#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2011 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λίστες ΝΔ: Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την ΕλλάδαΘα απογοητευθήκατε ασφαλώς κι εσείς διαβάζοντας τις (κατ΄ ευφημισμό) "ανανεωμένες" λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ που δημοσίευσε χθες ο "Τύπος της Κυριακής". Πραγματικά εν ξέρει τι να πεί κανείς. Δοκιμάζουν τα νεύρα της βάσης, εκείνοι που κάνουν τις διαρροές; Βγάζουν ονόματα για να τα "κάψουν"; Ό,τι και να συμβαίνει το συμπέρασμα είναι ένα από τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητος μέχρι στιγμής: ελλιπής ανανέωση, αριστοκρατικοί γόνοι δευτέρας τάξεως, λίγοι δεινόσαυροι και αρκετές σοβαρές υποψηφιότητες. Οι οποίες δεν φτάνουν όμως.

Το στοίχημα της ανανέωσης είναι ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς στις επερχόμενες εκλογές. Δεδομένων των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών για την εφαρμογή του προγράμματός του και των δύσκολων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τη ΝΔ.

Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί και οι διαρροές. Και να ανοιχτούν επιτέλους στην κοινωνία. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε.

Η πραγματική λίστα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ (σε αποκλειστικότητα)

Κατά τα άλλα, επειδή βλέπουμε να δημοσιεύονται κάθε τόσο διάφορες εκλογικές λίστες της ΝΔ (τελείως διαφορετικές μεταξύ τους) και επειδή υποψιαζόμαστε τον άνθρωπο που τις διαρρέει αποφασίσαμε να σπάσουμε το of the record και να αποκαταστήσουμε την τάξη δημοσιεύοντας τις πραγματικές λίστες.

 Α’ ΑΘΗΝΩΝ: Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος  δεν θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο γιατί θα διορισθεί Ισόβιος  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγός των συμμαχικών αφγανικών δυνάμεων με έδρα τον Κολωνό. Για τους άλλους δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Απολύτως...

Β’ ΑΘΗΝΩΝ:  Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Αντώναρος) θα κατέλθουν ως ένα όνομα: Μιλτιάδης-Ευάγγελος Μησπηκώστας, πέντε σε ένα νοικοκυρεμένα. Θα σαρώσουν σε σταυρούς ενώ θα κόβουν τη βουλευτική αποζημίωση στα πέντε, για να δώσουν το παράδειγμα. Θα εμφανίζονται στη Βουλή εκ περιτροπής, εγκαινιάζοντας το θεσμό του απασχολήσιμου ή part time  βουλευτή. Ο Καμμένος θα κατέβει ως ανεξάρτητος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αντίβαρο στην πενταπλή υποψηφιότητα θα είναι η κάθοδος του Γιάννη Μανώλη. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας για να «ψηθεί» . Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιοι ο Ζαγορίτης και ο Ζαγοραίος. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών  και οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.  Αν τελικά κατέβει η Βασιλική, θα φάνε όλοι τη σκόνη της.

ΑΤΤΙΚΗ: Τα νέα πρόσωπα είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης,ο Γιάννης Κατσιθανάσης και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης. Συζητείται πάντως και το όνοµα του Πέτρου Δούκα, του Πέτρου Γαϊτάνου, του Πέτρου Κωστόπουλου και του Μεγάλου Πέτρου.

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Υπουργός Αναπληρωτής Παιδείας  θα βγει φυσικά πρώτος όπως διαβάζουμε σε όλες τις εφημερίδες, οι οποίες αν γράφαν τόσο καλά λόγια και για τον Σαμαρά, δεν θα εαντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα . Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κυκλοφορεί έντονα το όνοµα του Βασίλη Κορκίδη, αλλά και του Πέτρου Αρβανίτη. Ο Πέτρος Μαντούβαλος  θα κατέλθει επίσης, για να υπάρχει και ένας Πέτρος σε όλη τη ΝΔ.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αναζητώντας τον δεύτερο μετά τον Φαήλο: Έντονη προεκλογική µάχη έχουν ξεκινήσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Βουγιουκλάκης για την δεύτερη θέση. Αναζητείται και βετεράνος παίκτης του Ολυμπιακού για να κατέβει, αλλά είναι όλοι με τον Φαήλο.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Υποψήφιοι θα είναι εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη στο πλαίσιο της ανανέωσης, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα  θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης και θα τα βάλουν με τους δεινόσαυρους. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες για κάθοδο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου λιγοστεύουν ευρώ το ευρώ…

