Λαγκάρντ: Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας επέδειξαν «σημαντική ευελιξία»
04/06/2015 17:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας επέδειξαν «σημαντική ευελιξία»

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) επέδειξαν "σημαντική ευελιξία" στην κοινή πρότασή τους που παρουσίασαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ στις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

"Η κοινή πρόταση (...) φανέρωσε σαφώς μια σημαντική ευελιξία από την πλευρά των θεσμών (...) ώστε να ληφθεί υπόψη η πολιτική και κοινωνική κατάσταση και να μετριασθεί ο αντίκτυπος των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να ληφθούν" στην Ελλάδα, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Η χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τις ευρωπαϊκές αρχές δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία, αλλά υπήρξε "πολύ εποικοδομητική", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Είναι σαφές ότι με τη συνάντηση αυτή ξεκινάει μια περίοδος στη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουμε να ακούσουμε με λεπτομέρειες την απάντηση των (ελληνικών) αρχών και τα σχόλιά τους", πρόσθεσε.

Η ίδια διαβεβαίωσε εξάλλου πως η Ελλάδα θα αρχίσει κατά τα προβλεπόμενα να αποπληρώνει το ΔΝΤ προχωρώντας αύριο, Παρασκευή, σε μια πρώτη καταβολή.

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε χθες το βράδυ πως οι πληρωμές προς το ΔΝΤ θα πραγματοποιηθούν. "Τα λόγια του ήταν: 'Μην ανησυχείτε'. Συνεπώς είμαι πεπεισμένη".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.