#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2012 07:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαθρομετανάστευση και Ανθρωπισμός: βίοι παράλληλοι ή αντίθετοι;Με μιαν ακόμα φοβερή αφορμή, το επεισόδιο με τον Πακιστανό της Πάρου, ξέσπασε ξανά ο «μικρός εμφύλιος» της ελλαδικής κοινής γνώμης.

Από την μία, «οι λαθρομετανάστες είναι υπερβολικά πολλοί και μη αφομοιωμένοι, έχουν συνεισφέρει σε μιαν άνευ προηγουμένου αύξηση της εγκληματικότητας, οι ζωές μας και η καθημερινότητά μας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Δεν τους θέλουμε!».

Από την άλλη, «οι άνθρωποι αυτοί έρχονται κατατρεγμένοι από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση και κανονικά θα δικαιούντο άσυλο. Αντ' αυτού έρχονται αντιμέτωποι με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, διωγμούς, βία και ξενοφοβία».

Οι δύο παραπάνω θέσεις προβάλλονται από τους υπερασπιστές τους ως αναιρετικές η μία της άλλης, ως λήγουσες το θέμα. Μολαταύτα, δεν γίνεται κατανοητός ένας κλασικός ορισμός του τραγικού: «έχουν και οι δύο δίκιο, μα ο καθένας έχει το δικό του δίκιο».

-Το γεγονός ότι οφείλουμε να έχουμε ένα κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και χαρακτηρίζεται από ανθρωπισμό δεν αναιρεί -ούτε επιλύει- την ζοφερή πραγματικότητα του προβλήματος της λαθραίας εγκατάστασης περίπου δύο εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων (από κοινωνίες δυσαφομοίωτες στην ελληνική) σε μια μικρή χώρα περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, και μάλιστα σε πρωτοφανή οικονομική κρίση.

-Και το επείγον του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης δεν αναιρεί το πρόταγμα και την αναγκαιότητα του στοιχειώδους ανθρωπισμού, ή -για να το πούμε αλλιώς- το χαρακτηριστικό που κάνει τον άνθρωπο ανθρώπινο. Πόσῳ μάλλον σε μιά χώρα που ο πληθυσμός της θεωρεί εαυτόν κυρίως χριστιανικό. Ειδάλλως διολισθαίνουμε  στην προοπτική αντιμετώπισης του προβλήματος με άκρατη βία, η οποία απλώς θα μεταμορφώσει την χώρα σε μιά απέραντη αλληλοσφαγή στους δρόμους, όπως σήμερα συμβαίνει μόνο στα χειρότερα των όψιμων ελλαδικών γκέτο.

Το δίλημμα δεν είναι -ουδέποτε ήταν- επίλυση ή ανθρωπισμός! Διότι, απλούστατα, δεν νοείται (πέρα από τα μυαλά των χρυσαυγιτών) καμία επίλυση χωρίς ανθρωπισμό και δεν νοείται (πέρα από τους ριζικά αποκομμένους από την πραγματικότητα αριστερούς) απλώς κάποιος ανθρωπισμός χωρίς συνακόλουθη επίλυση του σεσηπότος πλέον προβλήματος.

Έχει έρθει πλέον για τα καλά η ώρα της λύσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Και η λύση δεν θα έρθει ούτε από τα πογκρόμ της άκρας δεξιάς, ούτε από τις αντιλήψεις περί ανωτερότητας των εντοπίων, ούτε από το αυτιστικό ανθρωπισμόμετρο της αριστεράς. Γι΄ αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να απεγκλωβιστούμε ταχύτατα από μια εκατέρωθεν ρητορική κατά τεκμήριο αδιέξοδη (δηλαδή, την ανθρωπιστική αντιμετώπιση και οριστική επίλυση του μεταναστευτικού ως αντίθετες, αντιφατικές πραγματικότητες) και να προτάξουμε ΛΥΣΕΙΣ, που φυσικά δεν νοούνται δίχως μαζικές απελάσεις. Όσο ταχύτερα καταφέρουμε να διεξαγάγουμε την δημόσια συζήτηση με τις πραγματικές παραμέτρους του προβλήματος και όχι με την ιδεοληπτική φαντασιακή εκδοχή τους, τόσο εγγύτερα θα βρισκόμαστε στην λύση και στην αποφυγή μιας περαιτέρω καταστροφής που όλο και σαφέστερα έρχεται.

Ένα άλλο κλασικό παράδειγμα είναι το αριστερό σύνθημα, «κανείς άνθρωπος δεν είναι παράνομος» ή «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος». Πολύ ωραίο, δεν θα διαφωνήσουμε, αλλά αποτελεί μία μη-συμβολή (το απόλυτο μηδέν) στην συζήτηση για το πώς θα διαχειριστεί η ελληνική πολιτεία το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Με αυτού του είδους την ρητορική είναι αδύνατον να προκύψει οποιαδήποτε λύση από έναν διάλογο συμβαλλόμενων μερών. Προκύπτει μόνο αενάως κυκλούμενη αδολεσχία.

Η πρόσφατη ανακοίνωση «κατοίκων και επαγγελματιών του 6ου διαμερίσματος των Αθηνών» αποτελεί επίσης παραδειγματικό πεδίο. Παραθέτουμε αποσπάσματα:

«Μετά από την απροκάλυπτη συμπαράσταση στην παρανομία που μαστίζει την πόλη, που εκφράζεται μέσα από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμείς οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας, ακομμάτιστοι, αλλά ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε βαθιά θιγόμενοι και για τον λόγο αυτό χρωστάμε επιτέλους μία απάντηση σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα δουλεύουν για την καταστροφή της πόλης και της χώρας κρυμμένοι πίσω από ένα δήθεν «αριστερό» προσωπείο «ανθρωπισμού» και «αλληλεγγύης».[...]

 Αντιθέτως [η Αριστερά] έχυσε τόνους μελανιού κατηγορώντας άπαντες διαμαρτυρόμενους για το χάλι της πόλης και διωκόμενους από τα σπίτια τους ως φασίστες. Η δε συμπόνοια για όλους αυτούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα παράνομα περίσσευε στα κείμενα επιπέδου Βίπερ Νόρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 Οι ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκτός από τραγικές και ανιστόρητες, είναι και προκλητικές απέναντι στους χιλιάδες Αθηναίους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άφησαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους για να γλυτώσουν από την εγκληματικότητα, την βρώμα και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Όλα αυτά ήταν αποτελέσματα του εποικισμού που υφιστάμεθα χρόνια τώρα και που επαγγελματίες αλληλέγγυοι έχουν βαφτίσει μετανάστευση

Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει. Ως φαίνεται η σημερινή «Αριστερά» είναι και τα τρία.

Εάν συνεχιστούν όλες αυτές οι δηλώσεις προτείνουμε στην Χρυσή Αυγή να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της.»

Στην σπαρακτική φωνή των κατοίκων, η οργανωμένη αριστερά μονίμως απαντά «τίποτα χρυσαυγίτες θά'ναι, μην ενοχλείστε». Αυτή η νοο-τροπία (όποιος θίγει το ζήτημα είναι φασίστας και χρυσαυγίτης) ριζοσπαστικοποιεί όσους δεν... αναπαύονται με αυτήν, με αποτέλεσμα κόμματα του 0,1% να αποκτούν «από το πουθενά» το εντυπωσιακό 7%.

Αν δεν επιτύχουμε να συζητήσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα σοβαρά και όχι αυτιστικά, μας περιμένουν καταστάσεις που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Καλό είναι να το συνειδητοποιήσουμε πριν να είναι αργά!

Κ. Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pissa avatar
  pissa 09/08/2012 07:31:24

  Ελλας,επαρχεία της Αγίας Ευρωπαικής Αυτοκρατορίας!
  Κατοικούμενη έως προσφάτως απο 9 εκ 8αρ8άρους ,μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες πεφωτισμένους ελευθεροτέκτονες οι οποίοι εσχάτως συνεπικουρούμενοι απο την αμέριστη 8οήθεια αλλοδαπών συντρόφων τους ανέλα8αν εργολα8ικώς(με απ'ευθείας ανάθεση) να διδάξουν τρόπο ζωής στα ημεδαπά ζωντανά.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ pissa 09/08/2012 08:43:45

   Ο σωστος όρος ειναι Αγια Ρωμαϊκη Αυτοκρατορία, με κεντρο την Γερμανια και το Γερμανικο εθνος, και ειναι οντως ελευθεροτεκτονικης έμπνευσης.

   Την εισηγηθηκε και ο καταστροφέας της Νοτιου Ιταλίας και τεκτονας Garibaldi o οποίος πρωτα ενοποιησε την Ιταλια καταστρεφοντας το Νοτο υπερ του Βορα, με απωτερο στόχο την Ιταλογερμανικη ένωση με τους Γερμανους ως επικυριαρχους (όπως φανηκε αργοτερα και με τον ναζιστικο Άξονα).