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης αναντικατάστατοι. Στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης  Γιάννης Παλαιστής, ο Γιώργος Πυγμάχος, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Άρης Αραµπατζής, γνωστός και ως ΑΑ. Υποψηφιότητα διεκδικούν, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία βεβαίως προτιμάει  να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά ως αποτέλεσμα της ήττας της οικογενειοκρατίας θα κατέβει  στη Β’ Θεσσαλονίκης. Είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα ανέβει κατηγορία και θα παίξει στην Α΄ Εθνική, όπου δικαιωματικά ανήκει… Ο Αδάµ Ρεγκούζας θα  είναι μια ειδική υποψηφιότητα, για να παρθούν οι ψήφοι των κατατρεγμένων εφοριακών και των πασχόντων από αμνησία, ποδάγρα και Αλτσχάιμερ.

Με… αέρα ανανέωσης των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα

Στο νομό Ηµαθίας το νέο πρόσωπο είναι ο Τάσος Μπαρτζώκας.. Κώστας Ζιώγας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης «ψήνονται» να κατέβουν.

Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα-αμάρτησα για το παιδί μου- Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, γιατί δεν βρίσκει κράνος.

Στην Πέλλα ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα-η μεγάλη επιστροφή της Ντόρας- Φουντουκίδου  και ο Ιορδάνης Τζαµτζής.

Στην Πιερία φαίνεται ότι «διπλοκλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην επιτυχημένου υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα –δεν θα ξαναμιλήσω στον Μάκη-Κουκοδήµου.

Στις Σέρρες η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έχει την έδρα και θα συνεχίσει να την έχει, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ ο γιος του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστας, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί, παρά τις πιέσεις της βάσης.

Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν εκ νέου οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος  Δηµήτρης Πάχτας (ιστορικό επώνυμο),ενδεχομένως ο Δημήτρης Τσούφης η Ολγα Παπαµέτη, ο Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής (!!!) που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα Γρεβενά η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, ενώ τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος.

Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα είναι γλωσσοδέτης: Διαµαντής Βαχτσιαβάνος.

Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του Σταύρου Παπασωτηρίου. Η περιφέρεια προβλέπεται να γίνει γαλάζια με συνοπτικές διαδικασίες.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: Στη Δράμα ο πρώην δήµαρχος Θωµάς Μαργαρίτης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη (κάτι μας θυμίζει).

Στον Εβρο είναι δεδοµένη η υποψηφιότητα του Άκη Γεροντόπουλου, ενώ στην Καβάλα υποψήφιος φέρεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός παραµένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναµένεται να συµπεριληφθούν ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου.

Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπο από τη µειονότητα των Ελλήνων.

ΗΠΕΙΡΟΣ:

Στην Άρτα (λέω και κλαίω) εξαίρεση στην οικογενειοκρατία θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδηµητρίου, γιου του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδηµητρίου. Ενδιαφέρον υπάρχει από τον Γιώργο Στύλιο, τον Χριστόφορο Μίχο, τον πρώην νοµάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και την Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα (ενδιαφέρον επίθετο)και της Τασούλας Σίµου-Τάσου.

Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη-κάνω και οικογενειακές μετατάξεις- Μπέζα, τη µονοεδρική αναµένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Μπέσης και Νίκος Κάτσιος.

Στα Ιωάννινα υπάρχουν οι παρουσίες του γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δηµοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, ενώ τα τοπικά στελέχη µιλούν και για τους Κώστα Κάτσενο, Γιάννη Γεροθανάση, Οδυσσέα Πότση.

