#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2013 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύπριοι προς Ρώσους: «Αδέλφια μη μας προδώσετε»Τεράστιες πινακίδες με την ρωσική σημαία εμφανίστηκαν στους δρόμους της Κύπρου, με την παράκληση «не предайте нас братья» (Αδέλφια μη μας προδώσετε).

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μαζικά τη Κύπρο καθώς είδαν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες να εξαφανίζονται από το κούρεμα στη Τράπεζα Κύπρου και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Οι περισσότεροι Ρώσοι ζουν στη Λεμεσό, η οποία παρομοιάζεται ως «μικρή Μόσχα», έχοντας ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό, ρωσική εκκλησία και υπηρεσίες για Ρώσους που τους κάνουν να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/03/2013 11:55:00

  Ααχ... δυστυχως το χρημα και δη το πολυ, δεν εχει πατριδα. Πολυ μεσογειακο το αδερφια αλλα δεν θα συγκινησει. Αν ηταν ετσι οι δικες μας Τραπεζες δεν θα ειχαν τοση εκροη, αντιθετα θα επρεπε. Οι πρωτοι που την εκαναν ως γνωστο ηταν οι εχοντες και κατεχοντες...

 2. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 26/03/2013 12:16:21

  Ας κοιτάξουν οι Κύπριοι να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονοματάκια αυτών των ΕΛΛΗΝΩΝ και Ρώσων Ολιγαρχών-λαμογιών, μεταξύ αυτών και Ελλήνων πολιτικάντηδων-μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ (;) και της ΝΔ (;) που διέθεταν-διαθέτουν λογαριασμούς εκατομ. ευρώ στο ΝΗΣΙ-ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ και μετά τα λέμε...

  Τί να λέμε;

 3. kosvag avatar
  kosvag 26/03/2013 12:18:54

  Να πάνε επειγόντως εκεί κάτω οι ''Ψυχίατροι του κόσμου''.

 4. Nik63 avatar
  Nik63 26/03/2013 12:28:47

  Δεν υπάρχουν αδέλφια με αυτή την έννοια.
  Μόνο το συμφέρον και καλές συμφωνίες.
  Τίποτα δεν είναι τζάμπα. Τα αδέλφια μας οι Κύπριοι το έμαθαν από πρώτο χέρι...

 5. *Mara* avatar
  *Mara* 26/03/2013 12:40:50

  Οι λαοί δεν είναι αχάριστοι...
  Ειδικά ο Κυπριακός λαός καταλαβαίνει ότι από τις μεγάλες δυνάμεις, μόνο η Ρωσία τους στήριζε σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα πρώτα πέτρινα χρόνια μετά την εισβολή.
  Αλλά..., έτσι είναι αυτά...
  Άλλες οι επιθυμίες του λαού και άλλες... οι βουλές των ηγεσιών.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ *Mara* 26/03/2013 13:38:39

   Σωστη Μara....

 6. euagelos avatar
  euagelos 26/03/2013 12:42:18

  Μήπως έπρεπε να είχαν προηγηθεί από χρόνια ταμπέλες που να γράφουν: "Αδέρφια μας Κύπριοι πολιτικοί και τραπεζίτες μη μας προδώσετε".

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ euagelos 27/03/2013 12:48:41

   !

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 26/03/2013 12:55:52

  Δεν θα πάνε πουθενά. Έφτιαξαν οικογένειες και σπίτια και κατά ένα τρόπο έγιναν ...Κύπριοι. Θα πληρώσουν και θα περιμένουν το καλοκαίρι μπας και νοικιάσουν κανένα παπί στους Εγγλέζους και εισπράξουν κανένα euro. Και τί καλά που περνάμε...

 8. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 26/03/2013 13:21:33

  Ενας λαός που έκανε τους τοκογλύφους άρχουσα τάξη,δεν είναι καθόλου παράξενο που θεωρεί τους μαφιόζους αδέλφια του.
  Παρακμή σ' όλο το μεγαλείο της.