   Η επιστολη του τεκτονα Garibaldi προς τον Γερμανο Karl Bild ειναι ενδεικτικη του σχεδιασμου τον οποιο υφισταμεθα. Ο δε ρολος και το μελλον της Ελλαδας σε ενα τετοιο τερατουργημα ειναι αναλογος της καταστροφης που υπεστη η Νοτια Ιταλια και το παλαι ποτε ακμαζον Βασιλειο των Δυο Σικελιων με την μεταφορα του περιφερειακου πλουτου στα οικονομικα κεντρα και κεντρα αποφασεων της Κεντρικης Ευρωπης. Πριν την υποδουλωση του στον Ιταλογερμανικο Βορρα η νυν παρακμασμενη φτωχομανα Νοτια Ιταλια είχε το 65,7% του πλουτου που κυκλοφορουσε στην Ιταλικη χερσόνησο και ήταν το πλουσιωτερο κρατος της Ιταλίας.

   Αποσπασμα της.... "Αγίας" επιστολης Garibaldi.

   The progress of humanity seems to have come to a halt, and you with your superior intelligence will know why. The reason is that the world lacks a nation which possesses true leadership. Such leadership, of course, is required not to dominate other peoples, but to lead them along the path of duty, to lead them toward the brotherhood of nations where all the barriers erected by egoism will be destroyed. We need the kind of leadership which, in the true tradition of medieval chivalry, would devote itself to redressing wrongs, supporting the weak, sacrificing momentary gains and material advantage for the much finer and more satisfying achievement of relieving the suffering of our fellow men. We need a nation courageous enough to give us a lead in this direction. It would rally to its cause all those who are suffering wrong or who aspire to a better life, and all those who are now enduring foreign oppression.

   This role of world leadership, left vacant as things are today, might well be occupied by the German nation. You Germans, with your grave and philosophic character, might well be the ones who could win the confidence of others and guarantee the future stability of the international community. Let us hope, then, that you can use your energy to overcome your moth-eaten thirty tyrants of the various German states. Let us hope that in the center of Europe you can then make a unified nation out of your fifty millions. All the rest of us would eagerly and joyfully follow you.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ pissa 09/08/2012 09:00:00

   Από ιστορική καί λογική άποψη είσαι λάθος καθώς οι 'πεφωτισμένοι ελευθεροτέκτονες' έχουν αναλάβει 'εργολαβικώς' τή χώρα ήδη πρό τής επανασύστασής της τό 21.

   Απλά, τότε εχθροί τους ήταν τά υπάρχοντα πολυπολιτισμικά κράτη τής Ανατολής (ο εθνικισμός καί οι φυλετικές διακρίσεις βόλευαν γάρ τότε τούς πολεμόχαρους τοκογλύφους), ενώ τώρα η πολυπολιτισμικότητα προωθεί τό ξεχαρβάλωμα τού 'τοπικισμού' καί τό βασικό εργαλείο τους καί στόχο: Κεντρικές/ή Τράπεζα, παγκόσμιος έλεγχος....

   • pissa avatar
    pissa @ ειδωλοκλάστης 09/08/2012 11:04:31

    αγαπητέ,
    λόγω Ιεράς Συμμαχίας και Αυτοκρατοριών(8λ.Οθωμανική) τα πράγματα είχαν μπεί σε μιά Ιερή Τάξη,ώσπου αίφνης ενεφανίσθει ένας Ξυπόλητος Αρματωλός και έ8αλε φωτιά στα μπατσάκια του Πεφωτισμένου Ελευθεροτέκτονα.!
    Οποία αμαρτία και 170 έτη καθυστέρησης!!!!!!!!!!!!!
    Ξύπνησαν οι μειονότητες των Εθνών της Ευρώπης και όχι μόνο και απαίτησαν .....άκου...ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! ΑΊΣΧΟς!

    • ειδωλοκλάστης avatar
     ειδωλοκλάστης @ pissa 09/08/2012 13:09:00

     Οτι πείς.

 2. Φιδίσιος avatar
  Φιδίσιος 09/08/2012 08:17:08

  καλές οι φιλοσοφικές συζητήσεις αλλά δεν πάει άλλο. ποια εμπόλεμη κατάσταση επικρατεί στο Μάγκρεμπ και δεν την ξέρουμε; Με αυτά και με αυτά η χρ. αυγή θα θεριέψει,εκτός και αν το κράτος πάρε δραστικά μέτρα. Δεν πάει άλλο.

  • Vas avatar
   Vas @ Φιδίσιος 09/08/2012 09:44:46

   Το συγκεκριμένο θέμα Φιδίσιε, το κάνει συστηματικά αβαβά η αριστερά γιατί της χαλάει το φαντασιακό. Παραπάνω από τους μισούς μετανάστες έρχονται στη δύση για να δοκιμάσουν τον τρόπο ζωής της. Ολο το μαγκρέμπ ούτε πεινάει, ούτε εμφύλιο έχει, ούτε κινδυνεύει η ζωή του. Το ξαναλέμε: Οι μετανάστες έχουν δικαιώματα. Αλλά η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/08/2012 08:26:33

  Ὅπως πολύ σωστά ἐπισημαίνετε στό ἄρθρο,τά δύο ἄκρα,ἡ Χρυσή Αὐγή καί οἱ διάφορες ἐκφάνσεις τῆς Ἀριστερᾶς πολώνουν τό πρόβλημα,τό ὀξύνουν καί σίγουρα δέν τό ἀποδίδουν στή σωστή του διάσταση.Ἄλλωστε,σέ ποιό πρόβλημα,ὅποιος τραβάει τά ἄκρα,εἶναι σίγουρο ὅτι βαδίζει νηφάλια πρός τήν σωστή λύση;
  Ἐδῶ ὅμως δέν πρόκειται γιά ὁποιοδήποτε πρόβλημα,ἐδῶ πρόκειται γιά ἀνθρώπινες ψυχές.Μιλᾶμε γιά ἀνθρώπους πού ζοῦν στήν χώρα τους,στά χώματα τῶν προγόνων τους καί τῶν γονιῶν τους,εἰρηνικά,ἐκπληρώνοντας τίς ὑποχρεώσεις τους πρός τό κράτος,συντελῶντας μέ-ὅποιο τρόπο-στήν λειτουργία του,καί ἀπό τήν ἄλλη πρόκειται γιά ἀνρώπους κατατρεγμένους καί ταλαιπωρημένους μέν,ἀλλά λάθρα εἰσχωροῦντες καί διαβιοῦντες,ἀλλά πολύ χειρότερα,παρανομοῦντες πράττοντας ἄγρια ἐγκλήματα,κυνικά καί χωρίς ἴχνος οἴκτου,ἢ μεταμέλειας.
  Δέν πρέπει λοιπόν,οὔτε τό κράτος,οὒτε κάποια κόμματα,οὔτε καμμιά ἰδεολογία νά παραβλέψει αὐτές τίς τραγικές καταστάσεις καί νά ὑποστηρίζει τήν μιά πλευρά ἄκριτα,ἀπωθῶντας τά αἴτια καί τίς συνέπειες τοῦ πραγματικοῦ προβλήματος.Καί τό πραγματικό πρόβλημα εἶναι ἐκεῖ ἔξω,δέν κρύβεται.Ἐδῶ δέν χωροῦν φληναφήματα καί ρητορείες περί ἀνθρωπισμοῦ καί σεβασμοῦ τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.Ἐδῶ πρόκειται περί τῆς προοπτικῆς νά συνεχίσει νά λειτουργεῖ ἕνα ὁλόκληρο κράτος,ἤ νά καταλυθοῦν τελείως οἱ θεσμοί του,ἀποζουγκλοποιῶντας τήν ἤδη βεβαρυμένη ποιότητα ζωῆς τῶν πολιτῶν του,ὁπότε εἰσερχόμαστε σέ ἀσυγκρίτως πιό ἐπικίνδυνους ἀτραπούς...
  Συμπερασματικά,κατά τήν γνώμη μου εἶναι σέ τελείως λάθος βάση ἡ συζήτηση καί ἡ ἀντιπαράθεση περί ἀνθρωπισμοῦ,ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας,γι' αὐτό πολύ σωστά,ἐπιτέλους ἡ κυβέρνηση ξεκίνησε μιά σοβαρή προσπάθεια,πού ἐλπίζουμε νά συνεχιστεῖ μέ ἀμείωτη ἔνταση γιά τήν,μέσα σέ νόμιμα πλαίσια ὅπως ἤδη πράττει,συγκέντρωση καί ἀπέλαση ὅλων τῶν λαθρομεταναστῶν,στοχεύοντας μόνο στήν ὅσο τό δυνατόν ἀποτελεσματικότερη συγκέντρωσή τους καί ἀπό τίς κρυψώνεςπού ἐνδεχομένως νά κρύβονται,γιατί δέν θά βρίσκονται καί ὅλοι στούς δρόμους,καί νά μήν ἀφήνουν νά χαϊδεύουν τά αὐτιά τους ἰδέες περί ἀσύλου,ἄν θέλουν νά μήν καταντήσει ἡ χώρα ἕνα ἀπέραντο ἄσυλο ἀνιάτων...

