#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2012 14:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λίστα Λαγκάρντ: Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” κοροϊδεύει κατάμουτρα το ΜαξίμουΆπαντες έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι οι πολιτικοί διαχειριστές απαξιώνονται περαιτέρω και αλείφουν βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής φασιστοειδών γκρουπούσκουλων. Μετά τον κ.Σουρνάρα, ο οποίος δεν βρίσκει τη λίστα Φαλσιανί ή τη λίστα Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών και θα την ξαναζητήσει -λέει- από τους ευρωπαίους εταίρους, αδειάζοντας ουσιαστικά έτσι και τον προκάτοχό του, Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Οικονομικών του Γ.Παπανδρέου, αλλά και τις πρώην ηγεσίες του ΣΔΟΕ, τώρα τη σκυτάλη πήρε το “συστηματάκι ΠΑΣΟΚ”, το οποίο, ως όλα δείχνουν ζεί και βασιλεύει.

 

Βγαίνει λοιπόν, ο “διώκτης” της 17Ν, πρώην στενός συνεργάτης του κ.Χρυσοχοΐδη, και πρώην διοικητής του ΣΔΟΕ, εισαγγελέας, κ.Διώτης και τι λέει; Ναι, πήρε τη λίστα των 2000 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, αλλά επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής από το στέλεχος της HSBC, Ερβέ Φαλσιανί, δεν μπορούσε να την ερευνήσει. Τα ίδια μας είπε και ο μετέπειτα υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα, Β.Βενιζέλος. Ολοι, από κοινού να στηρίξουν τον υπουργό μνημονίου, Γ.Παπακωνσταντίνου.

 

Ερώτημα1: Δηλαδή, τα 27 ονόματα που ξεχώρισε (!) ο Παπακωνσταντίνου από τα 2000 και τα έδωσε στον προκάτοχο του Διώτη, τον Καπελέρη, να τα ερευνήσει δεν ήταν παράνομο προϊόν υποκλοπής;

 

Ερώτημα 2: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου ξεχώρισε μόνον κάποια ονόματα και δεν τα έδινε όλα εξ'αρχής; Εάν κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή στέλεχος κρατικής αρχής ξεχώριζε στοιχεία, και επέκρυπτε τα υπόλοιπα, αυτή τη στιγμή θα εδιώκετο, αν δεν είχε περάσειο κιόλας την πόρτα του Κορυδαλλού.

 

Ερώτημα 3: Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και άλλοι που πήραν τις λίστες Φαλσιανί (τα ακούμπησαν χοντρά μάλιστα στον Φαλσιανί) δεν διέπραξαν παρανομία; Πως αυτοί κατάφεραν να πάρουν με βάση αυτά τα στοιχεία τους φόρους τους οποίους δεν κατέβαλαν οι δικοί τους μεγαλοκαταθέτες, και η ελληνική κυβέρνηση -που είναι τόσο νομιμοφανής- δεν το έπραξε; Ολα βρωμάνε από μακριά προσπάθεια συγκάλυψης, και κάλυψης μεγάλων διαπλεκομένων συμφερόντων.

 

Ερώτημα 4: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου μίλησε χτές για διαφθορά στο ΣΔΟΕ; Δικοί του, του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν οι διοικητές του ΣΔΟΕ, Καπελέρης, Διώτης, και οι κάτω από αυτούς; Κάποιοι μάλιστα, εκ των συνεργατών των Καπελέρη-Διώτη εξακολουθούν να είναι στις καρέκλες τους και σήμερα στο ΣΔΟΕ.

 

Ερώτημα 5: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο τη λίστα στα χέρια του και δεν την έδινε αμέσως στο ΣΔΟΕ ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ψαχτεί και να πιεστούν οι μεγαλοκαταθέτες, έστω σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να πληρώσουν τους χρωστούμενους στην Ελλάδα φόρους; Ο Παπακωνσταντίνου πήρε τη λίστα περίπου στην αρχή του 2010, και την έδωσε το 2011 στον Διώτη. Ο τελευταίος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ το Μάϊο του 2011. Ο Παπακωνσταντίνου πάντως, το Σεπτέμβριο του 2010, άφηνε να εννοηθεί ευθέως μέσα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση είχε στα χέρια της τη λίστα.

