29/08/2011 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο κ. Βενιζέλος…

Την ώρα που η αγορά έχει καταρρεύσει εξ αιτίας της αδυναμίας των μισθωτών να ξοδέψουν μέρος του μισθού τους και με παρότρυνση του Γ. Καρατζαφέρη να προχωρήσει σε περικοπές στο «Κράτος», ο Βαγγέλης Βενιζέλος προανήγγειλε πριν από λίγο στη Βουλή αλλαγές και στο μισθολόγιο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα:

«Η συζήτηση για ενιαίο μισθολόγιο μόνο στους δημόσιους υπαλλήλους είναι ανεπαρκής και ατελέσφορη αν δεν δούμε μισθολογικό καθεστώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου σφαιρικά και όχι επιλεκτικά…» όπως είπε.

Κάτι επίσης που πρέπει να προβληματίσει τους αναγνώστες μας, και όχι μόνο… είναι και η δεύτερη δήλωση που έκανε ότι: δεν πρόκειται η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2012 (όπως ισχυρίζονταν η κυβέρνηση μέχρι σήμερα) αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την ΕΕ..

Αντικοινοβουλευτικός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 29/08/2011 22:04:37

  Για τον Σοσιαλισμό αγωνίζεται ΚΑΙ ο Βενιζέλος.
  Μαζί με τον Άκη, τον Γιάννο και τον Παπανδρέου.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Orestios 29/08/2011 22:50:19

   Ο καημένος ο Γιάννος είχε κακούς συνεργάτες.... http://bit.ly/mYfBZF

   • Prometheus avatar
    Prometheus @ ο Μήτσος 30/08/2011 12:29:18

    χαχαχαχααχαχχαχχααα!!

    λαμογιαριδες ... ερχεται η ωρα σας

 2. factorx avatar
  factorx 29/08/2011 22:13:21

  Με σταγονόμετρο οι προαγωγές στο δημόσιο

  Πλαφόν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούν να προάγονται από ένα βαθμολογικό κλιμάκιο στο επόμενο βάζει η κυβέρνηση. Στο ανώτατο κλιμάκιο θα φτάνουν μόνο δύο στους δέκα υπαλλήλους, καθώς θα προηγείται αυστηρή αξιολόγηση μεταξύ αυτών που έχουν τις προϋποθέσεις. Οι ριζικές αλλαγές στον τρόπο εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων θα περιληφθούν στο νέο μισθολόγιο και έχουν διττό στόχο: αφενός να εισάγουν για πρώτη φορά ουσιαστικό σύστημα αξιολόγησης και μέτρησης της αποδοτικότητας, αφετέρου να περιορίσουν τις μισθολογικές δαπάνες. Ο δεύτερος στόχος θα επιτευχθεί καθώς πλέον η μισθολογική προαγωγή συνδέεται με τη βαθμολογική προαγωγή, με αποτέλεσμα όσο λιγότεροι υπάλληλοι κατορθώνουν να ανεβαίνουν βαθμό τόσο μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις μισθών που πρέπει να καταβληθούν.
  Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν μάλιστα πως το σύστημα της ποσόστωσης θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στο κόστος της «προσωπικής διαφοράς», που αποφασίστηκε να αντικαταστήσει μέρος των επιδομάτων. Κλειδί χαρακτηρίζουν την ποσόστωση και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους της τρόικας, όπου θα τεθεί μεταξύ των άλλων και το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

  TA NEA
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4652729

  • Απορία avatar
   Απορία @ factorx 29/08/2011 22:53:51

   Σύστημα αξιολόγησης σχεδιασμένο από πασόκια.
   Σαν να λέμε σύστημα ασφάλειας τράπεζας σχεδιασμένο από τους αδερφούς Ντάλτον.

 3. factorx avatar
  factorx 29/08/2011 22:40:58

  Από τις αρχές του 2011 και μέχρι τέλος του έτους θα έχει γίνει η παρακράτηση του 2% στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου, λόγω της εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

  Μέχρι το τέλος του έτους θα παρακρατείται 2% κάθε μήνα, καθώς και αναλογία του ποσού αυτού για τους μήνες του 2011 που δεν κρατήθηκε. Κατά συνέπεια για όλους τους μήνες του 2011, θα παρακρατηθεί 24%, κάτι που κάνει την μείωση για τους πέντε τελευταίους μήνες του 2011 κοντά στο 5% καθώς θα επιμεριστούν σε αυτους τα ποσά που δεν παρακρατήθηκαν στις αρχές του έτους.

  Η παρακράτηση θα γίνεται στο σύνολο των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.

  Μειώμένο και το κίνητρο απόδοσης

  Περικοπές έρχονται και στο κίνητρο απόδοσης των υπαλλήλων του Δημοσίου. Οι μειώσεις ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

  α)ΥΕ 28,5 ευρώ το μήνα

  β)ΔΕ 32 ευρώ το μήνα

  γ)ΤΕ ή ΠΕ χωρίς πτυχίο 40 ευρώ

  δ)ΤΕ με πτυχίο ΤΕΙ 45 ευρώ το μήνα

  ε)ΠΕ με πτυχίο ΑΕΙ 50 ευρώ το μήνα

  Παράλληλα η προσαύξηση κατά 10 ευρώ μετά τα 25 έτη υπηρεσίας γίνεται 5 ευρώ.