 4. Άνεργος Επιστήμονας avatar
  Άνεργος Επιστήμονας 09/08/2012 08:49:24

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν έχει λύση γιατί δεν έχει προκύψει κάτι ανάλογο σε καμία άλλη χώρα του κόσμου το οποίο και να επικαλεστούμε και να αποτελέσει βάση για συζήτηση. Σε όλα τα πολιτισμένα και απολίτιστα κράτη, από την εποχή της σύστασής τους, προβλέπονταν και εφαρμόζονταν σχετικοί νόμοι. Βέβαια, στην αρχαία Ρώμη και τις ΗΠΑ η λύση ηταν εύκολη μέσω της δουλείας. Από τη στιγμή όμ,ως που καταργήθηκε και αυτή, δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) ο οποιοσδήποτε να περνάει τα σύνορα. Η πολιτική αυτή επιτρέπει στις ΗΠΑ να διατηρούν μια εξαιρετικά κερδοφόρα ιδιωτική βιομηχανία φυλακών για τον εγκλεισμό των ντόπιων (και όχι αλλοδαπών). Στην Ελλάδα φαίνεται ότι πάμε να κάνουμε το ανάποδο - να γεμίσουμε τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης με αλλοδαπούς, ώστε να μην υπάρχει πλέον χώρος για τους ντόπιους.

  Παράδειγμα: μόλις άδειασε μια σουίτα στον Κυρυδαλλό μπόρεσε και μπήκε ο καημένος ο άκης. Μόλις υπάρξει αυξημένη ζήτηση δωματίων για αλλοδαπούς, θα τον βγάλουν.

 5. Μεμος avatar
  Μεμος 09/08/2012 09:12:45

  Υπάρχει λύση! Άμεση κατάσχεση περιουσίας και φυλάκιση αυτών που απασχολούν λαθρομετανάστες.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/08/2012 09:13:22

  Την όλη ζημιά την κάνουν οι Μογγολοτσολιάδες αφεντικά μικρά μεγάλα και οι μογγολοτσολιάδες αριστεροί.

  Αν δεν τους αρέσει η Ελληνική υπηκοότητα να πάρουν μογγόλικη και έξω από δω.

  • avanti avatar
   avanti @ αλλενάκι 09/08/2012 14:39:04

   Αλλενάκι αυτοί δεν είναι Μογγόλοι, μογγόλους έχουν καταντήσει εμάς μέσα στην ίδια μας τη χώρα που δεν μπορούμε να μιλήσουμε και να κυκλοφορήσουμε, τα δε εκατοντάδες θύματα από τις λεηλασίες των εισβολέων αδιαμαρτύρητα και ανυπεράσπιστα μένουν , χωρίς καμμία βοήθεια από την πολιτεία. Αυτοί λοιπόν δεν είναι Μογγόλοι, είναι αετονύχηδες, ξετσίπωτα ρεμάλια που προς χάριν του κέρδους μπορούν να ξεπουλήσουν και την ίδια τους την μάνα όχι τη χώρα.

 7. kimon avatar
  kimon 09/08/2012 09:18:25

  Αποτελούμε μοναδική περίπτωση λογω συμμαχίας αριστεράς και Ισλάμ.

  H Sigrid Hunke (1913-1999) υπήρξε ναζί διανοούμενη που έγινε γνωστή με ένα ογκώδες βιβλίο που εκδόθηκε το 1960 με τίτλο «Ο Ήλιος του Αλλάχ φωτίζει την δύση». Σε αυτό παρουσιάζεται ένας δυτικός κόσμος διεφθαρμένος από τον ιουδαιοχριστιανισμό και ο οποίος οφείλει την επιστημονική του γνώση στον μουσουλμανικό κόσμο. Στην δεκαετία του 1940 ο H. Himmler την έφερε σε επαφή με τον μεγάλο μουφτή των Ιεροσολήμων Al-Huseini θαυμαστή των ναζί, ο οποίος οργάνωσε και τα τάγματα των Παλαιστινίων που φόρεσαν την στολή της Βέρμαχτ και που υπηρέτησαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, το τάγμα που ευθύνεται για την σφαγή του Διστόμου επανδρώθει από αυτούς τους εθελοντές Παλαιστινίους. Η Hunke, εμπνευσμένη από έντονο αντι-ιουδαϊσμό είδε το Ισλάμ σαν ένα συνδυασμό στρατιωτικής ισχύος και πολιτισμικής εκλέπτυνσης. Στις δεκαετίες του 1960-1980 από φίλη του Himmler έγινε η πνευματική ηγέτης ακροαριστερών ομάδων στην Ευρώπη και ουσιαστικά η πνευματική της παρακαταθήκη, όπως βέβαια και άλλων αριστερών διανοητών, επέτρεψε την μαζική μετακίνηση του Ισλάμ στην Ευρώπη με την ενδυνάμωση της οριενταλιστικής θέσης μίας Ευρωπαϊκής ταυτότητας στενά συνδεδεμένης με το Ισλάμ, θέση βέβαια που από το 1980 η αριστερά στην Ευρώπη, ιδίως η Ελληνική αριστερά, υπερασπίζετε σθεναρά μαζί με την εκδήλωση ενός έντονου ανθελληνισμού, παρόμοιου με τον αντιιουδαισμό των ναζί. Από την μία πλευρά λοιπόν η ναζιστική ιδεολογία είναι έντονα αντιιουδαιστική και συμμαχεί με το Ισλάμ και από την άλλη πλευρά η Ελληνική αριστερά είναι έντονα ανθελληνική και προωθεί τον εποικισμό της Ελλάδος με μετανάστες από το Ισλάμ. Βλέπουμε λοιπόν στο βάθος του χρόνου βίους παράλληλους δύο ιδεολογιών που ισχυρίζονται ότι διαφέρουν.

 8. kimon avatar
  kimon 09/08/2012 09:19:20

  H Sigrid Hunke (1913-1999) υπήρξε ναζί διανοούμενη που έγινε γνωστή με ένα ογκώδες βιβλίο που εκδόθηκε το 1960 με τίτλο «Ο Ήλιος του Αλλάχ φωτίζει την δύση». Σε αυτό παρουσιάζεται ένας δυτικός κόσμος διεφθαρμένος από τον ιουδαιοχριστιανισμό και ο οποίος οφείλει την επιστημονική του γνώση στον μουσουλμανικό κόσμο. Στην δεκαετία του 1940 ο H. Himmler την έφερε σε επαφή με τον μεγάλο μουφτή των Ιεροσολήμων Al-Huseini θαυμαστή των ναζί, ο οποίος οργάνωσε και τα τάγματα των Παλαιστινίων που φόρεσαν την στολή της Βέρμαχτ και που υπηρέτησαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, το τάγμα που ευθύνεται για την σφαγή του Διστόμου επανδρώθει από αυτούς τους εθελοντές Παλαιστινίους. Η Hunke, εμπνευσμένη από έντονο αντι-ιουδαϊσμό είδε το Ισλάμ σαν ένα συνδυασμό στρατιωτικής ισχύος και πολιτισμικής εκλέπτυνσης. Στις δεκαετίες του 1960-1980 από φίλη του Himmler έγινε η πνευματική ηγέτης ακροαριστερών ομάδων στην Ευρώπη και ουσιαστικά η πνευματική της παρακαταθήκη, όπως βέβαια και άλλων αριστερών διανοητών, επέτρεψε την μαζική μετακίνηση του Ισλάμ στην Ευρώπη με την ενδυνάμωση της οριενταλιστικής θέσης μίας Ευρωπαϊκής ταυτότητας στενά συνδεδεμένης με το Ισλάμ, θέση βέβαια που από το 1980 η αριστερά στην Ευρώπη, ιδίως η Ελληνική αριστερά, υπερασπίζετε σθεναρά μαζί με την εκδήλωση ενός έντονου ανθελληνισμού, παρόμοιου με τον αντιιουδαισμό των ναζί. Από την μία πλευρά λοιπόν η ναζιστική ιδεολογία είναι έντονα αντιιουδαιστική και συμμαχεί με το Ισλάμ και από την άλλη πλευρά η Ελληνική αριστερά είναι έντονα ανθελληνική και προωθεί τον εποικισμό της Ελλάδος με μετανάστες από το Ισλάμ. Βλέπουμε λοιπόν στο βάθος του χρόνου βίους παράλληλους δύο ιδεολογιών που ισχυρίζονται ότι διαφέρουν.

