#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2010 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λάιτ …Ασφαλιστικό παρουσίασε ο ΛοβέρδοςΑφού έριξαν άδεια για να πιάσουν γεμάτα με τη συνταξιοδότηση στα 67, αφού τρόμαξαν όλη την κοινωνία, ακόμη και στρατιωτικούς και ένστολους, αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα πιο... λάιτ ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο στην ουσία θα αυξήσει δύο χρόνια (από τα 61 στα 63) τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2015. Γνωστή και δοκιμασμένη η συνταγή να τους τρομάξουμε όλους και μετά να εμφανίσουμε πιο ήρεμα μέτρα, πιο ευκολοχώνευτα αλλά κι αυτά αρκετά επώδυνα.

Ο Α. Λοβέρδος καταργεί τις εθελούσιες εξόδους (έργο ΠΑΣΟΚ κι αυτό από την εποχή του Ανδρέα),  αυξάνει την ποινή για την πρόωρη συνταξιοδότηση στο 6% για κάθε χρόνο που υπολείπεται του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη, προτείνει την αναστολή της σύνταξης για το συνταξιούχο που εντοπίζεται ότι εργάζεται σε ηλικία κάτω των 55 ετών για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή όσοι εκμεταλλεύτηκαν σχέδια συνταξιοδότησης που έφτιαξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και πήραν σύνταξη αν συλληφθούν να δουλεύουν θα χάνουν τη σύνταξή τους. Αν είσαι δηλαδή 50 ετών απλά θα περιμένεις να πάρεις τη μηνιαία σύνταξη και θα κάθεσαι σε μια πολυθρόνα αφού με τέτοιες μεγάλες συντάξεις ζεις πλουσιοπάροχα.

Επίσης, δίνει κίνητρα όπως προσαύξηση της σύνταξης για παραμονή στην εργασία, ενώ θεσπίζει αναλογικότερο ποσό σύνταξης βάσει των ενσήμων που συγκεντρώνει κάθε ασφαλισμένος.

Καταργεί τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους εργαζόμενους με τις εθελούσιες εξόδους γιατί όπως επισημαίνει δε μπορεί να βγαίνουν στη σύνταξη από τον ΟΤΕ και στις τράπεζες σε ηλικία 48 έως 53 ετών, εισπράττοντας σύνταξη 2.100 ευρώ. Εργο ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και συνέχεια από την Νέα Δημοκρατία είπαμε...

Επίσης, η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί σταδιακά από το 2013. Θεσπίζεται πιο αυστηρό σύστημα για τις αναπηρικές συντάξεις με προγράμματα απασχόλησης των προσωρινά αναπήρων, ενώ σε ένα χρόνο θα έχει αναμορφωθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών. Όσοι βρεθούν εκτός της νέας λίστας θα εξαναγκαστούν να δουλεύουν 5-7 χρόνια επιπλέον.

Τέλος, καθιερώνεται βασική σύνταξη από το 2018, ύψους περίπου 360 ευρώ, η οποία θα χορηγείται και σε αλλοδαπούς έπειτα από 35 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 16:41:59

  Μα δεν είναι καλός? Μόνο λάιτ. Όχι σαν τους κακούς που θέλουν πιο σκληρά μέτρα. Ποιόν κοροϊδεύετε ρε?

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/02/2010 17:05:47

  Δεν ξέρω τι λέει ο Λοβέρδος αλλά το μόνο ασφαλιστικό που θα εγγυάται τις συντάξεις μας στο μέλλον είναι το "όσο ζούμε θα δουλεύουμε", ας το πάρουμε δυστυχώς απόφαση.

  Όσοι τυχεροί βγαίνουν στη σύνταξη σύντομα είναι όντως πολύ τυχεροί...

 3. ευτυχια avatar
  ευτυχια 09/02/2010 19:15:55

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΟΣ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΤΕ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΑΠ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ "ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ".ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!!!ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ !!!!

 4. theo1611 avatar
  theo1611 09/02/2010 19:37:30

  Έγραψες!!!

  Ζούμε και συνέχεια πληρώνουμε!!!

  Πεθαίνουμε και δεν παίρνουμε τίποτα από αυτά που πληρώναμε για να πάρουμε σαν σύνταξη!!!

  Τι χρεία έχομεν πολέμων?

  ΥΓ: Σας γεμίζουμε τα ταμεία σας εσαεί, αλλά για να μην υποκύψετε στον πειρασμό, εμείς σταματάμε να πληρώνουμε και εσείς στα ταμεία παρομοίως σταματάτε να πληρώνετε!!!

 5. ΙΔ avatar
  ΙΔ 09/02/2010 19:57:32

  Παραμύθια τήs χαλιμάs. Τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία το 2011 θα επιβαρύνονται με 12 διs ευρώ τον χρόνο από συνταξιοδοτήσειs Ρουμάνων και Βουλγάρων που μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετικού δικαιώματοs να παίρνουν σύνταξη απο το κράτοs που διαμένουν τα 2 τελευταία χρόνια πριν από την συνταξιοδότηση.

 6. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 09/02/2010 20:09:40

  Οι άνθρωποι δεν παίζονται....

  Διαβάστε και φρίξτε:

  "Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ μετά το δημοσίευμα της zougla.gr

  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 18:09

  Με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ο κ. Δημήτρης Πύρρος.

  Ο κ. Πύρρος, πρώην διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, είχε οριστεί από την υπουργό Υγείας ως διοικητής του ΕΚΕΠΥ, αλλά δεν είχε ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του.

  Την ίδια ώρα που ορίστηκε διοικητής, όμως, κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση καθήκοντος για τον θάνατο ενός νεογέννητου.

  Ο ίδιος, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, είπε πως οι λόγοι της παραίτησή του είναι προσωπικοί..."

  Και επειδή είμαι στο χώρο, ετοιμαστήται για κανόνι και με νέο ΔΥΠΕάρχη...

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/02/2010 23:31:50

  Τελικά όλα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας:

  πχ πόσο κακός είναι ο νόμος "Πετραλιά" όταν είσαι Αντιπολίτευση

  πόσο καλός είναι όταν είσαι κυβέρνηση

  ή η συνέπεια της συνέχειας ή η συνέχεια της ανέχειας.

  Προτείνω για να σωθεί το Ασφαλιστικό και να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο να ληφθούν δραστικές λύσεις:

  κατάργηση των συντάξεων: ή είσαι καλά και δουλεύεις ή δεν είσαι καλά και τι την θες τη σύνταξη; αυτοί οι Ελληνες "σοσιαλιστές" όλο ημίμετρα εφαρμόζουν...

  ΥΓ

  Απορία προς κ Υπουργό:

  Αναζητείται 4 δις το χρόνο, που προσπαθείτε να τα εξοικονομήσετε με παράταση εργασιακού βίου.
  Μπορείτε να μας πείτε πόσες είναι οι εισφορές και πόσο θα κοστίσει η καταβολή συντάξεων σε Βούλγαρους και Ρουμάνους το 2010 - 2011 - 2012;
  Πόσο κοστίζει ο ΟΛΠ;
  Πόσο κοστίζει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;
  Γιατί εφαρμόζεται νόμους που "θα καταργούσατε";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.