Λαφαζάνης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτιστεί με μνημόνια θα βρει απέναντί του όλο τον κόσμο της Αριστεράς
26/07/2015 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαφαζάνης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτιστεί με μνημόνια θα βρει απέναντί του όλο τον κόσμο της Αριστεράς

«Αν η κυβέρνηση ταυτιστεί αμετάστρεπτα με νέα και παλιά μνημόνια και με πολιτικές που τα εφαρμόζουν, δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμο σχεδόν, τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό λαϊκό κόσμο», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι στηρίζει την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, «το ριζοσπαστικό πρόγραμμα» με το οποίο εξέλεξε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός και για να ανταποκριθεί στο περήφανο «όχι» του δημοψηφίσματος. Σημειώνει όμως ταυτόχρονα ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση για να συνάπτει και να εφαρμόζει νέα μνημόνια.

«Η δική μου εξαρχής θέση και επιμονή», υπογραμμίζει ο Π. Λαφαζάνης, «ήταν να ετοιμαστεί έγκαιρα η Ελλάδα, πρώτα από όλα πολιτικά, για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για την περίπτωση της εξόδου από την ευρωζώνη, αν και εφόσον συναντούσε απέναντί της τείχος και απαιτήσεις συνθηκολόγησης».

Εξάλλου σε συνέντευξή του στην Free Sunday, o κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ». «Είμαστε εμείς που πρωτοπόρα εργαστήκαμε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς. Είμαστε εμείς, επίσης, που στις κρίσιμες στιγμές στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων στηρίζουν τώρα φανατικά το μνημόνιο, επιχειρούσαν να τον διαλύσουν», τονίζει εξάλλου ο Π. Λαφαζάνης.

Στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι «το ευρώ δεν είναι ``ταμπού`` και η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή. Αντίθετα, η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, εφ' όσον κριθεί αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω της αδιαλλαξίας των πιστωτών, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές να τονώσει την εγχώρια παραγωγική βάση και την απασχόληση».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 13:12:53

  Tι ''αν'' κύριε Λαφαζάνη μου; Η υπογραφάρα του γιαλαντζί επαναστάτη της καρπαζιάς κάτω απ΄το Γ' μνημόνιο το ...καλύτερο, τι είναι αλήθεια; Δεν είναι ταύτιση κι απόλυτη παραδοχή της ήττας του να σεβαστεί τις εντολές και να τις εκπροσωπήσει με γενναιότητα; Αν είχε αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί και να μας έχει αδειάσει τη γωνιά. Έπαιξε, έχασε, δρόμο. Να προχωρήσει ο επόμενος. Σιγά τον αναντικατάστατο ...εθνάρχη, του κόντρα γλίτσα Κουρή ! Από ασβούς και από εκβιάσιμους τζάμπα μάγκες, γεμάτος ο τόπος.

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 18:43:18

   "Αν η κυβέρνηση ταυτιστεί αμετάστρεπτα ..." Κι αν η ταύτιση αυτή αποτελεί "μια μικρή κακή παρένθεση" που όμως έχει "πατριωτικό πρόσημο" και πρέπει να κλείσει το συντομότερο; Αν, λέμε τώρα!

   • M.V avatar
    M.V @ airman 26/07/2015 23:21:57

    Αν, τότε σύντομα η Τσιπροκυβέρνηση θα αρχίσει να φέρνει στη Βουλή τα νομοσχέδια που χρωστάει. Αλλά μπααααα, αν δεν εγκρίνει η Τρόϊκα... Συνεπώς, για τις εντυπώσεις μπαίνει και το ''αν'' και το ''αμετάστρεπτα''.