Στην Πρέβεζα κυκλοφορούν μετά τις 20:00 καθημερινά τα ονόµατα των Αχιλλέα Βουνάτσου, Μιχάλη Σπυρέλη, Στέργιου Γιαννάκη και Μαρίας Πετρόζου.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:

Στην Αιτωλοακαρνανία έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα. Θύµιου Δρόσου. Εξετάζεται από τον ΑΣΕΠ ο πρώην δήµαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, ενώ και η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού «παίζει», ενώ ακούγονται οι υποψηφιότητες Γεωργία Μπόκα και του Νίκου Καραπάνου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ασηµάκη Φωτόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή και τον Δηµήτρη Αρβανίτη.

Στην Αχαΐα κατεβαίνει  ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσουν και πάλι τις δυνάµεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Νέοι υποψήφιοι αναµένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαµαλίκης και ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα-Μπακουλοπούλου.

Στην Ηλεία νέες υποψηφιότητες είναι η βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Διαµαντής Σεϊτανίδης. Στο ψηφοδέλτιο µε το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα (που έχει «αγκαζάρει» τη μία έδρα) ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης και οι Χάρης Λαµπρόπουλος, Γιώργος Κατσάµπερης, ενώ θα είναι πάλι υποψήφιος ο Παναγιώτης Αδρακτάς.

ΙΟΝΙΟ: Στη Ζάκυνθο φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Το ψηφοδέλτιο ενισχύεται από τη μεταγραφή  της Σοφίας Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:

Στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγονται τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα, του Παντελή Φραγκούλη, του Τάσου Ιγγλέζου και του Λουκά Υπερήφανου.

Στην Εύβοια, µε τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Σίµο Κεδίκογλου οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται: οι πληροφορίες µιλούν για το δήµαρχο Ιστιαίας Χριστοφή Ζάχο, τη Σίσσυ Λαΐου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταµάτη Γκάβαλη και το γιατρό Γιώργο Χαλιώτη.

Στη µονοεδρική Ευρυτανία πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κοντογιώργου, πρώην πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στη Φθιώτιδα το «γαλάζιο» τοπίο αλλάζει µετά τη «µετακίνηση» του Θανάση Γιαννόπουλου στη Β’ Αθηνών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραµένει και προστίθενται οι Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Μπρεκουλάκης, Ελένη Τσεκούρα και Ελένη Μακρή.

Στη Φωκίδα το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται µε την είσοδο του δηµοσιογράφου Σπύρου Τρίψα (ΕΠΙΚΑΙΡΑ), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιο τον Κώστα Παπαθανασίου. Λείπουν οι πάλαι ποτέ αρχηγοί της αγροτιάς. Δεν είναι και λίγο..

ΘΕΣΣΑΛΙΑ:

Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας, δυστυχώς για το έθνος φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας. Η τοπική κοινωνία στο ίδιο πνεύμα εκτιμά ότι και ο γιος του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργος, θα κατέβει. Ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι από «τζάκι». Κατόπιν τούτων προτείνω θερμώς την ΕΥΑ και τον "Μήτσο από την Καρδίτσα". Ο Φάκτορας θα κρυφτεί λέει την ημέρα των εκλογών για να μην τον βλέπουν.

Στη Λάρισα, όπου η Ν.Δ. έχει ισχυρή παρουσία µε τον Μάξιµο Χαρακόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τη συµµετοχή του Γιώργου Αδαµούλη. Μεταξύ των ονοµάτων που κυκλοφορούν είναι του πρώην νοµάρχη Λουκά Κατσαρού, του Ντίνου Διαµάντου και της Μαίρης Καµηλαράκη.

Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Θανάση Νάκου, «επιστρέφει από το μέλλον» η Ζέττα Μακρή, ενώ και ο Γιώργος Σούρλας θα ανανεώσει και για αυτόν τον αιώνα την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του.

Στα Τρίκαλα, υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, την Ελένη Αργυροπούλου και τη Ζέφη Νικολάου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Στην Αργολίδα η υποψήφια Πρωθυπουργός Έλσα διαγράφηκε, ο Γιάννης Μανώλης μετακόμισε και στο ψηφοδέλτιο ο µόνος εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης –αυτοκρατορικός- Ανδριανός. Νέα πρόσωπα είναι ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς, ο Βασίλης Σιδέρης, ο Χρήστος Καλατζής και η Θεοδώρα Καλογεράκου, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Βαγγέλη Μπαρµπάκου.