 9. unfair avatar
  unfair 09/08/2012 09:31:15

  την καλημέρα μου,
  πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η "ευγένεια" προς τα συνθήματα της αριστεράς. Τι σημαίνει λαθρομετανάστης? Παράνομη εγκατάσταση στην χώρα! πολύ πιθανόν κ παράνομη είσοδος στην χώρα. Επαναλαμβάνω, ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Οπότε, το σωστό είναι παράνομος μετανάστης!
  Ωραία, χάρην του ανθρωπισμού κ της χριστιανοσύνης μας, κλείνουμε ελαφρά τα μάτια, κ λέμε τα αυτονόητα "ποιος είσαι, από που είσαι, τι θέλεις εδώ..." μας λέει ένα παραμύθι, "είμαι ο Αχμέτ κ στην χώρα μου θέλουν να με σκοτώσουν κ ήρθα εδώ για να 'χω μια ευκαιρία στην ζωή..." καλόπιστα, τον πιστεύουμε κ του απαντάμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μέρη, που μπορούμε να σου προσφέρουμε στέγη κ φαγητό για κάποια περίοδο, μέχρι να βρεις κάποια νόμιμη δουλειά ή να κάνεις σε κάποια άλλη χώρα αίτηση για μετανάστευση. Η περίοδος αυτή, δεν μπορεί να είναι πιο μεγάλη από 6 μήνες, μετά αν δεν έχεις βρει, θα απελαθείς στην χώρα σου, εξάλλου μέσω του ΟΗΕ πιέζουμε το κράτος σου, να έχει πιο ανθρώπινες συνθήκες κ έτσι δεν θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Αν βρεις άλλη χώρα που να σε δεχθεί, καλό ταξίδι να 'χεις. Αν βρεις δουλειά μπορείς να κάνεις αίτηση για πολιτικογράφηση στην χώρα μας, πρέπει να έχεις ΑΦΜ κτλ. Καθώς είσαι "ξένος" περιμένουμε από εσένα να μάθεις κ να σέβεσαι τους νόμους μας κ να δίνεις το παρών στην υπηρεσία που μαθαίνει τα "νέα" σου.
  Στην περίπτωση που παρανομήσεις, η καλοσύνη μας, τέλος. Φεύγεις κατευθείαν για την χώρα σου.
  Νομίζω, πως είναι απλά τα πράγματα. Εδώ για κάποια χρέη 300ε, θέλουν να σε βάλουν φυλακή ή να σου πάρουν το σπίτι! κ για τους παράνομους μετανάστες, όλα καλά κ ωραία?
  Ξέρω τι σημαίνει μετανάστης. Ξέρω τι σημαίνει κ λάθρομετανάστης. Ξέρω όμως πως πρέπει να ΙΣΧΥΟΥΝ οι νόμοι κ παράλληλα να υπάρχει κ ανθρωπιά.

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/08/2012 09:56:55

  Όπως θα διαβάσετε στο site τη; unhcr είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε στους πρόσφυγες άσυλο λόγω μιας διεθνούς συνθήκης. Όμως πάρα πολλοί από αυτούς που έρχονται εδώ είναι οικονομικοί μετανάστες και σε αυτούς δεν χρωστάμε τίποτα άλλο από μια κλωτσιά. Αυτοί μπουκώνουν το σύστημα του ασύλου γιατί κάνουν αιτήσεις για να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν την απέλαση.

  Υπάρχουν πλέον μέθοδοι διαπίστωσης της χώρας καταγωγής του λαθραίου με τεράστια ακρίβεια. Αυτό σε συνδυασμό με την νέα υπηρεσία ασύλου θα οδηγήσει στον νομικό αφοπλισμό των λαθραίων. Το άλλο που πρέπει να γίνει επίσης είναι το κόψιμο οποιασδήποτε παροχής. Ούτε περίθαλψη, ούτε φάρμακα, τίποτα απολύτως. Να περνάνε τη ζωή τους κλειδωμένοι σε στρατόπεδα.

 11. rollin avatar
  rollin 09/08/2012 09:59:40

  Οποιος δεν εχει ΑΦΜ στον τσιπρα να τον κανει συνδικαλιστη σε ΔΕΚΟ

 12. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/08/2012 10:53:07

  Λύσεις ὑπάρχουν, (χωρὶς αὐτὸ νὰ σημαίνει ὅτι πρόκειται γιὰ εὔκολο θέμα, τοὐναντίον) τὸ θέμα εἶναι ΜΟΝΟ ἡ πολιτικὴ βούληση.

 13. kimon avatar
  kimon 09/08/2012 11:01:05

  Σταματήστε επιτέλους να αναπαράγετε τον «αριστερό ψυχοπονιάρικο ανθρωπισμό » τύπου: «ας πληρώσουν οι άλλοι», ενώ ταυτόχρονα τα «αριστερά «ψυχοπονιάρικα» λαμόγια κατάκλεψαν και καταλήστεψαν την Ελλάδα. Συριζίτες και Δημαρίτες είναι αυτοί που επάνδρωσαν επί 30 χρόνια τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Ρουσόπουλος τότε, Στουρνάρας τώρα. Οι «ψυχοπονιάρικες» κορώνες δικαιολογούν το χτίσιμο της βίλας από τους «ευπαθείς». Καταλαβετέ το επιτέλους ότι δεν πρόκειται για μετανάστευση αλλά για εισβολή και εποικισμό.

 14. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/08/2012 11:20:24

  Κανένα δίλημμα του τύπου επίλυση του μεταναστευτικού ή ανθρωπισμός δεν υφίσταται για ένα κράτος που κάνει την δουλειά του. Μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο.
  Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το κράτος είναι ανεπαρκές οπότε αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία (ρατσιστικές ομάδες, αγανακτισμένοι πολίτες, ΧΑ). Αυτές οι ομάδες δεν έχουν ούτε τα μέσα, ούτε την εξουσιοδότητηση, πιθανόν ούτε και την διάθεση να δείξουν ανθρωπισμό. Τους ενδιαφέρει να πάει το μήνυμα στο πακιστάν: "μην πάτε στην Ελλάδα. Μπορεί να έχει λεφτά εκεί και μπορείτε να μπέιτε εύκολα στην χώρα, αλλά οι δικοί μας εκεί τρώνε κάθε μέρα ξύλο".
  Ας σκεφτούμε όμως ότι οι ρατσιστικές ομάδες και ΧΑ η είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κράτους κι όχι το αίτιο.

  • Storm avatar
   Storm @ Γιώργος Αχαιός 09/08/2012 11:26:14

   Δεν είναι μόνο το Κράτος ανεπαρκές...
   Δεν επαρκεί ο ΧΩΡΟΣ...
   Δεν μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο...
   Δεν ΧΩΡΑΜΕ...
   Εκτός κι αν έχουν βαλθεί να μας αντικαταστήσουν...

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Storm 09/08/2012 18:23:37

    Storm ,
    Με παρεξήγησες. Εννοώ, το κράτος είναι ανεπαρκές να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στην χώρα και να στείλει πίσω τους περισσότερους που έχουν ήδη μπει.

    Τα δύο που μπορούμε ναχουμε ταυτόχρονα δεν είναι όλοι οι μετανάστες μέσα και ο ανθρωπισμός!!!!!!!!!! Είναι παράλογο!!!!!!!!

    Τα δύο που μπορούμε να έχουμε είναι το να μην μπάινει κανένας νέος μετανάστης και να διωχνουμε τους ήδη υπάρχοντες με ανθρωπίστικό τρόπο.

    Δεν φανταζόμουν ότι κάποιος θα παρεξηγούσε το αρχικό μου μήνυμα.

    Όπως κατάλαβες storm, εμείς οι δύο, μάλλον συμφωνούμε.

    • Storm avatar
     Storm @ Γιώργος Αχαιός 09/08/2012 22:12:50

     Nα με συγχωρέσετε αν σας παρεξήγησα και να με συγχωρέσετε κι αν φώναξα, γράφοντας με κεφαλαία.
     Το Κράτος είναι ανεπαρκές εδώ και πάρα πολύ καιρό και αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είναι ανεπαρκές από ανικανότητα ή από πεποίθηση.
     Το πρώτο διορθώνεται, δύσκολα, αλλά διορθώνεται, το δεύτερο είναι επικίνδυνο και δεν διορθώνεται...

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Storm 10/08/2012 11:06:15

      Σε μεγάλο βαθμό η ανεπάρκεια του κράτους έχει να κάνει με την κατίσχυση συγκεκριμένων ιδεολογιών από την μεταπολίτευση και μετά....

 15. avanti avatar
  avanti 09/08/2012 11:38:33

  Ουσιαστικά δεν πρέπει καν να το συζητάμε το θέμα αυτό, χθές, έπρεπε να είχαν αρχίσει οι μαζικές απελάσεις, η κυβέρνηση είχε ατζέντα επ΄αυτού και πρέπει να την εφαρμόσει χωρίς καμία καθυστέρηση. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία πλέον, είτε πολιτικοί είτε οικονομικοί μετανάστες εφ' όσον έχουν εισέλθει στην χώρα παράνομα, πρέπει να φύγουν.
  Για τους εκατοντάδες Ελληνες πολίτες που είναι θύματα των " μεταναστών " αυτών, τι προτίθεται να κάνει η πολιτεία? Είναι δυνατόν σε καιρό ειρήνης να χάνεις ανθρώπους της οικογενείας σου αδίκως από χέρι αλλοδαπού και το κράτος να σφυρίζει ακόμη αμέριμνα? Εκτός εάν η γραμμή είναι να εξολοθρευτούν οι Ελληνες και η χώρα να κατοικηθεί από πλέον χειραγωγήσιμα & πιό συμφέρονται οικονομικά ζωντανά....

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/08/2012 11:40:05

  Φίλε ΚΜ, με την πιο καλοπροαίρετη διάθεση σου λέω ότι όλες οι επισημάνσεις σου είναι εύστοχες.

  Όμως εκπορεύονται από αντιλήψεις που κυριάρχησαν την τελευταία 20ετία, το "ευρωπαϊκό κεκτημένο" και λοιπές ωραίες ιδέες, που όμως έχουν γίνει κουρελόχαρτα από τον πόλεμο.