  • George N avatar
   George N @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 19:05:44

   Μα όσοι επόμενοι και να έρθουν δεν μπορούν να πείσουν την ΕΖ εκτός του να ανακυκλώνει δάνεια και τόκους να καλύπτει και νέα πρωτογενή ελλείμματα. Η εντολή του λαού στην ουσία της αυτό ήταν: Να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα για ισοσκελισμένο προυπολογισμό. Από την στιγμή που πρώτον δεν υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο και δεύτερον δεν μπόρεσε να εκβιάσει λύτρα η για πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, όλο το δημοψήφισμα είναι σαν να μην έγινε. Ας φτιάξει η αριστερά ένα δικό της ρεαλιστικό πλάνο για το πως έσοδα και έξοδα ισοσκελίζονται και εκεί τελειώνουν τα μνημόνια. Κανείς δεν ζήτησε ουσιαστικά κάτι παραπάνω. Μην αναγάγουμε και την ζητιανιά σε ιδεολογία και επαναστατική πράξη...

 2. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 13:23:47

  .Άν η "Αριστερή πλατφόρμα" στηρίζει τον Τσίπρα τώρα, μετά την υπογραφάρα του στο τρίτο μνημόνιο, ή ξέρει κάτι που δεν μπορεί να μας πεί, ή είναι και αυτή συνένοχη με τον Τσίπρα, αλλά μας το κρύβει. Σ' αυτή την περίπτωση στην Αριστερά απομένει μόνο το ΚΚΕ, για να μην αυταπατώμεθα...(Βεβαίως και η Ανταρσυα, να μην ξεχνάμε...), Ήτοι κόμματα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας, καθότι η εξουσία διαφθείρει όποιον την αποκτά...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 14:42:12

   Τούς ἀδικεῖτε. Εἶχαν πλάν β γιά νά σκίσουν τά μνημόνια. ῾Η ἐξεταστική θά μεγαλώση ἐπικίνδυνα. Γιά ποινικές θά ἀποφασίσουν οι ἀρμόδιοι. Παρακαλῶ νά ἑτοιμάζεται ἡ ἐπόμενη συμμαχία τοῦ ΟΧΙ στά μνημόνια!

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 16:16:14

   ...Κοντή γιορτή. Αν ο Αλέξης ακούσει τις συστάσεις της Αριστερής πλατφόρμας και ...αποσύρει την υπογραφάρα του από τα μνημόνια ορκιζόμενος πίστη στο πρόγραμμα του Σύριζα και στο ΟΧΙ που του πρόσφερε η πλειοψηφία ώστε να μην ...κατουριέται όταν βλέπει τον Σόϊμπλα, θα στηριχτεί. Διαφορετικά θα μαζέψει τα μπογαλάκια του και θα φύγει, παρέα με τους Πασοκολαμόγιους που μάζεψε και που τον χειροκροτάνε με ενθουσιασμό αφού είδανε οι λήσταρχοι τη ...γενιά τους, στην υποταγμένη συμπεριφορά του. Τα υπόλοιπα περί εξουσίας που και καλά...διαφθείρει, ισχύουν για τους επιρρεπείς στη διαφθορά αδύναμους χαρακτήρες, που έτσι κι αλλιώς είνια μέτριοι και δεν τους αξίζει να διοικούν.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 16:45:49

    Καί γιά νά σᾶς ἑρμηνεύσω σωστά, συμφωνεῖτε μέ τό σχέδιο β τοῦ τσίπρα καί τοῦ τ. ΥΠΟΙΚ, μέ ἄλλα λόγια ΔΡΑΧΜΗ. Οἱ ἐπιπτώσεις σᾶς ἐνδιαφέρουν;; ῾Υπάρχουν καί γκρῖζες ζῶνες πού μέ τήν δραχμή θά γίνουν μαύρη ΙΣΤΟΡΙΑ!

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Φωτεινή 26/07/2015 17:17:13

     Για να με ερμηνεύσετε σωστά, χωρίς να είναι απαραίτητο και να συμφωνούμε, καταλάβετε οτι εγώ απεχθάνομαι τους υποκριτές που καπηλεύονται την Ιστορία της Αριστεράς, για να καταλήξουν νεοφιλελευθερέστεροι των νεοφιλελευθέρων. Απαιτώ να εξαφανιστούν από το προσκήνιο, να καθαιρεθούν πάραυτα και μετά, να εξετάσουμε ψύχραιμα αν ο Ελληνικός λαός θύμα καλπάζουσας ανεργίας, εν τη πλειοψηφία του βουτηγμένος στην απόγνωση και στη μιζέρια, αντέχει να υποστεί κι άλλα ανεδαφικά και άκαρπα μνημόνια, οριστικό ξεπούλημα των περιουσιακών του στοιχείων, θανατηφόρα βουτιά στην ύφεση και τα λοιπά παράγωγα των Τροϊκανικών επιταγών. Αυτό που αρχικά με ενδιαφέρει, είναι η τιμωρία-κόλαφος των παραχαρακτών, που παριστάνουν τους ...επαναστάτες. Να τελειώνουμε με κάθε ξεπερασμένον αισχρό, παραμυθατζή.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 18:33:54

