#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαμογιά με κρατική σφραγίδαΣε κατάσταση απελπισίας βρίσκεται η κυβέρνηση όσο βλέπει άδεια τα ταμεία του κράτους, παρά τις αιματηρές περικοπές. Γι’ αυτό και επαναφέρει το μέτρο της περαίωσης, ένα τρικ από το παρελθόν που και οι ίδιοι σιχτίριζαν το 2006 όταν το υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης.

Το νέο, όμως, της υπόθεσης είναι ότι θα καταργηθεί το πλαφόν που αρχικά είχε οριστεί στα 9 εκατ. ευρώ ως τζίρο για τις επιχειρήσεις που έχουν ανοικτές υποθέσεις με την εφορία. Στην ουσία θα μπουν όλοι όσοι αυτή τη στιγμή χρωστούν κάποια λεφτά. Βρήκαμε με λίγα λόγια παπά για να θάψουμε πέντε – έξι.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, το οποίο πήρε και το πράσινο φως από την Τρόϊκα, είναι να εισπράξει έσοδα μέχρι και 10 δις. ευρώ! Κι αυτό διότι οι εκκρεμείς υποθέσεις μπορεί με το άνοιγμα που γίνεται, να ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την εμπειρία του παρελθόντος, στη διαδικασία της περαίωσης προσέρχεται σχεδόν το 60%, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με ανοικτές υποθέσεις. 3.000 ευρώ να πληρώσει κατά μέσο όρο ο καθένας για θέματα που έχει ανοικτά επί μια δεκαετία, αμέσως – αμέσως θα εισπραχθούν περί τα 5 δις. ευρώ.

Κι εδώ μιλάμε για πολύ μεγαλύτερα ποσά αφού οι εταιρείες με τζίρο πάνω από 9 εκατ. ευρώ το χρόνο σίγουρα χρωστούν πολλά στην εφορία.

Επίσης, η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το άνοιγμα της περαίωσης να λύσει και χιλιάδες υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια επί χρόνια και το κράτος δεν έχει καμιά τύχη να εισπράξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάφορα δικαστήρια εκκρεμούν πάνω από 150.000 φορολογικές υποθέσεις – αντιδικίες με το κράτος, οι 100.000 δε στην Αττική. Για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση χρειάζονται από 7 έως και 15 χρόνια. Επομένως, με μια περαίωση καθαρίζει και ο κατηγορούμενος, εισπράττει και το κράτος, γλιτώνει και η Δικαιοσύνη από τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στον πάτο που έχουμε φτάσει η καθολική περαίωση είναι σωστό και έξυπνο μέτρο. Όπως λέει και ο σοφός λαός «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αρκεί βέβαια να στεφθεί με επιτυχία ο σκοπός, αλλιώς….

Κατά πόσο, ωστόσο,  είναι τίμιο και ηθικό και κυρίως τι είδους ισονομία διδάσκει κάθε κυβέρνηση που προχωρά σε περαίωση. Σκεφτείτε μόνο ότι χιλιάδες επιχειρήσεις με τζίρους 10 και 20 εκατ. και πολύ παραπάνω,  που τόσα χρόνια έκλεβαν, εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες, χρωστούσαν στην εφορία και δεν πλήρωναν ποτέ, τώρα έχουν μια χρυσή ευκαιρία. Να πληρώσουν κάποια χρήματα, να καθαρίσουν για μια ζωή και φυσικά να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της φοροδιαφυγής.

Να κάνεις περαίωση για τους κακομοίρηδες που χρωστάνε διότι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για γάλα να το καταλάβουμε, έστω και δύσκολα. Αλλά να κάνει περαίωση για κάποιον που συνειδητά δεν πλήρωσε φόρους εκατομμυρίων ή εισφορές στα ταμεία, αδυνατούμε να το αποδεχθούμε.

Αυτή είναι λαμογιά με κρατική σφραγίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 18/09/2010 08:26:00

  Και εμεις ειμαστε σε απελπισια ,αλλα ακομα δεν τους εχουμε παρει με τις πετρες.
  Κι ακαρτερει, κι ακαρτερει, θα πεθανουμε καρτερωντας.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 18/09/2010 08:44:26

  Εχω την εξής απορία:

  Στην περαίωση θα ενταχθεί και ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος;

  Δηλαδή η κα. Αντζελα Γκερέκου καθαρίζει, επι τέλους;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 18/09/2010 08:51:56

   Προβοκατόρικες ερωτήσεις πρωί πρωί! Δεν πίνεις καλύτερα ένα γαλατάκι ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με κουλουράκια?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2010 09:09:33

    Ενώ εσύ, ο δήθεν υπεράνω, μες τους δηλητηριώδεις υπαινιγμους είσαι και μας βάζεις δύσκολα θέματα και δεν εμφανίζεται και ο ...Φουντουκίδης-Καμβύσης να τα λύσει.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2010 09:19:02

