#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λέτε να κληθεί και ο Σημίτης να σώσει το (γερμανικό) σύστημα;O Λοβέρδος παρουσιάζει το βιβλίο του και προαναγγέλλει τη δημιουργία κόμματος διότι όπως λέει, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ανασυγκρότηση του Σοσιαλδημοκρατικού μετώπου.

Ο Ραγκούσης φεύγει από το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη καταγέλλοντάς το και έχει ήδη φτιάξει τις σχέσεις του με τον Λοβέρδο.

Ο Ηλίας Μόσιαλος έχει οργώσει την Ελλάδα με το κίνημά του «Δυναμική Ελλάδα» και με τη χρησιμοποίηση του διαδικτύου ώστε να φέρει νέα πνοή στον κεντρώο χώρο.

To ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι ένα βήμα πριν από τη διάλυση, διότι ούτε σοσιαλιστικό είναι, ούτε καν κόμμα. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να φύγουν κι άλλα στελέχη, που άλλωστε δεν έχει μείνει και κανένας σοβαρός στην Ιπποκράτους.

Και ξαφνικά εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης. Τυχαίο; Δε νομίζω. Ο πρώην πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι το πρώτο Μνημόνιο ήταν καταστροφικό διότι υπήρχε ελλιπής προετοιμασία και κακή εφαρμογή του.  «Το πρώτο Μνημόνιο σχεδιάστηκε χωρίς προετοιμασία και εφαρμόστηκε με τρόπο που συνέτεινε στην όξυνση της κρίσης», τονίζοντας ότι εξαρχής οι στόχοι που είχαν τεθεί στο Πρόγραμμα για το ελληνικό έλλειμμα «ήταν εξωπραγματικοί».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τους εμπνευστές του Μνημονίου ότι δεν πρόβλεψαν τις επιπτώσεις που θα είχε στην ελληνική οικονομία η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, δηλαδή την ύφεση. Όπως είπε, το πρώτο Μνημόνιο δεν  περιελάμβανε καμία πρόνοια για την αντιμετώπιση της ύφεσης που ακολούθησε, όπως ενίσχυση από τα διαρθρωτικά ταμεία χωρίς υποχρέωση εθνικής συμμετοχής. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Σημίτη ήταν εκτόξευση της ύφεσης στο 23% από 8,6% που προβλεπόταν στο πρώτο Μνημόνιο. Κατηγόρησε επίσης ανοικτά τον Γ. Παπανδρέου ότι έκανε ένα μοιραίο πολιτικό λάθος. Δεν ζήτησε ρήτρα παράτασης του χρόνου προσαρμογής λόγω της ύφεσης ενώ δεν προχώρησε καμιά μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και τις μεταρρυθμίσεις. Όπως είπε, οι ελληνικές κυβερνήσεις φοβήθηκαν τη σύγκρουση με τα συνδικάτα και την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Με την πρώτη λοιπόν μπαλωθιά ρίχνει κάτω τον Παπανδρέου και τον παπανδρεϊσμπο γενικότερα. Όμως, τα βόλια παίρνουν και τον Βενιζέλο διότι αυτός ήταν που κλήθηκε να εφαρμόσει την πολιτική του πρώτου μνημονίου που οδήγησε μοιραία στο δεύτερο.

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα παραπάνω γεγονότα. Οι κεντρώοι βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το κατάντησε πρώτα ο ΓΑΠ και μετά ο Βενιζέλος, έχει ημερομηνία λήξης. Βλέπουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και πρωθυπουργός να γίνει, δε θα αντέξει παρά ελάχιστους μήνες.

Διαβλέπουν και τη διαφαινόμενη γκρίνια που θα υπάρξει στον κεντροδεξιό χώρο σε περίπτωση που αυτή η κυβέρνηση τα κάνει μαντάρα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μια οργανωμένη προσπάθεια ανασύνταξης του κεντροαριστερού χώρου μα παλιά και νέα υλικά. Και ο Σημίτης μπορεί να παίξει το ρόλο του σωτήρα για τον συγκεκριμένο χώρο. Διότι έχει δύο ατού: Είναι καλός λογιστής και έχει πολύ… τρυφερές σχέσεις με τον Γερμανικό παράγοντα που σήμερα είναι κυρίαρχος στην Ευρώπη.