  Και ό,τι κατελήφθη με βία δεν επανακτάται με συνθήκες (χαρτιά).
  Ούτε με "άσφαιρη" Φροντεξ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Προφήτης 09/08/2012 11:47:05

   Ε, όχι και όλες εύστοχες. Αναπαράγει το παραμύθι ότι "οι καημένοι λαθρομετανάστες έρχονται διωγμένοι από τις χώρες τους και δικαιούνται άσυλο", ενώ η πραγματικότητα είναι ότι βαριά-βαριά ένα ποσοστό μηδέν κόμμα μηδέν κάτι δικαιούται άσυλο, ενώ οι υπόλοιποι απλώς το επικαλούνται (έχοντας καταστρέψει προηγουμένως τα χαρτιά τους), για να καταχραστουν κάποιους, στην αφετηρία τους, ανθρωπιστικούς νόμους.

   Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα πλέον τυχοδιωκτικά στοιχεία των χωρών τους, για ανθρώπους αδίστακτους που δεν έχουν να χάσουν τίποτε.

   Όποιος όμως αναπαράγει το παραμύθι των "διωκόμενων" ή αφελής είναι, ή ύποπτος.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Διογένης 09/08/2012 18:09:56

    Αυτό να λέγεται! Το 99% είναι τυχοδιώκτες και το 1% είναι όντως πρόσφυγες - όλα τα άλλα είναι φύλα συκής.

    Πάντως, η επιστολή των κατοίκων είναι όλα τα λεφτά: ο Τσίπρας ως επίτιμος ηγέτης της ΧΑ! Ωραία ιδέα για φωτοσόπ, παρεμπιπτόντως.

    ΥΓ: Διευκρινίζω ότι ο συντάκτης του άρθρου είναι διαφορετικός ΚΜ. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι απόψεις μου είναι πολύ διαφορετικές.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Προφήτης 09/08/2012 20:59:26

   Ευτυχώς που υπάρχει και η Εκκλησία σε αυτή τη χώρα και ακούμε και καμμιά αλήθεια χωρίς υπεκφυγές.

   Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος στον ALPHA98.9. Μίλησε για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με την επιχείρηση συλλογής των λαθρομεταναστών στις παλιές σχολές αστυνομικών στον Έβρο.


   Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έκανε την εξής λογική ερώτηση, που βρίσκουν τα λεφτά οι μετανάστες για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα; Οι λαθρέμποροι ζητούν 4-5000 ευρώ!!!! Αν είχαν τα λεφτά αυτά στη χώρα τους θα ήταν πάμπλουτοι!!! Ποιο είναι το σχέδιο αδέλφια; Ποιοι κρύβονται πίσω από;

   "Εμείς γνωρίζαμε το πρόβλημα, και μας έλεγαν ρατσιστές , ξενοφοβικούς, και ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους ξένους. Τώρα που το πρόβλημα έχει ξεφύγει, δεν κάνουν τίποτα για νατι λύσουν.

   Απόδειξη για αυτό προ ολίγου έφυγαν 10 λεωφορεία γεμάτα καταγεγραμμένους από την Frontex αλλοδαπούς, που σημαίνει ότι όπου τους πιάσουν στην Ευρώπη έχουν χρεωθεί σε εμάς και θα μας τους στείλουν πίσω. Κατα το απογευματάκι, θα τους δείτε στην πλατεία Κολωνακίου όταν θα πάτε για καφεδάκι.

   Η Frontex είναι κάτι αστυνομικοί από ευρωπαικές χώρες που μένουν στα ακριβότερα ξενοδοχεία της περιοχής, πληρώνονται 2500-3000 ευρώ το μήνα, και αποστολή τους σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙ είναι να καταγράφουν όσους εισέρχονται λαθραία στη χώρα. Έτσι ταυτοποιούνται ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ως χώρα υποδοχής την Ελλάδα και "χρεώνονται" εδώ. Δηλ. απαλάσσεται η Ευρώπη από αυτούς."

   "Σκίζουν τα χαρτιά τους και δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι, όσο για την Frontex κάνει απλώς κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, είρθε εδώ για να επιβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι αυτοί καταγράφονται."


   Το ερώτημα του Σεβασμιώτατου για τα χρήματα που χρειάζεται ο κάθε λαθραίος για να έρθει στην Ελλάδα είναι εύλογο. Ένας Πακιστανός με 4000 ευρω στο Πακιστάν θα είχε ...πολυκατάστημα, συνεπώς δεν έχει λόγο να έρθει σε μία καταρρέουσα χώρα εκτός αν η χρηματοδότηση γίνεται με κάποιο σκοπό, από κάποιο Παγκόσμιο κύκλωμα που προσπαθεί να επιτύχει μεσοπρόθεσμους γεωπολιτικούς στόχους, στους οποίους προφανώς εμείς δεν θα έχουμε καλό τελος. Ας ξυπνήσουμε πριν είναι ΑΡΓΑ.

   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

   • Ελευθερία avatar
    Ελευθερία @ Ιαπετός 09/08/2012 21:49:37

    Κάποιος να ενημερώσει τον συντάκτη του τμήματος ειδήσεων του defencenet.gr ότι η συντομογραφία κ.κ. σημαίνει κύριοι (είναι πληθυντικός) και όποιος (θρησκόληπτος φαντάζομαι) την χρησιμοποιεί για ένα και μόνο άτομο (ενικός), ακόμη κι αν αυτό είναι μητροπολίτης (σεβασμιώτατος ή μη δεν μας αφορά), πάσχει από διπλωπία.

    • Εύα avatar
     Εύα @ Ελευθερία 09/08/2012 22:18:47

     Δηλαδή, απ' όλο το κείμενο, αυτό μόνο σε προβλημάτισε; ή επειδή ακούγεται από την Εκκλησία, αυτομάτως το αφορίζεις;

 17. Shadowplay avatar
  Shadowplay 09/08/2012 12:57:19

  Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα. Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς, εν δυνάμει εγκληματίες, που σφάζουν, βιάζουν και ληστεύουν ενώ υποκαθιστούν και πληθυσμιακά το έθνος μας.
  Σαν να έλεγαν οι Έλληνες της Τουρκοκρατίας "ανθρωπισμός η οθωμανισμός" η οι Έλληνες επί κατοχής "ανθρωπισμός η ναζισμός".
  Όλοι έξω. Και όσο καθυστερεί να φύγουν νόμιμα και θεσμικά, τόσο πλησιάζει η στιγμή που θα χυθεί αίμα. Δικό τους.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Shadowplay 09/08/2012 21:55:19

   > Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς ... ενώ υποκαθιστούν και πληθυσμιακά το έθνος μας.

   Μήπως αναφέρεσθε και σε κάποιες χιλιάδες κυρίες και δεσποινίδες από την ανατολική Ευρώπη; Πώς τις αντιμετωπίσαν οι εν Ελλάδι άνδρες; Τι προέταξαν για να σταματήσουν τις εισβολείς; (Για να σας βοηθήσω, δεν ήταν τα στήθη τους.)

   • george avatar
    george @ Αντίθεσις 10/08/2012 06:36:52

    αντε να διαβασω και κατι λογικο γιατι με τα σχολια εχασα τη μπαλα.μα τι λετε ρε ελληνες ,οτι ναναι ,επιδειξη ο καθε ημιμαθης για τα διεστραμμενα που ξερει ,και μισος του ενος ελληνα για τον αλλο με νεα δικαιολογια....ποιος ειναι φιλοπακιστανος η οχι....Ολα αυτα παραγονται απο ανθρωπους που αδυνατοπυν (και δεν θελουν ) να δουν τον εαυτο τους ,να δουν τα δικα τους προσωπικα λαθη.Αυτοι που ριχνουν το φταιξιμο σε μια ανωτερη δυναμη ,μυστικη.λες και δεν ηταν φανεροι οι ελληναραδες που απο χρονια εκμεταλευτηκαν τους παρανομους μεταναστες.λες και ηταν ξενοι αυτοι που τους εφερναν αθηνα,η τους πηγαιναν οπου ηθελαν.και αυτοι ολοι δεν ηταν αριστεροι,δεν το εκαναν απο ανθρωπισμο.αλλα ετσι γινεται παντα στην χωρα του αρπακολα.Δεξιοι και αριστεροι ηταν ,και αφηστε τωρα τις εθνικες δοξες και την αηδιαστικα σιχαμενη ρατσιστικη σας διαθεση ,και αντε κανενα ταξιδαι να ανοιξει το ματακι σας....Υπαρχουν νομοι και τροποι,αλλα οταν οι ιδιοι οι ανεξελεγκτοι αστυνομικοι τα παιρνουν,οταν οι ιδιοι που πρεπει να λεγχουν τα παιρνουν ,και δεν εφαρμοζουν τον νομο,τοτε δεν φταινε οι ξενοι,Οσο για την βια,ε σιγα μην το συζητησω κιολας,αν εισαι γαιδουρι ,κομπλεξικος,μισανθρωπος,και βρηκες ευκαιρια μεσα απο το προβλημα αυτο να βγαλεις το σκατο σου ,και να ακουστεις απο τους αλλους (εκει που κανονικα επρεπε να σε φτυνουν),δικο σας προβλημα.εγω με ρατσιστες ,κρυφους (και υπουλους σαν φιδια)η φανερους δεν κανω.ουτε καν μιλαω.οποτε αυτο ειναι τιμη σας μια και μοναδικη για αυτο διαβαστε μπας και ξυπνησετε.σταματηστε τις ανοησιες φερθειτε σαν να ησασταν οι ιδιοι στη θεση αυτων των ανθρωπων και μην βγαζετε ολο σας το μεγαλειο της κακιας,και του κομπλεξισμου που διακατεχει τους ελληνες τελευταια .προσπαθηστε μπας και γινετε και εσεις ανθρωποι πια.καιρος ειναι.η ευρωπη για αυτο μας βαρεθηκε οχι γιατι δεν πληρωνουμε αλα γιατι ειμαστε ακομα καφροι.καμμια σχεση με ευρωπαικο πολιτισμο του σημερα.μαλλον ευρωπη του 1939 θυμιζουμε.συνεχιστε τρα,το διαλλειμα σοφιας τελειωσε.πισω στο μισος σας.καλο ψοφο.