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 26/03/2013 14:09:29

  Για μια ακόμα φορά η κοντόθωρη οπτική του Ελληνισμού στο απόγειο της. Μιά λογική που επιτρέπει να επικεντρωνόμαστε στην σωτηρία του δέντρου κι ας καίγεται το δάσος, να βλέπουμε το τυρί αγνοώντας οτι αυτό είναι το δόλωμα που μας προσελκύει στην παγίδα.

  Ο Ελληνισμός για μια ακόμα φορά ανήγαγε το όχι σε επιτυχία αγνοώντας ότι η δημοσιονομική εκτροπή ήταν μια χρόνια διαδικασία στην οποία και παρέμεινε σιωπηλός, αγνοώντας ότι δεν ήταν σε θέση να διαμορφώσει μια εναλλακτική εφαρμόσιμη και ρεαλιστική πρόταση βαυκαλιζόμενος με το δίκαιο και το άδικο ως εκείνος το όριζε

  Για να είμαστε ακριβείς απέναντι σε ιστορικά κρίσιμες περιόδους κινούμαστε απο συναισθηματισμό και αυθορμητισμό, αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσουμε τα όποια θετικά αποτελέσματα παράγονται, αδυνατώντας να επιτύχουμε συλλογική δράση, μη διδασκόμενοι απο την ιστορική μακραίωνη πορεία μας .Διαχρονικά απουσίαζε παντελώς απο την πολιτική μας σκέψη η λογική του εφικτού.

  Οι όροι που επεβλήθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν όντως επαχθείς και οδυνηροί μα στα μάτια πολλών στην Ευρωζώνη ο μόνος δρόμος για να μπορέσει να υπάρξει μια στοιχειώδης συμμόρφωση στα όσα χαρακτηριστικά ενα σύγχρονο κράτος πρέπει να φέρει Τόσο η Κυπριακή Οικονομία όσο και η Ελληνική Οικονομία βρίσκονται σε δυσχερή θέση .Η επανεκκίνηση τους αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα και σε αυτή την διαδικασία οι ερασιτεχνισμοί απαγορεύονται όπως και οι όποιες τοπικές μεμονωμένες δράσεις.Απαγορεύονται επίσης οι όποιες κοντόθωρες λογικές που τείνουν αναγάγουν την σημερινή οικτρή πραγματικότητα σε μια δεδομένη μελλοντική κατάσταση

  Είναι δρόμος μέσα απο θυσίες αλλά θα πρέπει να πειστούμε πως είναι η μόνη ασφαλής διέξοδος.Κι όταν λέγω να πειστούμε θεωρώ να πάψουμε να ζούσε με μυθοπλασίες, να πάψουμε να μεμψιμοιρούμε και να βρούμε νέες πηγές οικονομικής δραστηριότητας οι οποίες και θα απέχουν απο ένα καχεκτικό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο παρήγαγε τα σημερινά αδιέξοδα

  Το ζήτημα λοιπόν είναι Πολιτικό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης μόνο με λογικές παγιδευμένες σε στενά λογιστικά πλαίσια ή στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής.Τα μεγάλα ζητήματα θα μας προσπεράσουν και πρέπει να γίνει κατανοητό πως το γεωπολιτικό παιχνίδι για τον απόλυτο έλεγχο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.Και σε αυτό το παιχνίδι κανείς απο αυτούς που σχεδιάζουν τις εξελίξεις δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί μπροστά σε πιθανότητα όχι απλά ενός ΟΧΙ αλλά μιας κεφαλαιοποίησης των όσων επετύχαμε στην σύγχρονη πορεία μας

  Παραθέτω ενδεικτικό απόσπασμα άρθρου του Κου Στέλγια απο την Καθημερινή της Κύπρους αναφορικά με την κατάρρευση του τουρκικού κράτους το καλοκαίρι του 1999 εξαιτίας τους καταστροφικού σεισμού
  "Ανεξάρτητα από την πολιτική και κοινωνική κοσμοθεωρία της, η άρχουσα συμμαχία της Τουρκίας, η οποία ανέλαβε τα πολιτικά ηνία της χώρας πριν από μια δεκαετία, έφερε στο προσκήνιο του τουρκικού κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι έναν νεωτερισμό: Την συστηματική και οργανωτική σκέψη. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η τουρκική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στα πεδία της ελεύθερης σκέψης και συνείδησης, το σύγχρονο τουρκικό κράτος και οι κοινωνικοί σύμμαχοι του αντιμετωπίζουν το κάθε πρόβλημα και την κάθε πρόκληση με συστηματικότητα και οργάνωση. Σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, τεχνοκράτες, γραφειοκράτες, επιστήμονες και ειδικοί καταβάλλουν προσπάθειες για να ορθώσουν συστημική σκέψη σε διάφορα πεδία.

