Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα σαρώσει τα μνημόνια
21/08/2015 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα σαρώσει τα μνημόνια

Εκαναν πιεστικές εκλογές για να μας φιμώσουν

«Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία Αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και Αυγουστιάτικα να προχωρήσει σε εκλογές, γιατί βιάζεται και αυτό δεν είναι για καλό σκοπό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πιεστικές τις εκλογές, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές, για να μην καταλάβει ακόμα ο λαός τις συνέπειες του μνημονίου που υπέγραψε και συνομολόγησε, γνώριμη τακτική που χρεοκόπησε όπως ανέφερε, αλλά και για ένα δεύτερο λόγο: Να φιμώσει την Αριστερή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η Λαϊκή Ενότητα πάει σε εκλογές ενωμένη και, όπως εκτίμησε, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, καθώς φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα σαρώσει τα μνημόνια.

Ποιοι είναι οι 25 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο νέο κόμμα Λαφαζάνη

Λαϊκή Ενότητα θα ονομάζεται το νέο κόμμα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που θα αποτελείται από 25 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κόμμα θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην παρούσα Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αμέσως μετά τον Ευαγγ. Μεϊμαράκη. Πιθανότατα αυτό να συμβεί τη Δευτέρα, εφόσον η ΝΔ εξαντλήσει το τριήμερο. Με δεδομένο ότι και ο Π. Λαφαζάνης θα θελήσει να εξαντλήσει το δικό του χρόνο, τα περιθώρια γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά για διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, αν και τίποτε δεν αποκλείεται.

Ο Παν. Λαφαζάνης προχώρησε στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, ορίζοντας γραμματέα τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Ο κ. Στρατούλης, δήλωσε οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προσχώρησαν στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα είναι συνολικά 25 και επέδωσε σε παρεξήγηση τον αριθμό 29 που έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτητοποίησης και άλλων συναδέλφων βουλευτών, ωστόσο, το επίσημο και αυτό που ισχύει είναι οι 25 βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής» διευκρίνισε.

Ποιοι μετέχουν στη Λαϊκή Ενότητα

Η αρχική δήλωση ανεξαρτητοποίησης των πρώην βουλευτών που θα απαρτίζουν το νέο κόμμα, αναφέρει:

«Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ' Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.

Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «Λαϊκή Ενότητα».

Αρχηγός και Πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς.

Οι 25 που έγιναν 29 και ξανά πάλι 25...

Με διορθωτική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα» απέστειλε τον οριστικό κατάλογο των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα, καθώς αφαιρέθηκαν τα ονόματα των κυρίων Κοδέλα, Χατζηλάμπρου και Ελένης Σωτηρίου που ανήκουν στην ΚΟΕ, καθώς και το όνομα της Νάντιας Βαλαβάνη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτελείται από τους εξής 25 βουλευτές:

1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς

2. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία(Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής Νομού Μαγνησίας

5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής Νομού Καστοριάς

6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής Νομού Πιερίας

7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής Νομού Λέσβου

8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών

9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής Νομού Καβάλας

10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής Νομού Ηρακλείου

11. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας

12. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής Νομού Ευρυτανίας

13. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής Νομού Ημαθίας

14. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Πειραιώς

15. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου, βουλευτής Κοζάνης

16. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής Νομού Κοζάνης

17. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας

18. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής Νομού Κέρκυρας

19. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Βοιωτίας

20. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Βοιωτίας

21. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών

22. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Καβάλας

23. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

24. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας.

25. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου,βουλευτής Νομού Φθιώτιδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές με τους Αλέκο Αλαβάνο και Μανώλη Γλέζο, ενώ στο νέο κόμμα θα υπάρχει συντονιστική επιτροπή που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι υπάρχουν πληροφορίες και για επαφές με το Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να στηρίξει τη δημιουργία του νέου κόμματος.

Πηγή :imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ avatar
  ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 20/08/2015 22:16:02

  Allons enfants de la Patrie Le jour de gloire est arrive.......!!! Ετσι μπράβο! Φαγωθειτε μεταξύ σας όπως τα λυσσασμενα σκυλιά οσπου να διαλυθητε εντελώς και να λυτρωθη η Πατρίδα μας από αυτό το διηνεκές καρκινωμα που λέγεται κομμουνιστής!!! Άλλωστε έχετε και ιστορικά παράδοση να σκύλο τρώγεστε μεταξύ σας!! Το γοργόν και χάριν έχει.!!! Οσο πιο γρήγορα πάτε στον αγύριστο και ξεβρωμιση η Ελλάδα τόσο καλύτερα.!!! Καισεις Νεα Δημοκρατία Ξυπνήστε και δρατηριοποιηθητε!!!!!!!!!!