Στην Αρκαδία υπάρχει η στιβαρή παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Οι πληροφορίες µιλούν για τους Μαρίνο Τσίρµπα, Μαρία Τροχάνη και Βασίλη Κοντοζαµάνη.

Στην Κορινθία θα πολιτευτεί ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ερώτηµα παραµένει η συµµετοχή του γιου του Σταύρου Δήµα, καθώς ο υπουργός έχει «κλειδωθεί» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οικογενειακές ιστορίες δηλαδή, ενώ ανοίγει ο δρόµος και για τον Κώστα Γιώτη, μετά την εκπληκτική του πορεία στις δημοτικές.

Στη Λακωνία Μενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.

Στη Μεσσηνία, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν ο Μιλτιάδης Χρυσοµάλλης (ισχυρή νέα υποψηφιότητα), η Μπέσσυ Πλέτσα με πολλές πιθανότητες εκλογής επίσης, ο δικηγόρος Άγγελος Κωτσιόπουλος και ο Κώστας Σαµπατζιώτης. Η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού εκκρεμεί, ενώ ερωτηματικό παραµένει η συµµετοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δηµήτρη –όχι άλλο κάρβουνο- Δράκου.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ:Στη Λέσβο θα είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής, στη Σάµο η Ν.Δ. έχει καταλήξει στο κοµµατικό στέλεχος Φίλιππο Μωυσόγλου και στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες µιλούν και για τη Μαρία Σώδη.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ:Στα Δωδεκάνησα η Ν.Δ. εκπροσωπείται µε άρωµα γυναίκας σήµερα στη Βουλή, τη Μίκα Ιατρίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Μπάµπη Κόκκινου και αναμένονται τα άλλα χρώματα. Ακούγονται οι Βασίλης Χρύσης, Παντελής Μαραβέλιας, Γιάννης Παπάς, Μάνος Κόνσολας και Ηλίας Ζωγραφίδης. Στις Κυκλάδες, όπου ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης έχει τη «γαλάζια» έδρα, κατά τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Καφτηράνης. Πληροφορίες µιλούν για συµµετοχή της Φιλιάννας Χωµατά, κόρης του πρώην βουλευτή, και του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη.

ΚΡΗΤΗ:

Στο Ηράκλειο, έδρα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, µάχη θα δώσουν ο Κώστας Πουπάκης και ο Γιάννης Οικονόµου. Πληροφορίες µιλούν επίσης για τον Κώστα Μπαντουβά και την Αντιγόνη Σταµενίτη.

Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού.

Στα Χανιά σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες των Μανούσου Βολουδάκη και Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Στο Λασίθι, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, αναµένεται να «κατέβει» η Ελένη Βλάση. Αυτοί θα δώσουν μάχη με θεωρητικά πολύ υπέρτερες δυνάμεις…

Ένα είναι βέβαιο, μπορούν και καλύτερα…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/12/2011 19:08:26

  Αν στόχος ήταν να μετρήσουν τις αντιδράσεις.
  Πάντως στην Λακωνία ο πρώην Νομάρχης είναι πολύ θετική επιλογή.
  Δεν πρέπει να γίνει αποδεχτός κανένας γόνος και απόγονος.
  Να γίνει η ΝΔ ηγετική δύναμη στη χώρα.
  Αυτό απαιτεί πυγμή και δύναμη.

  • Theo avatar
   Theo @ Μανιάτης 27/12/2011 08:34:47

   ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

   Την Χριστουγεννιάτικη Αγγλία επέλεξε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος προκειμένου να περάσει το Σαββατοκύριακο των Άγιων Ημερών μαζί με την οικογένειά του. Αφού χθες... εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου συνέχισε προς την Oxford Street και στην Regent Street, προκειμένου να ψωνίσει ρούχα της τελευταίας λέξης της μόδας από τα πολυκαταστήματα. Ο Αρκάς Βουλευτής δεν προτίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τρίπολη, αλλά προτίμησε το κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Φαίνεται ότι την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα χαράτσια και η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο κόκκινο, ορισμένοι πολιτικοί δεν τους έχει ακουμπήσει καθόλου η κρίση και συνεχίζουν να κάνουν πράξη το «σεμνά και ταπεινά».