    • Ζωή avatar
     Ζωή @ george 10/08/2012 10:46:36

     Γιατί κατήργησες τα κεφαλαία μετά την τελεία;Φταίει ο υπολογιστής σου;

 18. Πολύβιος Άμαντος avatar
  Πολύβιος Άμαντος 09/08/2012 13:03:36

  Ωραιότατο κείμενο που θέτει το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.

  Από κοινού με την ανακοίνωση των πολιτών του κέντρου της Αθήνας αλλά και το περιεκτικά λιτό κείμενο του "προφήτη" ( http://www.antinews.gr/2012/08/08/174164/ ) , ό,τι πιο ουσιαστικό έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα γύρω από την εκρηκτική κατάσταση που κάποιοι άφησαν να διαμορφωθεί εις βάρος της πατρίδας μας...

  Θα ήθελα δε ν'αναφέρω πως η φραστική πομφόλυγα περί "μη λαθραίων ανθρώπων", την οποία συχνά πυκνά επικαλούνται οι "επαγγελματίες ανθρωπιστές" (οι χωρίς ίχνος ανθρωπισμού) καθώς και οι παντοειδείς φασίστες της αριστερής "πολιτικής ορθότητας", δεν αποτελεί παρά μια επίκληση στο συναίσθημα που στερείται πάσης λογικής βάσεως.

  Ναι,δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι αλλά υπάρχουν άνθρωποι που μεταναστεύουν "λάθρα" ήτοι παράνομα.Επίσης στο μέτρο που εξυπονοείται σε δεύτερο επίπεδο, η ταυτότητα νοήματος της λέξεως "άνθρωπος" και "πολίτης", σαφώς υποδηλώνεται η πλήρης σύγχυση φρένων των αριστερών φασιστοειδών της "πολιτικής - στανικά πολυπολιτισμικής - ορθότητας".

  Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών - όπως ο εκλεκτός "προφήτης" του antinews" - αλλά θεωρώ πως η συνύπαρξη με τις... τάχα ανθρωπιστικές ιδεοληψίες της ΔΗΜΑΡ (και δευτερευόντως του...σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ) , δεν αφήνει πολλά περιθώρια κατάλληλων χειρισμών στην κυβέρνηση...

  Τα διψήφια ποσοστά για τους νοσταλγούς του Χίτλερ, πολύ φοβάμαι βρίσκονται έμπροσθεν ημών...και το χειρότερο φυσικά δεν είναι αυτό, αλλά η μετατροπή της κοινωνίας μας σε μια απέραντη "εμπόλεμη ζώνη".

  Πολύβιος

 19. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 09/08/2012 13:09:12

  κοινή λογική χρειάζεται.Και κυρίως σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών αυτού του κράτους
  δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την αμερική,ότι κάνουν και στην δύση.Αν δέχονται λαθρο,να τους δεχτούμε.Αν όχι τους διώχνουμε(θα στοιχίσει λιγότερο απ όσο στοιχίζει η παρουσία τους στο κράτος,αεροπορικά και αλέ),κλείνουμε σύνορα και τελείωσε
  και επειδή όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι δυτικοί..άντε

  και μόνο που το συζητάμε δείχνει πόσο λάθος είναι η χώρα μας σε όλα.. ειδικη περίπτωση

 20. Αναρχικός Κύων avatar
  Αναρχικός Κύων 09/08/2012 13:16:52

  Τριάντα δις κοστίζουν τα λαθρόνια κάθε χρόνο στον Ελληνα φορολογούμενο. Όσο εξακολουθήτε να μιλάτε για «ανθρωπισμούς» σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη «λίπος» .... Περιμένετε να τελειώσει και τότε θα δείτε τι έχει να γίνει. Αυτοί που μιλάνε για «ανθρωπιστικά ιδεώδη»και «Ευρωπαικά κεκτημένα», μάλλον δεν έχουν το μυαλό να αντιληφθούν ότι 10 εκ αριστεροί τεμπέληδες δεν μπορούν να σιτίσουν και να σώσουν όλη την υφήλιο. Αν είναι τόσο ελεήμονες ας τους πάρουν στα σπίτια τους, η ασ ζητήσουν από το κράτος να τους φορολογήσει επιπλέον. Εμείς οι φασίστες, ρατσιστές και ξενόφοβοι δεν πληρώνουμε άλλο.

 21. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 09/08/2012 13:24:35

  Eπιτέλους, να πάψει η καραμέλα ότι οι λαθρομετανάστες προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση!

  Καθημερινά στην τηλεόραση κάποιοι αδαής και εθνοφοβικοί αριστερόζ μάς πιπιλίζουν την καραμέλα ότι οι λαθρομετανάστες, τάχα μου, έρχονται στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τους πολέμους, και για αυτό το λόγο η Ελλάδα πρέπει να τους δεχτεί αδιαμαρτύρητα!

  Να πει κάποιος σε όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους αριστερόζ που υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών ΔΕΝ προέρχεται από χώρες με πόλεμο! Και εξηγούμαι:

  Το Μπαγκλαντές των 160 εκατομμυρίων ΔΕΝ έχει πόλεμο , και όμως η Ελλάδα έχει γεμίσει Μπαγλαντεσιανούς…
  Το Πακιστάν των σχεδόν 200 εκατομμυρίων ΔΕΝ έχει πόλεμο , και όμως η Ελλάδα έχει γεμίσει Πακιστανούς…
  Ομοίως με το Μαρόκο και την Αλγερία, και όμως η Ελλάδα δέχεται κύμματα και από εκεί…

  Δεν θα προχωρήσω την απαρίθμηση στις άλλες χώρες της Αφρικής και της Ασίας , διότι νομίζω είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών ΔΕΝ έρχεται εδώ εξαιτίας των, τάχα μου, πολέμων…

  Οι λαθρομετανάστες έρχονται εδώ στο πλαίσιο του Σχεδίου της Νέας Τάξης για “τραχανοποίηση” των εθνών μέσω τής “Παγκοσμιοπόιησης”. Το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης έχει τρεις σαφείς και αλληλοσυμπληρούμενους άξονες:

  1. Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων ( οι πάντες το ολολογούν).
  2. Ελεύθερη διακίνηση προιόντων ( οι πάντες το ομολογούν).
  3. Ελεύθερη (= ασύδοτη) μετακίνηση ανθρώπων ( μέσω της ανεξέλεγκτης λαθρομοτανάστευσης. Αυτό, οι πάντες το αποκρύπτουν) .

  Το πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο αυτό συνεπάγεται για όλους λογότερη εθνική κυριαρχία και, ως αποτέλεσμα, λιγότερη δημοκρατία.

 22. avanti avatar
  avanti 09/08/2012 13:56:09

  Garibaldi διάβαζε και ο δικός μας ο Γιωργάκης φαίνεται......