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 20/08/2015 23:39:29

   Aυτό είναι αλήθεια. Αυτές οι εκλογές θα εξαφανίσουν και τους τελευταίους Ευρωκομμουνιστές... Θα μας απομείνουν μόνο οι μουσειακού χαρακτήρα Σοβιετόφιλοι κομμουνιστές με το μόνο Κομμουνιστικό κόμμα στη γή με σήμα το σφυροδρέπανο! Αν και ο Κουτσούμπας έκλεισε την πόρτα στους Δραχμαζάνηδες και μόνο ο Αλαβάνος με τη γκαρσονιέρα του τους την άφησε ανοιχτή!...

   • ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
    ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ @ ΝΙΚΟΣ Π. 21/08/2015 08:04:12

    Για να δούμε τι λέει όμως και ο λαός για τον τελειωμένο Τσίπρα και τι για τον Λαφαζάνη που όσο και να διαφωνείς μαζί του, τουλάχιστον δεν είναι τυχοδιώκτης καταφερτζής. Οι μνημονιοΣυριζαίοι θα φάτε φούμο, που θα είναι όλο δικό σας. Μην γενικεύετε και μην κοροϊδεύεστε.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 20/08/2015 23:47:49

   . Θα μας δώσει και λεπτομερές χεδιο Β για τη μετάβαση στη δραχμή με εντελώς κλειστες τράπεζες και ΑΤΜ και με ακυρωμένα τα Ευρώ της Ελλάδος.

 2. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 20/08/2015 22:49:21

  Παναγιωτάκο, να βάλεις πλαφόν 10% τουλάχιστον.. Με τέτοια αντιμνημονιακό αγώνα και λίγο λέω.. Αλλά μπορεί και οι συνθήκες να μην είναι ώριμες ακόμα. Μπορεί σε 3-4 γενιές να υπάρξει πλήρης συνειδητοποίηση των πλατιών λαϊκών μαζών! Χα, χα, χα! Αν είστε κάτω από αυτό, να ξαναχωθείτε πάλι στις σπηλιές σας.. Απαλλάξτε μας απ' την παρουσία σας μια ώρα αρχύτερα κα μην μας τα πρήζετε. Υ.Γ. Σκέφτομαι ότι ίσως ο στόχος σας επετεύχθει τελικά: Το νέο ΠΑΣΟΚ ξαναγεννήθηκε! Εσείς μπορείτε να παίζετε τάβλι πια στα στέκια των Εξαρχείων..

 3. PK avatar
  PK 21/08/2015 08:57:39

  ΩΣΤΕ ΕΑΜ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΣΕΠΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΡΕΕΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

 4. kromanos avatar
  kromanos 21/08/2015 17:25:22

  παναγιώτη σώσε μας..είμαστε 61% http://wp.me/p5N5EW-cB

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 21/08/2015 17:52:39

  αναρωτιέμαι για τις θέσεις τους σε ναρκωτικά, μετανάστευση και εθνικά θέματα. συνιστώ στο κάθε δραχμικό ψηφοφόρο να κάτσει να τις διαβάσει πριν τους το ρίξει.γιατί μπορεί να είναι δραχμικός αλλά να μην συφωνεί με έξαλλες άποψεις.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ουδέτερος 21/08/2015 21:05:06

   Mπορεί οι δραχμικοί φίλε να είναι μειοψηφία, αλλά δεν περίμεναν τον Λαφαζάνη που εκλέχτηκε με τον Ευρωπαιστή οπαδό του Ευρώ Τσίπρα και οταν δεν του βγήκε, έκανε τώρα κι αυτός άλλο ένα κόμμα της δραχμής. Εξ αριστερών υπήρχαν εξ αρχής αρκετά κόμματα της Δραχμής, ΚΚΕ, Αλαβάνος, ΕΠΑΝ κ. ά. και εκ δεξιών η Χ.Α. Πολύ ωραίος ο Αλαβάνος, που καλωσόρισε στο "Σχέδιο Β'" τον σύντροφο Λαφαζάνη και του είπε οτι έχει την πόρτα του κόμματός του ανοιχτή και τους περιμένει, εκτός αν θεωρεί το αρχηγιλίκι πιο σημαντικό απ' την Πατρίδα , εννοείται...

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 21/08/2015 20:15:36

  Για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, ναρκωτικά κ αλλα εθνικά θέματα έχει τις ιδιες θέσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.