  Είναι λοιπόν εμφανέστατη η αναγκαιότητα της ριζικής ανασυγκρότησης του πολιτικού και κοινωνικοοικονομικού συστήματος σε Ελλάδα και Κύπρο στην βάση της συστημικής και οργανωμένης σκέψης, πλαισιωμένη από την εργατικότητα την οποία και διαθέτουμε .

 10. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 26/03/2013 14:29:49

  Οι πινακίδες αυτές πρέπει να τεθούν υπ' όψιν του βιβλίου Γκίνες, ώστε να κατακτήσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης παγκοσμίως ψευδαίσθησης.

 11. Νιόβη avatar
  Νιόβη 26/03/2013 16:06:39

  Από αυτό και μόνο να καταλάβει κανείς τι εμπιστοσύνη δείχνουν πια οι Κύπριοι στην ΕΕ, αλλά και στην ίδια τους την ηγεσία.

  • *Mara* avatar
   *Mara* @ Νιόβη 26/03/2013 16:32:58

   Αυτή είναι η αλήθεια.
   Όσοι έχουν φίλους Κυπρίους, γνωρίζουν ότι το σόκ και η οργή αρχίζουν και μπαίνουν στο πλάϊ... Δεν στέκονται για πολύ σε τέτοια συναισθήματα. Άλλωστε ποτέ δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια για αυτό επιβιώνουν. Δεν γκρινιάζουν γι΄αυτό και δεν ρημάζουν.
   Οι άνθρωποι ήδη προετοιμάζονται... για την επόμενη μέρα....
   Και ξέρουν πολύ καλά ότι η επόμενη μέρα αργά ή γρήγορα θα βρεί την χώρα τους εκτός ευρώ.

 12. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 26/03/2013 22:02:05

  Αφού δεν έχουν γιγαντοαφίσες του Λιακόπουλου και πάλι καλά να λες...

 13. The Owl avatar
  The Owl 27/03/2013 01:03:24

  Ποια αδέρφια, με ψίχουλα σωζανε τη Κύπρο . Πόσες εταιρίες απο τη Ρωσία έχουν μείνει στη διεκδίκηση του Κυπριακού Φυσικού αερίου είπαμε ; Μήπως η Novatek ήταν η τελευταία και την έκανε και αυτη με ελαφρά πηδηματάκια πριν 2 μήνες περίπου ;

 14. Zanias avatar
  Zanias 27/03/2013 02:12:11

  Ελληναρες πειτε εσεις σε ολα Ναι σκυψτε και στα 4 πουληστε και τα παιδια σας για να μεινετε στο ευρω σαν ζητιανοι,και αφηστε τα μαθηματα στους Κυπριους.

 15. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 27/03/2013 07:43:11

  Αστο φιλε & θαυμαστη του Πολ-Ποτ. Ασχολησου με την αγαπημενη σου Βορεια Κορεα που εχετε κατασταση συναγερμου τωρα, κι ασε την Ελλαδα.
  Αν ηταν να χρειαζομασταν τη γνωμη σου, θα πηγαιναμε κατευθειαν σε ....Ρωσια, Κινα, Ινδια, Ντουμπάι (προταση κ. Μηλιού) για οικονομικη βοηθεια.
  Θα μας δωσει και ...φτηνο Πετρελαιο η Βενεζουελα, και θα βρουμε επενδυσεις απο τη ....Βραζιλια και τη λοιπη Λατινικη Αμερικη τωρα που εκανε τα κονε ο Αλεξ.
  Εναλλακτικα θα ακολουθησουμε το μοντελο του ενδοξου Βορ Βιετναμ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.