#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2010 17:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύπρος, ώρα μηδέντου Σταύρου Καρκαλέτση*Τελείωσε η Νέα Υόρκη και το πανηγύρι θα συνεχιστεί σε δυό μήνες στη Γενεύη. Όλα δείχνουν τώρα αναβίωση (κομψή διατύπωση, βλέπε: ξεβρυκολάκιασμα) του σχεδίου Ανάν. Αν περάσει ό,τι μαγειρεύεται και το καταπιούμε, ο κυπριακός Ελληνισμός, μετά από 30 τόσους αιώνες ιερής προσκόλλησης στα προγονικά χώματα, αποκτά ημερομηνία λήξης.

Καθαρά λόγια και σταράτες κουβέντες:

Τουρκία και Αγγλία, με αυτό που ετοιμάζουν (΄΄για το καλό μας…’’, που θα τραγούδαγε κι ο Μηλιώκας), έχουν σαφή στόχο: Τούρκικο βορρά, αιχμάλωτο κυπριακό νότο, όμηρο του ΄΄Αττίλα΄΄ και των βρετανικών βάσεων.
Ετοιμάζεται μέσω του σχεδίου που έρχεται, το γεωστρατηγικό τελείωμα του κυπριακού κράτους και η προτεκτορατοποίησή του. Οι δυό κρατικές υποστάσεις του Ελληνισμού καταρρέουν. Η μεν Ελλάδα οικονομικά (έπεται και η γεωστρατηγική κατάρρευση), η δε Κύπρος ως κρατική υπόσταση και οντότητα.
Υπάρχουν ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία, έτοιμες να συναινέσουν στο παραπάνω. Ο Παπανδρέου δεν θέλει να θυμάται τη ρήση του παππού του(΄΄αν πέσει η Κύπρος, θα΄ ρθει κι η σειρά της Ελλάδος…΄΄). Πρώτος και καλύτερος ο ΓΑΠ έτρεχε να πλασσάρει το σχέδιο Ανάν, με άξιο συμπαραστάτη την Μπακογιάννη (θυμάται κανείς το ΄΄Ντορολίζα;΄΄).
Η ένοχη Αθήνα δεν θέλει να θυμάται πως στην μεγαλόνησο παίζεται η τύχη του 1/10ου του έθνους. Για την Αθήνα, η Κύπρος είναι διαχρονικό αγκάθι. Γιατί η εισβολή-κατοχή, θυμίζει καθημερινά στην αθηναική χωματερή την εθνική της ανεπάρκεια. Τις ευθύνες και ενοχές ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ αντιλαμβάνονται ως εθνικό ό,τι κινείται μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Κολωνακίου.
Τα ίδια και χειρότερα κάτω, με τις χριστοφιακές ιδεοληψίες στα φόρτε τους (΄΄εισβολέας η Ελλάδα΄΄, ΄΄δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Κύπριοι΄΄ και άλλα γραφικά, που άνετα θα χαρακτήριζαν το ΑΚΕΛ ομογάλακτο και ομομήτριο του ΣΥΡΙΖΑ…).
Πάμε τώρα στα ελλαδικά, πλην ΠΑΣΟΚ, κόμματα και αποκόμματα. Για την Αριστερά, χαίρετε… Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι Έλληνες, αλλά η Αλέκα κι ο Αλέκος δεν μας λένε και τι ακριβώς είναι. Θυμίζω, για να γίνει αντιληπτός ο εθνομηδενισμός, πως ο μακαρίτης ο Φλωράκης διαφωνούσε με την ΄΄Πανεθνική’’ (άλλο ένα πυροτέχνημα του Ανδρέα) γιατί κατ’ αυτόν υποδήλωνε …κοινό Έθνος(!!!), πράγμα απαράδεκτο για τις ιδεοληψίες του Περισσού. Όσο για τον Καρατζαφέρη, από πολέμιος του σχεδίου Ανάν, βρέθηκε να υποστηρίζει επιστροφή στην .. Ζυρίχη και Λονδίνο (το σχέδιο Ανάν του 1960 δηλαδή) και κατέληξε θαυμαστής του Χριστόφια, τον οποίο χαρακτήρισε επανειλλημμένα ΄΄μεγάλο πατριώτη΄΄ (ναι, αυτόν που χαρακτήρισε την Ελλάδα εισβολέα!!!).
Η ΝΔ, κράτησε με Καραμανλή μια ΄΄ολίγον έγκυος΄΄ στάση στο Ανάν, μιλώντας τότε για θετικά και για αρνητικά. Εδώ, αποκτά πρόσθετη αξία λοιπόν η προκαταβολική και πρόσφατη τοποθέτηση Σαμαρά περί μη αποδοχής παρόμοιου σχεδίου. Αυτού ακριβώς που θα μας σερβιριστεί στην Γενεύη δηλαδή …