  Το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων μειώνεται 30%. Μικρότερο κατά 15% θα είναι το επίδομα ταχύτερης διεκπαιρέωσης των υποθέσεων.

  Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο επιλέγοντας το αρχείο από τη στήλη δεξιά

  enet.gr

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ factorx 29/08/2011 23:06:00

   ...και όχι μόνο φίλε Φάκτορα στα παραπάνω: +1% για το εφάπαξ και -35 έως 115 € το μήνα από τις αλλαγές στο ΦΜΥ από την μείωση του αφορολόγητου.
   Εξαιρούνται οι κολλητοί των υπερωριών και των επιτροπών, οι βολεμένοι των 16 μηνών της Βουλής καθώς και οι υπάλληλοί του που συμφώνησαν με τον κύριο Οικονόμου σύμφωνα με τα ΜΜΕ...

   Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που ο κλητήρας του ΥΠΟΙΟ πληρώνεται καλύτερα από τον πιλότο του F16 και ο κλητήρας της Βουλής καλύτερα από νευροχειρούργο... αλλά είπαμε για ορισμένους για όλα φταίνε οι Δ.Υ.

   ΥΓ

   Για να κατανοήσουν ορισμένοι μετά από 23 χρόνια ως πτυχιούχος με δύο παιδιά για το δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου πιστώθηκε στην Τράπεζα 607 €, χωρίς να έχει μπει ακόμα η περικοπή των 50 € και τα αναδρομικά "κοψίματα" από 01/01/2011 ...αφιερωμένο στους επιφανείς εγκεφάλους της κυβέρνησης που πληρώνω περισσότερο ΦΜΥ γιατί έχω 2 παιδιά και έχω μεγαλύτερες περικοπές γιατί σπούδασα, αλλά πρέπει να γίνω αποδοτικότερος και παραγωγικότερος...ανταλλάσσονται πτυχία λοιπόν με θέση κλητήρα στη Βουλή ή σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του ΥΠΟΙΟ και δίνω ως εγγυήσεις στον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Οικονόμου ίδιες με τις Φινλανδικές: το εφάπαξ που θα μου δώσουν από τις κρατήσεις μου.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Ο Ιθαγενής 29/08/2011 23:12:57

    "Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που ο κλητήρας του ΥΠΟΙΟ πληρώνεται καλύτερα από τον πιλότο του F16 και ο κλητήρας της Βουλής καλύτερα από νευροχειρούργο… αλλά είπαμε για ορισμένους για όλα φταίνε οι Δ.Υ."

    Μετάφρασέ το στα αγγλικά και ταχυδρόμησε στο ΔΝΤ μπας και χαμπαριάσουν τι παίζεται στην Ελλάδα σήμερα.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Απορία 29/08/2011 23:20:20

     Εγώ φίλε μου δεν είμαι Υπουργός για να συνδιαλέγομαι με Φούφουτους και να υποτάσσομαι στα κελεύσματά τους, εγώ είμαι Ελληνας και όχι γραικύλος, οπότε απευθύνομαι στους εκπροσώπους μας, αυτούς αξιολογώ.
     Δεν βάζω τη χώρα μου στην ίδια πλάστιγγα με ένα ταμείο, ας το κάνουν όσοι ανησυχούν για τις πολιτικές τους προσδοκίες.

 4. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 29/08/2011 23:59:46

  Aφού οι περικοπές θα επιστραφούν με τη "προσωπική διαφορά"....

  Έρχονται νέες αυξήσεις σε καύσιμα, τέλη κλπ, στα ανελαστικά έξοδα δηλαδή, όπου μπορούν να τα αρπάξουν σίγουρα...έτσι και αλλιώς με τις υπάρχουσες ή με νέες έκτακτες εισφορές δε θα εισπράξουν τίποτα πάλι...

 5. matrix avatar
  matrix 30/08/2011 00:12:23

  Αν το πασοκ ειχε το εδαφος προσφορο,θα ηταν ιδιο με τα Μπααθηκα καθεστωτα της Μεσης Ανατολης.

 6. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 30/08/2011 10:47:42

  Με το αίσθημα ανασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα , ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 45 - 50 - 55 ΕΤΏΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΣΠΥΡΟΣ 30/08/2011 11:09:54

   Γιατί νομίζετε αγαπητέ ότι πετιούνται στο δρόμο ΙΥ των45-55 ετών? Γιατί 800.000 πελάτες (βλέπε ΔΥ) σταμάτησαν να ψωνίζουν. Δυστυχώς το οικονομικό μας μοντέλο ήταν ένα φθίνων σύστημα ανακύκλωσης των χρημάτων από τους ΔΥ στον ιδιωτικό τομέα και από εκεί με τους φόρους πίσω στους ΔΥ. Η διαρροή ήταν η εξαγωγή κεφαλαίων στις χώρες από τις οποίες εισάγαμε, η συσσώρευση πλούτου σε μη επενδυτικές οντότητες (κυρίως φυσικά πρόσωπα) και δευτερευόντως η φοροδιαφυγή (αφού λίγο ή πολύ μεγάλο μέρος της επανεισέρχονταν στην αγορά μέσω κατανάλωσης) και το σύστημα ανατροφοδοτούνταν με δανεικά. Μόλις έσπασε ο κρίκος των καταναλωτών ΔΥ, άρχισε να διαλύεται η αλυσίδα.

   • Απορία avatar
    Απορία @ TopGunZ 30/08/2011 13:31:26

    +10000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.