«Λάσπη» στην ΤτΕ για δήθεν μη αποστολή στοιχείων, ρίχνει ο Βαρουφάκης
01/04/2015 21:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λάσπη» στην ΤτΕ για δήθεν μη αποστολή στοιχείων, ρίχνει ο Βαρουφάκης

Δεν φτάνει που είναι ανίκανοι να κάνουν μια σωστή διαπραγμάτευση. Δεν φτάνει που ο Βαρουφάκης είναι υπό διωγμό και με το ζόρι τον κρατάνε στην κυβέρνηση. Τώρα, ξύπνησε το μονίμως κοιμισμένο υπουργείο Οικονομικών και διαλαλεί ότι θα ελέγξει τα δάνεια των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης.

Δήθεν ότι ανοίγει πόλεμο με τους μιντιάρχες ο κ. Βαρουφάκης έστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο απαντά στον Ν. Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, τον άλλο κολοσσό της πολιτικής ο οποίος λέει ότι η ΤτΕ «αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος».

Αφήνουν δηλαδή αιχμές κατά του Στουρνάρα ότι δεν δίνει στοιχεία για τις χρεοκοπημένες εταιρείες.

Κατ' αρχάς, αν ο Βαρουφάκης και ο Νικολόπουλος ήθελαν στοιχεία γιατί δεν κοιτάζουν τους ισολογισμούς των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης;

Εκεί υπάρχουν τα πάντα ή μήπως δεν ξέρουν να διαβάζουν;

Από την άλλη στελέχη της ΤτΕ διευκρίνιζαν πως η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει το δικαίωμα να παράσχει αυτά τα στοιχεία σε μέλη του Κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν μια σειρά ενέργειες που αποδεικνύουν ότι η ΤτΕ σε θεσμικό επίπεδο παρέχει όλα τα στοιχεία που ζητούνται.

Συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε τη συνδρομή της ΤτΕ ως προς τον έλεγχο των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις εμπορικές τράπεζες. Μια μέρα μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΤτΕ ξεκίνησαν τις διαδικασίες συντονισμού με τις εμπορικές τράπεζες, ενώ μόλις σήμερα συνεργάστηκαν με στελέχη του ΣΔΟΕ που επισκέφτηκαν την ΤτΕ για τις διαδικασίες ελέγχου των δανείων στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ.

Κύκλοι της ΤτΕ παρατηρούν με ιδιαίτερη ενόχληση τις αιχμές για δήθεν καθυστερήσεις ενώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι ουδεμία καθυστέρηση υπάρχει. Επίσης δεν κατανοούν το παιχνίδι των διαρροών και των αιχμών που παίζεται από ορισμένους κύκλους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές από την ΕΕ και το ΔΝΤ να βρίσκεται σε οριακό σημείο και την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ επισημαίνουν ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί συστράτευση και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές και όχι ανεύθυνα παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων.

Με απλά λόγια. Αντί να ξεστραβωθούν να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Τα βάζουν με ό,τι σταθερό και όρθιο έχει μείνει στη χώρα και παράλληλα, παίζουν επικοινωνιακά παιχνιδάκια μπας και γλιτώσουν το γιουχάισμα που πολύ σύντομα θα έρθει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. οδυσσέας Κ. avatar
    οδυσσέας Κ. 03/04/2015 08:16:33

    Ο Τσίπρας δεν είχε δηλώσει οτι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ως Πρωθυπουργός θα ήταν να διώξει τον ΠΑΣΟΚΟ Στουρνάρα απο την ΤτΕ την οποία θα επανακρατικοποιήσει, όπως προβλέπεται απο το Σύνταγμα, διότι η Κεντρική τράπεζα κάθε κράτους ωφείλει να είναι υπο τον έλεγχο του κράτους για να μπορεί να ελέγχει τις υπόλοιπες ιδιωτικές? Κυβερνάει με τους ΑΝΕΛ στην άμυνα και το ΠΑΣΟΚ στο θησαυροφυλάκιο του κράτους? Ποιός τον αναγκάζει? και γιατί έμμεσα γίνεται δωσίλογος παραδίδοντας τον έλεγχο του κρατικού χρήματος στους άγνωστους μεγαλομετόχους της ΤτΕ των οποίων μάλιστα ως αντιπολίτευση ζήτησε τα ονόματα στη Βουλή χωρίς να τα πάρει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.