      ῾Ο ᾿Αριστερός Ψάλτης εἶχε ἀναρτήσει ἕνα πολύ καταπληκτικό ἄρθρο γιά τήν ᾿Αριστερά πού ὀνειρεύεται, κάντε τόν κόπο νά τό διαβάσετε. ῎Ισως ὑπάρχουν λίγοι ἀκόμα γνήσιοι ἀριστεροί ἀλλά αὐτά πού θέλουν νά γίνουν πραγματικότητα μοιάζουν οὐτοπία. Σέ κανένα δέν ἀρέσει νά ἐξαπατᾶται ἀπό πολιτικό πού πίστεψε, εἶναι αὐτονόητο.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Φωτεινή 26/07/2015 20:37:07

      Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που εμπνεόμαστε από τα ιδεώδη και τις αξίες της Αριστεράς. Κάθε μέρα που περνάει δυναμώνουμε, με νέο αίμα. Όσοι διακρίνουν την πραγματικότητα με ματιά καθαρή, απαλλαγμένη από εμμονές και προκαταλήψεις, πληθαίνουν ενώ η λαίλαπα της απληστείας, χτυπά. Δεν είναι ουτοπία η πίστη στον ανθρωπισμό, στη δικαιοσύνη, στην ισότητα, στην αλληλεγγύη, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απλά μέσα στη θύελλα της χυδαιότητας του νεοφιλελευθερισμού και τυφλωμένοι οι περισσότεροι απ΄την εγωπαθή αυταπάτη τους, αδυνατούν να εννοήσουν το μάταιο της διάτρητης ιδιοτέλειάς τους... Επιμένουν να μην βλέπουν το κλουβί, μα τώρα νιώθουν στο πετσί τους το μαστίγιο. Βλέπουν το αίμα των παιδιών τους να κυλά.... Δεν μπορεί, είναι κοντά η μέρα που θ΄αφυπνιστούν.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Άλυτη Εξίσωση 26/07/2015 20:56:16

      Τι ακατάσχετη μπουρδολογία...

     • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
      ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Διογένης 26/07/2015 22:02:07

      Διογένη, "αλλοίμονο στον νέο που δεν είναι Αριστερός, και στον γέρο που δεν είναι συντηρητικός". Ο Τσίπρας το 2011 σε συνέντευξή του σε ξένη δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν ο Σοσιαλισμός ήταν ο τελικός του στόχος, απάντησε επι λέξει : "O Σοσιαλισμός για εμάς, είναι ένα μακρινό ιδανικό, που δεν θα το φτάσουμε ποτέ, ούτε εμείς, ούτε οι επόμενες 2-3 γενιές. Διότι το Ιδανικό, όταν το φτάνεις, παύει να είναι Ιδανικό." Τώρα αν κάποιοι αυτά δεν τα προσέχουν, φαντάζονται για τον Τσίπρα άλλα, και εκπλήσσονται οταν εμφανίζεται περισσότερο ρεαλιστής και λιγώτερο ιδεολόγος...Αλλά και ο Λαφαζάνης "ιδεολόγος" που εισπράττει τον παχυλότατο μισθό του απο το Καπιταλιστικό σύστημα για να διαφωνεί αλλά να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, μάλλον απαλλάσει το Τσίπρα για την τακτική του (όπως ισχυρίζεται) υποχώρηση...