Να μιλήσουμε καθάρια, αδέλφια: Ελλάδα=Κύπρος και Κύπρος= Ελλάδα. Πάμε πακέτο, είτε το γουστάρουμε είτε όχι. Απόδειξη: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν το Αιγαίο ακριβώς μετά την τραγωδία της Κύπρου το ’74. Το Αιγαίο είναι η μετάσταση της Κύπρου. Για αυτό, το παραμύθι ΄΄η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται’’ πρέπει να λήξει. Τώρα! Τι μπορεί να αποφασίσει, τενεκέδες και λακέδες των Αθηνών, η Κύπρος με 40.000 χατζάρια στον λαιμό; Όταν σου βιάζουν την κόρη καταμεσής του δρόμου (36 συνεχόμενα χρόνια!), εσύ ΄΄συμπαρίστασαι;΄΄ Με χαρωπά λογάκια και σφυρίζοντας κλέφτικα;

Μια κυβέρνηση με εθνικό παρονομαστή θα ξανάβαζε την Κύπρο στον χάρτη. Έστω από μικροαθηναικό συμφεροντολογισμό. Να υπάρχει δηλαδή η Ελλάδα γεωστρατηγικά στην Κύπρο (αχ, S 300…), για να κατατρίβεται και εκτονώνεται εκεί ο τουρκικός τσαμπουκάς, και όχι στο Φαρμακονήσι, τα Ίμια και, εδώ και κάτι μήνες, στο Σούνιο!!!

Να αντιληφθούμε όλοι πως στην Κύπρο (μέσω Γενεύης, σε δυό μήνες) παίζεται η τύχη ολόκληρου του Ελληνισμού. Μπορεί ΓΑΠ και Χριστόφιας (εντάξει, υπερβολικό το ΄΄Καταστρόφιας΄΄, όχι κι έτσι …) να στρώνουν τραπέζι, αλλά υπάρχει στο μενού το κυρίως πιάτο, και είναι –γαμώτο- το πιο δυσκολοχώνευτο: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Αυτή τη στιγμή, και γίνεται σταδιακά συνείδηση σε όλους τους Κυπραίους, η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που τους στηρίζει, στον γολγοθά που θ’ ανέβουν, είναι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Μακάρι τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Ας θυμηθούμε ότι, ακόμα τον ΓΑΠ τον κυνηγάει, σαν αχόρταγο φάντασμα, το ΝΑΙ που πρώτος ξεδίπλωσε, υπέρ του σχεδίου Ανάν, δίνοντας τότε τα σχετικά διαπιστευτήρια.

Και –ύστατη προσμονή κι ελπίδα- μακάρι οι επιλογές των Κυπρίων (που ΝΑΙ, θα κάνουν ξανά αυτό που πρέπει, έστω και χωρίς τον Τάσσο!) να φέρουν καθάριους ανέμους στην σκονισμένη Αθήνα. Ανέμους που χρειαζόμαστε, για να δούμε κι εμείς καθαρότερα. Κι αναλόγως να πορευτούμε…

* Πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. (www.elkeda.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. απλός πολίτης avatar
  απλός πολίτης 22/11/2010 17:26:54

  Κύπρος - Θράκη - Αιγαίο
  Μέτωπο Ενιαίο!

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/11/2010 18:04:26

  Θα δούμε τι θα γίνει είμαι λιγάκι, τόσο δα πιο αισιόδοξος, από το συγγραφέα. Πιστεύω ότι οι βαθύτερες επιθυμίες του Χριστόφια είναι να μην το ξεπουλήσει το πράγμα, ώστε να μην χάσει την κουτάλα της εξουσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Θα δείξει, όμως. Αυτή η επιθυμία της κουτάλας είναι που υπονόμευσε την Ένωση και η ίδια επιθυμία είναι που ωθεί το κυπριακό κατεστημένο να απορρίπτει τα σχέδια Ανάν. Όμως το κυπριακό πρέπει να ξεπεράσει το τέλμα του και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό με θετικό για τον Ελληνισμό τρόπο είναι να ξαναθέσει ο Ελληνισμός ως εθνικό στόχο την Ένωση.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 22/11/2010 18:15:31