    Πλάτωνος Νόμοι

    Η Αιδώς απέναντι στο νόμο είναι η αιτία της νίκης των Αθηναίων έναντι των Περσών

    "Σχετικά τώρα με το αττικό πολίτευμα, είναι ανάγκη να το εξετάσουμε με όμοιο τρόπο, για να δούμε ότι η απόλυτη και χωρίς κανένα περιορισμό ελευθερία είναι πολύ χειρότερη από μια μετριοπαθή εξουσία, που ασκούν αιρετοί άρχοντες. Είναι αλήθεια πως σ' εμάς την εποχή που έγινε η επίθεση των Περσών εναντίον των Ελλήνων, και ίσως εναντίον όλων σχεδόν των κατοίκων της Ευρώπης, υπήρχε ένα παλαιό πολίτευμα και την εξουσία ασκούσαν τέσσερις φορολογούμενες τάξεις. Βασίλευε ακόμη και η αιδώς προς τους τότε νόμους, που για χάρη της ήμασταν πρόθυμοι να ζούμε σαν υπηρέτες των νόμων. Μαζί με τα παραπάνω ο κολοσσιαίος όγκος του στρατεύματος που μας επιτέθηκε και από τη ξηρά και από τη θάλασσα επειδή μας προκάλεσε απέραντο φόβο, μας έκαμε να πειθαρχούμε ακόμη περισσότερο στους άρχοντες και τους νόμους σαν πιστοί υπηρέτες, και να αναπτυχθεί εξ αιτίας όλων αυτών απόλυτη φιλία ανάμεσά μας.

    [...]

    Σκέφτηκαν, λοιπόν (οι Αθηναίοι), ότι τους απέμεινε μια ελπίδα σωτηρίας, απίθανη και απελπιστική, αλλά και μοναδική, αφού έλαβαν υπ' όψη τους το προηγούμενο γεγονός, ότι δηλαδή και τότε ενίκησαν, καθώς φαίνεται, πολεμώντας χωρίς καμιά ελπίδα. Στηριζόμενοι σ' αυτή την ελπίδα εύρισκαν ότι καταφύγιο για τον εαυτό τους ήταν οι ίδιοι και οι θεοί. Όλ' αυτά ήταν φυσικό να τους εμπνεύσουν φιλία μεταξύ τους, δηλαδή ο φόβος που προκάλεσε ο Ξέρξης και ο φόβος εκείνος που πολλές φορές στη συζήτησή μας ονομάσαμε αιδώ. Στην αιδώ είπαμε ότι πρέπει να πειθαρχούν τυφλά εκείνοι που επιθυμούν να γίνουν ενάρετοι άνθρωποι και όποιος την φοβάται είναι ελεύθερος και άφοβος. Γιατί εκείνος που δεν ένιωσε τότε αυτόν τον φόβο, δε θα ήταν δυνατό να συνασπισθεί με τους άλλους και να αμυνθεί, ούτε να υπερασπίσει τα ιερά και τους τάφους και την πατρίδα και συγχρόνως όλους τους άλλους δικούς του και φίλους, όπως τους εβοήθησε τότε, αλλά θα χωριζόμασταν τότε όλοι μας σε μικρά τμήματα και θα σκορπιζόμασταν άλλος εδώ κι άλλος εκεί"

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 18/09/2010 09:21:06

   @ Κώστας Ροδινός

   Μαλλον εχει καθαρισει και παει για αλλα!!!Ακουσες εκτοτε κατι; Οχι!!!
   Μαλλον φορουσε παντελονια συμφωνα παντα με τν ορολογια Πελεκη

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 09:22:16

    Λες, ε;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 09:39:45

    Ακρα του ταφου σιωπη!!! οσο ακους εσυ κατι για το ζητημα αυτο ακουω και εγω. Το μονο που κυκλοφορησε ειναι οτι για να θεσει υποψηφιοτητα για την περιφερεια Ιονιων Νησων απαιτησε διαγραφη των χρεων καιοτι ο συνομιλητης της παρα λιγο απεφυγε το εμφραγμα και το εγκεφαλικο

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Κώστας Ροδινός 18/09/2010 13:20:12

   και ο Νταλάρας γιατί κάτι τιμολόγια ψάχνανε κάποτε και εκεί, αλλά δεν έχει πρόβλημα η άλλη Υπουργός...

 3. kiki avatar
  kiki 18/09/2010 08:54:14

  Νομιζω και η Νταλαρα ,στην ιδια ρυθμιση θα μπει.