     • M.V avatar
      M.V @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 23:16:35

      Ο κυρ Αλέξης, μιλούσε και μιλά για τον αξιολύπητο εαυτό του. Αυτά τα περί μνημονιακού ρεαλισμού, να πάει να τα πεί στο Συνέδριο του Σύριζα, για να εισπράξει την κλωτσιά που του αναλογεί. Όσο για τον Λαφαζάνη, κρίνεται κι αυτός. Οι ''ιδεολόγοι'' πάντως, δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται άοπλοι, εκτός βουλής, ρακένδυτοι και μίζεροι ώστε να τους αποδέχονται οι πρόθυμοι συμβιβάσιμοι ως τέτοιους και να τους ...εκτιμούν ως γραφικούς και ακίνδυνους.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 23:17:12

      «Αλίμμονο στον νέο που δεν είναι αριστερός και αλίμμονο στον γέρο που είναι αριστερός. Αν είναι νέος έχει όνειρα, αν είναι γέρος δεν έχει μυαλό»...

     • Να΄χαμε να λέγαμε avatar
      Να΄χαμε να λέγαμε @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/07/2015 23:34:45

      Το αλίμονο, κάποιοι το έχουν συνηθίσει «αλλοίμονο» και είναι αλήθεια ότι γραφόταν και έτσι, και ακόμα πολλοί έτσι το γράφουν. Η γραφή «αλλοίμονο» προϋποθέτει ότι η λέξη ετυμολογείται από το «αλλ’ οίμοι» (το οίμοι ήταν επιφώνημα θλίψης στα αρχαία, παρόμοιο με το αλίμονο), όμως οι περισσότεροι μελετητές, παρόλο που αναγνωρίζουν κενά στην ετυμολογία της λέξης, δέχονται την πρόταση του Ν. Πολίτη (από το 1898) ότι το αλίμονο παράγεται από το αλί, το οποίο αλί είναι μετεξέλιξη του ηλί, από την ευαγγελική φράση «ηλί, ηλί λαμά σαβαχθανί» του Χριστού. Χωρίς καμιά διαφάνεια, το ηλί ηλί (που σημαίνει στα εβραϊκά «Θεέ μου») θεωρήθηκε έκφραση απόγνωσης, και από έναν ενδιάμεσο τύπο αηλί φτάσαμε στο αλί. Μέχρι εκεί συμφωνούν όλοι. Πώς τώρα φτάσαμε από το αλί στο αλίμονο; Εδώ δεν υπάρχει ομοφωνία. Ο Φιλήντας πρότεινε από το «αλί σε μένα > αλίμενα > αλίμονο». Το ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη προτείνει φράσεις όπως «αλί μόνον του τάδε», που το βρίσκω πιθανότερο. Το ΛΚΝ πάλι προτείνει εντελώς άλλη προέλευση, από την αρχαία φράση «αλλ’ ει μόνον» (αλλά εάν μόνο), ενώ τον 19ο αιώνα κάποιος είχε προτείνει το αρχαίο ‘αλήμων’ = περιπλανώμενος. Αν εξαρτήσουμε την ορθογραφία από την ετυμολογία, έχουμε τύπους: αλίμονο, αλλοίμονο, αλλείμονο, αλήμονο, ενώ παλιά γράφανε και «αλλήμονο» αλλά δεν ξέρω πώς το δικαιολογούσαν. Όσοι πάντως σήμερα γράφουν «*αλοίμονο» ή «*αλλίμονο» δεν έχουν κάποιαν ετυμολογική εξήγηση, απλώς μπερδεύονται ανάμεσα στο «αλίμονο» και στο «αλλοίμονο». Πάντως, τα περισσότερα και εγκυρότερα λεξικά, ήδη από το 1933 (Λεξικό της Πρωίας) έχουν υιοθετήσει τη γραφή «αλίμονο» (έτσι και ο Δημητράκος, ο Μπαμπινιώτης, το ΛΚΝ κτλ.)

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Διογένης 26/07/2015 23:06:14

      Μα τι λέτε; Τα ιδεώδη και οι αξίες της Αριστεράς;!;!...

     • Silvestro avatar
      Silvestro @ Διογένης 26/07/2015 23:06:14

      Aκριβώς έτσι αξίζει να γράφουμε πάρα πολλοί κάτω από ΚΑΘΕ σχόλιό σου, αλλά είμαστε βλέπεις μεγαλόψυχοι κι ευγενείς Μαυρογένη :).