   Διαλεξε τα κοστουμια που θα φορεσει ως υπουργος!
   Απαραιτητη προυποθεση για το υπουργος ειναι βεβαιως να εκλεγει!
   Και καθως συμφωνα με μετρησεις της Καθημερινης, στην Αρκαδια η ΝΔ θα αντιπροσωπευεται απο εναν βουλευτη, μου φαινεται οτι θα του μεινουν τα κοστουμια!
   Μεχρι στιγμης ερχεται δευτερος στις σφυγμομετρησεις!!!
   Εκτος και αν πονταρει στο κανενας βουλευτης δεν θα γινει υπουργος!
   Μαλλον αυτο, το δευτερο θα ειναι...

   • tak avatar
    tak @ Theo 27/12/2011 13:57:57

    Theo; Πώς λένε: "Έκανε η μύγα κ... κι έχ.... τον κόσμο όλο";

    • juliet avatar
     juliet @ tak 27/12/2011 16:01:18

     Theo,tak
     Παίδες ,πίσω από την επίδειξη και τον νεοπλουτισμό ψάχτε τη γυναίκα...αλλά η μύγα δεν θα πρέπει να γνωρίζει ότι κυκλοφορούν και μυγοσκοτώστρες;

 2. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 26/12/2011 19:08:43

  η λιστα ειναι λιστα και η ψηφος ειναι ψηφος ας στειλουν και κανενα σπιτη του

 3. Y. avatar
  Y. 26/12/2011 19:27:31

  ....χαχαχα, να ‘σαι καλά με το παραπολιτικό σου χιούμορ ΜΟ
  (..στιν Α θεσ/νίκης όμως, δεν είδα.....τέρα ιγκόγνιτα ή άγνοιας?)

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Y. 26/12/2011 19:51:17

   σπονσοραρει Σαλαγκουδη...
   ξερει ο μικρος!!!

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/12/2011 20:02:56

  Χαχαχαχα! τέλειο κείμενο....ευχαριστώ για τη θερμή σας στήριξη..το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ (σε περίπτωση συμμετοχής κι εκλογής ) είναι ένας σταθμός αποχιονισμού δίπλα από το σπίτι του Φάκτορα στο χωριό..και μια θέση Γενικού Γραμματέα στον ΜΟ...
  ΥΓ: Το πραγματικό δίλημμα είναι στην Αττική..Κατσιγιάννη ή Κατσιθανάση; (χαχα κορυφαίο )

 5. kwstas avatar
  kwstas 26/12/2011 20:16:36

  Ρε παιδιά, τον Τσιτουρίδη στο Κιλκίς? Είμαστε σοβαροί? ΄Ελεος!!!

 6. Μακεδών avatar
  Μακεδών 26/12/2011 20:17:51

  Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα Πασχάλης Γκέτσιος, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Ντίνας.

  Το μόνο νέο πρόσωπο εδώ είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Ντίνας.

  Η Μαρία Αντωνίου ήταν και στις προηγούμενες εκλογές υποψήφια, ο Πασχάλης Γκέτσιος ήταν αν θυμάμαι καλά και με την πολιτική άνοιξη υποψήφιος βουλευτής, ήταν επίσης και υποψήφιος Νομάρχης αλλά σίγουρα πάντα με τον Σαμαρά.
  Αλλά μαζί με την Μαρία Αντωνίου στις προηγούμενες τοπικές εκλογές πολέμησαν με λύσσα τον κομματικό υποψήφιο για τον δήμο Καστοριάς ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί.