 

Να σημειωθεί πως ο Ιωάννης Διώτης, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί».

 

Τώρα, τα υπόλοιπα “όμορφα” σεναριάκια, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ πήρε τη λίστα, είναι παραμύθια της Χαλιμάς και ελάχιστα ενδιαφέρουν. Πάντως, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πάρει τη λίστα με τη μεσολάβηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 02/10/2012 14:31:38

  αυτή η συνεχής επίκληση, σε κάθε ευκαιρία και από κάθε καρυδιάς καρύδι, της "συνταγματικότητας" ως ίστατης δικαιολογίας για να μην γίνεται ποτέ τίποτα είναι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάλυση του συντάγματος.

 2. cyprusnet avatar
  cyprusnet 02/10/2012 14:33:13

  Είναι απερίγραπτη η κατάντια μας ως κοινωνία..
  ΔΕΝ πάει άλλο η κοροϊδία και αυτά τα μικρά θέματα, μαζεύονται και θα κοντύνουν έως ότου, θα γυρίσουν την Κυβέρνηση.
  Ο Αντ. Σαμαράς, μην ψάχνεται σε κάνα 5μηνο όταν το Σύνταγμα θα βουλιάζει και το κλίμα θα είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του..
  Εμείς θα ξέρουμε, αλλά ΑΥΤΟΣ θα έχει χάσει την ΕΥΚΑΙΡΙΑ του!!
  Και ομιλώ ως Καθαρόαιμος Λαικός Δεξιός......... Δυστηχώς

  • Mara avatar
   Mara @ cyprusnet 02/10/2012 16:47:32

   5μηνο....???
   Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω...

 3. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 02/10/2012 14:33:54

  Απ'την πρώτη στιγμή φαινόταν πως η Λίστα θα έπεφτε στα χέρια του Κόματος ώστε:
  1. να εξασφαλισθεί προστασία διαφόρων μελών του ΠΑΣΟΚ τα οποία ίσως συμμετέχουν στη Λίστα;
  2. να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν εκβιασμού από κάποια κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ για να εκβιάζουν αυτούς τους 1900 (ισχυρούς) φοροφυγάδες;

  Εγώ πιστεύω πως ισχύει το Νο 2...
  Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ πλέον ακροβατεί στα όρια του Ποινικού Κώδικα. Σύσσωμο. Όλα τα μέλη του.

  Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί σαν οργανωμένο μαφιόζικο συνδικάτο.


  Ας εισπράξουν τα χρήματα χωρίς να μάθει ο ΕΛληνικός λαός τα ονόμαά τους...

 4. noldor avatar
  noldor 02/10/2012 14:35:10

  Δεν θα μπορούσαν να γίνουν εξονυχιστικοί "τυχαίοι" έλεγχοι στα πρόσωπα που αναφέρονται στην λίστα; Θα έπρεπε να τους πούνε ότι το όνομά τους βρίσκεται στην παράνομη λίστα; Ή μήπως ήταν και τα ονόματά τους σε αυτήν;

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/10/2012 14:52:44

  Λίστα Ερβέ Φαλσιανί, ρέεεε !
  Αγαπητοί ΠΑΣΟΚοι είναι πανεύκολο, απευθυνθείτε στους κυβερνητικούς συντροφους σας από την Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία !
  h**p://www.antinews.gr/2012/10/01/181997/#comment-1058573
  Να μου θυμηθείτε, μ' αυτή την ιστορία, στο τέλος θα ξεχειλίσουν και θα κυλήσουν πολλά "βοθρολύματα" στους δρόμους της Αθήνας.
  "Σε κρατώ, με κρατάς, τι κι άν γίνω κερατάς...."

  • avanti avatar
   avanti @ Ο Θείος 02/10/2012 15:30:01

   Εγραψες!

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/10/2012 14:58:45

  Διώτης: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος".
  Τα ίδια ακριβώς είπε και ο Σόιμπλε ! "Οι λίστες και τα CD Φαλσιανί είναι προιόν υποκλοπής". Μόνο που εντολείς της υποκλοπής ήταν θεσμικοί "κυνηγοί κεφαλών" Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
  Συμπερασμα: Άλλοι αποκαλύπτουν και άλλοι καλύπτουν. Ο καθείς διαλέγει το ρόλο του. Αλλά κάποιους θα τους πάρει ο διάολος.