   Ένωση = Διαίρεση

   Ούτε πολιτικά μας συμφέρει, γιατί μπορούμε να κάνουμε πράγματα ο ένας για τον άλλον, χωρίς να φαινόμαστε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γιάννης Σ. 22/11/2010 19:16:54

    Σαν τι να κάνουμε;

 3. AKOMMATISTOS avatar
  AKOMMATISTOS 22/11/2010 18:19:39

  Σε παλιότερο βιβλίο του, ο Kαρκαλέτσης είχε προτείνει, επί Ανδρέα-Αρσένη αν θυμάμαι καλά, μια ριζοσπαστική πρόταση: Σύζευξη Ελλάδος - Κύπρου, με αιχμή την άμυνα και το ενιαίο. Με κατάληξη μια ομοσπονδία Ελλάδας - Κύπρου, έτσι ώστε ο Ελληνισμός να ξεκινά με χωρικά ύδατα από Ερεικούσα - Οθωνούς και να φτάνει απέναντι από το Ισραήλ. Στην ομοσπονδία αυτή οι Κύπριοι θα κρατούσαν αυτονομία σε δημόσια διοίκηση και οικονομία, για ευνόητους λόγους. Στα άλλα, ένωση. Αν γινόταν αυτό ποτέ, Ελλάδα και Κύπρος θα έλεγχαν όλη την ανατολική Μεσόγειο και η γεωστρατηγική μας αξία θα πολλαπλασιαζόταν....Αλλά ποιός να τα κάνει; Ο πλασιέ του σχεδίου Αμάν (κοινώς ΓΑΠ);

 4. A.M. avatar
  A.M. 22/11/2010 18:34:26

  Κάθε πατριώτης που αγαπάει Ελλάδα και Ελληνικό έθνος θα συμφωνήσει με τον αρθρογράφο.
  Και εγώ συμφωνώ.

  Γνωρίζουμε όμως όλοι μας πως η αγάπη για την πατρίδα δεν αρκεί.
  Είτε μας αρέσει είτε όχι δεν αρκεί για να μπεί εμπόδιο στα γεωστρατηγικά συμφέροντα των μεγάλων, των όποιων μεγάλων που εν προκειμένω σίγουρα είναι οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία.
  Και οι μεγάλοι για να εκβιάζουν τόσο φανερά και να σπρώχνουν τις εξελίξεις τόσο γρήγορα στην Ελλάδα και στην Κύπρο σημαίνει πως έχουν να ωφεληθούν πολλά απ τις προ δεκαετιών σχεδιασμένες εξελίξεις που βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στην περιοχή μας.
  Μπορώ να υποθέσω πολλά αλλά όχι και να τα αποδείξω.

  Με όλα αυτά θέλω να πω πως δεν γνωρίζω ΤΙ ακριβώς τίμημα θα πληρώσει ο Ελληνισμός ΑΝ πάει αντίθετα στα σχέδια των μεγάλων και προσπαθήσει να εμποδίσει αυτές τις επερχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις.

  Και ξαναθέτω για πολλοστή φορά το ερώτημα:
  Έχει ο Ελληνισμός την ισχύ εκείνη ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στα εν εξελίξει γεωστρατηγικά σχέδια των μεγάλων;
  Γιατί ας μην γελιόμαστε και ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
  Αντίδραση και αντίσταση αποτελεσματική έναντι των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας κλπ χωρίς την απαιτούμενη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική ισχύ ΔΕΝ είναι εφικτή.
  ΔΕΝ είναι αρκετός ούτε ο πατριωτισμός ούτε η θέληση ούτε κάν η πρόθεση να φτάσει κάποιος στα άκρα για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

  Αν δηλαδή το δίλημμα που τίθεται στις ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας είναι:
  «Ή «συμμορφώνεστε» με τις υποδείξεις μας
  ή σας μετατρέπουμε σε μια νέα πρώην Γιουγκοσλαβία χωρίσμενη σε 4 κράτη»
  τι θα ήταν πιο φρόνιμο για τους ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου;
  Να «συμμορφωθούν» ή να το παίξουνε «Μιλόσεβιτς»;
  Και ποιά απ τις παραπάνω αποφάσεις θα ήταν η πιο συμφέρουσα για την πατρίδα;

  Δεν μου αρέσουν οι υποχωρητικοί ηγέτες και μάλιστα στα εθνικά θέματα.
  Δεν θέλω να ακούω για παραχωρήσεις ούτε κάν ενός χιλιοστού εδάφους θαλάσσης ή αέρος απ την εθνική κυριαρχία της χώρας.

