρειάζεται στη βουλή πλειοψηφία των 2/3 =180 βουλευτών και όχι 151. Αν γίνει προσφυγή στο ΣΤΕ κατά των μνημονίων δεν θα χρειαστεί αποδέσμευση απ' την υπογραφή Σαμαρά απο άλλον Πρωθυπουργό...Γι αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου οτι όταν θέλουμε να κάνουμε πολιτική προπαγάνδα δεν αρκεί να πετάμε αρλούμπες αλλά επιχειρήματα . Ετσι ακριβώς.

 10. ÎΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ avatar
  ÎΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ 09/02/2014 00:08:02

  @ Δημητρης, λυπαμαι αλλα συνεχιζεις να λες αρλουμπες.α) Καθε κρατος εχει συνεχεια, δεν υπαρχουν καλυτερες κα χειροτερες πρωθυπουργικες υπογραφες,αναλογα με το αν ειναι του τελευταιου η του προτελευταιου πρωθυπουργου.β) Τα περι ανατροπης μερκελ(!) Ας μεινει ασχολιαστο,για τον σταινμαγιερ να σου πω πως την τελευταια φορα που μιλησε για την χωρα μας ειπε "να κανουμε τα μαθηματα μας" γιαυτο μην τρεφεις ματαιες ελπιδες.γ) Τους εκλογικους νομους δεν τους εγκρινει τ ευρωκοινοβουλιο αλλα η βουλη καθε χωρας.δ) Το μνημονιο εχει κριθει νομιμο απο το σ.τ.ε .Προσθεσε στην αποφαση πως δεν χρειαζεται τα 3/5 της βουλης για να κυρωθει.Αυτα. Καλο βραδυ. Υ.Γ.Με το συμπαθιο, αυτα σας λενε σην κουμουνδουρου?

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ ÎΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ 09/02/2014 02:38:10

   Ένα χρεοκοπημένο κράτος είναι χρεοκοπημένο επειδή δεν έχει συνέχεια.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ÎΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ 09/02/2014 12:29:53

   Aγαπητή Βίκυ καλημέρα. Εγώ δεν λέω οτι λες αρλούμπες.Το ποιός τις λέει, το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Και σίγουρα δεν πιστεύω οτι αυτά που γράφεις σου τα λένε στη Συγγρού. Ούτε ο Σίμος δεν θα τα έγραφε. Ομως αφού προφανώς δεν με συμπαθείς, σου απάντησε για λογαριασμό μου ο φίλος Chris παρακάτω: "Ένα χρεοκοπημένο κράτος είναι χρεοκοπημένο επειδή δεν έχει συνέχεια." Υ.Γ. Δεν πιστεύω να του τα λένε κι αυτουνού στην Κουμουνδούρου.Και κάτι άλλο: Yπεράνω διεθνών συμβάσεων είναι το Σύνταγμα. Η εφαρμογή του μάλιστα επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων. Και υπεράνω Βουλής , Κυβερνήσεως και Συντάγματος είναι η Εθνοσυνέλευση του λαού που μπορεί να καταργήσει εν μια νυκτί το κράτος και όλες τις Πρωθυπουργικές Υπογραφές σε Διεθνείς συμβάσεις και να το επανιδρύσει την επομένη με άλλο Σύνταγμα ακόμη και με άλλο όνομα, ξαναρχίζοντας απ' το μηδεν. πχ. ΕΛΛΑΣ αντί GREECE που είναι τώρα το Διεθνές μας όνομα. Αν δεν με πιστεύεις άνοιξε την Βικιπάδεια και θα το βρείς...

 11. ÎΒΙΚΥΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ avatar
  ÎΒΙΚΥΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ 09/02/2014 15:28:27

  @ Δημητρης ,σχολιαζω τα γραφομενα σου , δεν τιθεται θεμα συμπαθειας η αντιπαθειας.Το πτωχευμενο κρατος ειναι πτωχευμενο επειδη πτωχευσε.Για τα περι συνταγματος ευρωπης και διεθνων συνθηκων διαβασε το αρθρο 28.Καλη κυριακη

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ÎΒΙΚΥΒΙΚΥ²Î¹ÎºÏ 09/02/2014 19:38:47

   Αγαπητή Βίκυ χαίρομαι που δεν με αντιπαθείς και δεν επιμένεις οτι λέω αρλούμπες, αλλά σχολιάζεις απλά τα γραφόμενά μου όπως και εγώ τα δικά σου. Διάβασα όπως μου υπέδειξες το άρθρο 28 του συντάγματος για να βεβαιωθώ οτι δεν με απατά η μνήμη μου. Σαφώς και κάθε κράτος οφείλει σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και το Ευρωπαικό δίκαιο υπερισχύει του Εθνικού και μπορεί η βουλή με πλειοψηφία 3/5 να απεμπολήσει ακόμα και Εθνικά Κυριαρχικά του δικαιώματα αν κρίνει οτι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα το Εθνικό του συμφέρον. Αυτά τα ξέραμε πολύ καλά απο το 1981 που μπήκαμε στην ΕΟΚ, ως ιδρυτικό μέλος, με στόχο να γίνουμε ενιαίο ισότιμο ομόσπονδο κράτος, όπως οι ΗΠΑ. Ομως αγαπητή Βίκυ όλα αυτά τα γνωστά , όπως υπαινίσσεται και ο φίλος Chris, ισχύουν υπό τον θεμελιώδη όρο οτι το κράτος βρίσκεται υπο κανονικές συνθήκες. Ήτοι δεν έχει ουσιαστικά πτωχεύσει, δεν αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, δεν έχει ανεργία 30% και μείωση ΑΕΠ 25% ήτοι δεν έχει υποστεί την μεγαλύτερη οικονομικοπολιτική καταστροφή της Ιστορίας του, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα. Η οποία είναι εκτός Διεθνών αγορών και κατά συνέπεια εκτός διεθνών δεσμεύσεων (και δή οικονομικών, κι ας επιμένουν για το δικό τους συμφέρον οι δανειστές να την δεσμεύουν) μέχρι να μπορέσει να επανορθώσει όλες αυτές τις καταστροφές.Επίσης η ΕΕ έχει προφανώς απεμπολήσει τον Βασικό στόχο της, της ισότιμης ομοσπονδιοποίησης, πράγμα που θέτει εν αμφιβόλω και τις υποχρεώσεις των μελών της και ιδίως των πλέον ασθενεστέρων. Η Ελλάδα δεν θέλει αυθαιρέτως να μην τηρήσει τις υπογραφές της σε διεθνείς συνθήκες, απλά , λόγω οικονομικής καταστροφής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Και όταν ενα κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει τροφή στέγη και περίθαλψη στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού του,οι διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις του τίθενται αυτομάτως σε αναστολή. Και αν οι δανειστές επιμένουν δικολαβικώς χρησιμοποιούντες το διεθνές δίκαιο με τις γνωστές "πιέσεις", το ανεξάρτητο κράτος μπορεί να τις ακυρώσει εν μια νυκτί επαναστατικώ δικαίω, με Εθνοσυνέλευση όπως ανέφερα παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.