 7. chrisss avatar
  chrisss 26/12/2011 20:47:19

  Χτες στην γιορτή μου, μου έστειλε ευχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!!!μπρρρρρρρρρρρρ σκιάχτηκα

 8. Ρωμανός Πορφυρογέννητος avatar
  Ρωμανός Πορφυρογέννητος 26/12/2011 20:48:44

  Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
  Αν πριν από 2 χρόνια στηθήκαμε στις ουρές για πολλές ώρες, ξεσηκώσαμε συγγενείς, φίλους, γείτονες για να βγάλουμε τον Αντώνη που θα σάρωνε τα τζάκια και τα βιλαέτια και όσα αναγράφονται στον "Τύπο της Κυριακής" είναι αλήθεια, κ α ή κ α μ ε!
  Επιτέλους, αν θέλουμε την αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει η συνταγή να αλλάξει άμεσα.
  Με τους ίδιους γόνους και άλλους πολλαπλώς ευνοημένους και αποτυχημένους που φιγουράρουν στις λίστες, αν πάρει ο Αντώνης αυτοδυναμία (χλωμό σε αυτή τη φάση, δυστυχώς), θα αποτύχει πριν καν ορκιστεί πρωθυπουργός.
  Όσο για την ευθύνη των ψηφοφόρων που θίγει ο φίλος σε προγενέστερο σχόλιο, έχει εν μέρει δίκιο.
  Αυτό για δυο λόγους.
  1) Το ποσοστό της κατά κεφαλήν καλλλιέργειας στη χώρα μας είναι απελπιστικά χαμηλό, άρα οι πολλοί την τελευταία στιγμή θα παρασυρθούν από την τηλεόραση και το lifestyle.
  2)Ένα σοβαρό κόμμα που θέλει να αλλάξει πραγματικά την Ελλάδα, ΟΦΕΙΛΕΙ να διαλέγει και να προτείνει τους καλύτερους και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι...
  ΥΓ. Ελπίζω ακόμη στον Αντώνη, αλλά με διαρκώς μειούμενες προσδοκίες...
  Δυστυχώς...

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/12/2011 21:32:44

  Υπάρχει ΜΚΟ...''Αντιμετώπιση παιδικών-εφηβικών-ενήλικων τραυμάτων''...μην το καθυστερείς καθόλου....

 10. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 26/12/2011 21:33:53

  Με αυτούς τους υποψήφιους θα πάμε στην Κορινθια;ποια είναι η ανανέωση ; η αποχή φοβάμαι Ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

 11. juliet avatar
  juliet 26/12/2011 21:40:58

  Εύα,
  Χρόνια Πολλά, καχύποπτη σε βρίσκω ...ευχές του έστειλε δεν του ζήτησε συνδρομή.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ juliet 26/12/2011 22:00:17

   Χρόνια Πολλά juliet!!! Μ' έζωσαν οι καλικάντζαροι...

 12. ioannis33 avatar
  ioannis33 26/12/2011 21:42:50

  Πολύ σωστό το σχόλιο σας.Ακόμη όμως και μια διαδικασία αναγέννησης και 'ενας αέρας ανανέωσης,που την επιθυμούμε όλοι,έχει τα στεγανα της.Αναγκαστικά κάποιοι θα μπουν λόγω ονόματος,λόγω συμμαχιών καποιοι άλλοι,και λόγω γραμματίων υποστήριξης.Η ευθύνη βαραίνει και τον ψηφοφόρο,κυρίως αν θέλει να κρατήσει και τα δύο ανω άκρα και να μην κοπούν απο τη ρίζα.

 13. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/12/2011 21:45:56

  Πῶς δὲν σηματοδοτοῦν ἀνανέωση οἱ διαρροές. Τὸ κόμμα κατεβαίνει μὲ ἄλλο πρόεδρο ἀπ' ὅτι στὶς προηγούμενες βουλευτικὲς ἐκλογές. Λίγο τό'χεις; Νομίζω πὼς φτάνει γιὰ φέτος. Ἀνανέωση τοῦ παραχρόνου, σὲ ὅ,τι θά'χει ἀπομείνει ἀπ' τὴν Ἑλλάδα.

  Δὲν ὐπάρχει Ὑδραυλικὸς γι' αὐτὲς τὶς διαρροές, ἐπιτέλους;

 14. makis p avatar
  makis p 26/12/2011 22:08:36

  Μ.Ο είμαι 46 ετών βατοπεδινός και εχω θείο τον Στρατηγό άνεμο .
  χωράω σε καμιά λίστα.