  Απ την άλλη ΔΕΝ μπορώ να αγνοώ πως
  1ον) κανένας ηγέτης και καμμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να καταχωρηθεί στην ιστορία σαν αυτός που πρόδωσε την πατρίδα του ή έκανε παραχωρήσεις
  2ον) οι μεγάλες δυνάμεις ασκούν πιέσεις και βάζουν διλήμματα στα οποία οι κυβερνήσεις των μικρών χωρώ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος συνήθως καλούνται να επιλέξουν την λιγότερο κακή επιλογή απ όλες τις κακές που τους αφήνουν να επιλέξουν
  3ον) ότι είναι άλλο πράγμα η αγάπη μέχρι αυτοθυσίας για την πατρίδα και άλλο το τι ειναι το πραγματικά συμφέρον για την πατρίδα ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κάτω απ τις οποίες οι μεγάλες δυνάμεις αναγκάζουν τις ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου να πάρουν αποφάσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

  Και ας αναρωτηθεί κανένας και ας απαντήσει στον εαυτό του:
  Θα προτιμούσε μια λύση Ανάν η μια Ελλάδα και μια Κύπρο αλά πρώην Γιουγκοσλαβία μετά από έναν δίμηνο πόλεμο;

  Δεν γνωρίζω αν μπαίνουν έτσι τα ζητήματα αλλά αν κρίνω απ τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ νομίζω πως κάπως έτσι θα μπαίνουν τα ζητήματα στο τραπέζι.

  Γι αυτό αν και ποτέ δεν συμπάθησα κάτι από ΓΑΠ και πασοκ δύσκολα μπορώ να τους καταλογίσω το οτιδήποτε εαν δεν γνωρίζω - και ΔΕΝ γνωρίζω - κάτω από ποιές απειλές και από ποιά διλήμματα των ΗΠΑ καλούνται να αποφασίσουν για τις επερχόμενες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.
  Το αυτό βέβαια και για τον Χριστόφια.

  Παραθέτω και ένα ιστορικό γεγονός για να καταλάβουμε πως βλέπουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα και την Κύπρο.

  Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν τον Ιούνιο του 1964 επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, δεν υπέκυψε στις πιέσεις του προέδρου Λίντον Τζόνσον να αποδεχθεί το Σχέδιο Ατσεσον, που προέβλεπε διχοτόμηση της Κύπρου και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία.
  Ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον Τζόνσον και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους αντιστάθηκε σθεναρά στις πιέσεις.
  Μετά τις συναντήσεις του προέβλεψε στους συνεργάτες του:
  «Τελειώσαμε. Οι μεγάλοι δεν τα συγχωρούν αυτά».

  Μετά την αναχώρηση του Γ. Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον κάλεσε τον Ελληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάτσα και με απειλητικό ύφος επανέλαβε τα περί του Σχεδίου Ατσεσον. Ο Μάτσας του θύμισε τις εξηγήσεις που του είχε δώσει ο Γ. Παπανδρέου, ότι «καμία ελληνική Βουλή δεν θα μπορούσε να δεχθεί ένα τέτοιο σχέδιο» και ότι «το ελληνικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε καμία ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει ένα ελληνικό νησί».

  Ακολούθησε ο παρακάτω απίστευτος διάλογος:
  Τζόνσον:
  Τότε ακούστε με, κύριε πρέσβη. Γαμώ τη Βουλή σας και το Σύνταγμά σας! Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος. Και η Ελλάδα είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθούν να φέρνουν φαγούρα στον ελέφαντα, μπορεί ο ελέφαντας να τους ρουφήξει μία και καλή με την προβοσκίδα του!
  Μάτσας:
  Θα διαβιβάσω τις απόψεις σας στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, αλλά είμαι βέβαιος για την ελληνική απάντηση. Η Ελλάδα είναι δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εναντιωθεί στις επιθυμίες της Βουλής.
  Τζόνσον:
  Θα σας πω ποια απάντηση θα δώσω, αν πάρω τέτοιου είδους απάντηση από τον πρωθυπουργό σας. Ποιος νομίζει ότι είναι; Δεν μπορώ να έχω και δεύτερο Ντε Γκολ στα πόδια μου. Πληρώνουμε πολλά αμερικανικά δολάρια στους Ελληνες, κύριε πρέσβη. Αν ο πρωθυπουργός σας μου μιλήσει για Δημοκρατία, Βουλή και Σύνταγμα, τότε εκείνος, η Βουλή και το Σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν και πολύ!