 23. popaia avatar
  popaia 09/08/2012 14:05:45

  Ανθρωπισμός ή επίλυση; Πιο ψευτοδίλημμα δεν υπάρχει. Προϊόν "αριστερής" στρεψοδικίας. Κάθε τους λέξη, κάθε συλλαβή είναι απάτη. Και δε θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς γιατί πρέπει να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα: Ότι ενώ αυτοπροβάλλονται σα δύναμη αντίστασης κατά των αφεντικών είναι πορωμένοι συνεργοί, αβανταδόροι και μπράβοι. Και μόνον έτσι εξηγούνται οι αντιφάσεις τους κι οι ασυναρτησίες τους. Να γιατί εκτός από ξύλινα μιλάνε και ακατάληπτα, σε δική τους διάλεκτο, χρησιμοποιώντας τις λέξεις με δικό τους νόημα. Μετανάστευση π.χ. ίσον σχέδιο ισλαμοεποικισμού, μετανάστες ίσον κατακάθια του υποκόσμου απ' του διαόλου τη μάνα, αλληλεγγύη ίσον να ζουν σαν ζώα στοιβαγμένοι σε τρώγλες χωρίς φως και νερό για να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι, αντιρατσισμός ίσον προώθηση της κτηνωδίας και της ανθρώπινης εξαχρείωσης, ρατσισμός ίσον το αυτονόητο, κλπ, κλπ.
  Κι εμείς καθόμαστε και απαντάμε σ' αυτά τα παρανοϊκά σα να είναι λογικά ή μαρξιστικά, απολογούμαστε συνέχεια σα να είμαστε ένοχοι ενώ είμαστε τα μεγάλα θύματα, οι Ινδιάνοι του καιρού μας, υποκλινόμαστε μπροστά σε ψυχάκηδες που ρήμαξαν τη ζωή μας σα να είναι στ' αλήθεια αγωνιστές και σύντροφοι του λαουτζίκου, προσπαθούμε ν' αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ναζί ή ελέφαντες....
  Έτσι περνούν τα χρόνια κι αυτοί σπάνε πλάκα μαζύ μας, κοντεύουν να μας εξοντώσουν ολοσχερώς και συνεχίζουν τα ίδια και τα ίδια, τις ανθρωπιές και τις ευαισθησίες τους, επί των πτωμάτων μας κυριολεκτικά.
  Κανείς δεν θα έπρεπε πια να καταδέχεται να επιχειρηματολογεί με τέτοιους αιμοβόρους σάϊκο και να δίνει αξία σε προδότες χειρότερους απ' τον ΓΑΠ.
  Ουστ, είναι το μόνο επιχείρημα που τους αξίζει.

 24. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 09/08/2012 14:14:16

  Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και όχι ενοχικοί με κριτήρια μεσοβέζικα.
  Πιστεύω όσο μπορώ πιο πολύ, ότι ο λαός αυτός, δεν έχει ούτε ρατσιστικά απωθημένα, ούτε μισεί τη διαφορετικότητα.
  Και αν μέσα στην όλη κατάσταση, υπάρχουν σύννεφα που δυσχεραίνουν την εικόνα, αυτά δεν παύουν να αποτελούν την εξαίρεση.

  Από την άλλη στην περίπτωσή μας, αναπτύσσεται μια ακραία και ύποπτη -τι ύποπτη, ξεκάθαρη στα δικά μου τα μάτια- ρητορική των λογιών λογής "αριστερών", "ανθρωπιστών", για την οποία δεν έχω την απαίτηση να αντιληφθούν ότι οι μετανάστες αποτελούν εργαλείο (ναι, δυστυχώς, έτσι είναι) για επεκτατικές, εξω-κυριαρχικές, οικονομικά επιθετικές πολιτικές, από την καλή μας "γείτονα" χώρα αλλά και από τον λεγόμενο "ατλαντισμό", που επιθυμεί να φυτρώνει παντού αποσχιστικές τάσεις στα κράτη, για να ελέγχονται καλύτερα.
  Όχι, αυτή την απαίτηση -ειλικρινά- δεν την έχω.
  Έχω όμως την απαίτηση, ο "ανθρωπισμός" τους, να αγγίξει το δράμα των συμπατριωτών τους, που έχουν να ξεμυτίσουν ασφαλείς από τα σπίτια τους 3-4 ολόκληρα χρόνια, άλλοι δεν έχουν κοιμηθεί, άλλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, άλλοι έχουν μακελευτεί από τις ορδές αεξέλεγκτων πληθυσμών, που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα κοκ...

  Αν και αυτό δεν μπορούν να το σεβαστούν και να το κατανοήσουν, ας πάψουν να τους αποκαλούν ρατσιστές!

  Αν πάλι -και- αυτό δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν, όντας κοινωνικά ανάλγητοι, ενδεχομένως και ύποπτα δρώντες, εφαρμόζεται από την κοινωνία η λογική "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος", και ειδικά με τις ανοχές της πολιτείας, που εξακολουθεί να υιοθετεί τις λογικές αυτών των ομάδων και των δικτύων τους, σύμφωνα με τις οποίες, είναι "ρατσισμός" το να ζεις και να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος και όχι σαν ζόμπι στον τόπο σου και δικαίως να το απαιτείς στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.

  Όσοι λοιπόν έχουν καταστήσει τη ζωή των δουλεμπόρων και λοιπών πρακτορίσκων, εύκολη δίνοντάς τους νομιμοποιητική ισχύ, και έχουν καταργήσει την επιχειρηματολογία προς τη κοινωνία, λειτουργώντας αναίσχυντα, ας είναι έτοιμοι να δεχτούν στα διπλανά βουλευτικά -και όχι μόνο- έδρανα-τους νεοναζί, όπως θέλετε πείτε τους.

  Γιατί αυτοί τους εξέθρεψαν και όχι η κοινωνία, που τη θυμούνται μόνο όταν πρόκειται να την ενοχοποιήσουν, για να αποποιηθούν τη κώφωσή τους και τα βάρη των ευθυνών που τους αναλογούν.

  Το "κλάμα" όμως για την ύπαρξη αυτού του πολιτικού κόμματος, είναι ανώφελο όσο το "επιβάλλουν" με το έτσι θέλω στη κοινωνία, γιατί είναι ιδεοληπτικά βαρεμένοι ή πολιτικά άβουλοι.
  Ξεκάθαρα πράγματα!

  Εν τέλει, όσοι αγαπάνε τους μετανάστες, ας αγωνιστούν ώστε να μείνουν στο τόπο τους να πολεμήσουν, και όσοι για λόγους αναγκαστικού ξεριζωμού καταφεύγουν σε εμάς να τους φιλοξενούμε με κάθε ανθρωπιά και καλοσύνη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι στα ερείπια της Ελλάδας, οικονομικοί μετανάστες δεν χωράνε, μιας και οι πιο παραγωγικές γενιές ελλήνων έχουν σε μεγάλο βαθμό -εξαιτίας αυτού- αναγκαστεί να φύγουν.
  Και πως τα κράτη δεν είναι ξεχαρβαλωμένα οικόπεδα, όπου όποιος θέλει μπαίνει -προς όφελος κάποιων- και όποιος θέλει βγαίνει!

 25. Εύα avatar
  Εύα 09/08/2012 15:36:31

  Καλά τα όσα γράφονται (στο άρθρο και από τους σχολιαστές)....να ρωτήσω κάτι μόνο που αφορά στην επιχείρηση Ξένιος Ζευς, αν θεωρήσουμε πως είναι ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης: για πόσο καιρό αποσπάστηκαν οι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες στη Θράκη..αν απελάθηκαν λιγότεροι από 100, πόσοι θα μείνουν στην Ελλάδα, και το κυριότερο, πού θα μείνουν..θα διακτινιστούν σε στρατόπεδα σε όλη τη χώρα;

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Εύα 09/08/2012 17:01:39

   Καλησπέρα Εύα.
   Αν υποθέσουμε ότι γίνονται 100.000 απελάσεις ανά έτος και έχουμε 2 εκ. λαθροετανάστες, χρειάζονται 20 χρόνια συστηματικών απελάσεων και υπό την προϋπόθεση ότι δεν εισέρχονται άλλοι στο εσωτερικό.
   Μύλος με λίγα λόγια...

   • Εύα avatar
    Εύα @ Γιώργος msn 09/08/2012 18:01:37

    Καλησπέρα Γιώργο..μύλος, όπως λες..
    και οι 100000 πολλοί είναι...οι περισσότεροι λένε ψέματα για τη χώρα καταγωγής τους κι έχουν πλαστά έγγραφα..

 26. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 09/08/2012 19:35:59

  "... να διεξαγάγουμε την δημόσια συζήτηση ..."
  Εδώ κάνεις λάθος φίλε Κ. Μ., δεν χρειάζεται συζήτηση καθώς ο νόμος είναι σαφής για τους λαθρομετανάστες και επιφέρει άμεση απέλαση! Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος και όχι άλλη συζήτηση!

 27. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 10/08/2012 00:25:08

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=460813027285021&set=a.242229579143368.67812.215060168526976&type=1&theater

  όποιος το ονόμασε "ξένιος δίας" είναι πάρα πολύ μεγάλο άτομο.

 28. α.α avatar
  α.α 10/08/2012 12:05:06

  Εχουν κάποιοι μπερδέψει τις έννοιες . Πρόσφυγας , κατά τηΔ. Σύμβαση Γενεύης του 1958 είναι όποιος αποδεδειγμένα διώκεται στη χώρα του για λόγους φυλής, θρησκείας ή πολιτικούς και δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτήν κινδυνεύει η ζωή του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Συνεπώς το ποσοστό των προσφύγων είναι ελάχιστο (3% περίπου των αιτούντων στην αρμόδια επιτροπή) και δεν είναι πρόσφυγες όσοι προέρχονται από Πακισταν, Μπαγκλαντες, Αλγερία, Αιγυπτο, Μαροκο, κλπ. Ισως πρόσφυγες να είναι όσοι προέρχονται από Αφγανιστάν, Σομαλία και προσφάτως Συρία και αυτό μετά από ενδελεχή έλεγχο της καθεμίας περίπτωσης. Οι αλλοδαποί πάντως κάνουν μαζικά αιτήσεις ασύλου για να πάρουν τη ροζ κάρτα (αποδειξη κατάθεσης αίτησης) και μέχρι την εξέταση του θέματος του ασύλου (που δυστυχώς καθυστερεί πολυ) κυκλοφορούν νόμιμα ελευθεροι.