  • lolrekt avatar
   lolrekt @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 26/07/2015 22:49:06

   Νομίζω ότι ο Λαφαζάνης απλά περιμένει για το Τσίπρα να προσπαθήσει να τον διαγράψει και έτσι να πιστώσει την ρήξη στον Τσίπρα όταν θα πάει στην κεντρική επιτροπή για να κάνει την επανάσταση του.

   • M.V avatar
    M.V @ lolrekt 26/07/2015 23:25:18

    Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Πρόκειται για την πλειοψηφία της Κ.Ε του Σύριζα που τον περιμένει τον ...αρχηγό.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/07/2015 18:54:00

  Έχουμε νέα για τον Λαφαζάνη : το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ανεφάρμοστο.Α-ΝΕ-ΦΑ-ΡΜΟ-ΣΤΟ.Όσοι και αν βρεθουν απέναντι δεν μπορούν να το εφαρμόσουν. Δεν είναι μόνο ότι μέσα στην ευρωζώνη οπωσδήποτε θα έχουμε μνημόνιο.Και έξω από αυτήν λόγω έλλειψης συναλλάγματο μνημόνιο θα έχουμε.Απλώς δεν θα έχουμε τρόικα αλλά σκέτο το ΔΝΤ.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/07/2015 22:25:36

  @ Aλυτη εξισωση Η αριστερά είναι μια πεθαμένη ιδεολογία.Πέθανε πριν 25 χρόνια αφού προκάλεσε εκατομμύρια θύματα. Στην Ελλάδα ζει ως παράσιτο του καπιταλισμού και της ΕΕ την οποία βρίζει.Θα πεθάνει εάν προσπαθήσει να κυβερνήσει μόνη της αφού προκαλέσει και εδώ ότι στην Αλβανία ή τη Ρουμανία.

  • M.V avatar
   M.V @ ψυχραιμια 26/07/2015 23:28:13

   Η Αριστερά είναι ιδεολογία, οπτική για να ερμηνεύεις τη ζωή και μέθοδος για να τη σχεδιάζεις. Δεν πεθαίνουν ΠΟΤΕ οι ιδέες, γι αυτό μην κοροϊδεύεσαι και μην αυτοπαρηγοριέσαι αδίκως.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ M.V 27/07/2015 07:23:18

    Το τείχος πίσω από το οποίο μάντρωνε η ευρωπαική αριστερά τους ανθρώπους έπεσε.Και η αριστερά εξαφανίσθηκε σε πολλές χώρες.Όταν έκανε την εκστρατεία του ο Τσίπρας ως αρχηγός του κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς επισκεπτόταν μόνο πλούσιες δυτικές χώρες,βασικά την Γαλλία και την Ιταλία για να μιλήσει.Υποτίθεται όμως ότι η αριστερά ενδιαφέρεται για τους φτωχούς και οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι ψηφοφόροι ζουν δίπλα μας,στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.Γιατί δεν πήγαινε εκεί να τους ενημερώσει περί αριστεράς και γύριζε μόνο στη Ρώμη και το Παρίσι; Αλλά και εκεί έχουν περιορισθεί πολύ.Μόνο στην Ελλάδα έμειναν και η αρχή του τέλους ξεκίνησε με τον σύριζα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ψυχραιμια 26/07/2015 23:33:08

   ''Θυμάμαι παλιά ότι αριστερός ήταν κάποιος που ήταν γενναιόδωρος με τα δικά του λεφτά''. Will Rogers

 5. valia avatar
  valia 26/07/2015 22:52:05

  Γιατί θεωρείται προδοσία να είναι μια χώρα προετοιμασμένη για ενδεχόμενη έξοδο; Εδώ εξετάζουν ενδεχόμενα τέτοια και βόρειες χώρες για διαφορετικούς λόγους. Ας υποθέσουμε ότι ο φίλος μας ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένος και με εξωφρενικούς και απαράδεκτους όρους μας βάζει συνεχώς στο δίλημμα ή αποχωρείτε ή σας λιώνουμε σε καθημερινή βάση. Εμείς θα δεχτούμε τα πάντα για να μη φύγουμε; Άλλη υπόθεση..διαλύεται η ευρωζώνη. Θα πεθάνουμε από τη θλίψη μας; Το ευρώ είναι πλέον ένα νόμισμα μεταξύ πιστωτών και χρεωμένων. Η εναλλακτική που έχουμε είναι να προσπαθήσουμε μέσα στην ευρωζώνη. Δε βλάπτει όμως να υπάρχει και πλαν μπι και σι και ντι.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ valia 26/07/2015 23:41:53