 7. Πετρος avatar
  Πετρος 02/10/2012 14:59:22

  Και η δηθεν αγνοια του κ. Στουρναρα για την υπαρξη της και η προσφατη πληροφορηση του απο την τηλεοραση, πως την βλεπετε; Μην αρχισει και αυτος τους ιδιους ισχυρισμους στην πορεια για προιον υποκλοπης κλπ κλπ

 8. NAF avatar
  NAF 02/10/2012 15:04:53

  Απ' ότι διάβασα σε άλλο site ο Βενιζέλος έδωσε σε usb stick στον πρωθυπουργό την λίστα με τα 2000 ονόματα. Αν αληθεύει αυτό, τότε θα πρέπει ο Σαμαράς να πάρει τα μέτρα του, αν δε, το κάνει και αυτός αβαβά, τότε μάλλον τα ονόματα που περιέχονται στην λίστα είναι πολύ βαριά και ασήκωτα. Συνεπώς κλάφτα Χαράλαμπε, δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ NAF 02/10/2012 15:14:13

   Δύσκολα να μην είναι πολύ βαριά και ασήκωτα, ο Φαλσιανί δεν δούλευε στην κοινή τράπεζα για κοινούς θνητούς αλλά στο back office του Private Banking. Έλεγχε όλο το σύστημα data του Private Banking.
   Στη δίκη του Φαλσιανί θα γίνει της αρκούδας το κάγγελο.
   Με τέτοια βαρειά και ασήκωτα από διάφορες χώρες - και την Ελλάδα στο μειντάνι ως "top - μπαταχτσή", τα ΜΜΕ θα "ξεσκίσουν" τους "λιστο-πνίχτες" (και ληστο-κρύπτες).

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/10/2012 15:08:19

  Ποιός "ευφάνταστος" διακινεί ότι η ΕΥΠ πήρε τη λίστα;
  Και ποιός μπορεί να της την έδωσε;
  Δεν είναι αρμοδιότητά της το οικονομικό έγκλημα. Δουλειά της είναι να κάνει τον τροχονόμο στα αυτοκίνητα των τεχνικών δικτύου του ΟΤΕ. Ή τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στα lear jet που μπάζουν και βγάζουν τους "Οτσαλάν".

  • cyprusnet avatar
   cyprusnet @ Ο Θείος 02/10/2012 15:28:47

   Θείε,
   Σκόνη και αποπροσανατολισμός για τον Κοινό Λαό.. Τα συνήθη Μηνύματα για τους αρμοδίους...!!

 10. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 02/10/2012 15:17:44

  Ολα καλά και άγια.
  Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάθεστε ΣΟΥΖΑ μπροστά σ΄ αυτό το σάπιο σύστημα (μόρφωμα ) που λέγεται πασοκ η αριστεράτζα γενικώς.
  Αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια και ο καιρός να περνά.
  Περαστικά μας και καληνύκτα μας.(εκτός κι αν βολεύει ...που αν εξαιρέσουμε καμιά πιστολιά που και που έτσι... για ξεκάρφωμα μάλλον βολεύει αυτή η σάπια κατάσταση)

 11. avanti avatar
  avanti 02/10/2012 15:31:26

  Ουδεμία ανησυχία, θα κυκλοφορήσουν τα ονόματα της λίστας σε κυριακάτικη εφημερίδα.

 12. avanti avatar
  avanti 02/10/2012 15:47:43

  Με τα βοθρολύματα θα τα βολέψουμε, αλλά σκέψου το άλλο, οι φυλακές είναι τίγκα, το είπε και ο υπουργός, τι θα τους κάνουν όλους αυτούς, γιατί όσο νάναι οι περισσότεροι δεν θα κριθούν προφυλακιστέοι..... τουλάχιστον για φοροδιαφυγή... άρα καλά κάνουν και την κρατάνε την λίστα, να χτίσουμε πρώτα κρατητήρια, φυλακές και την εμφανίζουν.

 13. Nick avatar
  Nick 02/10/2012 15:48:31

  Αλήθεια ή φήμες; Το ανέφερε και ο Μιχάλης Γελαντάλις στο euro2day ώς πληροφορία.