Τώρα αν η ανακύκλωση πολιτικών προσώπων και ιδεών θα συμβάλλει στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος, τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thΘymios avatar
  thΘymios 04/10/2012 17:11:30

  Λέτε να κληθεί και ο Σημίτης να σώσει το (γερμανικό) σύστημα;
  ...πέστω ψέματα!

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 04/10/2012 17:19:30

  Δε χάνουμε πίστη στη Νέα μεταπολίτευση που τόσο καιρό τώρα μας λένε πως άρχισε.

 3. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 04/10/2012 17:30:10

  θα ξανάρθει και η ανάπτυξη μέσω του χρηματιστηρίου και των μεγάλων έργων!
  Ανατρίχιασα

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 04/10/2012 17:42:47

  Δυνατότητα ανασυγκρότησης της "κεντρο-αριστεράς" δεν υπάρχει, πολλώ
  δε μάλλον του "σοσιαλδημοκρατικού" χώρου... όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές
  μετά το '96,με προεξάρχοντα τον εν λόγω κύριο,υπήρξαν πολύ κατώτεροι των
  περιστάσεων.
  Ο χώρος αυτός είναι πολύ ευαίσθητος και ειδικά σε περιόδους κρίσεων...για να
  λειτουργήσει, ως αμορτισέρ κραδασμών απο δεξιά και απο αριστερά και
  ταυτόχρονα να εκπροσωπεί λαικές και πατριωτικές δυνάμεις, χρειάζεται
  και υψηλό επίπεδο και ηθικές αντοχές...οι κύριοι αυτοί δεν τα διέθεταν...
  για το ότι η χώρα μπορεί να συρθεί σε αναμέτρηση των δύο άκρων,και
  μάλιστα με τις χειρότερες δυνατές εκδοχές τους,έχουν ήδη συμβάλλει αρκετά!
  φαίνεται,ακόμη, ότι δεν έχουν αντιληφθεί πώς εκπροσωπούν-εκόντες,άκοντες-
  μιά συρρικνωμένη εκδοχή της ντόπιας ολιγαρχίας αλλά συνεχίζουν σαν να
  μη τρέχει τίποτε...tant pis pour eux!,... όπως θά'λεγαν κι΄οι Γάλλοι.

 5. ΤΖΩΡΤΖΗΣ avatar
  ΤΖΩΡΤΖΗΣ 04/10/2012 18:24:20

  Είθε, μακάρι, άμποτε !!!
  Και χωρίς τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ !
  Είναι "η άλλη Ελλάδα"

 6. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/10/2012 19:02:21

  ΚΑΙ αὐτὸς ἀντιμνημονιακός; Αὐτὸ τὸ καημένο τὸ Μνημόνιο... κανεὶς δὲν τὸ στηρίζει πιά;

  Μετὰ τὰ 15 λεπτὰ δημοσιότητας τοῦ Warhol, τώρα ἔχουμε τὰ 15 λεπτὰ ἀντιμνημονιακότητας τοῦ κάθε Ἕλληνα πολιτικοῦ...

 7. nikos avatar
  nikos 04/10/2012 21:15:27

  Αλλος ένας που δεν πήρε χαμπάρι ότι όσο κι αν η διαπλοκή ξανά βγάζει απο τη νεφθαλινη τους στήλοβατες του συστήματος , ο Ελληνικός λαός πλέον τους έχει γραμμένους.

 8. parsifal avatar
  parsifal 04/10/2012 21:40:49

  Να κληθεί ! Στις 10 τρέχοντος θα είναι εδώ και ο Νταβούτογλου, μπορεί να τον ευχαριστήσει, να "κλείσωμε" κάτι εκκρεμότητες με γκρίζες ζώνες, πετρέλαια κλπ και να πάμε μπροστά ! Νach Osten διέταξαν στο Βερολίνο, πρέπει να συνεργασθούμε με την Τουρκία ! Θα δείτε πως θα μαλακώσει η κ. Μέρκελ, πως θα φτιάξουν ολα. Μπορεί να χρειασθεί να ευχαριστήσωμε και τους Αμερικανούς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.