#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2010 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΛΑΡΚΟ: Η επιστροφή του παλιού ρεβανσιστικού ΠΑΣΟΚΣτις 30 Μαρτίου η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που έψαχνε μέσα από βιογραφικά να βρει  «άξια και ικανά στελέχη» για τις ΔΕΚΟ, διόρισε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στη ΛΑΡΚΟ τον  κατά δήλωση του συνταξιούχο,  κ. Αναστάσιο Μπαράκο! (στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχε επίσης διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΕΒΟ και αλλού)

Πρώτο  μέλημα του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ήταν, να αρχίσει τις  διώξεις εναντίον των στελεχών που ανήκαν στη Ν.Δ. και να προωθήσει σε διευθυντικές θέσεις …..τους συνδικαλιστές  του ΠΑΣΟΚ!.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες:

Καθαίρεσαν τον διοικητικό διευθυντή  της εταιρείας Γεράσιμο Αποστολόπουλο, και στη θέση του τοποθέτησαν  τον ….Διευθυντή Διαχείρισης Δικαιωμάτων Εκπομπών, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ,  Γιώργο Κουφόπουλο!
Καθαίρεσαν και μετάθεσαν την  προσωπάρχη  κα Νίκης Κόλλια , από την Αθήνα, όπου εργαζόταν τα τελευταία 18 χρόνια, την έστειλαν  στα  μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη στη Βοιωτία!!!  Στη θέση της τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος της ΠΑΣΚΕ Γιώργος Αντωνόπουλος!
Απέλυσαν τον Διευθυντή Μηχανοργάνωσης Κώστα Κυράνη, που εργαζόταν με σύμβαση αορίστου χρόνου!
Παράλληλα ασκούνται πιέσεις και σε άλλα στελέχη ώστε να οδηγηθούν σε παραίτηση προκειμένου να τοποθετηθούν οι εκλεκτοί του κινήματος.

Όλα αυτά σε λιγότερο από μια εβδομάδα!

Πότε πρόλαβε να ενημερωθεί!

Πότε βρήκε το χρόνο να αξιολογήσει τους παλιούς!

Πότε πρόλαβε να επιλέξει τους καινούργιους!

Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τον παλιό του  εαυτό της δεκαετίας του 80!

Αυτοί είναι οι «άξιοι και οι ικανοί» τους οποίους αναζητούσε ο κ.  Παπανδρέου!

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ είχε στο μυαλό του!

Ένα είναι βέβαιο, με τέτοιες μεθόδους ο συνταξιούχος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ μια ώρα αρχύτερα στο λουκέτο. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός τους; Μήπως θέλουν να απαξιώσουν την εταιρεία, να απαλλαγούν από το προσωπικό και να την παραδώσουν στον αγοραστή της; Γιατί όλο για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ακούμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  οδήγησε και την παλιά ΛΑΡΚΟ στην εκκαθάριση και σήμερα ο δικός σας πράσινος εκκαθαριστής έχει δεσμεύσει τα χρήματα της νέας ΛΑΡΚΟ.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ:

 

 

                                                                                                   

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ: 09/04/2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Κύριοι της Διοίκησης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

 

Καταφέρατε με το καλημέρα από την ανάληψη των καθηκόντων σας να μας απογοητεύσετε, να μας προβληματίσετε, αλλά πολύ περισσότερο να μας στεναχωρήσετε και ειλικρινά πιστέψτε ότι με μεγάλη στεναχώρια γράφουμε αυτή την επιστολή.

Στις προθέσεις μας ήταν να σας στείλουμε επιστολή και ήταν ήδη έτοιμη, με την οποία σας καλωσορίζουμε στην Εταιρία, σας ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για καλό και εποικοδομητικό έργο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μαζί σας για ένα και μοναδικό σκοπό:

            Να βγάλουμε τη Λάρκο από τα μεγάλα αδιέξοδα και να της δώσουμε ανάπτυξη και προοπτική.

Όμως κύριε Σύμβουλε, κύριε ΜΠΑΡΑΚΟ, με τις πρώτες σας ενέργειες δείχνετε ότι εσάς σας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρά.

Αρχίσατε τις διώξεις των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ σας.

            Επειδή όμως πιστεύουμε ότι εσείς δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα στην Εταιρία, αυτό έγινε καθ’υπόδειξη κάποιων άθλιων υποκειμένων τα οποία άρχισαν ήδη να σας περιτριγυρίζουν και να σας προσφέρουν τις κακές τους υπηρεσίες. Είναι οι γνωστοί σε όλους τους εργαζόμενους χαμαιλέοντες που μοναδικό τους προσόν είναι να γρατζουνάνε Διευθυντικές πόρτες.

            Κύριε Σύμβουλε, κύριες ΜΠΑΡΑΚΟ σε όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η Εταιρία, πέρασαν αρκετές Διοικήσεις και καμία δεν προέβη σε τέτοιες εξοντωτικές μετακινήσεις εργαζομένων και διώξεις. Απεναντίας τα τελευταία χρόνια με Διοικήσεις διορισμένες από τη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ πήραν και μισθολογικές και βαθμολογικές μεταβολές.