  • avanti avatar
   avanti @ Nick 02/10/2012 16:10:40

   Εγώ δεν διάβασα τίποτα, έτσι το είπα, φαίνεται όμως πως ή πρόκειται περί διαίσθησης ή έχω εμπαιδώσει πως δουλεύει το σύστημα.

 14. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 02/10/2012 15:56:44

  Η αλανιάρα λίστα φαίνεται σιγά σιγά να φτάνει στον προορισμό της. Αφού έκανε τη γύρα της και από το Μαξίμου, το πράγμα μπαίνει σ΄ ένα δρόμο (με πιο πιθανό αυτόν του αγαπημένου αθλήματος του ευθυνόφοβου πολιτικού συστήματος, της διαρροής στα μέσα δηλαδή). Εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι ότι όταν τη βλέπει άτυπα/κουτσομπολίστικα ένας ένας είναι θεμιτό, όταν είναι να πάει επίσημα στους αρμόδιους φορείς και τη δουν πολλοί μαζί τότε είναι αθέμιτο και αντισυνταγματικό.

  Ας αφήσουν λοιπόν τις γελοιότητες περί αντισυνταγματικότητας, με βάση το σύνταγμα οι μισοί και πλέον από δαύτους θα έπρεπε να είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αλλά ακόμη και αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα, η λογική επιτάσσει να υφίσταται συνολικά, και τότε και τώρα δηλαδή – που σημαίνει ότι ακόμα και όσοι την αξιοποίησαν αποσπασματικά (Παπακωνσταντίνου), καθώς και όποιος την αξιοποιήσει στο μέλλον, πρέπει να… διωχθούν ποινικά.

  Αν η δικαιοσύνη θέλει να διασώσει όποιο ίχνος σοβαρότητας και αξιοπιστίας της έχει (;) απομείνει, πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα εναντίον όσων είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία και τα απέκρυπταν συστηματικά. Όποιοι και αν είναι αυτοί, υπουργοί, διευθυντές, δικαστικοί, αρχηγοί κομμάτων. Αλλιώς θα ξέρουμε ότι μαζί την φάγανε - τη λίστα.

 15. nikos avatar
  nikos 02/10/2012 16:01:27

  Ο λαος λεει - πες μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι
  Εδω ισχυει το πες μου το συνεταιρακι σου.....

 16. Ίωνας avatar
  Ίωνας 02/10/2012 17:06:27

  Το κράτος τσίρκο ψάχνει ένα USB.Η λίστα σίγουρα έχει αντιγραφεί ουκ ολίγες φορές, η περιέργεια και η κάψα για κουτσομπολιό είναι στο DNA του Έλληνα ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ίωνας 02/10/2012 17:15:20

   Ησυχία και διακριτικότης παρακαλώ, γιατί μπορεί αυτήν την στιγμή ο Θέμος να διαπραγματεύεται...

 17. Karenin avatar
  Karenin 02/10/2012 17:20:12

  Αυτές οι ελεεινές δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου εχθές και του Διώτη σήμερα, ηταν καθαρά φτύσιμο στα μούτρα μας. Ο υπερτιμημένος Διώτης δεν ενοχλήθη ποτέ σε τίποτα στις μεθόδους σύλληψης της 17Ν, στην προκειμένη ο μ....ας επικαλείται αντισυνταγματικότητα!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Karenin 02/10/2012 17:43:25

   Είναι το ίδιο που επικαλέστηκε ο Σόιμπλε ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών, στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας για τα ίδια "CD Φαλσιανί" (που εκείνοι φρόντισαν να "υποκλαπεί", και τώρα φροντίζουν για την φορολόγηση και τα πρόστιμα των περιλαμβανομένων στη λίστα).
   Η ουσία - πέρα από τυπικότητες - είναι ότι σε Ελλάδα, Γερμανία και αλλού, κάποιοι θέλουν να μην αποκαλυφθούν, φορολογηθούν και τιμωρηθούν με πρόστιμα οι υπόλογοι. Και κάποιοι άλλοι θέλουν και πράττουν το ακριβώς αντίθετο.

