Λαφαζάνης: Σύγκρουση με την Ευρώπη, μοναδικός ρεαλισμός η ανατροπή
28/03/2015 16:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαφαζάνης: Σύγκρουση με την Ευρώπη, μοναδικός ρεαλισμός η ανατροπή

Σκληρή αντιπαράθεση και σύγκρουση με τη «γερμανική Ευρώπη» προκρίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Την ώρα που στις Βρυξέλλες έχουν ξεκινήσει οι τελικές διαπραγματεύσεις για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας επαναλαμβάνει πολλές φορές, ότι τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να είναι αυτή η «λίστα» παρά μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μιλάει για την ΕΕ και τη Γερμανία λέγοντας ότι «η συμπεριφορά τους μοιάζει με αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους» και προσθέτει πως «το μαχαίρι τους κόβει και από τις δύο πλευρές» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ. «Ο μοναδικός ρεαλισμός στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε είναι η ανατροπή» καταλήγει.

Η στάση αυτή σημαντικής μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί και τις αναφορές άλλων υπουργών για «ρήξη» αλλά και τη γραμμή της «ασάφειας» του μεγάρου Μαξίμου που από τη μια δηλώνει έτοιμο για έντιμο συμβιβασμό και την άλλη προαναγγέλλει στάση πληρωμών για να την πάρει πίσω στη συνέχεια και τανάπαλιν όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες. Ουσιαστικά η διαπραγμάτευση του Τσίπρα γίνεται κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδεικνύουν οι απόψεις που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσουν και τα κομματικά όργανα, πριν απ’ όλα η πολιτική γραμματεία, ενώ την Κυριακή το βράδυ συγκαλείται το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.