            Για του λόγου το αληθές, φωνάξτε τους, ρωτήστε τους, είναι κοντά σας, εργαζόμενοι στην Έδρα. Για να μην κουράζεστε να ψάχνετε, σας αναφέρουμε μερικά μόνο ονόματα: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΚΗΣ, ΚΩΤΣΑΛΑ, ΤΑΤΣΗ, ΠΕΓΚΕΛΟΣ και άλλοι.

            Στεναχωριόμαστε λοιπόν με όλα αυτά και ρωτάμε.

            Μήπως όλον αυτό τον καιρό που ακούγαμε ότι έρχεται καινούρια Διοίκηση υπό τον κύριο ΜΠΑΡΑΚΟ και Διοίκηση δεν βλέπαμε, μήπως λοιπόν σε κάποια σκοτεινά κέντρα κάνατε προγραφές των πολιτικών αντιπάλων σας????

            Μήπως κάνατε ταχύρρυθμα σεμινάρια για να εμπεδώσετε κατά παράφραση το «ΠΑΣ ΜΗ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ», μήπως ήλθατε να μας δηλώσετε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΕΝΩΜΕΝΟ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ???

            Εάν συμβαίνουν όλα αυτά κύριε ΜΠΑΡΑΚΟ, χάσατε, έχετε μείνει μεταξεταστέος. Ανήκετε στο παλιό ΠΑΣΟΚ και σας τα λέμε αυτά, γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου δήλωνε και πριν και μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, ότι θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, πέρα από κομματικά κριτήρια και παλαιοκομματικές πρακτικές.

            Κύριε Πρόεδρε, κύριε ΜΠΑΡΑΚΟ

Οι πληροφορίες δε σας χαρακτηρίζουν μικρόψυχο.

Ανακαλέστε αμέσως την εξοντωτική μετακίνηση της συναδέλφου ΚΟΛΛΙΑ Νίκης από την Έδρα στο ΜΕΙ.

Διώξτε  από δίπλα σας όλους αυτούς τους κακούς μικρόψυχους που άρχισαν να σας περιτριγυρίζουν.  Έχουν πάρει στο λαιμό τους και έχουν εκθέσει κατ’επανάληψη και άλλες Διοικήσεις.

Οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν, τους βλέπουν και γελούν.

Δείξτε μας ότι δεν θέλετε πόλεμο. Εμείς σίγουρα δεν τον θέλουμε. Μας ενδιαφέρει το καλό της ΛΑΡΚΟ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα.

Πρέπει να ξέρετε ότι μετά από τόσα χρόνια στις επάλξεις, ξέρουμε και από πόλεμο και από κλεφτοπόλεμο.

                                                                                      ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση: 

 

Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΛΑΡΚΟ ΓΜΜΑΕ
Διοικητικό Διευθυντή ΛΑΡΚΟ ΓΜΜΑΕ
Πρωθυπουργό και Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Υπουργό Οικονομικών
Υφυπουργό Οικονομικών
Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Digon avatar
  Digon 13/04/2010 12:52:46

  Η ΛΛΡΚΟ είχε γίνει το σκανδαλωδέστερο πεδίο δράσης των golden boys. Τριπλασιάστηκαν οι διευθυντικές θέσεις, δόθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα και πιστωτικές κάρτες. Ολα αυτά όταν η εταιρεία εζημιώνετο από εξώφθαλμα λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις και ας μη ξεχνάμε και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Πολλά από αυτά τα φαινόμενα είχαν καταγγελθεί με αυστηρότητα από την ΔΑΚΕ.

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/04/2010 17:22:49

  Δυστυχώς, την ΛΑΡΚΟ δεν θα την σώσει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Και τα δυό κόμματα ΟΡΓΙΑΣΑΝ πάνω της (Τώρα, Digon, της ΔΑΚΕ τα κατορθώματα, ας τα αφήσουμε). Όταν προ εξαμήνου δημοσιεύτηκαν από "διαρροή" οι μισθολογικές καταστάσεις, όλοι φρίξαμε: Δεκάδες υπάλληλοι ΔΕ με μισθούς των 3000, 50 και πλέον διευθυντικές θέσεις με μισθούς βουλευτών και άλλα. Είναι αδιανόητο να καθόμαστε πάνω στα καλύτερα κοιτάσματα βασικού ορυκτού στην Ευρώπη, οι τιμές να έχουν φτάσει στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ να είναι, ουσιαστικά χρεωκοπημένη. Μόνο Δημόσια Επιχείρηση μπορεί να καταντήσει εκεί (και ιδιωτική που την ελέγχει το δημόσιο και δη το ΠΑΣΟΚ -να θυμίσω την μονοπωλιακή σχεδόν ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ (χρεωκοπούν τα μονοπώλια; Χρεωκοπούν!), την ΙΖΟΛΑ, την ΠΙΤΣΟΣ και άλλες, που διαλύθηκαν ή πουλήθηκαν χάρι στην σοσιαλιστική χειραγώγησή τους).