  Τον διάλογο αυτό, όπως του τον μετέφερε ο πρεσβευτής Αλ. Μάτσας, τον δημοσίευσε στο βιβλίο του «Ι should Have Died» (Ν. Υόρκη 1977) ο Φίλιπ Ντην (Γεράσιμος) Τσιγάντες, γιος του ταξίαρχου Χριστόδουλου Τσιγάντε.

  Δεν ξέρω πως η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να αντισταθούν στα σχέδια των ΗΠΑ όταν οι τελευταίες είναι αποφασισμένες να μας μετατρέψουν ακόμα και σε Ιράκ αν χρειαστεί για να επιβάλλουν τα σχέδιά τους.

  Μπορώ μόνο να φανταστώ μια Ελλάδα τίγκα στις πυρηνικές κεφαλές με έναν τρελλό έτοιμο να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα για κυβερνήτη. Μόνο έτσι ίσως θα μπορούσε να μπλοκάρει τα σχέδια των ΗΠΑ για το Αιγαίο, την Θράκη, την Κύπρο.

  Και ΌΧΙ! δεν μου αρέσουν όλα αυτά.
  Και ΌΧΙ! δεν είμαι εθνομειοδοτικός!
  Προσπαθώ να κατανοήσω, να είμαι ρεαλιστής.
  Και ΝΑΙ θα προτιμούσα η Ελλάδα να ήταν τίγκα ακόμα και στα πυρηνικά για να πάει κόντρα σε όσους θέλουν να την κομματιάσουν.
  Αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.
  Οπότε όπου νάναι και σχέδιο Ανάν θα ξαναφάμε στη μάπα, και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου θα δούμε και πιθανόν και αυτόνομη Δ. Θράκη.
  Και μακάρι να βγώ λάθος σε όλα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ A.M. 22/11/2010 19:21:45

   Κι όμως, λίγες εβδομάδες μετά, στις 19 Αυγούστου 1964, οι ΗΠΑ προσέφεραν στο πιάτο την απροϋπόθετη Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Τη σαμπόταρε (ποιος άλλος...) ο Μακάριος και το παιχνίδι μετά χάθηκε. Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την πρόταση των Αμερικανών, στο πρόσφατο βιβλίο του Άντη Ροδίτη "Δέκα χιλιάδες μέλισσες".

   Το "δια ταύτα" είναι ότι είναι πάντοτε πιο εύκολο να σου κάνουν το χατήρι, και να κάνουν και τη δουλειά τους με τον εύκολο τρόπο, παρά να μην σου κάνουν το χατήρι και να μην κάνουν και τη δουλειά τους και να ψάχνονται πώς θα ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους δημιούργησες.

   Στην πραγματικότητα, ακόμη και τώρα η Ένωση θα τους συνέφερε περισσότερο (τους Αμερικανούς) από τη σημερινή κατάσταση. Με τη διαφορά ότι τώρα οι Τούρκοι έχουν το πάνω χέρι...

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Επώνυμος 23/11/2010 02:02:26

    Μπράβο! Είδες που γράφεις και ρεαλιστικότερα;
    Και ναί: Η αρχομανία του Μακαρίου έπληξε τότε για μια ακόμα φορά τα σχέδια για Ένωση. Και όταν αργότερα ο Μακάριος και ο Αβέρωφ βρέθηκαν στην Ζυρίχη με τον Ήντεν, απόρησε ο δεινότατος Ήντεν (Απομνημονεύματα) με την ευκολία που αποδέχτηκαν και οι δύο την παρουσία των Τούρκων σαν εγγυήτριας δυνάμεως, ενώ ο ίδιος το πρότεινε, σίγουρος ότι θα το απέρριπταν, σαν διαπραγματευτικό τέχνασμα: για να το μαζέψει αργότερα, χωρίς να ζητάνε άλλα οι "δικοί μας". Ανικανότητα, ή προδοσία;
    Ο Φάκελλος της Κύπρου γι' αυτά και άλλα παραμένει κλειστός. Γιατί αν ανοίξει, θα ξεθάβουμε μέχρι και τάφους για να ξεσπάσουμε πάνω σε κόκκαλα!