  • ioannis33 avatar
   ioannis33 @ makis p 26/12/2011 22:57:42

   Δεν κατάλαβα καλά μάκη το σχόλιο,αλλα αν αναφέρεσαι στον Βύρωνα να ξέρεις είναι παρεξηγήσιμος απο τους περισσότερους γιατί ακριβώς είναι σε άλλο επίπεδο.Και πολιτικό και πνευματικό.Τον θεωρώ έναν απο τους πιο ικανούς και τίμιους υπουργους.Την ειλικρίνεια του πληρώνει...

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ioannis33 27/12/2011 00:15:04

    ...καθὼς καὶ τὶς σπάνιες διοικητικές του ἱκανότητες, μὴν τὸ ξεχνᾶμε αὐτό. Ἀπεδείχθησαν περιτράνως ἐπὶ Καραμανλῆ, ἀκόμα μακαρίζουμε τὸ ἔργο του!

  • juliet avatar
   juliet @ makis p 27/12/2011 14:31:51

   Δεν χωράς γιατί οι απαιτήσεις αλλάξανε ,πάει ο καιρός των παπαγάλων ψάχνουμε για μέλισσες .Αλλοστε αποφάσισε σε πια κατεύθυνση είσαι γιατί ο Στρατηγός άνεμος στο τέλος θα σε ζαλίσει από το ανεμοστροβίλισμα.

 15. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 26/12/2011 22:41:44

  Μια από τα ίδια . Τα ίδια Παντελάκη μου.....Άντε να δούμε πότε θα βάλουν μυαλό. Τα άτια του Διομήδη .Ο κόσμος απαιτεί φρεσκάδα και εμπειρία και όχι έτοιμα άκαπνα τζάκια .

  • ioannis33 avatar
   ioannis33 @ Κώστας ο Μακεδόνας 27/12/2011 00:33:14

   Να καταλαβαίνουμε τι γράφουμε Κώστα.Θέλεις και φρεσκάδα και εμπειρία!Εχεις δει πολλές φορές να ειναι αυτά τα δύο μαζί σε πακέτο;Δεν τους ισοπεδώνουμε όλους,αν κάποιος είναι ικανός ας είναι και εξηντάρης,τι έγινε δηλαδή;

 16. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 27/12/2011 00:52:01

  ευχαριστω για την προταση. αλλα ειμαι νεος ακομη αφου να φανταστειτε ο κ. παυλος σιουφας ο οποιος δεν ειναι ενεψιος του δημητρη σιουφα αλλα μακρινος συγγενης του ειναι 65 και κατεβαινει για πρωτη φορα , εγω που ειμαι 41 εχω καιρο ακομη. παντως στηριζω ευα με χιλια.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ mhtsos karditsa 27/12/2011 11:18:57

   Χρόνια Πολλά κι αντιπασοκικά Μήτσο! Μάλλον παρασκηνιακά θα εργαστούμε και σ' αυτές τις εκλογές!

 17. stanley@gr avatar
  stanley@gr 27/12/2011 08:01:31

  Μικρε, τεσσερεις υποσημειωσεις:
  1. χαιρομαι ιδιαιτερως που αναγνωρισες επιτελους την συνεισφορα και την επιτυχημενη πορεια του μεγαλου πολιτικου ανδρος εκ Πιεριας, Γ. Κωνσταντοπουλου.
  Στις μερες του, επιπλεον των αλλων, βοηθησε να εισελθουν στον πολιτικο βιο της χωρας πλειστες οσες καλλιπυγες παρουσιες με "προσοντα" και "βαρυ βιογραφικο" στο χωρο χωρο της υγειας!! Αυτο και αν ηταν προσφορα στον τοπο! Ευγε του!!
  2. αγαλιαζω δια την εκ νεου καθοδο της κας. Ραγιου στην Αχαια. Λαμπρη παρουσια, θα προσθεσει στο γυναικειο δυναμικο του κομματος και της μελλουσας κυβερνησης τα μαλα. Η εκφορα του λογου της ειναι εκεινο που με σκοτωνει! Μαζι της!!
  3. "υπεριπταμαι" με την προοπτικη της επανοδου της κας. Ζετας Μακρη, εκ Βολου Μαγνησιας. Ανανεωση με δοση τεχνοκρατη απο την εντρυφηση ως συμβουλος τραπεζικων ομιλων. Πολυ χαιρομαι. Μου θυμιζει το εκπληκτικο come back του Μαργαριτη με ροκ ακουσματα! Δεν με νοιαζει...
  4. "με τελειωσε" η επιλογη της κας. Καραμπινα, εκ νομου Αρτας. Δεν θα μεινω σε ποταπους σχολιασμους τυπου οικογενειοκρατιας και νεποτισμου, τα θεωρω τελειως πασε στους καιρους που ζουμε, αλλα θα επικροτησω τον ζηλο και την μεθοδικοτητα με την οποια διεκδικησε ως δικηγορος τα αναδρομικα των βουλευτων! Τετοιος ζηλος για τους ξενους, φαντασου αν εκλεγει τι εχει να κανει! Επικροτω επισης!!

