Κ. Χρυσόγονος: «Απόφαση για δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 11 Μαίου»
23/04/2015 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Χρυσόγονος: «Απόφαση για δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 11 Μαίου»

Απόφαση για δημοψήφισμα μέσα στο Μάιο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές της δεν αποφέρουν το ευκταίο σενάριο ενός έντιμου συμβιβασμού κρίνει σκόπιμο ο Κώστας Χρυσόγονος όπως είπε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το πρωί της Πέμπτης.

Ερωτηθείς πάντα για το ακραίο σενάριο τόνισε: "Θα το έβλεπα στη λήξη της διαπραγμάτευσης, η οποία λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι όπως είπαμε το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε".

Σε ερώτηση μάλιστα για το εάν το δημοψήφισμα θα προκηρυχθεί στις 11 Μαΐου απάντησε: "Μέσα στο Μάιο, πάντως, ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση".

Είναι γνωστό -πρόσθεσε- ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ "τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε" και τα οποία "δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα". "Άρα, πριν φθάσουμε στον Ιούλιο - Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα", είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ερώτημα ενός πιθανού δημοψηφίσματος τασσόμενος υπέρ μιας διατύπωσης κοντά στο "συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές", διασαφηνίζοντας πάντως ότι ούτως ή άλλως πρόκειται ένα "ακραίο και απευκταίο σενάριο.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. guest avatar
  guest 23/04/2015 13:54:37

  Δεν αποκλείεται να έχει την εξής μορφή: "Συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές" Απαντήστε [NAI] [OXI]

 2. airman avatar
  airman 23/04/2015 14:26:37

  Πονηρή διατύπωση ερωτήματος προκρίνει ο κ. Χρυσόγονος. Γιατί όχι "συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία απαιτούνται ώστε η χώρα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ" ή "συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία απαιτούνται ώστε να μη τεθεί υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ". Αυτό με τους "κακούς" δανειστές γιατί να φορτίζει το θυμικό; Βέβαια ο αρχικαταληψίας του Μαξίμου όταν προέτασσε αιτήματα και έκλεινε σχολεία, εκμεταλλευόταν το θυμικό των συμμαθητών του (όχι της πλειοψηφίας συνήθως).

 3. GLAD avatar
  GLAD 23/04/2015 17:01:50

  'Ενα τέτοιο δημοψήφισμα αποτελεί το μεγαλύτερο αστείο , αφού η λύση είναι μία και μόνη. Αν τεθεί σκέτο το ερώτημα "ευρώ" ή "δραχμή" , τότε θα πουν οι περισσότεροι (όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε από τις δημοσκοπήσεις) "ευρώ" και τότε τέρμα το σοσιαλιστικό όνειρο. Αν τεθεί το ερώτημα "ευρώ με θυσίες" ή "δραχμή" , τότε θα είναι ψευδές και παραπλανητικό , διότι θα αποκρύπτει ότι η "δραχμή" πάει μαζί "με αξιοπρεπή (όπως νομίζουν κάποιοι) αλλά ακαριαίο θάνατο" και τότε "έρχεται το ιππικό" . Τέλος πάλι το σοσιαλιστικό όνειρο . Επί των ίδιων ακριβώς ουσιαστικών ερωτημάτων θα κληθεί να τοποθετηθεί το εκλογικό σώμα αν γίνουν εκλογές. Σε κάθε περίπτωση το παραμύθι έλαβε τέλος - ακριβής ημερομηνία λήξης η 30-6-2015 .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.