 18. κιμης πανουσης avatar
  κιμης πανουσης 02/10/2012 17:26:05

  το πιο εξοργιστικο ειναι η επικληση ψευτοσυνταγματικων κωλυματων ως αλλοθι,καθως ακομα και ο αφελεστερος νους θα αντιλαμβανοταν το ευρος της κοροιδιας,συγκρινοντας την ελληνικη λιστα με αυτες των αλλων ευρωπαικων χωρων που εβαλαν στα ταμεια τους δισ. ευρω σε χρονο μηδεν.με κατι τετοιες γελοιες επικλησεις και το συνταγμα κουρελιαζουν και προσφερουν ευθειες αιτιες αμφισβητησης του πολιτευματος απο οπου και αν προερχονται αυτες.

 19. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/10/2012 17:55:44

  Περα απο τις ομορφες κουβεντες για συνταγματικοτητα και αλλα παραμυθια ολοι αυτοι που ειχαν καταθεσεις στην τραπεζα δεν ελαβαν στο μεταξυ τα μετρα τους απο το 2010 μεχρι το 2011 να μεταφερουν τα ποσα τους σε αλλους παραδεισους ?Οποτε να η συγκαλυψη φοροφυγαδων ολκης και εδω σε θελω κε Πεπονη να γραψεις ιστορια ισαξια του Τσερτσετη να δωσεις απαντηση στο ''Ερώτημα 2: Γιατί ο Παπακωνσταντίνου ξεχώρισε μόνον κάποια ονόματα και δεν τα έδινε όλα εξ’αρχής; Εάν κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή στέλεχος κρατικής αρχής ξεχώριζε στοιχεία, και επέκρυπτε τα υπόλοιπα, αυτή τη στιγμή θα εδιώκετο, αν δεν είχε περάσει κιόλας την πόρτα του Κορυδαλλού.''Ο αλλος ο χοντροβαρελος Μπενυ προσπαθησε να εμπλεξει το Μαξιμου στο κολπο με το στειλει το στικακι σ'αυτους μιας και ειχε μαθει το δρομο απο τον αλλον φοροφυγαδα Θεμο γνωστο ως διακομιστη !

 20. tiramola avatar
  tiramola 02/10/2012 18:16:35

  Εν τω μεταξύ το cd του Ζαχόπουλου ποιός το έχει?

 21. Anonymous avatar
  Anonymous 02/10/2012 18:17:50

  Μην είστε κορόιδα, κανείς δεν μίλησε για συνταγματικότητα. Απλή διάταξη νόμου είναι (του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), η οποία φτιάχτηκε το 2008, μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου. Πιο πριν επιτρεπόταν η χρήση στοιχειών αν αφορούσε κακουργήματα, και το ίδιο μπορεί να γίνει και αυτή τη τη στιγμή που μιλάμε αν το ψηφίσουν 151 βουλευτές. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουνε μυαλό (γιατί στη ΝΔ δεν έχουνε) θα ζητήσουν εδώ και τώρα την αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης. Και εκεί θα δούμε ποιος θα πει ναι και ποιος όχι.

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/10/2012 18:47:56

  Τελικά χάθηκε το CD - Φαλτσιανί και βρέθηκε πάλι.
  Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ένα αντίγραφο στο Μέγαρο Μαξίμου απ' όπου διεβιβάσθη αρμοδιως στο ΣΔΟΕ.
  Οι πληροφορίες για την ακριβή προέλευση ποικίλουν.
  Μία λέει ότι είχε όντως χαθεί και ο κ. Βενιζέλος το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου (είτε είναι το αρχικό, είτε είχε "ψήσει" αντίγραφο). Για "αυθεντικό" μην μιλάμε το έχει ο Φαλτσιανί - κόπιες κυκλοφορούν σε κυβερνητικές υπηρεσίες όλης την Ευρώπης.
  Άλλη πληροφορία λέει ότι είχε χαθεί αλλά στο ΠΑΣΟΚ το ανέκτησαν από την κ. Χανελόρε Κράφτ, πρωθυπουργό (SPD) της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
  H τρίτη εκδοχή λέει ότι το είχαν κρατήσει υπηρεσιακά μη πολιτικά πρόσωπα.
  Υπάρχει και η τέταρτη, ότι κυκλοφορούν και άλλα εις Αθήνας. Και σε μη υπηρεσιακά χέρια.