  • Digon avatar
   Digon @ ΠΗΛΕΑΣ 13/04/2010 22:22:59

   Φίλε ΠΗΛΕΑ είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να διφωνήσει με τα λεγόμενά σου. Σύμφώνως με τα όσα συνέλλεξα στο διαδίκτυο το 40% του λειτουργικού κόστους της ΛΑΡΚΟ είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Από το 2002 που η ΔΕΗ εισήχθη στο χρηματιστήριο έπαυσε να παρέχει προτιμησιακά τιμολόγια στο Αλουμίνιο της Ελλάδος και και στη ΛΑΡΚΟ. Την μεν πρώτη οι Γάλλοι την εγκατέλειψαν και την πήρε ο Μυτιληναίος, ο οποίος αμέσως επένδυσε σε μονάδα παραγωγής ενέργειας. Η ΛΡΚΟ έμεινε πίσω λόγω αντιδράσεως των οικολογικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να χρεώνεται σήμερα με υπερδιπλάσια τιμή από τη ΔΕΗ που είναι και μέτοχος. Υπο τετοιες συνθήκες σίγουρα η λαμογιά και τα golden boys αποτελούν λεπτομέρεια.
   Οι ιδιορρυθμία του καθεστώτος Γιωργάκη με έχει κάνει να δίνω σημασία στα πρόσωπα που επιλέγονται. Στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ τοποθετήθηκαν δύο πρόσωπα που έχουν σχέση με την εταιρεία. Ο Δ.Παπαμαντέλος είχε χρηματίσει πρόεδρος και κατόπιν πήγε στη ΔΕΗ. Δεν έχω ακούσει τίποτα μεμπτό. Ο Α. Μπαράκος ήταν την ίδια εποχή στέλεχος της ΛΑΡΚΟ και άφησε καλό όνομα. Από την θητεία του στην ΕΒΟ υπάρχει επίσης η ίδια θετική γνώμη και επιπροσθέτως θεωρήθηκε σαν αυτός που κατέλυσε τις κομματικές διακρίσεις και συνετέλεσε στην ανάκαμψη της εταιρείας. Το πνεύμα της καταγγελίας της ΔΑΚΕ διαπνέεται από μία ηπιότητα και ίσως μία έκπληξη που η νέα διοίκηση προέβη σε απολύσεις. Κάτι άλλο τρέχει και διαισθητικά το σχετίζω με τη μεγάλη αρπαχτή των hedgings καιτων προπωλήσεων που ζημίωσαν την εταιρεια 240 εκ € και αποτελούν ατικείμενο δικαστικής έρευνας.
   Απ' την άλλη μεριά του Γιωργάκη και του μηχανισμού του καρφί δεν τους καίγεται. Η αποστολή του είναι να ρίξει το ηθικό και το φρόνημα του λαού ώστε τάχιστα να περάσει στο ζητούμενο: Στο Αιγαίο. Αν θα επιβιώσει η Λαρκο και οι περίπου είκοσι χιλιάδες άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των υπεργολάβων και των οικογενειών) θα είναι απλώς θέμα τύχης.

 3. loretta avatar
  loretta 13/04/2010 18:09:23

  ..και που ειστε ακομα παλικαρια ειδικα τωρα που η ανεργια θα τριπλασιαστει θα πεταξουν εξω οτι δεν ανηκει στο ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΟΚΟΥΣ...!!

  Ρε παιδια ποια εταιρεια κανει πιστοιηση κατα ΠΑΣΟΚ? (οπως λεμε κατα ιso 9001,2 κλπ) γιατι οι νεοι εργαζομενοι μονο ετσι θα βρισκουν δουλεια απο δω και περα...!!!

 4. nancy avatar
  nancy 13/04/2010 19:29:26

  Η μακρά ιστορία τους δείχνει οτι ο ρεβανσισμός είναι στο αίμα τους. Σε γνωστούς ή συγγενείς, κάποιος έχασε τη θέση του με κομματικά κριτήρια. Βέβαια, για να μήν είμαι μονοδιάστατη, δέν γνωρίζω άν συνέβη και απο την προηγούμενη κυβέρνηση σε ανάλογη κλίμακα, μιάς και είμαι στον ιδιωτικό τομέα.

 5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 13/04/2010 21:24:29

  ΠΑΣΟΚ: same sh$t different day (ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ)

 6. αχρωμος avatar
  αχρωμος 17/04/2010 11:38:03

  Το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας, γι' αυτό η Εταιρεία πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, για να ανακάμψει. Φαινόμενα κομματικών κινήσεων στη δομή της εταιρείας ποτέ δεν ήταν προς το συμφέρον της. Τα "κομματόσκυλα" βλάπτουν εταιρείες, βλάπτουν κόμματα, βλάπτουν εργαζόμενους. Είναι μια αρρωστημένη διαχρονικά κατάσταση, και πρέπει ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.