 5. enianos avatar
  enianos 22/11/2010 18:36:16

  Όπα αδέλφια ! Όταν λέμε Ελλάδα εννοούμε Ελλάδα της φουστανέλας η την πατρογονική Ελλάδα ? Καιρός να μετρηθούμε μάλλον!

 6. AΡΜΑΤΙΣΤΗΣ avatar
  AΡΜΑΤΙΣΤΗΣ 22/11/2010 18:40:16

  Τεκμηριωμένο αλλά και πεσιμιστικό το σχόλιό σου Α.Μ. Η ιστορία πάντως διδάσκει πως οι Αμερικανοί (και όλοι οι άλλοι) σε σέβονται όταν ορθώνεις άποψη. Όχι όταν λες ναι σε όλα! Θυμηθείτε, τελευταία εβδομάδα πριν το Ανάν προεξοφλούσαν τη συντέλεια του κόσμου. Κι όμως, ειπώθηκε το μεγαλειώδες ΟΧΙ και μετά; Μύτη δεν άνοιξε. Ούτε η Κύπρος διαλύθηκε, ούτε τίποτα. Λούφαξαν οι νεοταξικοί τζουτζέδες...Και μας την φυλάνε...

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/11/2010 18:47:03

  Εύγε! Εύγε Εύγε!

 8. ΑΧΑΙΟΣ avatar
  ΑΧΑΙΟΣ 22/11/2010 19:17:12

  ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ΝΔ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ (ΤΩΡΑ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ: ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΑΣΣΥΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ κτλ. ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ. ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΠΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΥΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ (ΘΕΛΕΙ ΝΑ) ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ...ΑΝΤΩΝΗ, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...

 9. Petros avatar
  Petros 22/11/2010 20:07:34

  Α.Μ. στους φοβους σου ο Ελληνισμός έχει απαντήσει πριν 2500 χρονια.
  Για αυτό μιλάς και γράφεις ακόμη ελληνικά.

  Θουκυδίδου Ιστορία, Δ.61:
  «ού τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν».
  Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους. Κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχθούν

  Θουκυδίδου Ιστορία, Δ.61:
  « Οίς ει ξυγχωρήσετε, και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες».
  Αν υποχωρήσετε θα προβάλουν, αμέσως, άλλη μεγαλύτερη απαίτηση, γιατί θα νομίζουν ότι και τώρα ενδώσατε από φόβο.

  • athamas * avatar
   athamas * @ Petros 22/11/2010 21:15:50

   Eτσι !!

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/11/2010 21:14:40

  Ντρεπομαι μετα την αναγνωση του αρθρου.
  Δρουτσα και ΓΑΠ εχουμε να μας το λυσουν το θεμα?? Φαπες στη σειρα σε ολους.

  ΠΠ

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/11/2010 21:46:07

  154. Εξ αιτίας του εσπάρθη, εχάθη
  Αίμα αθώο χριστιανικό,
  Που φωνάζει από τα βάθη
  Της νυκτός: Να’ κδικηθώ.

  ΠΠ

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/11/2010 21:50:33

  Κατεβαστε ολοι τον Υμνο Εις την Ελευθεριαν ΜΑΣ!

  Ιερο κειμενο και παντα επικαιρο.

  Ymnos Eis thn ELEFERIAN
  http://www.filefactory.com/file/b461728/n/Ymnos_Eis_thn_ELEFERIAN.docx

  ΠΠ

 13. Mak avatar
  Mak 22/11/2010 22:25:16

  Τα πράγματα είναι δύσκολα...

  Μας στριμώχνουν να δεχτούμε πράγματα που μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέες εθνικές τραγωδίες μέσα σε 1-2 δεκαετίες ίσως και πολύ νωρίτερα...

  Η ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία είναι το επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών που μας κυβερνούν.

  Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι μιλάνε για εθελούσια κατάρρευση της ενωμένης Ευρώπης και όλα όσα μας έλεγαν για τα εθνικά θέματα σε σχέση με την Τουρκία και την προσέγγιση στην Ευρώπη, μοιάζουν κακόγουστη φάρσα, εμείς έχουμε σαν ηγέτες ανθρώπους που έχουν κάνει το Yes ιδεολογία.

  Τραγική η ανεπάρκεια ηγετών στις δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνους....

  Για να φτάσουμε όμως εδώ υπήρξε συστηματική προσπάθεια να αναδειχθούν ως ηγέτες yesmen και να απαξιωθούν πλήρως όσοι ψέλλισαν έστω και ένα maybe.

  Τίποτα δεν έγινε τυχαία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.