   Aν ο λαός αγαπητή valia,που στις 25 του Γενάρη ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ,γνώριζε,αφού θα είχε φροντίσει ο ίδιος ο νύν Πρωθυπουργός να τα κάνει γνωστό σε όλους,ότι η Κυβέρνηση είχε στο πρόγραμμά της και την προετοιμασία για μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ,τότε κανένα πρόβλημα αφού όλοι θα ήξεραν. Από τη στιγμή όμως που ο ίδιος ο Τσίπρας διεκήρυττε διαπρυσίως ότι ''θα αγωνιστούμε εντός του ευρώ'' και παράλληλα,συνωμοτικά κάποιοι από το επιτελείο του δούλευαν για να βγούμε από το ευρώ,αυτό μάλλον θεωρείται προδοσία...

  • Πάρης ο όμορφος avatar
   Πάρης ο όμορφος @ valia 26/07/2015 23:49:09

   Πολύ σωστά το σκέφτεσαι αγαπητή Valia. Αλλά βλέπεις το πρόγραμμα των ΜΜΕ συντονισμένο πλήρως με τα ξένα κοράκια, είναι ταγμένο να δαιμονοποιήσει την οποιαδήποτε σκέψη του αλυσοδεμένου δούλου, για διαφυγή. Τι είδους ...διαπραγμάτευση ήταν τελικά όμως αυτή του γραφικότατου Αλέξη, όταν συνέχεια δήλωνε οτι δεν έχει εναλλακτική; Ε, τελικά τον πίστεψαν οι τοκογλύφοι και μας ....τακτοποιήσανε καταλλήλως. Ποτέ δεν είναι όμως αργά.

 6. λαέρτης avatar
  λαέρτης 27/07/2015 01:54:55

  για ακόμα μια φορά η μη δεξιά πολιτική έφερε την ευτυχία !!! Αφού κυνηγήθηκε το ...ντόπιο κεφάλαιο από το 80 και μετά με αποβιομηχανοποίηση, αποβιοτεχνοποίηση, αποκτηνοτροφοποίηση και τελικά με ... απογεωργοποίηση , αφού υποβάθμισαν όλες τις αξίες και σήμερα δεν τολμάς να μιλήσεις για έθνος, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια αλλά είσαι άτομο όταν υποστηρίζεις την μαστούρα (και από την ΕΡΤ!!!!) , το πρότυπο του ...ακάλυπτου, του ...Αντρέα των ...συμμαθητών κι οτιδήποτε άλλο αντιπαραγωγικό και ...ατίθασο φτάσαμε στα όρια του πάτου! Διάλυση των υπόλοιπων με τραγική δυσκολία βιώσιμων επιχειρήσεων, υφαρπαγή καταθέσεων, μετανάστευση, αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση , λογοκρισία , διχασμό , προγραφές και ελεύθερη πτώση στην νέα αχαρτογράφητη...δραχμή!!! Κι όποιος λογικός μιλάει είναι ...στα τέσσερα!!! Κι απαγορεύεται να μιλάει γιατί επιβουλεύεται το καλό... Του Λαού (ποιας χώρας μόνο δε μας είπαν!!! Μάλλον του Πακιστάν!!!) Κι ο λαός ....κοιμάται και στον ύπνο του θαυμάζει τον αγέρωχο αριστερό που εφαρμόζει χειρότερα σχέδια από τον ...γερμανοτσολιά γιατί για όλα φταίει ο ...γερμανοτσολιάς!!! Κι όλα αυτά χωρίς επίσημη μαστούρα!!!! (ακόμη!!!) ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.