  Επειδη μικρε, οπως καταλαβαινεις, αδυνατω να συνεχισω λογω εορτων, σε χαιρετω, και ελπιζω να σε παροτρυνα ηδη να κατεβεις μαζι με τα αστερια του κομματος στην Α' Καρκαλετσίου!

 18. Theo avatar
  Theo 27/12/2011 08:01:57

  καθε φορα που βγαινουν οι περιφημες λιστες με τα υποτιθεμενα ονοματα των υποψηφιων βουλευτων στη ΝΔ, τρελαινομαστε.
  Η αληθεια ειναι οτι δεν εχουμε και πολυ αδικο.
  Δεν μας αρεσει σχεδον κανεις. Γιατι οι περισσοτεροι μυριζουν κομματικη καμαριλα!
  Ομως φιλοι μου αντι να καθομαστε στον περιφημο καναπε μας και να κριτικαρουμε ασυστολα μεσω πληκτρολογιου, μπορουμε καλλιστα πολλοι απο μας να αναμειχτουμε και να διεκδικησουμε με αξιωσεις καθοδο στον πολιτικο στιβο.
  Τα κειμενα και ο σχολιασμος των περισσοτερων σε αυτο το σαιτ, ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει καποιος μαζι τους, ειναι παρασαγγας ανωτερα απο τον πολιτικο λογο που εκφερουν οι περισσοτεροι απο τους προαναφερθεντες κοι. υποψηφιοι.
  Και μην μου πειτε οτι δεν γινεται γιατι δεν μπορουμε να εισχωρησουμε κλπ., κλπ.
  Προφασεις!
  Αν δεν θελετε να αφησετε το μελλον σας στα χερια αυτων που δεν εμπιστευεστε,
  ενεργοποιηθειτε!!
  Σηκωθειτε και διεκδικηστε!!
  Σε ολη τη χωρα η ΝΔ, αλλα και ολα τα κομματα εχουν αναγκη απο ενεργους πολιτες και οχι απο επαγγελματιες πολιτικους! Ενεργους πολιτες, ενεργα και αποδοτικα μελη της κοινωνιας!

  Για να ειμαστε δικαιοι και να μην ριχνουμε ευθυνες στον αρχηγο. Αυτοι πανε, απο αυτους δυστυχως θα διαλεξει!!!

  • juliet avatar
   juliet @ Theo 27/12/2011 08:35:33

   Καλημέρα.
   Εχεις επιχειρήσει να μπεις στα ''άδυτα'';Αφού σε ''κόψουν'' σε ''εκοψαν''.Αν δεν υπάρξουν άνθρωποι που δεν επιδιώκουν θέσεις - αυτοί είναι οι αγωνιστές που ξέρουν να αναγνωρίζουν τις αξίες και όχι τους φελλούς -δεν θα υπάρχει φως .
   Ολα είναι θέμα επιλογών και κρίσης .

 19. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 27/12/2011 10:38:20

  ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ....... ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ελευθερία 27/12/2011 11:20:34

   Γνωρίζοντας από ανατομία...σκέψης, θα έλεγα: Σαμαράς..!

 20. Πάνος avatar
  Πάνος 27/12/2011 17:05:40

  Ο Συμπυλίδης θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς?

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Πάνος 27/12/2011 17:28:39

   ναι και θα του κάνουν και άγαλμα επειδή έριξε τον Μητσοτάκη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.