 29. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/08/2012 12:11:35

  Όταν είσαι τόσο φραγκοφονιάς, που από το σκαδό σου χτίζεις πύργους ολόκληρους από "παξιμάδι πολυτελείας", απ' αυτό το παξιμάδι θα φάς.
  Άν μετά δεν σου αρέσει η γεύση και μολύνεσαι από τα κολοβακτηρίδια, μην ρίχνεις το σφάλμα σε άλλους.
  Το πραγματικό δίλημμα είναι λαθρομετανάστευση ή ανθρωπισμός;
  Μήπως είναι εύκολος πλουτισμός με εκμετάλλευση "μαύρης" εργασίας ή ευνομούμενη πολιτεία;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 10/08/2012 12:23:19

   Ωραίος φερετζές ο ρατσισμός που ξεχειλίζει σε αρκετούς εδώ μέσα ! Μάλιστα με προτάσεις για αλλαγή του νομικού πολιτισμού μας κατά τα πρότυπα των χωρών προέλευσης των λαθρομεταναστών - βλέπε ποινή του θανάτου !
   Με την "βοήθεια" του ρατσισμού, ποτέ δεν θα έχουμε ευνομούμενη πολιτεία. Αλλά με "ανθηρό" ρατσισμό και χωρίς ευνομούμενη πολιτεία, θα έχουμε πάντοτε άφθονη, διαθέσιμη και πειθαρχημένη “μαύρη” εργασία.
   Συμβολή για έναν "ωραίο" κόσμο, χαρά του κάθε φοροφυγά και εισφοροδιαφεύγοντος εργοδότη.
   Μια ακόμη "συμβολή" στην προσπάθεια μήπως και σωθεί αυτή η σχεδόν κατεστραμμένη χώρα ! Αρκετά, αρκετά "βοηθήσαμε", άς ησυχάσουμε επιτέλους πάνω στις δάφνες μας !!!

 30. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 10/08/2012 14:21:06

  Ας αντιπαρέλθω ασχολίαστα τα ανιστόρητα περί Γαριβάλδη (και προφανώς περί ενός "πεπλανημένου" Λορέντζου Μαβίλλη που σκοτώθηκε στο Δρίσκο πολεμώντας "υπέρ του ευρωπαικού εκγερμανισμού"), περί "πλουσίου Βασιλείου της Νεαπόλεως" ή Των Δύο Σικελιών (προφανώς, ο "Rex Bomba" υπήρξε κοσμαγάπητος και οι αγρότες και δουλοπάροικοι του βασιλείου του πλούσιοι) καθώς και περί ελευθεροτεκτονισμού, βαλλομένου πανταχόθεν ως πηγής όλων των ανθρωπίνων δεινών (εν είδει "κουτίου Πανδώρας" - ας πάει επιτέλους κάποιος μέχρι την Μ.Στοά της Αχαρνών μήπως και "ξεστραβωθεί") και ας εξετάσω τα περί της "λύσεως" του λαθρομεταναστευτισμού στη χώρα μας ως προβλήματος:
  1. Οι λαθρομετανάστες ή όπως θέλετε πέστε τους, αποτελούν σήμερα, ως σύνολο, ποσοστό ίσο προς το 26% του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού ή αριθμητικά 2.500.000 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UNCHR, ελληνιστί Επιτροπής Προσφύγων ΟΗΕ η οποία, στην φετινή έκθεσή της, προβλέπει ότι στα τέλη του 2014 ο αριθμός τους θα εγγίζει τα 4.000.000 (όπως κάθε πρόβλεψη του Τειρεσία, του Κάλχα, της Κασσάνδρας ή του... Μέρλιν, μπορεί και αυτή να ανατραπεί από την ελεύθερη(?) ημών βούληση)
  2. Τα ωραία περί απελάσεων πιστεύω "καλή τη πίστει" ότι θα πρέπει πλέον να ξεπεραστούν. Πού και πώς θα απελάσει κανείς 2,5 εκ. άτομα και σε τι βάθος χρόνου? Αφήστε που τα κράτη στα οποία υποτίθεται ότι ανήκουν οι λαθρομεταναστεύσαντες, δεν παραδέχονται κάν την ύπαρξή τους, σε συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο, παρά μόνο ως αφηρημένη γενικότητα (π.χ. "μας λείπουν περίπου 10.000.000. Δεν ξέρουμε πού είναι..."). Σύμφωνα δε με την μέχρι τούδε διεθνή εμπειρία, η σχετική παραδοχή συνοδεύεται με συγκεκριμένη οικονομική παροχή "κατά κεφαλήν" (π.χ. "Εχω 1.000.000 δικούς σας και προσφέρω 5.000 δολ. κατα κεφαλήν για να επιτρέψετε τον επαναπατρισμό τους. Δέχεστε? Ναι, δεχόμαστε!" πρακτική συνήθης στον ΟΗΕ όταν κάποιος, για κάποιους λόγους, προσφέρει το ζεστό χρήμα). Εμείς τί θα προσφέρουμε? Τις εγγυήσεις του μελλοντικού Δουβλίνου ΧLVII?
  3. Ας ξεπεράσουμε επίσης το - ομολογουμένως ανακουφιστικό - σύνδρομο ελπίδας του εγκλεισμού σε στρατόπεδα "υποδοχής" τύπου ατυχούς Αμυγδαλέζας. Δεν θα συζητήσω για το χρόνο ή το κόστος κατασκευής, δεν θα συζητήσω για το κόστος και την ανάγκη του καθημερινού ανεφοδιασμού τους, δεν θα βγάλω "κιχ" για θέματα υγείας, νοσηλείας, φρούρησης κ.λ.π. Εχετε σκεφθεί πόσες χιλιάδες χλμ2 εθνικού εδάφους χρειάζονται στρατόπεδα "φιλοξενίας" 2,5 έως 4 εκ. ατόμων? Εχετε σκεφθεί ότι το σύνολο του Ε.Στρατού σήμερα, 40.000 άνδρες περίπου (προς τα κάτω), είναι αστείος ως αριθμός για να του ανατεθούν τέτοια καθήκοντα? Εχετε πραγματικά σκεφθεί τι αριθμός απαιτείται?

 31. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 10/08/2012 14:55:47

  Συνεχίζω. Η τα στρατόπεδα θα είναι ανοικτά οπότε θα ισοδυναμούν με "τρυπα στο νερό"?
  4. Είναι μήπως "αφομοιώσιμοι" ώστε, γογγύζοντας για 2-3 δεκαετίες, να ελπίζω ότι στο τέλος, θα έχω και κάποιο κέρδος, αφού θα αυξηθεί σημαντικά ο ελληνικός πληθυσμός? Μα πού διάβολε, ανά την υφήλιο, αφομοιώθηκαν ποτέ μουσουλμάνοι σε χριστιανικούς πληθυσμούς? Πού και πότε έγινε κάτι τέτοιο, να στείλουμε αμέσως ειδικούς μελετητές για να κατανοήσουν το θαύμα και να μας μεταφυτεύσουν την τεχνογνωσία? Βλέπετε, έχουμε και την "ατυχία" να είναι σχεδόν όλοι μουσουλμάνοι και μάλιστα από κράτη που δεν κάνουν "ισλαμικές εκπτώσεις"
  5. Κάποιοι "ρηξικέλευθοι" μας λένε ότι θα καταργήσουν μονομερώς το περίφημο "Δουβλίνο" και θα τους μοιράσουν σ'όλα τα λοιπά ευρωπαικά κράτη. Ωραίο ακούγεται. Πως όμως θα γίνει? Δι'αποβάσεως ή αεραποβάσεως? Διότι, μη διαθέτοντες χερσαία σύνορα με άλλους εταίρους, οδικώς ή, έστω, "δια των ορέων" δυστυχώς δεν γίνεται. Πιστεύει άραγε κανείς ή είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι οι εταίροι μας θα δεχθούν ποτέ να φιλοξενήσουν στα εδάφη τους το μισό Πακιστάν? Ας εγκαταλείψουμε συνεπώς καί την φρούδα αυτή ελπίδα!
  Τι θα κάνουμε λοιπόν? Το ένα δεν γίνεται το άλλο είναι ακατάλληλο, το τρίτο δεν οδηγεί πουθενά κ.ο.κ Δυστυχώς και πάλι, σας λέγω - ως γνήσιος απαισιόδοξος, ότι δεν μπορούμε πιά να κάνουμε τίποτα, και αυτό το πρόβλημα ξεπέρασε το στάδιο της λύσεως. Αποτελεί και αυτό άλλο ένα κομμάτι του παζλ της προδοσίας η οποία συσσωρεύθηκε σ'αυτόν τον τόπο και αναμένει, ματαίως, την τιμωρία της. Ας αρχίσουμε να χωνεύουμε ότι η σωτηρία αυτού του τόπου απαιτεί, και πάλι, ποτάμια ελληνικού αίματος. Ηρεμείστε όμως! Το τίμημα αυτό οι σημερινοί Ελληνες λαδοπόντικες δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.