 4. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 09:35:12

  @ Γιάννης Φαίλτωρ
  Στρεφω τα ματια μου γυρω-γυρω αλλα αιδω και φοβο δεν βλεπω πουθενα...με την σημασια που εχει στο κειμενο του Πλατωνα..Βλεπω ομως νεους ανθρωπους να μιλουν δηθεν για αξιοκρατια, ετοιμους ομως να καταπατησουν καθε ιχνος αξιοπρεπειας προκειμενου να επιτυχουν τους σκοπους τους.
  Ακολουθουν δηλαδη την πορεια του σαλιγκαρου...σπρωχνοντας, γλειφοντας και με τα κερατα μου (απαντηση που εδωσε οταν τον ρωτησαν πως εφτασε τοσο ψηλα)

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 09:41:31

   Ρήγα μου, το θεσμισμένο σύστημα (απ)αξιών που κυριαρχεί, τέτοιους ανθρώπους παιδεύει. Δε φταίνε τόσο οι νέοι. Οι "φτασμένοι" γονείς τους και οι "παιδαγωγοί" τους φταίνε.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2010 09:54:00

    εγκρινω και επαυξανω..

 5. deldio avatar
  deldio 18/09/2010 09:44:26

  Όπως είναι η αγορά πράγματι θα εισπράξουν. Από τα τρία το μακρύτερο.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ deldio 18/09/2010 09:54:42

   τσ..τσ..πιπερι στο στομα ..κακο παιδι!!!

  • nyfitsa avatar
   nyfitsa @ deldio 18/09/2010 09:58:36

   ΣΥΜΦΩΝΩ !!!

 6. nyfitsa avatar
  nyfitsa 18/09/2010 09:59:26

  …με το μακρύτερο

 7. antonios avatar
  antonios 18/09/2010 10:14:05

  προφανώς ξέρετε ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη ( ασφαλιστικές εισφορές, τηλέφωνα, δεη, θέρμανση, φπα, νοίκια, εφορία εργαζόμενους και δεν ξέρω πόσα ακόμη). Από αυτούς ζητά το κράτος(;) μας λεφτά. Έχουν μυαλό στο κεφάλι τους οι κρατούντες;

 8. vassilis avatar
  vassilis 18/09/2010 11:10:21

  Γιατι παρακαλω βλεπει αδεια ταμεια;Δεν ειναι το κρατος συναιτερισμενο με τις επιχειρησεις μας;Δεν πληρωνουμε καθε τριμηνο ΦΠΑ και καθε χρονο 65% στην εφορια;Μηπως δεν πληρωνουν οι κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες και βολευονται με τους κλεφτες πολιτικους να χρεωνουν τη χωρα και να ληστευουν τους τιμιους επιχειρηματιες;Εισπρατουν παρα πολλα για να λενε οτι ειναι αδεια τα ταμεια:Να μας πουν που πανε αυτα που πληρωνουμε και οχι οτι τα ταμεια ειναι αδεια!

 9. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 18/09/2010 11:59:09

  Ο μεγάλος τραγουδιστής με την υφυπουργό γυναίκα του που δεν αποδεχότανε τα 300 εκατομμύρια δρχ τι θα γίνει, θα κανει και αυτός περαιώση με 600 ευρώ τον μήνα .Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο αυτό το μέτρο εγινε για τα λαμόγια του ΓΑΠ.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/09/2010 13:26:30

  Ο Υπουργός που υπογράφει για περαίωση θα έπρεπε να πηγαίνει μέσα. Στην ουσία στερεί από το κράτος έσοδα, δικαιολογεί μαύρο χρήμα και ομολογεί ότι είναι ανίκανος να επιτελέσει την εργασία που του έχει ανατεθεί.
  Αν οποιοσδήποτε πολίτης στερούσε αποδεδειγμένα δημόσια έσοδα θα ήταν μέσα, ενώ εδώ οι φεουδάρχες μας είναι μέσα στη Βουλή.

  ΥΓ

  περιμένω το λαλίστατο κύριο Ρακιντζή, ή τον λαλίστατο Υπουργό να μας πει την τύχη των 200+ εφοριακών που δεν υπέβαλαν καν φορολογική δήλωση.
  Εχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα; σε αργία; ή θα περαιώσουν την περαίωση;

 11. liotsos avatar
  liotsos 18/09/2010 15:40:07

  Θελω να ρωτησω γιατι αφου τα μετρα σαν την περαιωση, την αυξηση των αντικειμενικων,την αυξηση του ΦΠΑ, την αυξηση των εμμεσων φορων και γενικα τα μετρα που αποτελουν επαναλαμβανομενες συνταγες μπορει να τα εφαρμοσει ο οποιοσδηποτε δεν βαζουμε υπουργο ενα λογιστη που θα παιρνει και μικροτερο μισθο απο ολους αυτους που εχουν αποφοιτησει απο το Harvard business school?

 12. Τιτίκα avatar
  Τιτίκα 18/09/2010 17:19:42

  Έλληνες πιάστε τ`άρβυλα,τσαρούχια με τη φούντα για να παλέψουμε μαζί να φύγει αυτή η χούντα.Β.Κ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.