 23. Aris. A avatar
  Aris. A 02/10/2012 18:55:06

  Απορία αφελούς.

  Με ποιο δικαίωμα είχε ο Βενιζέλος κρατικά στοιχεία στο συρτάρι του;;

  Είναι νόμιμο;;

  Με την ίδια λογική ο κάθε υπουργός άμυνας όταν φεύγει παίρνει και τα πολεμικά σχέδια της χώρας.

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/10/2012 18:59:04

  Το κακό είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίσθηκε σήμερα ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής.
  Επισήμανε ότι βασική προτεραιότητά του ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων. Σημείωσε, δε, ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα.
  Ο κ. Βενιζέλος στη γραμμή του "Χριστιανο"δημοκράτη Σόιμπλε και όχι της Σοσιαλδημοκράτισσας Κράφτ...
  Δεν καταλαβαίνω τι στο διάτανο τρέχει στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας" !!!

 25. Jim Bim avatar
  Jim Bim 02/10/2012 20:02:12

  Μήπως η λίστα είναι ΠΑΣΟΚ ?????

 26. ano-kato avatar
  ano-kato 02/10/2012 20:45:35

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει κατάμουτρα το Μαξίμου για ένα και μόνο λόγο.
  Για το ότι στον δρόμο προς τις εκλογές και τον σχηματισμό πάση θυσία κυβέρνησης πολλές από τις θέσεις τις ΝΔ άλλαξαν.Αυτές όμως που έδωσαν το δικαίωμα στο σύστημα ΠΑΣΟΚ να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο είναι δύο.
  Οι δηλώσεις ότι συγκυβέρνηση ειδικά με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμβεί, και
  πρόθεση για ΜΙΑ και μόνο εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

 27. Dal avatar
  Dal 02/10/2012 21:12:06

  Xαλάμε φαιά ουσία. Ο Παπακ ο Γαπ και οι συν αυτών εαν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ, θα είχαν ήδη σταλεί στο Γουδί. Απεναντίας κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν από πάνω.

  Ο απίθανος Διώτης ισχυρίζεται ότι ήταν προϊόν υποκλοπής. Όταν αυτός παρακολουθεί τα τηλέφωνα για να εντοπίσει τυχόν τρομοκράτες δεν κάνει υποκλοπές?

  Είστε για τα πανηγύρια. Δυστυχώς βρίσκουν και τα κάνουν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Dal 03/10/2012 10:51:05

   Στο Γουδί γιατί;
   Στο Λονδίνο, Canary Wharf, 8 Canada Square,
   έδρα των κεντρικών της HSBC, εκεί θα είχαν σταλεί.

 28. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 02/10/2012 21:49:34

  Αμα πρόκειται για κανένα παστίτσιο οι εισαγγελείς βρίσκουν τρόπο..
  Οταν καμιά ζαρντινιέρα μετακινηθεί οι αστυνομικοί βρίσκουν τρόπο..
  Και δεν θα βρεθεί τρόπος να χαθεί μια παλιολίστα που ένας αμαρτωλός ιταλός έκλεψε?

  Ξέρεις να κλέβεις?
  Να κρύβεις ξέρεις?
  Αν ξέρουν οι δικοί μας ? Μόνο αυτό κάνουν τόσα χρόνια στο ελλαδιστάν μας.

