#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2013 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λένε για μένα 


Κύριε Διευθυντά

Στην πρώτη σειρά της χθεσινής εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κάθισε όλη, θα λέγαμε, η Α΄ Εθνική του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ο Κων/νος Καραμανλής ήταν ωσεί παρών, πλανιόταν στην ατμόσφαιρα.

Οι αμέσως επόμενες γενιές κυβερνητών, αυτοί που πήραν μετέπειτα στα χέρια τους τα ηνία της χώρας, με εξαίρεση τον Ανδρέα, ήταν όλοι εκεί. Χαριτολογώντας, όποιος έχει αντιρρήσεις για όσα διαχρονικά έπραξαν ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να τους βρει συγκεντρωμένους και … να τους τα ψάλλει.

Βρισκόταν εκεί και ο Μητσοτάκης, που κινείται πλέον σε δική του κατηγορία προσπαθώντας να πείσει και τον τελευταίο Έλληνα ότι η καταστροφή επήλθε επειδή έπεσε η κυβέρνηση του.

Ήταν επίσης εκεί, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, και η γενιά που φιλοδοξεί να παραλάβει από τους σημερινούς. Όλες οι γενιές περίπου ομονόησαν, τοποθετούμενες στις ομιλίες τους για τον ιστορικό ηγέτη.

Προσωπικά, δεν μας αρέσουν τα μνημόσυνα. Αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε πως όποιος ενώνει όλες τις γενιές είναι μεγάλος.

Πριν μερικά χρόνια τα ζώντα υπολείμματα του συγκροτήματος Doors είχαν έρθει να παίξουν στο Λυκαβηττό. Είχε τότε παρατηρηθεί το φαινόμενο να ανηφορίζουν προς το Θέατρο άνθρωποι κάθε ηλικίας. 
Δεκαπεντάρηδες με πανκ κουρέματα, εικοσάρηδες με αλογοουρές, τριανταπεντάρηδες με χαλαρό ντύσιμο, πενηντάρηδες με ανάσα κοντή απ’ το τσιγάρο, εξηντάρηδες με καροτσάκια.

Με αφορμή το γεγονός είχε γράψει τότε η Σώτη Τριανταφύλλου: «όποιος ενώνει τις γενιές γίνεται αθάνατος».

Ίσως κάτι παρόμοιο να ισχύει και στην περίπτωση Καραμανλή Α’, παρότι  προσεγγίζουμε τα πεπραγμένα του πιο καυστικά απ’ ό,τι οι ομιλήσαντες.

Μόνο που πρέπει να εξομολογηθούμε μια διόλου πολιτικά ορθή σκέψη.

Είναι γεγονός ότι όλοι πήγαν για να τιμήσουν τον Καραμανλή. Αλλά μόνο γι’ αυτό;

Βλέποντας τους συγκεντρωμένους όλους, σχηματίσαμε μια νοητική εικόνα. Όπως στα κόμικς όπου στα «συννεφάκια» καταγράφονται οι μυστικές σκέψεις των ηρώων, έτσι φανταστήκαμε την φωτογραφία από την πρώτη σειρά της εκδήλωσης με ένα «συννεφάκι» να ανεβαίνει από τις σκέψεις όλων τους : 
ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;


Με τιμή

Προφήτης


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/03/2013 19:23:12

  Άγνωστο ποιοί από τους παρευρισκόμενους της Α Εθνικής πήγαν για να τιμήσουν τον Κ. Καραμανλή τον Α. Οι περισσότεροι μάλλον παρέστησαν είτε από υποχρέωση, είτε από έναν πολιτικό καθωσπρεπισμό, είτε από πολιτικό καιροσκοπισμό για εξαργυρώσουν πολιτικά τις ομιλίες τους στο πεδίο της πολιτικής επικοινωνίας.
  Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα που μπορεί να τεθεί. Ποιούς από τους παριστάμενους, και ιδιαίτερα ποιούς από τους νεότερους, θα έκανε ο μακαρίτης υπουργούς του.
  Είναι σαν αν βλέπεις να μιλάει για το Δεληκάρη ο Τοροσίδης

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/03/2013 01:04:35

   "Είναι σαν αν βλέπεις να μιλάει για το Δεληκάρη ο Τοροσίδης"
   Γιάννη, κορυφαίο

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 07/03/2013 19:57:28

  Ἡ πραγματική ἔνωση τῶν γενεῶν ἀγαπητέ Προφήτη,εἶναι ἡ ψυχική ὄχι ἡ σωματική..
  Τί νά τό κάνω,ἄν ἐξ' ἀνάγκης παρευρέθηκαν σωματικά σέ μιά τέτοια ἐκδήλωση τόσοι ἑτερόκλητοι καί πνευματικά,μερικοί ἀπ'αὐτούς,ἦσαν τόσο ἀπόμακροι μεταξύ τους...

 3. Economist avatar
  Economist 07/03/2013 20:03:33

  Μου θύμισε τη μάζωξη των πουλιών πριν την αποδήμηση.

 4. HeadWind avatar
  HeadWind 07/03/2013 20:34:19

  Xαχαχαχαχαχα!!!! Καλέ μου Προφήτη, για τους περισσότερους ΔΕΝ θα αξίζει να γίνει καμία απολύτως αναφορά, ούτε εκδήλωση, ούτε και αφιέρωμα. Τουλάχιστον όχι κάτι τιμητικό. Θα μπορούσε όμως εν ευθέτω χρόνω, να γίνει μία συνολική αποτίμηση-απόδοση ευθυνών, όπου θα μνημονευθούν για την καταστροφική τους συμβολή και την επιζήμια επιρροή στη ζωή μας. Οι περισσότεροι, δε θα΄θελαν να ακουστούν αυτά που σκεφτόμαστε για τη χάρη τους.

 5. Νεύτων avatar
  Νεύτων 07/03/2013 21:47:41

  Ωραίο το άρθρο!
  Και εξαιρετικά γλαφυρό.
  Και δίδει αφορμή για πολλές σκέψεις και συζητήσεις!
  Έχοντας την εικόνα όλων αυτών που τους ένωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, εδώ στο άρθρο, το μάτι μου αυτόματα πέφτει σε εκείνον που δουλεύει. Που χωρίς πολλά λόγια και μεγαλοστομίες έχει βάλει κάτω το κεφάλι και προσπαθεί νυχθημερόν. Και του φαίνεται ότι προσπαθεί. Και έχει καταλάβει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας μας!
  Το θέμα είναι να το καταλάβουν και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι που κάθονται γύρω του και όλοι εκείνοι που "κρύβονται" από πίσω του, όντες άτολμοι, λίγοι και... φοβισμένοι!

 6. Σπορέας avatar
  Σπορέας 07/03/2013 23:08:38

  Όλοι μαζεμένοι ε ?
  Σεισμός πουθενά !
  Και μετά σου λένε υπάρχει Θεός...

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Σπορέας 07/03/2013 23:36:59

   Ἔλειπε ὁ ΓΑΠ,γι' αὐτό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.