Λαπαβίτσας: «Η υπακούουμε στους δανειστές, ή πάμε σε ρήξη»
15/04/2015 14:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαπαβίτσας: «Η υπακούουμε στους δανειστές, ή πάμε σε ρήξη»

Το σενάριο της ρήξης με τους δανειστές επαναφέρει ο Κώστας Λαπαβίτσας. Ο αιρετικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότιι «η κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να διαλέξει», καθώς «δεν υπάρχουν 1000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε: «ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές- γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις (δημοσιονομικά, εργασιακά κα)- που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Να μην κάνουμε πίσω. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό δε γίνεται».

«Το θέμα της ρήξης το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας», είπε επίσης θέλοντας να αποφύγει την κριτική.

Στη συνέχεια, επικαλούμενος αυτά που ο ίδιος διαβάζει στον Τύπο μίλησε για τη διπλή κυκλοφορία εναλλακτικού νομίσματος, ως σενάριο.« Από ότι διαβάζω-δεν είναι δικιά μου πρόταση- αλλά μιλάμε για παράπλευρες μορφές ρευστότητας. Αν αναγκαστούμε από τους δανειστές να πάμε εκεί-γιατι προς τα εκεί πάμε- δεν είναι εύκολο, πλησιάζει η ώρα της επιλογής», τόνισε.

Τέλος, επέμεινε πως «δεν πρέπει να υποκύψουμε στους δανειστές τη στιγμή αυτή», καθώς όπως είπε «αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει. Να με πείσει κανείς ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.