 29. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 02/10/2012 22:52:39

  Γάλλοι, γερμανοί, άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την λίστα. Έβαλαν αρκετά λεφτά στα ταμεία τους. Από τους έλληνες καταθέτες θα έμπαιναν πολύ περισσότερα στα ταμεία του κράτους. Ο Βενιζέλος παρέβη νόμο που ο ίδιος είχε περάσει στην Βουλή. Το CD στην κατοχή του Βενιζέλου ξεπέρασε σε χρόνο και την εγκυμοσύνη του ελέφαντα. Έφτασε σαν memory stick στο Μαξίμου σταμάτησε όσο για να γραφτεί ένας νέος παραλήπτης στον φάκελο και συνέχισε την διαδρομή. Μία διαδρομή που το τέλος της φωνάζει ΛΗΣΜΟΝΙΑ. Άνθρακες ο θησαυρός θα μας πουν. Το περιεχόμενο έχει ονομάτα πολιτών συνεπών με την εφορία. Άνθρακες αφού η λίστα πρώτα κοσκινίστηκε και ο θησαυρός των ονομάτων που έκρυβε είναι προστατευμένος. Προστατεύουν τους φοροφυγάδες και πρώτα από όλους τους εαυτούς τους. Είναι νόμιμο για αυτούς να απομυζούν από φόρους το 75% των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων και είναι παράνομο να συλλέξουν πληροφορίες χρήσιμες στην διασταύρωση στοιχείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι νόμιμο να επιβαρύνομαι επιπλέον των δικών μου εισφορών ως πολίτης αυτού του κράτους να πληρώνω και τις οφειλές του κάθε ασυνειδήτου δραπέτη της εφορίας. Όλα χύμα στο μεγάλο εθνικό μας τσίρκο. Τελικά ή αλήθεια θα θαφτεί κάτω από πολεμικές ρητορικές αντιπαραθέσεις εντυπωσιασμού στην Βουλή, στα έντυπα της κομματικής διαπλοκής. Οι μπαταχτσίδες προστατευόμενοι τους για άλλη μια φορά θα σκάνε στα γέλια με το ηλίθιο πόπολο εμάς που και θα πληρώνουμε σε λίγο φόρους ακόμη και για τις γλάστρες στα μπαλκόνια μας και για τα κατοικίδια μας και θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας αν έφταιγε ο ΓΑΠ ο Παπ , ο Μπένυ, το ΣΔΟΕ, Η σημερινή κυβέρνηση. Με τέτοια αδικαιολόγητη ανικανότητα ή για να το θέσω πιο ωμά, με τέτοια παθητική αποδοχή, ή προστασία της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής για το μεγάλο κεφάλαιο, δεν έχουν καθόλου άδικο οι τροϊκανοί. Οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους. Η κυβέρνηση να μαζέψει τα οφειλόμενα και τα διαφυγόντα από τους οφειλέτες και τους μπαταχτσίδες. Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουμε διαρκώς νέους φόρους. Ξευτιλιστήκαμε να πληρώνουμε νοίκι στο κράτος για το ιδιόκτητο σπίτι κατοικία μας. Ούτε σκλάβοι είλωτες στον αγρό αφέντη με δικαίωμα ζωής επάνω μας. Τα φάρμακα οι ασθενείς τα αγοράζουν επιβαρυνόμενοι την ολική τους δαπάνη. Τις ιατρικές επισκέψεις το ίδιο. Επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ θα λάβουν ίσως, όταν ο πρώτος άνθρωπος πατήσει στον Άρη. Καύσιμα κίνησης θέρμανσης, τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ, δικαστικά, ΜΜΜ, ασφαλιστικές εισφορές, όλα έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρους. Σε κάθε 100 ευρώ που κερδίζει σήμερα ο κάθε φορολογούμενος μέσος μισθωτός πολίτης, τα 74 πάνε σε φόρους, χαράτσια και ειδικές εισφορές. Πολύ τράβηξε αυτή η μηχανή του ξεστραγγίσματος, στυψίματος μέχρι αυτοκτονίας των πολλών για να μην αγγιχτούν οι φοροκλέφτες προστατευόμενοι των πολιτικών. Πιθανόν και συνεργάτες τους. Οι τράπεζες όταν χρηματοδοτηθούν αν τελικά πάρουμε ολόκληρη την δόση, θα καλύψουν τις ζημίες τους κατά κύριο λόγο. Τα περί εγγύησης των καταθέσεων μόνο αστείο για Εσκιμώους είναι. Οι ίδιοι οι μπαταχτσίδες της εφορίας και των ταμείων είναι εκείνοι που στέγνωσαν και τις τράπεζες από ρευστό με τα δανεικά και αγύριστα που έπαιρναν και τις εκροές σε τράπεζες του εξωτερικού. Καλούμαστε λοιπόν εκτός της κάλυψης των υποχρεώσεων τους να πληρώσουμε και τους δανειστές των τρωκτικών του δημόσιου χρήματος για τις ανεξόφλητες οφειλές τους. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Δεν πάει άλλο. Τα δημόσια ταμεία εισπράττουν διαρκώς λιγότερα έσοδα. Σε λίγο θα πάψει να πληρώνει πια και ο τελευταίος των πολιτών. Συνεχίζοντας έτσι δεν απέχουμε από την ολοσχερή και ανεπανόρθωτη διάλυση του ελληνικού κράτους. Την παρούσα κυβέρνηση την ψηφίσαμε για να αρχίσει το νοικοκύρεμα και να πληρώσει ο καθένας τα χρέη του. Αρχή νοικοκυρέματος δεν βλέπουμε, ούτε και κουβέντα δεν γίνεται. Μετά μας φταίει ο κάθε εντεταλμένος λογιστής Τόμσεν. Στην θέση του τελευταίου αν ήμουν θα είχα υποβάλει ανεγκλήτως την παραίτηση μου προκειμένου να μην είμαι αναγκασμένος να διαπραγματεύομαι με πολιτικούς άντρες αυτής της ποιότητας. Σταθερότερη συμφωνία μπορείς να κλείσεις με έναν νονό της νύχτας ή και με τον διάβολο ακόμη, παρά με όλο αυτό το πολιτικό αλαλούμ από όλα τα κόμματα και αποτυχημένους πολιτικούς που έχουν ριζώσει στην πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία 32 χρόνια. Ένας ιδιώτης λόγω κακής απόδοσης στην εργασία του θα απολυθεί και εκτός την στενοχώρια της ανεργίας του συνήθως ντρέπεται και για την κατάληξή του. Ο κάθε έλληνας αποτυχημένος πολιτικός, μας κοιτά στα μάτια, καταγγέλλει ότι έφταιγαν οι άλλοι, ζητά ξανά την ψήφο μας και μας υπόσχεται χαμογελαστός καλύτερες επιδόσεις όπως και οι εκδιδόμενες κοπέλες των κόκκινων βιτρινών του Άμστερνταμ και της Μπανγκόκ.

 30. Περσέας avatar
  Περσέας 02/10/2012 23:11:53

  Απορία ενός κάπως σχετικού με τον ψηφιακό κόσμο...

  Μιλάμε ότι από CD, καταλήξαμε σε USB Stick.
  Μήπως ενδιάμεσα υπήρξε και ...ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ;
  Ας το προσέξουν αυτό.....

  Το καλύτερο, ξέροντας πως λειτουργεί το 'σύστημα ΠΑΣΟΚ', είναι ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ το ΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.
  Σε περίπτωση που εμφανισθεί, εγώ το θεωρώ βέβαιο, διαφορά μεταξύ τους, τότε ΚΡΕΜΑΣΜΑ, εδώ και τώρα, αυτών που δεν θα ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ, τους ... απατεώνες που προστάτευσαν φοροφυγάδες, την στιγμή που νομοθετούσαν απανωτά οριζόντια μέτρα κατά μισθωτών και συνταξιούχων.

  Πολιτικά, ας προβληματισθούν τα καμμένα ΑΝΕΛΛΗΝάκια και οι ΄πατριώτες' που παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της ΧΑ, και αποστέρησαν την αυτοδυναμία του Σαμαρά να κόψει κώ@@@ς.......

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Περσέας 03/10/2012 10:47:40

   Το ΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ;
   Που να το ψάχνεις τώρα; Κυκλοφορούν δεκάδες, από την Μαδρίτη μέχρι το Ντύσσελντορφ και από Αθήνα μέχρι Ελσίνκι. Μερικά βρίσκονται στο ...Παλέρμο.
   Το αυθεντικό μόνον από τον ίδιο τον Φαλτσιανί. Το κρατάει για τη δίκη του.

 31. Περσέας avatar
  Περσέας 02/10/2012 23:16:51

  Α! και κάτι ακόμα προς προβληματισμό!!

  Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί 'ιδιοκτησία΄ του πολλά πράγματα!
  Μέχρι χθες ξέραμε ότι θεωρεί ΄ιδιοκτησία΄ του την σημαία του Πολυτεχνείου (γιατί;), σήμερα μάθαμε ότι είχε ΄ιδιοκτησία΄του την ΄λίστα Φαλτσιανί΄!!
  Αύριο τι;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.